| Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
| Avtor |
Sporočilo |
HomerSimpson

Pridružen/-a: Pet Avg 2011 20:49 Prispevkov: 11 Kraj: Slovenija
|
Objavljeno: Ned Avg 21, 2011 15:24 Naslov sporočila: |
|
|
Pozdravljen avdiofil, imam SB Classic, ne Toucha. Morda res nisi direktno predlagal downsamplanja, sem pa sledil tvojim napotilom:
| Citiram: | Objavljeno: Pet Okt 17, 2008 10:47
Zanimiva debata na Slimdevices forumu v zvezi predvajanja hi-resolution 24 bit / 96 KHz formata na Squeezeboxu (udeleženec seanadams je eden od stvariteljev Squeezeboxa in Transporterja):
http://forums.slimdevices.com/showthread.php?t=41144
V temi generalno gledano sicer ni nič takšnega o čemer že ne bi govorili na tem ali sosednjem hiend-fi forumu, je pa padla ideja, da bi 24 bit / 96 KHz format downsamplali v 24 bit / 48 KHz format, katerega pa Squeezebox predvaja normalno. V tej zvezi za downsample predlagajo kar nam vsem znani in popularni Foobar 2000. Tega tudi sam dosti uporabljam, vendar še nikoli dosedaj za kaj takšnega.
Navaja se tudi da je takšen downsamplan format zvočno zelo blizu originalnemu 24/96 iz katerega so bili narejeni, ali celo da razlike ni slišne.
Zanimiva ideja. Very Happy Bo treba narediti par downsamplov iz 96 Khz na 48 Khz in ruknat na skviza, da vidimo če je res. Če drži (mislim na sonično kvaliteto), potem se bo uporabnost skviza še bistveno povečala, saj bo mališan špilal format sonično zelo blizu 24/96 formatu. Morebiti razlike celo ne bo slišne. Razz
Samo da še prej rešim problem z dobrim zunanjim dacom (upam da bo zadeva rešena v par mesecih) in s tem skviza sonično spravim par stopničk višje, pa bom probal.
Vnaprej pa sprašujem ali ima kdo izkušnje s softwari za downsamplanje FLAC formata? Katera zadeva je najboljša za take stvari? Morebiti kar Foobar 2000?
lp |
Pa nič zato, je bila pa zanimiva izkušnja, zadeva ne deluje oz. se ne splača, gremo dalje. Če prav razumem odsvetuješ Transporterja, bolje Touch + DAC? |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
HomerSimpson

|
Objavljeno: Ned Avg 21, 2011 15:35 Naslov sporočila: |
|
|
| Glede prikazovanja sličic ovitkov pa zgoraj opisani način preizkušeno deluje pri HDX 1000, Nokia N95, iPhone4 in iPad2, divajsih z androidom in konec koncev v SB Server - še nikoli nisem naletel na opisane probleme. Za SB Touch pa res ne vem. Lep dan želim! |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
stormsonic

Pridružen/-a: Sre Jan 2009 2:00 Prispevkov: 766 Kraj: MB
|
Objavljeno: Ned Avg 21, 2011 15:50 Naslov sporočila: |
|
|
Aljoša je lepo napisal:
- najprej nazaj v .WAV, v originalno obliko
- ko imaš .WAV, pretvoriš nazaj v .FLAC v željeni obliki
Za Foobar2000 mala malica, stvar nekaj sekund. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
before

Pridružen/-a: Pon Maj 2008 19:23 Prispevkov: 2801 Kraj: Ruše
|
Objavljeno: Ned Avg 21, 2011 19:59 Naslov sporočila: |
|
|
@HomerSimpson: meni je vse ŽE delovalo tip-top, vse sem ŽE imel urejeno! Sedaj pa, izgleda da po nekem mother fucking upgrade-u, pa se je red porušil.  _________________ Cenite to kar imate in stremite k boljšemu! To je moj recept za zadovoljstvo.
Audiohedonist |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
audiofill

Pridružen/-a: Tor Apr 2008 19:48 Prispevkov: 5421 Kraj: Žalec
|
Objavljeno: Ned Avg 21, 2011 20:24 Naslov sporočila: |
|
|
| before je napisal/a: | @HomerSimpson: meni je vse ŽE delovalo tip-top, vse sem ŽE imel urejeno! Sedaj pa, izgleda da po nekem mother fucking upgrade-u, pa se je red porušil.  |
Before ne obremenjuj se. Inštaliraj nazaj verzijo squeezebox serverja ki je delovala dobro in ostani na njej. Se zgodi da izvržejo ven novo verzijo ki deluje na drugačnem principu in zna komu kaj štekat. Zato zmeraj pred inštaliranjem prebrat kaj je novega in se šele potem odločit, ne kar na slepo bumf gremo naši. V zadnjem primeru je problem s temi cover arti ki ga prej ni bilo. Nova verzija ima drugačen- efektivnejši način zlaganja podatkov v databazo in pa skeniranja glasbenega materiala, ki poteka konkretno hitreje kot prej, vendar očitno pri nekaterih uporabnikih to še ne dela kot bi bilo treba. Preskočiš nekaj apgrejdov dokler tega ne pošlihtajo in zdrava marija.  |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
audiofill

