| Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
| Avtor |
Sporočilo |
longplay
Pridružen/-a: Sob Sep 2011 7:53 Prispevkov: 876 Kraj: Ptuj
|
Objavljeno: Sre Jan 11, 2012 19:59 Naslov sporočila: |
|
|
To bo verjetno tudi zadnje kar se plazem tiče.
Če bo Panasonic ugasnil plazme potem bosta sledila tudi Lg in Samsung in tako bo res konec plazemske tehnologije.
Potem pa takoj sledijo tekočekristalci (LCD),ki se jim tudi ne obeta nič dobrega.
In tako dobimo lep pregovor kjer se prepirata dva tretji dobiček ima.
Sledi namreč organic light emision diode (OLED) ki bo omenjeni tehnologiji pometel v trenutku na smetišče zgodovine. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
streki
Pridružen/-a: Tor Sep 2008 17:09 Prispevkov: 124 Kraj: Lukovica
|
Objavljeno: Sre Jan 11, 2012 20:45 Naslov sporočila: |
|
|
| @longplay se strinjam,samo cene bodo še problem (zaenkrat). |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
knap
Pridružen/-a: Čet Sep 2008 7:49 Prispevkov: 1264 Kraj: MIKLAVŽ
|
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
kraljmatjaz

Pridružen/-a: Čet Maj 2008 21:27 Prispevkov: 1028 Kraj: Gorica
|
Objavljeno: Čet Jan 12, 2012 17:09 Naslov sporočila: |
|
|
Od Panasonica se mi zdi se bolj zanimiv 4K (3840x2160 pixelov) 20" prototip LCD monitorja.
http://www.dday.it/redazione/5114/4K-in-20-pollici-il-prototipo-di-Panasonic.html
HDTV se ni se niti dobro prijela, pa ze vecajo rezolucijo.....kam nas bo vse to pripeljalo???
REs bi bilo zanimivo vedeti kaj se vse kuha v laboratorijih.
Lp,
Miran _________________ Chi suona, stona. Chi non suona, critica! (R.Muti) |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
longplay
Pridružen/-a: Sob Sep 2011 7:53 Prispevkov: 876 Kraj: Ptuj
|
Objavljeno: Čet Jan 12, 2012 19:07 Naslov sporočila: |
|
|
| Skuhali so že 8K(Ultra High Definition) ločljivost in to je maksimum kar se tega tiče.Kaj bo potem ne vem...rad bi videl recimo čez 200 ali 300 let kaj je razvil človek in preko česa gleda sliko ampak žal to ne bo mogoče ker je homo sapiens še vedno umrljiv. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
krokar
Pridružen/-a: Pon Maj 2008 21:45 Prispevkov: 1454 Kraj: Štajerska
|
Objavljeno: Čet Jan 12, 2012 21:03 Naslov sporočila: |
|
|
Ker spadam med starejše forumaše, se še spomnim kako se je razglabljalo, če se sploh izplača kupiti pregrešno drag barvni TV, ko je vendar večina programa še v ČB tehniki!Pri fuzbalu so seveda pazili, da so bili dresi tudi na ČB TV razločljivi.No, pa itak direktnih prenosov skoraj ni bilo, ker so se klubi bali praznih tribun!
Eno je, da tehnika napreduje in mora človek tudi malce slediti trendom.Je pa res tudi, da je zadaj motivirano vse skupaj tudi s potrošniško družbo; vedno se ti servira nekaj novega, le da ono "staro" res zastara in te navlečejo, da "moraš" imeti najnovejšo stvar, čeprav je morda niti ne potrebuješ.
Ampak roko na srce:še pred nekaj časa bi rekel, da se požvižgam na HDTV, pa se mi danes zdi kot da ne morem brez nje! Je pa res, da se zaradi nekega postavljanja pred drugimi ne izplača kar takoj planit po neki novosti.Pametno je namreč počakati, da se pokaže ali sploh gre za tehnologijo, ki bo obstala(spomnimo se le laser diskov, ki so stali premoženje, pa si jih lahko že po letu ali dveh zmetal stran!), poleg tega pa se pozna tudi na ceni, če si bil malce med "zamudniki". |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Pestilence.

Pridružen/-a: Tor Maj 2008 10:34 Prispevkov: 2585 Kraj: Škofja Loka
|
Objavljeno: Čet Jan 12, 2012 23:59 Naslov sporočila: |
|
|
Mah, pri nas se menja TV na 10,15 let. Ko crkne pač. Ta pa ima še nekaj let pred sabo. Ne padamo na tehniko ravno:) _________________ Music was my refuge. I could crawl into the space between the notes and curl my back to loneliness. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
knap
Pridružen/-a: Čet Sep 2008 7:49 Prispevkov: 1264 Kraj: MIKLAVŽ
|
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
hadi
Pridružen/-a: Ned Nov 2011 9:39 Prispevkov: 8 Kraj: Kranj
|
Objavljeno: Pet Jan 13, 2012 13:32 Naslov sporočila: |
|
|
| longplay je napisal/a: | To bo verjetno tudi zadnje kar se plazem tiče.
Če bo Panasonic ugasnil plazme potem bosta sledila tudi Lg in Samsung in tako bo res konec plazemske tehnologije.
Potem pa takoj sledijo tekočekristalci (LCD),ki se jim tudi ne obeta nič dobrega.:D
In tako dobimo lep pregovor kjer se prepirata dva tretji dobiček ima.
Sledi namreč organic light emision diode (OLED) ki bo omenjeni tehnologiji pometel v trenutku na smetišče zgodovine.:roll: |
Tako, kot so izginili CRTji, tako bodo izginile tudi plazme. Tu ne gre za noben prepir, ampak za razvoj tehnologije. Sedaj so na vrsti OLEDi. LG in Samsung sta letos na CES predstavila 55"OLED TVeja, ampak se po tehnologiji precej razlikujeta. Sony je predstavil LED (ne LCD LED), ki ga je poimenoval Crystal LED. Imaš pa še kup novih tehnologij, kot so : OLET, QLED, liquid-OLED... Na pohodu je nanotehnologija, ki bo omogočala še nove in nove tehnologije, in da boš marsikatero novost od tega dočakal, ti nebo potrebno čakati 200 let. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
krokar
|
Objavljeno: Pet Jan 13, 2012 16:51 Naslov sporočila: |
|
|
| Pestilence. je napisal/a: | | Mah, pri nas se menja TV na 10,15 let. Ko crkne pač. Ta pa ima še nekaj let pred sabo. Ne padamo na tehniko ravno:) |
Reci hvala Bogu! Tako se kar nekaj denarja prišpara.
Je pa tako, da so nekateri mahnjeni na hi-fi, pa jim je vseeno za video in avte, pri drugih je zopet drugače.Jaz imam "smolo", da imam rad vse od omenjenega in me vse to tudi stane! Nisem pa pri nobeni stvari res ekstremist, da bi mi to predstavljalo hobby, ki bi se mu 100% posvečal!Mislim, da je na temle forumu vsaj še najmanj en tak tip(živi nedaleč od mene).
Plazmi se je sicer konec prerokoval že prej.Ne gre za vprašanje kakovosti, temveč za ekonomiko proizvodnje.Torej nam, ki si lastimo plazme, še zdaleč ni treba biti zafrustriranim, da bomo naslednjih par let kaj velikega zamudili.Toliko v (samo)tolažbo! |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
jože
Pridružen/-a: Sre Dec 2009 18:30 Prispevkov: 322 Kraj: Jesenice
|
Objavljeno: Pet Jan 13, 2012 18:39 Naslov sporočila: |
|
|
Zanimivo to o OLED TV-jih. Mogoče bodo sedaj res kmalu na trgu, saj je LG napovedal, da jih namerava letos prodati 200 do 300 tisoč in to 55inčnih?
http://www.oled-display.net/lg-plans-to-sell-200000-to-300000-55-inch-oled-tv-in-2012/
Verjetno so zadovoljivo rešili največji problem, ki je oteževal vstop na množičen trg, to je dolgotrajno stabilnost vseh treh barv. Če se prav spomnim, je bila težava v tem kako zagotoviti zeleni barvi enako obstojnost kot rdeči in modri. Kar predstavljajte si da po npr dveh letih barve niso več sprejemlive za gledanje in prida ca 50% teh TV-jev nazaj v reklamacijo.
Tehnologija zelo hitro napreduje, saj že z uvedbo HD TV danes mnoge TV hiše nimajo dovolj materiala v HD kvaliteti, medtem pa gledalec sedi pred TV-jem in gleda večino materiala v SD tehniki.
OLED pa prinaša še toliko večjo kvaliteto, predvsem ni tu problema s kontrastom, ker vsak piksel za sebe sveti (enako pri plazmah) in ni osvetlitve od zadnje strani kot pri LCD panelih. Pri LCD podajajo kontrast v 1 proti miljon in več, pa je to ena sama prevara, kajti nihče od proizvajalcev noče podati podatka kakšen je takoimenovani »nativ« kontrast. Sem v enem testu zasledil ta podatek in je bil nekaj več kot 1000 proti 1 za en Samsungov LCD TV. Z uvedbo OLED tehnike bo tu prišlo do velikega skoka v kvaliteti slke. Kajti problematična črna barva bo tako res črna. Reprodukcija kontrastov bo pri OLED TV boljša, kot jo zagotavlja današnja snemalna tehnika.
Kar se tiče plazem, so problemi ne v kvaliteti slike ampak v porabi elektrike, ki je v povprečju več kot 100% večja kot pri LED LCD-jih. OLED tehnika pa bo porabo še zmanjšala za koliko bomo še videli? Mene osebno je ravno ta podatek odvrnil od nakupa plazme, medtem pa veselo uprabljam Lampaša v A klasi, ki je ravno tako zelo potraten z energijo. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
berni

Pridružen/-a: Pon Jan 2010 11:49 Prispevkov: 1408 Kraj: maribor
|
Objavljeno: Sob Jan 14, 2012 10:41 Naslov sporočila: |
|
|
| krokar je napisal/a: | | Pestilence. je napisal/a: | | Mah, pri nas se menja TV na 10,15 let. Ko crkne pač. Ta pa ima še nekaj let pred sabo. Ne padamo na tehniko ravno:) |
Reci hvala Bogu! Tako se kar nekaj denarja prišpara.
Je pa tako, da so nekateri mahnjeni na hi-fi, pa jim je vseeno za video in avte, pri drugih je zopet drugače.Jaz imam "smolo", da imam rad vse od omenjenega in me vse to tudi stane! Nisem pa pri nobeni stvari res ekstremist, da bi mi to predstavljalo hobby, ki bi se mu 100% posvečal!Mislim, da je na temle forumu vsaj še najmanj en tak tip(živi nedaleč od mene).
Plazmi se je sicer konec prerokoval že prej.Ne gre za vprašanje kakovosti, temveč za ekonomiko proizvodnje.Torej nam, ki si lastimo plazme, še zdaleč ni treba biti zafrustriranim, da bomo naslednjih par let kaj velikega zamudili.Toliko v (samo)tolažbo! |
Mene si mislil?
Moja plazma Pioneer PDP 435 ima tudi že ene 7+let in bo treba razmisliti katero smer se podati ob zamenjavi. Razen nižje resolucije ima še vedno lepšo sliko kot večina LCD okrog 1000e.
Glede porabe pa je le delno res, da ima plazmo veliko večjo porabo kot LCD. lCD namreč potrebuje za osvetlitev vedno enako energijo, poraba pri plazmi pa je odvisna od svetlosti slike. Bolj kot je temna slika manjša je poraba. V povprečju je pa res, da plazma še vedno porabi več a razlika ni tako velika. _________________ Lp
Bernard
--------------
Live and let live. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
krokar
|
Objavljeno: Sob Jan 14, 2012 13:14 Naslov sporočila: |
|
|
Pravzaprav nisem mislil tebe, temveč nekoga še iz večje bližine, a sem itak rekel, da poznam še najman enega(sicer tudi oni vozi BMW), verjetno pa jih je še par več.
Kar se mene tiče, svoje Samsung plazme kupljene 2 leti nazaj ne mislim menjat še par let. Je pa res, da bom zanjo takrat dobl le še simbolično ceno.  |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
kumer
Pridružen/-a: Tor Jan 2009 10:45 Prispevkov: 948 Kraj: MARIBOR
|
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
kumer
Pridružen/-a: Tor Jan 2009 10:45 Prispevkov: 948 Kraj: MARIBOR
|
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
|