Pomoč pogostih vprašanjPomoč pogostih vprašanj   IščiIšči   Seznam članovSeznam članov   Skupine uporabnikovSkupine uporabnikov   Registriraj seRegistriraj se   Tvoj profilTvoj profil   Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil   PrijavaPrijava 

HD TV (plazma, lcd, led lcd, oled...)
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3 ... 36, 37, 38 ... 89, 90, 91  Naslednja

Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> Video oprema
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
hadi

Pridružen/-a: Ned Nov 2011 9:39
Kraj: Kranj

PrispevekObjavljeno: Tor Dec 13, 2011 17:57    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Samsung in LG bosta čez 3 tedne na CES predstavila 55" OLED TVeje, prodaja pa naj bi stekla nekje sredi prihodnjega leta:
http://www.oled-info.com/samsung-and-lg-introduce-55-oled-tvs-ces-2012-products-shipping-july-2011
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Pestilence.

Pridružen/-a: Tor Maj 2008 10:34
Kraj: Škofja Loka

PrispevekObjavljeno: Tor Dec 13, 2011 22:43    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

[quote="drago67"]
kumer je napisal/a:
zanimiva novica

morda bomo prihodnje leto dočakali OLED tv-je

vse lepo in prav.samo upam ,da se bo vsaj malce podaljšala življenska doba teh novejših televizij.npr...stari katodni philipsi stari 10-15 let mi še delajo...kar dva novejša sta pa že ..en čist fuč,drugi pa na servisu.....haloooo...

Saj to ni problem trenutne tehnologije, ampak pritisku kupcev glede nižjih cen. Saj tudi stare plazme in LCDji še vsi delujejo.

Oled, pa, ne vem no, prezgodaj za menjavo.
drago67

Pridružen/-a: Čet Okt 2008 19:24
Kraj: ljubljana

PrispevekObjavljeno: Tor Dec 13, 2011 22:49    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

pastilence najbrž niso dobro prebral.....meni je eden lcd tv že čisto crknu-črte na ekranu,skoraj brez barv,star 6 let,drugi star slabo leto je pa trenutno na servisu....torej ne delajo lcd -ji ravno najbolje...vsaj meni ne... Rolling Eyes
zdej sam še čakam,da mi še ta tretjega vrag vzame,pol bom pa brez televizij.... Rolling Eyes
Nazaj na vrh
krokar

Pridružen/-a: Pon Maj 2008 21:45
Kraj: Štajerska

PrispevekObjavljeno: Tor Dec 13, 2011 23:02    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

No, potem sem jaz imel srečo!Od treh plazem in enega LCD-ja mi je vse delovalo v nulo. Very Happy
So pa določene znamke, ki se jih je treba izogibat.Turški Vestel ima recimo kup problemov, pa pod svojo blagovno znamko nič ne prodajajo, torej se "skrivajo" izza drugih.Ena je tudi pri nas zelo poznana firma, a nebi o tem! Rolling Eyes
Nazaj na vrh
hadi

PrispevekObjavljeno: Tor Dec 13, 2011 23:36    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Pestilence. je napisal/a:

Oled, pa, ne vem no, prezgodaj za menjavo.

Brez skrbi, cene bodo zasoljene.
Nazaj na vrh
Numb

Pridružen/-a: Tor Maj 2008 16:01
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Sre Dec 14, 2011 08:35    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Meni tudi plazma dela že 5-6 let brez problemov. Kot je rekel Pestilence. Takrat je bila vredna 400k sit, prodajale so se pa takrat tudi za 190k sit. Kolegu je za tisto ceno crknila po treh letih, tudi pri delovanju so bile vedno tekake težave.

Nerad imam reke, ampak nisem tako bogat da bi kupoval poceni pride kar na mestu tukaj.
Nazaj na vrh
HIFRIK

Pridružen/-a: Tor Feb 2009 20:40
Kraj: M.Sobota

PrispevekObjavljeno: Sre Dec 14, 2011 09:23    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

drago67 je napisal/a:
zdej sam še čakam,da mi še ta tretjega vrag vzame,pol bom pa brez televizij.... Rolling Eyes

No to bi pa bila prava odrešitev, brez TV-ja, računalnika, mobitela...
just pure music Mr. Green
Pestilence.

Pridružen/-a: Tor Maj 2008 10:34
Kraj: Škofja Loka

PrispevekObjavljeno: Sre Dec 14, 2011 13:13    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

drago67 je napisal/a:
pastilence najbrž niso dobro prebral.....meni je eden lcd tv že čisto crknu-črte na ekranu,skoraj brez barv,star 6 let,drugi star slabo leto je pa trenutno na servisu....torej ne delajo lcd -ji ravno najbolje...vsaj meni ne... Rolling Eyes

Ciljal sem le na to, da življenska doba ni problem LCD tehnologije, ampak razlog tiči drugje. Pač, kakavost proizvodnje ipd. novejših naprav.
(za to pa smo nekoliko krivi tudi kupci).
hadi

PrispevekObjavljeno: Sre Dec 14, 2011 14:41    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

drago67 je napisal/a:
pastilence najbrž niso dobro prebral.....meni je eden lcd tv že čisto crknu-črte na ekranu,skoraj brez barv,star 6 let,drugi star slabo leto je pa trenutno na servisu....torej ne delajo lcd -ji ravno najbolje...vsaj meni ne... :roll:
zdej sam še čakam,da mi še ta tretjega vrag vzame,pol bom pa brez televizij.... :roll:

Ali lahko poveš ime proizvajalca tvojih televizorjev?
Nazaj na vrh
drago67

Pridružen/-a: Čet Okt 2008 19:24
Kraj: ljubljana

PrispevekObjavljeno: Sre Dec 14, 2011 14:45    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

ta star je gerikom kupljen pri anni-ju(takrat še ni bilo velike izbire,najbrž je še mal starejši kot 6 let),drugi haan (tud kupljen pri anni v trzinu-2 leti nazaj) ,tretji ,ki je na servisu je pa philips kupljen pri harvey normanu pred enim letom...
Nazaj na vrh
hadi

PrispevekObjavljeno: Čet Dec 15, 2011 12:55    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Gerikom in Haan sta popolnoma nepoznane firme, sem sicer že slišal za njih. Philips je pa po nekaterih ocenah tudi bolj na dnu.
http://www.pcworld.com/article/244561/hdtv_reliability_and_satisfaction_lg_is_the_brand_to_beat.html
Kar se pa tiče pritiska kupcev na nižje cene, se pa tiste firme, ki dirigirajo cene požvižgajo na to. Pred kratkim sta LG in Samsung plačala precejšno globo zaradi kartelnega dogovarjanja cen. Pri Sonyju pa pravijo, da imajo z vsakim prodanim televizorjem izgubo.
Nazaj na vrh
kumer

Pridružen/-a: Tor Jan 2009 10:45
Kraj: MARIBOR

PrispevekObjavljeno: Čet Dec 15, 2011 13:34    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

na tujih forumih je največ tem namenjenih panasonicu, samsung, lg, sony...
o philipsu se kaj dosti ne govori
Nazaj na vrh
krokar

Pridružen/-a: Pon Maj 2008 21:45
Kraj: Štajerska

PrispevekObjavljeno: Čet Dec 15, 2011 16:07    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Pri televizorjih velja podobno kot dandanašnji pri avtomobilih:resnično slabih ni oz. jih je malo!Samsung, LG, Sony, Sharp, Panasonic, Philips, Toshiba-vse to so firme, kjer nimaš kaj veliko falit.Pa da o prestižnih kot so Loewe, Metz ali B&O sploh ne govorimo!
LG in Philips pa imata sicer skupno tovarno za proizvodnjo LCD ekranov.To pa seveda ne pomeni, da lahko proizvode enačimo, saj je ekran le ena od komponent in je veliko odvisno tudi od same elektronike in od FW!
Nazaj na vrh
hadi

PrispevekObjavljeno: Pet Dec 16, 2011 10:40    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Samo, da se nekdo odloči za nakup, naprimer prestižnega Loewe televizorja, ki je po tehničnih karakteristkah enak, kot nek LG, ali Samsung, samo da je 3-4krat dražji, pa mislim, da nima vse pospravljeno pod streho.
Nazaj na vrh
kumer

Pridružen/-a: Tor Jan 2009 10:45
Kraj: MARIBOR

PrispevekObjavljeno: Pet Dec 16, 2011 11:29    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

ni vse v karakteristikah, pomemben je tudi design in ostale zadeve
če imaš $$$, zakaj pa ne Wink

sam se seveda ne prištevam med Loewe, Metz ali B&O ....navdušence, me pa prav nič ne moti če jih kdo kupi

LP
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> Video oprema Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3 ... 36, 37, 38 ... 89, 90, 91  Naslednja
Stran 37 od 91

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu