Pomoč pogostih vprašanjPomoč pogostih vprašanj   IščiIšči   Seznam članovSeznam članov   Skupine uporabnikovSkupine uporabnikov   Registriraj seRegistriraj se   Tvoj profilTvoj profil   Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil   PrijavaPrijava 

Kateri AV receiver namesto HK AVR-430?
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3  Naslednja

Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> Domači kino
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
MitjaF

Pridružen/-a: Sob Okt 2009 16:56
Kraj: KRANJ

PrispevekObjavljeno: Sob Apr 02, 2011 02:12    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Nažalost, se HK težko meri z vodilnimi na AV sceni kot so: Yamaha,Onkyo in Pioneer.
Kar se tiče teže niso nič lažji, razen morda Pioneer ,ki deluje v D klasi.Zato rabi manjši trafo.

AndraZK
Kar pa se tiče uporabe pre-ampa sam uporabljam pre amp od Yamahe RVX1900 vezano na NAD320BEE integrirca in se pozna.Zvok je slabši, kot če NAD uporablja svoj predojačevalec.Je pa res ,da to velja za dobre posnetke in z dobrim izvorom- CD player.
Pri MP3 posnetkih, ali za poslušanje glazbe iz TV-ja (videospoti, koncerti) pa je RVX1900 precej boljša.
Tvoji BW683 znajo zvenet malo ostro ,sploh z slabšimi AV reciverji.Sploh v stereo.Na tvojem mestu bi pogledal za RXV2067.ali Denon,Onkyo v tem rangu (1000eur+)

Imaš pa na Bolhi trenutno par dobrih rabljenih AVrec.Raje vzemi malo rabljen, high-end reciver saj imaš, kar poštene zvočnike za poganjat.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Telefon: 000000000
AndraZK

Pridružen/-a: Pet Apr 2011 16:22
Kraj: Žiri

PrispevekObjavljeno: Sob Apr 02, 2011 20:11    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Bojim se, da bodo ostri ja. Trenutno imam Marantza sr6001, ki velja za bolj toplega, pa imam pri nekaterih posnetkih in višji glasnosti vseeno moteče sičnike. Prav zato razmišljam o ločenem stereo ojačevalcu.
Verjetno me je res zaneslo malo s 1067, bil sem kar malo navdušen, ko sem dobil receiver z dvema hdmi izhodoma Smile 2067 bo cenovno še vedno čisto sprejemljiv, mogoče celo rabljen 2065. Misliš, da dejansko obstaja kakšna bistvena razlika med njima? Počakal bom tudi cene 3067.
Drugače pa ima avdirekt tudi zelo ugodnega Denona 3311 (http://www.avdirekt.si/product.php?id_product=607), ki tudi verjetno ne bi bil slaba izbira.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
MitjaF

PrispevekObjavljeno: Pon Apr 04, 2011 00:22    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Po moje imaš prav ni razlike.
Je pa varijanta, da malo počakaš in probaš dobit RX-A2000.Je podoben 2067, a novejši sklop procesorejev, pa novi design, ki je pri 2067 res nikakav za tak nivo AV reciverja.
Lahko pa pogledaš če dobiš še kje kakšno RXV3900.Ima dva HDMI izhoda, in podobna kot 3067 ampak meni lepši design.Če dobiš dobro ceno seveda.

Če boš kupoval posebaj stereo amp. glej ,da kupiš takega ,ki ima pass-trugh funkcijo, drugače imaš težave.Nima smisla imeti stereo amp. posebaj ,če moraš uporabljati predojačevalec od AVrec.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Telefon: 000000000
AndraZK

Pridružen/-a: Pet Apr 2011 16:22
Kraj: Žiri

PrispevekObjavljeno: Pon Apr 04, 2011 19:30    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Nad aventage serijo sem malo obupal, ker v US je že kar dolgo zunaj... pri nas pa so očitno namesto njih x067. So kakšne konkretne informacije, da bi se to enkrat dobilo tudi v Slo?

Passthrough? Jaz bi ga obesil kar na preout od receiverja Smile
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
MitjaF

PrispevekObjavljeno: Pon Apr 04, 2011 22:01    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Če ga obesiš na pre-out od reciverja, boš imel precej slabši rezultat, kot če stereo amp. uporablja svoj predojačevalnik.Tako imam jaz, pa ni to-to.

Pass-trugh funkcija ti omogoča uporabo stereo predojačevalnika in končne za poslušanje glazbe, brez zamudnega preklaplanja.Po moje dosti bolje kot katerikoli monobloki na AVrec. kot pre-amp.

Za avantage bom vprašal.
Nazaj na vrh
delfinus

Pridružen/-a: Tor Apr 2008 8:55
Kraj: Laško

PrispevekObjavljeno: Tor Apr 05, 2011 09:09    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Integriric s HT bypass... tule je cela plejada, med njimi tudi odlicnih ojacevalcev. klik. In da res je kvaliteten stereo ojacevalec bo prinesel boljsi rezultat kot pa koncne ne A/V reciverju. Raba stereo ojacevalca s HT bypassom pomeni, da je lahko A/V reciver popolnoma izklopljen. Stereo ojacevalec pa deluje popolnoma neodvisno od njega, ko se poslusa samo glasba z npr. CDPja. Na njemu so direktno prikljuceni tudi zvocniski kabli. Za glasbo je to najboljse in je tudi najkrasa mozna pot.

lp, d.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
MitjaF

PrispevekObjavljeno: Sre Apr 06, 2011 23:27    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

No delfinus, ti veš o čem govorim.Sem prebral tvoj post, in upam ,da si stvar tako realiziral.
Sam nisem prej tega vedel, pa sem kupil stereo posebaj in AV posebaj, ampak to še zdaleč ni optimalna rešitev.Brez pass-trugh funkcije, je nakup stereo ojačevalnika, stran vržen denar.Sploh, če imaš malo boljši AVreciver.

Stereo posebaj, AV posebaj imaš lahko samo v primeru, da imaš v ločenih sobah.
Nazaj na vrh
berni

Pridružen/-a: Pon Jan 2010 11:49
Kraj: maribor

PrispevekObjavljeno: Čet Apr 07, 2011 07:24    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

MitjaF je napisal/a:
No delfinus, ti veš o čem govorim.Sem prebral tvoj post, in upam ,da si stvar tako realiziral.
Sam nisem prej tega vedel, pa sem kupil stereo posebaj in AV posebaj, ampak to še zdaleč ni optimalna rešitev.Brez pass-trugh funkcije, je nakup stereo ojačevalnika, stran vržen denar.Sploh, če imaš malo boljši AVreciver.

Stereo posebaj, AV posebaj imaš lahko samo v primeru, da imaš v ločenih sobah.

To sploh ni res.
Jaz imam tako. Stereo signal iz cd ali streamerja gre na predojačevalec in direktno na ojačevalec in glavne zvočnike. Av signal pa gre na av receiver , ki poganja vse zvočnike razen front. Na av receiverju uporabim front pre out, z njim direktno na preodjačevalec in nato na ojačevalec in glavne zvočnike.
Torej je AV receiver in njegov front out le eden izmed izvorov.
Live and let live.
Nazaj na vrh
Primoz_

Pridružen/-a: Ned Nov 2009 2:32
Kraj: Novo mesto

PrispevekObjavljeno: Čet Apr 07, 2011 07:32    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Pozdravljen,

ko si ravno omenjal tudi možnost 2065, naj te opozorim, da ta serija zveni zelo agresivno v visokih tonih. Sem imel 1065 in Dali Ikon pa ni bilo poslušljivo. Sedaj imam Z7, to je pa druga pesem Cool xx67 ne poznam, prečekiraj še 1900/3900/Z7 na ebayu, toplejši zvok, podpirajo vse nove formate in se da dobit dobr deal. Srecno Wink
Nazaj na vrh
MitjaF

PrispevekObjavljeno: Čet Apr 07, 2011 16:21    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Berni - kako pa potem krmiliš volume na prednjem L in R kanalu.
Če uporabljaš predojačevalnik od stereo ojačevalnika, a potem to pomeni ,da volume za center in soround krmiliš na AV reciverju za prednji par pa na stereo ojačevalniku?
Ne razumem čist, to je izvedljivo samo če ima stereo končna dva vhoda, ali je en vhod pass-trugh.
Sam imam integrirca in ko na njegovo končno priklopim AVreciver (YamahaRXV1900)- zaobidem predojačevalnik stereo ojačevalca in fertik.

Kako pa ti lahko priključiš AV reciver- direktno na predojačevalnik stereo ojačevalnika.Torej glasnost prednjega para upravlja stereo pred. ojačevalnik, ostalih pa AVreciver -al ne razumem.
Ker če ni tako ,potem je PASS-TRUGH funkcija totalna neumnost.Le zakaj so se potem s tem ukvarjal?

Kar pa se tiče YamahA RXV1900 se jo morda še dobi v TechnoMarket ( v Sloveniji v stečaju) na Hrvaškem.Jo imam in jo upam priporočit, kljub temu ,da ni najnovejši model.Je eden redkih modelov ,ki se je med prodajo podražil.

Ima pa, po mojem RXV 2067 po moje iste končne stopnje kot RXV1900 in ne kot 1067, ki je precej "švohnej"
Nazaj na vrh
berni

PrispevekObjavljeno: Čet Apr 07, 2011 16:46    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

MitjaF je napisal/a:
Berni - kako pa potem krmiliš volume na prednjem L in R kanalu.
Če uporabljaš predojačevalnik od stereo ojačevalnika, a potem to pomeni ,da volume za center in soround krmiliš na AV reciverju za prednji par pa na stereo ojačevalniku?
Ne razumem čist, to je izvedljivo samo če ima stereo končna dva vhoda, ali je en vhod pass-trugh.
Sam imam integrirca in ko na njegovo končno priklopim AVreciver (YamahaRXV1900)- zaobidem predojačevalnik stereo ojačevalca in fertik.

Kako pa ti lahko priključiš AV reciver- direktno na predojačevalnik stereo ojačevalnika.Torej glasnost prednjega para upravlja stereo pred. ojačevalnik, ostalih pa AVreciver -al ne razumem.
Ker če ni tako ,potem je PASS-TRUGH funkcija totalna neumnost.Le zakaj so se potem s tem ukvarjal?

Kar pa se tiče YamahA RXV1900 se jo morda še dobi v TechnoMarket ( v Sloveniji v stečaju) na Hrvaškem.Jo imam in jo upam priporočit, kljub temu ,da ni najnovejši model.Je eden redkih modelov ,ki se je med prodajo podražil.

Ima pa, po mojem RXV 2067 po moje iste končne stopnje kot RXV1900 in ne kot 1067, ki je precej "švohnej"

Torej gremo po vprašanjih:
-glasnost ob poslušanju streamerja Olive in cd playerja preko front zvočnikov lahko upravljam na dva načina: 1.preko variabilnega izhoda streamerja ali na predojačevalcu, kaj mi pač bolj paše
-glasnost ob poslušanju AV Receiverja pa upravljam preko glasnosti na Av receiverju, tu je samo važno , da imam na predojačevalcu nastavljeno enako glasnost, da je razmerje front, sub, surround pravilno( ko umrjaš sistem si zapomniš nastavitev glasnosti)
Imam pa Yamaho rxv3900.
Kako pa priključim AV receiver na predojačevalec!?
Moj rxv 3900 imam preout, front preout, center preout, surround preout, presence preout in sub preout. Tu vzamem front preout in grem z njim na predojačevalec.
Jaz imam ločen predojačevalec in 2x monobloka , a to stvari ne spremeni.
Live and let live.
Nazaj na vrh
MitjaF

PrispevekObjavljeno: Čet Apr 07, 2011 23:55    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Ja ,ampak to umerjanje volume na stereo pred.ojačevalcu , pa potem vprašanje kompatibilnosti zvoka L/R z centrom...
Moram pa priznat, da nisem preiskusil variante.In jo seveda bom.

Čeprav moram rečt, da se mi zdi metoda vseeno malo vprašljiva.
Imam podoben reciver kot ti "berni", in oba imata zelo natančen kalibrator zvoka, ki zakasnitve izračuna v milimetrih, ter jakost posameznega zvočnika glede na sobno akustiko ...
Tudi če zadeva približno deluje, mi je zelo žal ,da moj stereo amp. nima pass-trugh funkcije.In jo priporočam vsakomur, ki hoče imeti ločen stereo.

Drugače pa, hvala za idejo "berni" imam namreč zadosti preklapljanja.
Nazaj na vrh
berni

PrispevekObjavljeno: Pet Apr 08, 2011 07:42    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Glede kompatibilnosti jakosti L/R z centrom je stvar preprosta. Ko umerjaš sistem na uho ali s priloženim mikrofonom, kjer prepustiš AV receiverju delo, enostavno nastaviš predojačevalec na eno srednjo vrednost , ki si jo zapomniš. To vrednost vedno uporabljaš ob poslušanju HT.
V tem ne vidim nič vprašljivega?
S tem enostavno zvežeš sistem, ki nima HT pass-through. Ravno pri meni je tako, ker imam ločen predojačevalec in dva monobloka.
Glede natančnosti kalibratorja. Poskusi narediti zaporedne meritve in presenečeš boš kako različne meritve boš dobil. Wink
Live and let live.
Nazaj na vrh
MitjaF

PrispevekObjavljeno: Čet Apr 14, 2011 12:57    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Stokrat hvala "berni", ne vem kako sem bil lahko tako len, da nisem poiskusil tega že prej.
Odličen rezultat z uporabo "pure direct" funkcije na Yamahi.NAD igra, kot bi bil vezan direkt.
Nazaj na vrh
berni

PrispevekObjavljeno: Čet Apr 14, 2011 13:04    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

MitjaF je napisal/a:
Stokrat hvala "berni", ne vem kako sem bil lahko tako len, da nisem poiskusil tega že prej.
Odličen rezultat z uporabo "pure direct" funkcije na Yamahi.NAD igra, kot bi bil vezan direkt.

Wink
Live and let live.
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> Domači kino Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3  Naslednja
Stran 2 od 3

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu