Pomoč pogostih vprašanjPomoč pogostih vprašanj   IščiIšči   Seznam članovSeznam članov   Skupine uporabnikovSkupine uporabnikov   Registriraj seRegistriraj se   Tvoj profilTvoj profil   Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil   PrijavaPrijava 

Kateri stereo receiver?
Pojdi na stran 1, 2  Naslednja

Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> HI-FI
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
iztonik

Pridružen/-a: Sob Apr 2011 9:26
Kraj: ljubljana

PrispevekObjavljeno: Sob Apr 16, 2011 09:43    Naslov sporočila: Kateri stereo receiver? Odgovori s citatom

Živjo,
želim si nov audio sistem in bi potreboval nasvet pred nakupom.

Dejstva: 1. soba v kateri se bo poslušalo glasbo je velika 30m2
2. potrebujem Stereo Receiver in CD Player
3. na receiver bi rad priključil tudi Pan plazmo
4. poslušamo 70% rocka, popa in 30% klasike, tekom dneva
radio
5. receiverji za hišno kino odpadejo
6. ker bodo komponente v omari odpade Onkio (baje se najbolj
greje)
7. imam Quadralove zvočnike 80/150 Watt, 8 Ohm, 35-2000 Hz

Naredil sem ožji izbor receiverjev: Harman Kardon HK3490
http://www.harmankardon.com/EN-US/Products/Pages/ProductDetails.aspx?PID=HK%203490

Yamaha RX-797
http://usa.yamaha.com/products/audio-visual/hifi-components/stereo-receivers/rx-797_black__u/?mode=model
Yamaha R-S700
http://usa.yamaha.com/products/audio-visual/hifi-components/stereo-receivers/r-s700/?mode=model

Denon DRA-700AE
http://denon.co.uk/uk/Product/Pages/Product-Detail.aspx?Catid=4983297a-4f3b-4d8d-b83f-fb7b49f8b0a6&SubId=996ef01a-fc4b-4375-8282-cfdc38002b90&ProductId=fe8b24ee-c0bb-4a08-9853-c5fbcba03f12

Upam, da nisem pretiraval s podatki!

Lp
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
delfinus

Pridružen/-a: Tor Apr 2008 8:55
Kraj: Laško

PrispevekObjavljeno: Sob Apr 16, 2011 10:38    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Za tuner + dober stereo ojacevalec ni prostora?

lp, d.
Nazaj na vrh
siroliver

Pridružen/-a: Sob Nov 2009 12:34
Kraj: Izola

PrispevekObjavljeno: Sob Apr 16, 2011 10:43    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Jaz bi se tega dodal v ozji izbor
http://marantz.de/de/Products/Pages/ProductListing.aspx?CatId=HiFi&SubCatId=StereoReceiver
Nazaj na vrh
iztonik

PrispevekObjavljeno: Sob Apr 16, 2011 16:59    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Prvo hvala obema za odgovor!

Do sedaj sem imel ojačevalec in tuner. Sedaj sem se odločil za receiver, da ženskemu delu olajšam prižiganje aparature.
Aparati so postavljeni na policah v kotni omari, zadnja stena je zaprta, so samo male okrogle odprtine za kable.
Boljšim aparatom sem se moral odpovedati, ne bom poslušal glasbo preko slušalk. Sem v bloku in glasno poslušanje žal odpade.
Tudi jaz sem imel Marantza v planu, pa sem naredil selekcijo. Ne vem, kaj bi izbral, cene so zelo podobne, moč 80 ali 1oo W, iščem črne komponente in rad bi imel oboje iste firme.
CD-ji pa so: Marantz CD 5004
Yamaha CD-S700
Denon DCD-710AE
Lahko mi napišete, katero Yamaho izločim: RX-797 ali R-S700?
Zelo mi boste pomagali in olajšali izbiro. Lp
Nazaj na vrh
MAre007

Pridružen/-a: Čet Dec 2010 10:23
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Sob Apr 16, 2011 19:53    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Jaz bi se vseeno odločil za najnovejšega, ki pride ven konec aprila - ONKYO TX-8050. Imaš vse kar rabiš - predvaja tudi FLAC, ima digitalne vhode, USB,... ...

http://www.eu.onkyo.com/products/TX-8050.html

Sam imam enega šibkejšega isto z WRAT tehnologijo in se izredno malo greje.

Ali pa morda Pioneer:

http://www.pioneer.eu/eur/products/42/98/405/PDX-Z9/index.html

Ena varianta pa je tole - bolj "HI-FI" varianta - vse v enem:
http://www.areadvd.de/lm/AV_Hardware/test_advanceezy8.shtml
Bo morda kmalu naprodaj .. za 500€, star 3 mesece.

