| Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
| Avtor |
Sporočilo |
audiofill

Pridružen/-a: Tor Apr 2008 19:48 Prispevkov: 5421 Kraj: Žalec
|
Objavljeno: Pon Maj 09, 2011 20:28 Naslov sporočila: |
|
|
| JAZZZ je napisal/a: |
Kakšno razdaljo pa slišita vidva ? |
Jaz točno 4 metre do konca sobe, sam filing pa imam kot da jih je konkretno več.  |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
gorko1
Pridružen/-a: Pet Maj 2008 21:44 Prispevkov: 656 Kraj: MARIBOR
|
Objavljeno: Pon Maj 09, 2011 21:48 Naslov sporočila: |
|
|
| JAZZZ je napisal/a: | | gorko1 je napisal/a: | | audiofill je napisal/a: |
Dobra fora je deveti komad. Bobnar v velikem studiu odigra isti odlomek sedemkrat. Iz razdalje 0.9m, 1.8m, 2,7m, 3.6m, 4.5m, 9.1m in 21m od mikrofona. Ko razdalja narašča je prisotnega vedno več "zvoka sobe" in čedalje manj direktnega zvoka bobnov. Prav zanimivo je korak po koraku spremljati to razširjanje. Genau za test globine zvočnega odra hifi sistema.
|
meni je nakako bolj všeč bližje mikrofonu. Recimo 1,8 do 2,7m |
Hm, to bi težko ocenil v merskih enotah, vsekakor pa najprej blizu in se potem oddaljuje. Mi pa je všeč dinamika in neposrednost pri bližje postavljenem mikrofonu, kot da bi bobnar igral v sobi...
Lp,
Goran |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
orc.perc
Pridružen/-a: Sre Nov 2009 22:05 Prispevkov: 527 Kraj: Posr.Park
|
Objavljeno: Pon Maj 09, 2011 23:52 Naslov sporočila: |
|
|
| gorko1 je napisal/a: | | JAZZZ je napisal/a: | | gorko1 je napisal/a: | | audiofill je napisal/a: |
Dobra fora je deveti komad. Bobnar v velikem studiu odigra isti odlomek sedemkrat. Iz razdalje 0.9m, 1.8m, 2,7m, 3.6m, 4.5m, 9.1m in 21m od mikrofona. Ko razdalja narašča je prisotnega vedno več "zvoka sobe" in čedalje manj direktnega zvoka bobnov. Prav zanimivo je korak po koraku spremljati to razširjanje. Genau za test globine zvočnega odra hifi sistema.
|
meni je nakako bolj všeč bližje mikrofonu. Recimo 1,8 do 2,7m |
Hm, to bi težko ocenil v merskih enotah, vsekakor pa najprej blizu in se potem oddaljuje. Mi pa je všeč dinamika in neposrednost pri bližje postavljenem mikrofonu, kot da bi bobnar igral v sobi...
Lp,
Goran |
A kaj piše s čim je snemano, OSS, mono, kateri mic??
Te razdalje so lahko dvorezen meč.. _________________ -1/3oct.REar |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
orc.perc
|
Objavljeno: Sre Maj 25, 2011 09:57 Naslov sporočila: |
|
|
Včerajšna žurka nenavadnih zvokov;
Predihano 2011
Neofonija/Linhartova dv., 24.5.11
http://soundcloud.com/btwm
Predihano 2012, be there, or be square...  _________________ -1/3oct.REar
Nazadnje urejal/a orc.perc Pon Maj 30, 2011 23:22; skupaj popravljeno 1 krat |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
JAZZZ

Pridružen/-a: Sre Apr 2008 12:32 Prispevkov: 2799 Kraj: POSAVEC
|
Objavljeno: Sre Maj 25, 2011 22:24 Naslov sporočila: |
|
|
Že nalagam ... Mogoče kaj več snemalnih informacij?
P.S.: danes sem že poslušal. Meni osebno premalo zračnosti(Linhartova jo ima veliko). Si snemal z riboni ? Drugače pa fin posnetek- muzka pa po mojem okusu. Škoda da forumaši premalo izkoriščajo take enkratne zadevce ... _________________ "There are two kinds of fools. One says-this is old and therefore good. The other says-this is new and therefore better." Bob Katz |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
orc.perc
|
Objavljeno: Pet Maj 27, 2011 01:18 Naslov sporočila: |
|
|
We're doomed by cyber ec, I'll be back! _________________ -1/3oct.REar |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
orc.perc
|
Objavljeno: Pet Maj 27, 2011 14:45 Naslov sporočila: |
|
|
Okupirana povšina odra je bila 9x7m, mic meter od rampe, pet metrov visoko, usmerjen dobra 2m na oder. Dva kanala, blumlein, +4dBU linija, red-book optični zapis na hhb. Zračnost, misliš reverb dvorane? Sem računal na tvoj mastering,heh. Do zdaj sem imel zmeraj problem z zvokom flavte, to me je predvsem skrbelo.. Ja, bi pozkusil drugič z še malo večje razdalje. St.ribbon ima en problem, manjka mu dimenzija. _________________ -1/3oct.REar |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Špilferderber

Pridružen/-a: Čet Dec 2009 1:24 Prispevkov: 775
|
Objavljeno: Tor Sep 06, 2011 00:07 Naslov sporočila: |
|
|
| audiofill je napisal/a: | Kupil tudi tole zanimivo 24/96 zadevšno za testiranje, spravljeno skupaj v kolaboraciji Head-Fi foruma in HDtracks:
Več tukaj. |
noro je tole..  |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
orc.perc
|
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
orc.perc
|
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
audiofill

Pridružen/-a: Tor Apr 2008 19:48 Prispevkov: 5421 Kraj: Žalec
|
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
JAZZZ

|
Objavljeno: Tor Jan 17, 2012 23:31 Naslov sporočila: |
|
|
Sredi februarja pride k meni na obisk in na nekaj koncertov v Avstriji in Italiji in Sloveniji(?) Sabir Mateen. Če bi bil interes, bi lahko naredili snemalni koncert v akustičnem prostoru in bi vsi obiskovalci posnetek kasneje tudi dobili (CD, HD). Cena koncerta s posnetkom bi bila (približno) 25 evrov.
Torej, priložnost imeti HD posnetek koncert, ki ste ga slišali, je tu
lp Iztok _________________ "There are two kinds of fools. One says-this is old and therefore good. The other says-this is new and therefore better." Bob Katz |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
mi3ha
Pridružen/-a: Pon Okt 2010 16:50 Prispevkov: 20 Kraj: ljubljana
|
Objavljeno: Sre Jan 18, 2012 01:47 Naslov sporočila: |
|
|
| Jaz se za... prosim za kontakt ko bo kaj vec znanega, če potrebuječ luči sporoči... |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
JAZZZ

|
Objavljeno: Sre Jan 18, 2012 01:58 Naslov sporočila: |
|
|
Najprej se mora prijaviti vsaj 20 ljudi, potem poiščem plac-najraje blizu LJ.
Verjetno bom postavil vsaj dve stereo postavitvi (XY in MS ali Blumlein).
Že vnaprej se zahvaljujem za luči( tudi če ne bo potrebno)
lp i _________________ "There are two kinds of fools. One says-this is old and therefore good. The other says-this is new and therefore better." Bob Katz |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
before

Pridružen/-a: Pon Maj 2008 19:23 Prispevkov: 2801 Kraj: Ruše
|
Objavljeno: Sre Jan 18, 2012 11:00 Naslov sporočila: |
|
|
| JAZZZ je napisal/a: | Najprej se mora prijaviti vsaj 20 ljudi, potem poiščem plac-najraje blizu LJ.
Verjetno bom postavil vsaj dve stereo postavitvi (XY in MS ali Blumlein).
Že vnaprej se zahvaljujem za luči( tudi če ne bo potrebno)
lp i |
Zdaj bom rekel takole kot stranka DeSUS ( ):
ko bom vedel kje, kateri dan in ob kateri uri bo koncert, takrat se bom lahko odločil o morebitni prisotnosti. Vsekakor pa je to edinstvena priložnost za primerjavo posnetka in resnične reference. Poteza za pozdravit. Upam da bo dovolj (bolj odločenih od mene) kandidatov, da se bo projekt tudi izpeljal. _________________ Cenite to kar imate in stremite k boljšemu! To je moj recept za zadovoljstvo.
Audiohedonist |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
|
 |
Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu
-> CD, Vinil, DVD, Blu-ray |
Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas Pojdi na stran Prejšnja 1, 2, 3 ... 18, 19, 20 ... 29, 30, 31 Naslednja
|
| Stran 19 od 31 |
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
|