Pomoč pogostih vprašanjPomoč pogostih vprašanj   IščiIšči   Seznam članovSeznam članov   Skupine uporabnikovSkupine uporabnikov   Registriraj seRegistriraj se   Tvoj profilTvoj profil   Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil   PrijavaPrijava 

Čistilo za gramofonske plošče
Pojdi na stran 1, 2  Naslednja

Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> CD, Vinil, DVD, Blu-ray
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
lukin

Pridružen/-a: Pet Dec 2009 22:34
Kraj: Celje

PrispevekObjavljeno: Pon Feb 20, 2012 21:51    Naslov sporočila: Čistilo za gramofonske plošče Odgovori s citatom

Vidim, da je na trgu precej čistilnih tekočin za čiščenje gramofonskih plošč. Ne upam pa si uporabiti katerokoli čistilo, saj naj bi nekatera vsebovala substance, ki niso najbolj prizanesljive ploščam. Kolikor sem bral, čistilo naj ne bi vsebovalo alkohola. Iz Amerike sem lani poleg zaščitinih ovitkov kupil tudi čistilo "Phoenix", s katerim sem bil zelo zadovoljen.
Katera čistila uporabljate vi in kje jih kupujete?
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
cane90

Pridružen/-a: Sre Okt 2011 12:12
Kraj: Mirna Peč

PrispevekObjavljeno: Pon Feb 20, 2012 22:49    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Živjo
Včeraj sem bil na obisku pri še enemu ljubitelju vinila. Ker dela v bolnici je odnesel tekočino za čiščenje plošč v laboratorij in izvedel kaj vsebuje. Pravi da je izdelava čisto preprosta in si sedaj tekočino meša sam. Uporablja spin vinyl čistilec oz. nekaj na istem principu.
Res da si nisem zapomnil sestavin, vem pa da vsebuje nekaj na P, ki je 18% raztopina Very Happy
Lahko se pozanimam in sporočim
Lp
Nazaj na vrh
lukin

PrispevekObjavljeno: Pon Feb 20, 2012 23:16    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Haha, probaj se pozanimati.
Nazaj na vrh
smrk13

Pridružen/-a: Tor Jul 2008 18:48
Kraj: Škofja Loka

PrispevekObjavljeno: Tor Feb 21, 2012 15:12    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

L'Art du Son
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Telefon: 031772920
Wolumen

Pridružen/-a: Ned Jun 2009 11:46
Kraj: Škofija loka

PrispevekObjavljeno: Tor Feb 21, 2012 17:02    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

L'Art du Son sedaj prej pa Okki Nokki,ki je po moje boljši od L'Art du Son.
Nazaj na vrh
lukin

PrispevekObjavljeno: Tor Feb 21, 2012 18:02    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Ravno danes sem dobil ponudbo za:

OKKI NOKKI RCF cleaning fluid, concentrated good for 1 lt EUR 10,00
(ali je to koncentra, ki se meša z vodo?)

in

L'Art du Son LP cleaning fluid EUR 35,00
Nazaj na vrh
lukin

PrispevekObjavljeno: Tor Feb 21, 2012 18:03    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Ali vi čistite plošče s krpo ali s čim drugim?
Nazaj na vrh
smrk13

PrispevekObjavljeno: Tor Feb 21, 2012 19:56    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

lukin je napisal/a:
Ravno danes sem dobil ponudbo za:

OKKI NOKKI RCF cleaning fluid, concentrated good for 1 lt EUR 10,00
(ali je to koncentra, ki se meša z vodo?)

in

L'Art du Son LP cleaning fluid EUR 35,00

100 ml L'Art du Son se meša s 5 litri destilirane vode, kar zadostuje za vsaj 500 LP
Nazaj na vrh
smrk13

PrispevekObjavljeno: Tor Feb 21, 2012 19:58    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

lukin je napisal/a:
Ali vi čistite plošče s krpo ali s čim drugim?

Sam uporabljam Okki Nokki čistilec
Nazaj na vrh
Wolumen

Pridružen/-a: Ned Jun 2009 11:46
Kraj: Škofija loka

PrispevekObjavljeno: Tor Feb 21, 2012 20:00    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

To je koncentrat,ki ga zmešaš z enim litrom tistilirane vode za tako čiščenje obvezno rabiš vakumsko mašino,ki deluje podobno kot sesalec.
Nazaj na vrh
Tma

Pridružen/-a: Pet Nov 2010 3:06
Kraj: Nova Gorica

PrispevekObjavljeno: Tor Feb 21, 2012 21:30    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Wolumen je napisal/a:
L'Art du Son sedaj prej pa Okki Nokki,ki je po moje boljši od L'Art du Son.

Moje mnenje je pa drugačno - Art du Son mi neprimerno bolje očisti plošče v primerjavi z Okki Nokki čistilom (na Okki Nokki mašini).

LP
Nazaj na vrh
lukin

PrispevekObjavljeno: Tor Feb 21, 2012 23:33    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Jaz sem svoje plošče očistil tako, da sem čistilo razpršil po plošči, in nato z mehko krpo (ki je namenjena temu) obsrisal ploščo v smeri brazd. Ali je to dovolj, pa ne vem. Krpa je bila po nekaj čiščenjih umazana.
Ali se splača kupiti vakumsko mašino? Katero? A kdo proda rabljeno mogoče?
Nazaj na vrh
sakala1

Pridružen/-a: Sob Nov 2010 17:04
Kraj: CELJE

PrispevekObjavljeno: Sre Feb 22, 2012 08:25    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Jaz pa moje plošče čistim tako,da neposredno nanesem nanjo pril.Tega razmažem z dlanjo in potem z mlačno vodo dobro izperem v omivalniku.Ploščo postavim pokonci na kuhinjski pult.Bistvo je,da plošče ne pipaš,dokler je mokra.Vsa poanta v čistilih je ta,da ploščo razmastiš pa katerokoli čistilo imaš.Ne mislim zapravljat,ker se mi zaenkrat ta varianta zelo dobro obnese in še zastonj je.Probal sem tudi z mekol lepilom pa se varianta z prilom bolje obnese.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran Telefon: 041614173
audiomaniac

Pridružen/-a: Čet Nov 2008 11:40
Kraj: LJ

PrispevekObjavljeno: Sre Feb 22, 2012 09:07    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

sakala1 je napisal/a:
Jaz pa moje plošče čistim tako,da neposredno nanesem nanjo pril.Tega razmažem z dlanjo in potem z mlačno vodo dobro izperem v omivalniku.Ploščo postavim pokonci na kuhinjski pult.Bistvo je,da plošče ne pipaš,dokler je mokra.Vsa poanta v čistilih je ta,da ploščo razmastiš pa katerokoli čistilo imaš.Ne mislim zapravljat,ker se mi zaenkrat ta varianta zelo dobro obnese in še zastonj je.Probal sem tudi z mekol lepilom pa se varianta z prilom bolje obnese.

Ja, Pril je kar v redu ! Tudi za zamaščene CD-je ! Wink
Bwaze

Pridružen/-a: Tor Okt 2011 20:59
Kraj: Kamnik

PrispevekObjavljeno: Sre Feb 22, 2012 10:05    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Kdo ve kje bi se dalo kupiti izopropilni alkohol in prečiščeno vodo? Sta glavni sestavini večine čistil.
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> CD, Vinil, DVD, Blu-ray Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran 1, 2  Naslednja
Stran 1 od 2

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu