| Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
| Avtor |
Sporočilo |
Gorkichev
Pridružen/-a: Tor Nov 2011 2:05 Prispevkov: 5 Kraj: Nova Gorica
|
Objavljeno: Sre Nov 30, 2011 16:04 Naslov sporočila: |
|
|
| 59˝ je niti ne dobim s SLO trgovinah :S |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
kumer
Pridružen/-a: Tor Jan 2009 10:45 Prispevkov: 948 Kraj: MARIBOR
|
Objavljeno: Čet Dec 01, 2011 10:52 Naslov sporočila: |
|
|
vprašaj v mediamarket.si ipd, verjetno jo lahko dobavijo, nimajo vsega na spletni strani
LP |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
kumer
|
Objavljeno: Tor Dec 06, 2011 15:35 Naslov sporočila: |
|
|
še 1 test Samsung D550
http://www.flatpanelshd.com/review.php?subaction=showfull&id=1321001419
ter Sony HX720
http://www.flatpanelshd.com/review.php?subaction=showfull&id=1322209805
| Citiram: |
Conclusion
Sony HX729 (HX720 in Europe) incorporates Sony’s full Bravia Internet Video platform but Sony is not allowing users to download their own TV Apps. We understand that Sony has invested their Smart TV efforts into the Google TV platform but right now Sony’s Smart TV offerings are not very arousing. And the remote control is still a lost spaceship.
When it comes to picture quality, HX729 is a decent performer in SD and HD. It has no critical problems but it just never really takes off. It never comes really close to its high-end HX929 brother and it never really distinguishes itself from the cheaper EX720 model. Actually, HX729 is bested by the cheaper EX720 in some areas, such as black depth. 3D picture quality is on par with other similar-priced 3D LCD-TVs but we are not impressed by Sony’s 3D glasses that erase the 3D effects when you tilt you head only a few degree to the side.
So where does that leave the HX729/HX720 model? It is still a very good TV, no doubt, but it does not come close enough to the high-end HX929 model and the EX720 looks like a better value-for-money proposition in our eyes.
|
|
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
kumer
|
Objavljeno: Tor Dec 06, 2011 15:40 Naslov sporočila: |
|
|
Recenzija [3DTV LCD]: Panasonic Viera TX-L32DT30E (32in/82cm)
http://hdtelevizija.com/2011/11/24/recenzija-3dtv-lcd-panasonic-viera-tx-l32dt30e-32in82cm/
Unatoč prvotnom lošem dojmu zbog ograničenog kontrasta i blijede crne boje, Panasonicov DT30 model je cjelokupnim performansama i mogućnostima pokazao svoje kvalitete. Puna HD razlučivost u pokretu i solidan odnos detalja u svijetlim i tamnim regijama slike osigurali su solidnu kvalitetu prikaza TV programa standardne rezolucije, no i HD i 3D prikaza – posebno nakon kalibracije. Lokalno zatamnjenje nije dostupno u svim predlošcima što smatramo ograničenjem, a kada je aktivno do izražaja dolazi problem s uniformnošću prikaza jer je razina crne boje jednostavno previsoka da bi tranzicije bile slabo uočljive. 3D prikaz je pokazao sasvim pristojne performanse, poglavito zbog slabo izražene dvostruke slike (crosstalk). “Smart” funkcije su također dostupne i to u stalno rastućem broju, izbornici su brzi i intuitivni, a isto vrijedi i za daljinski upravljač i Viera Remote funkciju. Sve u svemu, solidan televizor kojem su slab kontrast i prodajna cijena koja ne uključuje 3D naočale dvije najveće prepreke.
|
 |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
drago67
Pridružen/-a: Čet Okt 2008 19:24 Prispevkov: 1094 Kraj: ljubljana
|
Objavljeno: Tor Dec 06, 2011 15:44 Naslov sporočila: |
|
|
philips lcd tv 81 cm star slabo leto je trenutno na servisu......kriv naj bi bil napajalnik (a mislim,da še sami ne vedo kaj ga zeza)??
izjava serviserja.....tole zamenjamo potem bomo pa videli...mislm...?????
aja ..še ena zanimiva cvetka......serviser...poglejte..pod errors....ni nič našel?
ja vse ok ..sem rekel...samo ne vem ,zakaj se sam ugaša med delovanjem?....
hvala bogu....da sem doplačal dodatno garancijo še za eno leto... |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
krokar
Pridružen/-a: Pon Maj 2008 21:45 Prispevkov: 1454 Kraj: Štajerska
|
Objavljeno: Tor Dec 06, 2011 22:26 Naslov sporočila: |
|
|
Žepar mesecev nazaj je revija HiFi Test objavila (po njihovem) "največji test TV-jev vseh časov".
Pa navajam zgolj aparate, ki so jim za razmerje kakovost:cena podelili najvišjo možno oceno "herrvoragend", kar pomeni "izvrstno":
Samsung UE 40D6500
Panasonic TX-P 46ST33E
Samsung PS51D8090
Panasonic TX-P55VT30
Na drugem mestu so sicer objavili tudi "najboljši televizorji vseh velikosti" in tu so našteli:
32":Philips 32PFL9705
37":Panasonic TX-37DT30
40":Sony KDL-40HX805
42":Metz Sirius 42 FHDTV
46":Samsung UE46D7090
50":Panasonic TX-P50GT30
55":Samsung UE55D8090
60":Sharp 60LE925 |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
OrangePower
Pridružen/-a: Čet Nov 2011 20:21 Prispevkov: 21 Kraj: Bela krajina
|
Objavljeno: Sre Dec 07, 2011 19:41 Naslov sporočila: |
|
|
Malo firbcam pa vidim da ima harvey akcijo TVjev. Danes sem malo gledal LED TVje in sicer nekaj od Samsunga (ne vem točno modela, mislim da UE46D6530), Philips 47PFL7606H ter Sony Bravia KDL-46NX720. Prva dva modela staneta 1099€ oziroma 1199€ medtem ko je Sony 1590€. Sony ima poleg TV ja (fenomenalen dizajn) še zvočniško stojalo ter PS3, vse v tej ceni.
Zgleda dober nakup, če dejansko gledaš filme preko nekega predvajalnika, če pa gledaš preko PCja pa ne glih... Igrice smo pa prerasli.
Je kdo že videl vse modele, ima kdo kaj doma?
Jaz sem dobil vtis da ima Samsung nekoliko lepšo sliko od obeh (na sonyju se je vrtel nogomet tako da ne morem primerjat z ostalima dvema, kar sem videl pa je bilo povprečno), Philips ima Ambilight katerega sem videl pri kolegu in je gledanje TVja naredilo bolj "sproščeno" manj "moteče", pa tudi 3D prikaz je fenomenalen, Sony pa kot že rečeno ima hud dizajn, zvočniško stojalo igra zelo lepo, čisto, 3D prikaz pa je bil povprečen in slika me tudi ni prepričala.
Philips ima pasivne očale, katere so manjše in lepše stojijo na nosu, Sony pa ima aktivne, oblika pa je podobna tistim iz kina, katere so prevelike, tako da sem jih moral cel čas držat na nosu.
Kaj menite v tem rangu da se splača kupit?
Plazmo pa sem gledal samo eno od Philipsa, mislim da 37 ali 40 katera je stala poleg ekvivalenta LED TVja tudi Philipsa. Slika za gledat navaden antenski signal (nanizanka Lost case) je bila na plazmi veliko bolj privlačna, "mehka" dočim kakšna risanka pa je bila veliko bolj polna dodatkov v kadrih kot so podrobnosti v laseh, ozadje...
Ostrina zna bit moteča pri LED TV, tako da sva z prodajalcem zmanjšala ostrino skoraj na minimum in tako dobila podoben rezultat na LED TV kakor na plazmi.
V bistvu mi tukaj najbolj diši Philips... |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Gorkichev
|
Objavljeno: Pet Dec 09, 2011 02:08 Naslov sporočila: |
|
|
Imam možnost dobit samsung plasmo 6900 za dobro ceno iz italije.
Bo imela sploh slovenski meni?
Kako pa je potem s podnapisi pri gledanju filmov - bo poznalo slovenske Č,Š,Ž? |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
MitjaF
Pridružen/-a: Sob Okt 2009 16:56 Prispevkov: 414 Kraj: KRANJ
|
Objavljeno: Pet Dec 09, 2011 02:58 Naslov sporočila: |
|
|
| Jaz sem svojo Panasonic plasmo kupil v Avstriji, pa ni problemov.Niti jih nima bit, razen pri vgrajenem multimedija predvajalniku (če ga ima) moraš nastavit našo regijo, to je vse. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Gorkichev
|
Objavljeno: Pet Dec 09, 2011 22:51 Naslov sporočila: |
|
|
kaj je sploh ta SMART-TV pri samsungih? je to samo dostop do neta - FB, YOUTUBE....?
ubistvi me zanima če brez tega smart tv lahko kljub temu gledaš filme preko mreže? |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
dr.sah
Pridružen/-a: Sob Sep 2008 21:41 Prispevkov: 1405 Kraj: LJUBLJANA
|
Objavljeno: Sob Dec 10, 2011 10:11 Naslov sporočila: |
|
|
| Gorkichev je napisal/a: |
Imam možnost dobit samsung plasmo 6900 za dobro ceno iz italije.
Bo imela sploh slovenski meni?
Kako pa je potem s podnapisi pri gledanju filmov - bo poznalo slovenske Č,Š,Ž? |
Podnapisi nimajo veze z jezikom. Bodo delali. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
hadi
Pridružen/-a: Ned Nov 2011 9:39 Prispevkov: 8 Kraj: Kranj
|
Objavljeno: Sob Dec 10, 2011 12:03 Naslov sporočila: |
|
|
| Gorkichev je napisal/a: |
kaj je sploh ta SMART-TV pri samsungih? je to samo dostop do neta - FB, YOUTUBE....?
ubistvi me zanima če brez tega smart tv lahko kljub temu gledaš filme preko mreže? |
Samsung povzroča z njihovimi Smart TV precejšnjo zmedo. Oni so enostavno preimenovali stare modele, ki so se prej imenovali Internet@TV v Smart TV ne glede na to , ali ima vgrajen internetni brskalnik ali ne. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
kumer
|
Objavljeno: Pon Dec 12, 2011 13:37 Naslov sporočila: |
|
|
nov test:
Samsung UE32D5000 LED LCD TV Review
http://www.hdtvtest.co.uk/news/samsung-ue32d5000-ue40d5000-201112121567.htm
Conclusion
There’s a lot to like about the Samsung UE32D5000, and at the current asking price of around £400, it presents decent value for money (although we begrudge the lack of Freeview HD/DVB-T2 tuner). The only real negatives relate to the use of non-MCFI assisted LED LCD display technology: fast motion video content will reveal motion blur, and the light distribution across the screen surface is slightly inconsistent, which is the price you pay for such a slim panel. It’s also a shame that the out-of-the-box picture was overly reddish, because we can’t imagine many entry-level televisions will be given the full calibration treatment.
However, if you’re looking for a smaller screen HDTV with great aesthetics, low power consumption, good black levels, excellent video game responsiveness, and potentially excellent picture quality with HD sources, then the UE32D5000 is a fairly solid choice.
|
|
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
kumer
|
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
drago67
Pridružen/-a: Čet Okt 2008 19:24 Prispevkov: 1094 Kraj: ljubljana
|
Objavljeno: Tor Dec 13, 2011 16:27 Naslov sporočila: |
|
|
[quote="kumer"]zanimiva novica
morda bomo prihodnje leto dočakali OLED tv-je
vse lepo in prav.samo upam ,da se bo vsaj malce podaljšala življenska doba teh novejših televizij.npr...stari katodni philipsi stari 10-15 let mi še delajo...kar dva novejša sta pa že ..en čist fuč,drugi pa na servisu.....haloooo... |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
|