Pridružen/-a: Tor Apr 2008 19:48 Prispevkov: 5421 Kraj: Žalec
|
Objavljeno: Ned Avg 21, 2011 20:38 Naslov sporočila: |
|
|
| HomerSimpson je napisal/a: | | Če prav razumem odsvetuješ Transporterja, bolje Touch + DAC? |
Transporter je zvokovna boljša naprava od Toucha. Je velikosti prave komponente in ne izgleda švoh. Dobra stvar je da ima BNC digitalni izhod. Je pa dosti dražja od Toucha.
Na Toucha se da zmontirati BNC konektor in ga spraviti stopničko višje.
Za resno performanso moraš tako na Transporterja kot Toucha navesit zunanji dac. Iz tega razloga sem tudi rekel, da je škoda dajat trikrat več denarja za Transporter. Ta denar se bolj pametno izkoristi, če se doda zraven budgetu za zunanji dac in se ta kupi toliko boljši, bo več haska.  |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
pasuljaris

Pridružen/-a: Pet Apr 2009 22:13 Prispevkov: 1526 Kraj: maribor
|
Objavljeno: Ned Avg 21, 2011 22:15 Naslov sporočila: |
|
|
| before je napisal/a: | @HomerSimpson: meni je vse ŽE delovalo tip-top, vse sem ŽE imel urejeno! Sedaj pa, izgleda da po nekem mother fucking upgrade-u, pa se je red porušil.  |
Meni npr. pri listanju po mapah v Music Folderju občasno ne odpre izbrane mape oz. albuma, temveč naslednjo po vrsti.
Čez nekaj časa se samo pošlihta, nato pa spet predvaja glasbo iz napačne mape (dolgčas ni nikoli press). _________________ Usoda se igra s človekom, človek pa igra na trobento. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
before

|
Objavljeno: Pon Avg 22, 2011 14:07 Naslov sporočila: |
|
|
Ko spravim stvar nazaj v red, z sekiro razsekam LAN kabel
 _________________ Cenite to kar imate in stremite k boljšemu! To je moj recept za zadovoljstvo.
Audiohedonist |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
mestn pu

Pridružen/-a: Sre Jan 2009 22:21 Prispevkov: 2635 Kraj: domžale
|
Objavljeno: Pon Avg 22, 2011 14:37 Naslov sporočila: |
|
|
Nova verzija ne zazna zripanih SACDjev, ko jih zložiš v "priljubljene", s čimer prejšnja skoraj ni imela problemov, če si vklopil Trackstat plugin.
Sicer pa sta zadnji verziji Firefoxa enako invalidni in moraš ročno v update rubriko za Java in ostale pomembne plugine, saj jih sami "ne znata" namestit, samo izklopita prejšnje verzije, nekaterih, pluginov.. _________________ Great people talk about ideas, average people talk about things, small people talk about other people. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
HomerSimpson

|
Objavljeno: Pon Avg 22, 2011 15:40 Naslov sporočila: |
|
|
| Citiram: | | Nova verzija ne zazna zripanih SACDjev, ko jih zložiš v "priljubljene", s čimer prejšnja skoraj ni imela problemov, če si vklopil Trackstat plugin. |
Misliš PS3 rip? DSD (SACD) layer, ne analogni rip? V .dff formatu 24/88? A to SB zna predvajati? Ali pa morda .dff pretvoriš v flac? |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
mestn pu

|
Objavljeno: Pon Avg 22, 2011 20:07 Naslov sporočila: |
|
|
Pretvorjene v FLAC.
Ni mi jasno, zakaj ravno teh ne zazna in jih predvaja samo iz Albumov.
Sicer pa se je ravnokar naložila še novejša verzija, kar je značilno za vse nove programe, da jih lansirajo eno za drugo, kadar je prva preveč hroščata. _________________ Great people talk about ideas, average people talk about things, small people talk about other people. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
pasuljaris

Pridružen/-a: Pet Apr 2009 22:13 Prispevkov: 1526 Kraj: maribor
|
Objavljeno: Pon Avg 22, 2011 22:32 Naslov sporočila: |
|
|
| mestn pu je napisal/a: |
Sicer pa se je ravnokar naložila še novejša verzija, kar je značilno za vse nove programe, da jih lansirajo eno za drugo, kadar je prva preveč hroščata. |
Ta verzija pri meni deluje hitreje od kritizirane. _________________ Usoda se igra s človekom, človek pa igra na trobento. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
mestn pu

|
Objavljeno: Tor Avg 23, 2011 07:58 Naslov sporočila: |
|
|
| pasuljaris je napisal/a: | | mestn pu je napisal/a: |
Sicer pa se je ravnokar naložila še novejša verzija, kar je značilno za vse nove programe, da jih lansirajo eno za drugo, kadar je prva preveč hroščata. |
Ta verzija pri meni deluje hitreje od kritizirane. | Kot sem domneval. Včasih firme, očitno po nalogu šefov, lansirajo na hitrico kar Beta verzijo kot redno in očitno je bilo tako tudi tokrat..  _________________ Great people talk about ideas, average people talk about things, small people talk about other people. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
before

|
Objavljeno: Tor Avg 23, 2011 10:07 Naslov sporočila: |
|
|
| mestn pu je napisal/a: | | Nova verzija ne zazna zripanih SACDjev,.. |
zripani SACD-ji?!
Kolikor vem, se z SACD formatom ne da manipulirati. Ali pa sem morda kaj prespal...  _________________ Cenite to kar imate in stremite k boljšemu! To je moj recept za zadovoljstvo.
Audiohedonist |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
mestn pu

|
Objavljeno: Tor Avg 23, 2011 12:53 Naslov sporočila: |
|
|
| before je napisal/a: | | mestn pu je napisal/a: | | Nova verzija ne zazna zripanih SACDjev,.. |
zripani SACD-ji?!
Kolikor vem, se z SACD formatom ne da manipulirati. Ali pa sem morda kaj prespal...  | Posnetki iz druge roke, tako da se mi ne sanja kako se jih ripa, samo vem, da je original v SACD... _________________ Great people talk about ideas, average people talk about things, small people talk about other people. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
|