| Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
| Avtor |
Sporočilo |
hadi
Pridružen/-a: Ned Nov 2011 9:39 Prispevkov: 8 Kraj: Kranj
|
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Pestilence.

Pridružen/-a: Tor Maj 2008 10:34 Prispevkov: 2585 Kraj: Škofja Loka
|
Objavljeno: Tor Dec 13, 2011 22:43 Naslov sporočila: |
|
|
[quote="drago67"] | kumer je napisal/a: | zanimiva novica
morda bomo prihodnje leto dočakali OLED tv-je
vse lepo in prav.samo upam ,da se bo vsaj malce podaljšala življenska doba teh novejših televizij.npr...stari katodni philipsi stari 10-15 let mi še delajo...kar dva novejša sta pa že ..en čist fuč,drugi pa na servisu.....haloooo... |
Saj to ni problem trenutne tehnologije, ampak pritisku kupcev glede nižjih cen. Saj tudi stare plazme in LCDji še vsi delujejo.
Oled, pa, ne vem no, prezgodaj za menjavo. _________________ Music was my refuge. I could crawl into the space between the notes and curl my back to loneliness. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
drago67
Pridružen/-a: Čet Okt 2008 19:24 Prispevkov: 1094 Kraj: ljubljana
|
Objavljeno: Tor Dec 13, 2011 22:49 Naslov sporočila: |
|
|
pastilence najbrž niso dobro prebral.....meni je eden lcd tv že čisto crknu-črte na ekranu,skoraj brez barv,star 6 let,drugi star slabo leto je pa trenutno na servisu....torej ne delajo lcd -ji ravno najbolje...vsaj meni ne...
zdej sam še čakam,da mi še ta tretjega vrag vzame,pol bom pa brez televizij....  |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
krokar
Pridružen/-a: Pon Maj 2008 21:45 Prispevkov: 1454 Kraj: Štajerska
|
Objavljeno: Tor Dec 13, 2011 23:02 Naslov sporočila: |
|
|
No, potem sem jaz imel srečo!Od treh plazem in enega LCD-ja mi je vse delovalo v nulo.
So pa določene znamke, ki se jih je treba izogibat.Turški Vestel ima recimo kup problemov, pa pod svojo blagovno znamko nič ne prodajajo, torej se "skrivajo" izza drugih.Ena je tudi pri nas zelo poznana firma, a nebi o tem!  |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
hadi
|
Objavljeno: Tor Dec 13, 2011 23:36 Naslov sporočila: |
|
|
| Pestilence. je napisal/a: |
Oled, pa, ne vem no, prezgodaj za menjavo. |
Brez skrbi, cene bodo zasoljene. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Numb

Pridružen/-a: Tor Maj 2008 16:01 Prispevkov: 1127 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Sre Dec 14, 2011 08:35 Naslov sporočila: |
|
|
Meni tudi plazma dela že 5-6 let brez problemov. Kot je rekel Pestilence. Takrat je bila vredna 400k sit, prodajale so se pa takrat tudi za 190k sit. Kolegu je za tisto ceno crknila po treh letih, tudi pri delovanju so bile vedno tekake težave.
Nerad imam reke, ampak nisem tako bogat da bi kupoval poceni pride kar na mestu tukaj. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
HIFRIK

Pridružen/-a: Tor Feb 2009 20:40 Prispevkov: 418 Kraj: M.Sobota
|
Objavljeno: Sre Dec 14, 2011 09:23 Naslov sporočila: |
|
|
| drago67 je napisal/a: | zdej sam še čakam,da mi še ta tretjega vrag vzame,pol bom pa brez televizij....  |
No to bi pa bila prava odrešitev, brez TV-ja, računalnika, mobitela...
just pure music  _________________ Greetings from The Humungus! The Lord Humungus! The Warrior of the Wasteland! The Ayatollah of Rock and Rolla! |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Pestilence.

Pridružen/-a: Tor Maj 2008 10:34 Prispevkov: 2585 Kraj: Škofja Loka
|
Objavljeno: Sre Dec 14, 2011 13:13 Naslov sporočila: |
|
|
| drago67 je napisal/a: | pastilence najbrž niso dobro prebral.....meni je eden lcd tv že čisto crknu-črte na ekranu,skoraj brez barv,star 6 let,drugi star slabo leto je pa trenutno na servisu....torej ne delajo lcd -ji ravno najbolje...vsaj meni ne...
zdej sam še čakam,da mi še ta tretjega vrag vzame,pol bom pa brez televizij....  |
Ciljal sem le na to, da življenska doba ni problem LCD tehnologije, ampak razlog tiči drugje. Pač, kakavost proizvodnje ipd. novejših naprav.
(za to pa smo nekoliko krivi tudi kupci). _________________ Music was my refuge. I could crawl into the space between the notes and curl my back to loneliness. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
hadi
|
Objavljeno: Sre Dec 14, 2011 14:41 Naslov sporočila: |
|
|
| drago67 je napisal/a: | pastilence najbrž niso dobro prebral.....meni je eden lcd tv že čisto crknu-črte na ekranu,skoraj brez barv,star 6 let,drugi star slabo leto je pa trenutno na servisu....torej ne delajo lcd -ji ravno najbolje...vsaj meni ne... :roll:
zdej sam še čakam,da mi še ta tretjega vrag vzame,pol bom pa brez televizij.... :roll: |
Ali lahko poveš ime proizvajalca tvojih televizorjev? |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
drago67
Pridružen/-a: Čet Okt 2008 19:24 Prispevkov: 1094 Kraj: ljubljana
|
Objavljeno: Sre Dec 14, 2011 14:45 Naslov sporočila: |
|
|
| ta star je gerikom kupljen pri anni-ju(takrat še ni bilo velike izbire,najbrž je še mal starejši kot 6 let),drugi haan (tud kupljen pri anni v trzinu-2 leti nazaj) ,tretji ,ki je na servisu je pa philips kupljen pri harvey normanu pred enim letom... |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
hadi
|
Objavljeno: Čet Dec 15, 2011 12:55 Naslov sporočila: |
|
|
Gerikom in Haan sta popolnoma nepoznane firme, sem sicer že slišal za njih. Philips je pa po nekaterih ocenah tudi bolj na dnu.
http://www.pcworld.com/article/244561/hdtv_reliability_and_satisfaction_lg_is_the_brand_to_beat.html
Kar se pa tiče pritiska kupcev na nižje cene, se pa tiste firme, ki dirigirajo cene požvižgajo na to. Pred kratkim sta LG in Samsung plačala precejšno globo zaradi kartelnega dogovarjanja cen. Pri Sonyju pa pravijo, da imajo z vsakim prodanim televizorjem izgubo. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
kumer
Pridružen/-a: Tor Jan 2009 10:45 Prispevkov: 948 Kraj: MARIBOR
|
Objavljeno: Čet Dec 15, 2011 13:34 Naslov sporočila: |
|
|
na tujih forumih je največ tem namenjenih panasonicu, samsung, lg, sony...
o philipsu se kaj dosti ne govori |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
krokar
Pridružen/-a: Pon Maj 2008 21:45 Prispevkov: 1454 Kraj: Štajerska
|
Objavljeno: Čet Dec 15, 2011 16:07 Naslov sporočila: |
|
|
Pri televizorjih velja podobno kot dandanašnji pri avtomobilih:resnično slabih ni oz. jih je malo!Samsung, LG, Sony, Sharp, Panasonic, Philips, Toshiba-vse to so firme, kjer nimaš kaj veliko falit.Pa da o prestižnih kot so Loewe, Metz ali B&O sploh ne govorimo!
LG in Philips pa imata sicer skupno tovarno za proizvodnjo LCD ekranov.To pa seveda ne pomeni, da lahko proizvode enačimo, saj je ekran le ena od komponent in je veliko odvisno tudi od same elektronike in od FW! |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
hadi
|
Objavljeno: Pet Dec 16, 2011 10:40 Naslov sporočila: |
|
|
| Samo, da se nekdo odloči za nakup, naprimer prestižnega Loewe televizorja, ki je po tehničnih karakteristkah enak, kot nek LG, ali Samsung, samo da je 3-4krat dražji, pa mislim, da nima vse pospravljeno pod streho. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
kumer
Pridružen/-a: Tor Jan 2009 10:45 Prispevkov: 948 Kraj: MARIBOR
|
Objavljeno: Pet Dec 16, 2011 11:29 Naslov sporočila: |
|
|
ni vse v karakteristikah, pomemben je tudi design in ostale zadeve
če imaš $$$, zakaj pa ne
sam se seveda ne prištevam med Loewe, Metz ali B&O ....navdušence, me pa prav nič ne moti če jih kdo kupi
LP |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
|