LP

Nazadnje urejal/a MAre007 Sob Apr 16, 2011 21:44; skupaj popravljeno 3 krat
Nazaj na vrh
siroliver

PrispevekObjavljeno: Sob Apr 16, 2011 20:11    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Marantz, Yamaha , Denon ,apareture istega cenovnega razreda seveda tudi priblizno isto igrajo,ne pricakovat nekih strasanskih razlik ker na koncu koncev je to entry level,moci tudi ne rabis nevem koliko ce pravis da ne bos poslusal naglas, na tvojem mestu bi izbral tisti duo CD-receiver ki ti je najbolj vsec,
Jaz bi naprimer izbiral me Denon in Marantz ampak to je seveda samo moje misljenje, koncna izbira bo tvoja Cool
Nazaj na vrh
iztonik

PrispevekObjavljeno: Sob Apr 16, 2011 21:01    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Trenutno je v vodstvu Denon, ženski del je uporabil svojo številčno moč. Jaz pa se bom oborožil s tehničnimi podatki, da vsaj poizkusim, če imaš možnost premagati estetiko. Mad
Nazaj na vrh
kaljetko

Pridružen/-a: Tor Maj 2008 10:14

PrispevekObjavljeno: Pon Apr 18, 2011 11:08    Naslov sporočila: NAD 747 Odgovori s citatom

Predlagam NAD 747 -dober zvok NAD˝MUSIC FIRST˝
če te zanima poglej male oglase
lp M.
siroliver

PrispevekObjavljeno: Pon Apr 18, 2011 11:15    Naslov sporočila: Re: NAD 747 Odgovori s citatom

kaljetko je napisal/a:
Predlagam NAD 747 -dober zvok NAD˝MUSIC FIRST˝
če te zanima poglej male oglase
lp M.

Iztonik kupuje stereo receiver ,NAD 747 multikanalec Surprised
Nazaj na vrh
gash

Pridružen/-a: Sob Avg 2009 11:40

PrispevekObjavljeno: Pon Apr 18, 2011 15:08    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Ne pozabi na system fidelity, da ne boš za blagovno znamko preveč denarja zmetal. System fidelity je Vrhunska roba po zelo dostopni ceni. pa še slovenskega znanje je nekaj zraven.
Nazaj na vrh
senior

Pridružen/-a: Pet Sep 2008 14:24

PrispevekObjavljeno: Pon Apr 18, 2011 16:20    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Moje vprašanje pa je, zakaj ne DVD namesto CD, če imaš že TV zraven. Sam bi izbral Cambridge Audio.
Nazaj na vrh
iztonik

PrispevekObjavljeno: Pon Apr 18, 2011 16:25    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Hvala tudi tebi Gash, ali je System fidelity delo firme Corrado? Spomnim se, da so pred leti imeli prodajalno v Kranju, potem so pa kar izginili v ilegalo. Drugače pa ne poznam aparatov in tudi kakšne koli tehnične podatke (razen osnovnih) se nikjer ne dobi.
Če še nisi prodal, se lahko dogovoriva za ogled.
Lp
Nazaj na vrh
iztonik

PrispevekObjavljeno: Pon Apr 18, 2011 16:31    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Kolikor je meni poznano Senior, Cambridge nima stereo receiverja. Filme gledam preko Media predvajalnika, imam samo 3 dvd-je. Mogoče čez par let ko bo 3D tehnologija brez očal, potem pa sledi nakup BluRay enote+Tv.
Nazaj na vrh
siroliver

PrispevekObjavljeno: Pon Apr 18, 2011 18:16    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Cambridge Audio ima stereo recieverja in to dva

Topaz SR 10 in Sonata AR30

v kombinaciji z CD jem , to kar isces

Nazaj na vrh
luka79

Pridružen/-a: Pet Mar 2011 15:36

PrispevekObjavljeno: Pon Apr 18, 2011 22:35    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

hehe, če se ponujajo midi size enotice potem je pa tole tudi vredno vsake pare. .in bolj simple kot pasulj:

ima sicer 'samo' 50W/kanal/8Ohm. .ampak mi lahko verjameš, da se z lahkoto kosa z zgoraj omenjenimi komercialnimi watti. morda ti tudi kaj pomeni, da je dejansko sestavljen v italiji (in ne na kitajskem ali v indiji. .)

tudi igralo bo lepše Wink
My leader told me to jump in the river. .The river was deep and the weather was winter. .After a sailer very kindly saved me, my leader told me, you'd better take it easy. .I took it so easy my leader called me lazy!
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> HI-FI Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran 1, 2  Naslednja
Stran 1 od 2

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu