| Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
| Avtor |
Sporočilo |
Matjaž1
Pridružen/-a: Čet Mar 2011 17:25 Prispevkov: 88 Kraj: Kranj
|
Objavljeno: Čet Mar 17, 2011 17:32 Naslov sporočila: Denon AVR 1911 in dva zvočnika |
|
|
Pozdrav,
zanima me, ali bi znal imeti kakšne težave, če na 7.1-kanalni sprejemnik Denon AVR 1911 priklopim samo dva običajna tri ali dvo sistemska zvočnika.
Vprašanje je mogoče nekoliko naivno, ampak zadnjih xx let se z avdio tehniko nisem ukvarjal, sedaj pa mi je odpovedal ojačevalec in rabin nekaj novega.
Hvala...
Lp, Matjaž |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
berni

Pridružen/-a: Pon Jan 2010 11:49 Prispevkov: 1408 Kraj: maribor
|
Objavljeno: Čet Mar 17, 2011 17:51 Naslov sporočila: |
|
|
Ne ni problemov! _________________ Lp
Bernard
--------------
Live and let live. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Slinch

Pridružen/-a: Ned Jul 2009 16:17 Prispevkov: 467 Kraj: LJ
|
Objavljeno: Čet Mar 17, 2011 18:04 Naslov sporočila: |
|
|
| Imaš namen nekoč dokupiti zvočnike za hišni kino, ali ostajaš na stereu? V slednjem primeru je nesmiselno kupovat večkanalni receiver. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Matjaž1
|
Objavljeno: Čet Mar 17, 2011 18:45 Naslov sporočila: |
|
|
Hvala za odgovor.
Zaenkrat ne vem, si pa nebi rad zaprl možnosti. Se pozna na zvoku? Denonov stereo receiver dra 700 ae ima namreč enako ceno 1911tki. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
luka79

Pridružen/-a: Pet Mar 2011 15:36 Prispevkov: 1012 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Čet Mar 17, 2011 20:47 Naslov sporočila: |
|
|
navadno za enak denar dobiš boljši stereo ojačevalec kakor surround. cenejši surround ojačevalci ne dajejo vrhunskega stereo zvoka, niti bog ve kakšnega surround efekta.
sicer pa sem sam zaprisežen stereu tudi pri gledanju filmov (vsaj dokler ne bom imel vsaj 5x7 dnevne sobe in par k/eur za res dober surround)  _________________ My leader told me to jump in the river. .The river was deep and the weather was winter. .After a sailer very kindly saved me, my leader told me, you'd better take it easy. .I took it so easy my leader called me lazy! |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Matjaž1
|
Objavljeno: Čet Mar 17, 2011 22:32 Naslov sporočila: |
|
|
| Jah, sedaj imam zaprašen, 20 let star ojačevalec fischer c540, ki igra na fischerjevih trosistemskih zvočnikih. Malodane muzejsko. Plan je najprej kupit receiver (recimo 1911), nato še zvočnike (kakšen predlog? soba je velika cca 4.5 X4.5 metra in nekaj majhnega, fischerjeve sem davno na žurih uporabljal za nadomestne barske stolčke), potem pa še gramofon za vinilke. Mi je pa všeč hdmi povezljivost cd/dvdja, receiverja, tv-ja ... |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
luka79

|
Objavljeno: Čet Mar 17, 2011 23:24 Naslov sporočila: |
|
|
ko boš kupil 1911 prišparaj še vsaj 150 do 250 dinarjev (za soliden phono preamp + dodaten par solidnih interkonektov) ker nameravaš ravno gramofon kupovat. . _________________ My leader told me to jump in the river. .The river was deep and the weather was winter. .After a sailer very kindly saved me, my leader told me, you'd better take it easy. .I took it so easy my leader called me lazy! |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
trancedeejay Site Admin

Pridružen/-a: Sob Mar 2008 9:01 Prispevkov: 1380 Kraj: Zgornja Besnica
|
Objavljeno: Čet Mar 17, 2011 23:46 Naslov sporočila: |
|
|
HI
Lahko se oglasis pri nas, pa bos slisal kako zveni sistem v dnevni Onkyo, Jamo, System Audio. Prej je bil v dnevni (ne bos verjel) - isti sistem kot ga imas ti.
Moj sistem je trenutno bolj v razsulu, ker se pripravljamo na gradnjo, zato sem zadeve zacel pakirat v skatle nazaj.
Have a nice Day
Matt _________________ MUSIC IS THE KEY |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Matjaž1
|
Objavljeno: Ned Mar 20, 2011 22:05 Naslov sporočila: |
|
|
Hah, dobil denononovo 1-devetsto-11tko. Na starih zvočnikih se z osnovnimi nastavitvami sliši bolje od starega fischerja, ampak ko pridem do podrobnosti ... se zgubim
Kje so tisti enostavni bass/trable/balance gumbi. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
luka79

|
Objavljeno: Pon Mar 21, 2011 16:07 Naslov sporočila: |
|
|
kakšne nastavitve pa iščeš?
morda boš tu našel kakšno uporabno informacijo. . http://www.bestreceiver.net/test-denon-avr-1911-7-1-channel-hdmi-1-4-menu-setup-configuration/
stereo je zakon  _________________ My leader told me to jump in the river. .The river was deep and the weather was winter. .After a sailer very kindly saved me, my leader told me, you'd better take it easy. .I took it so easy my leader called me lazy! |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Matjaž1
|
Objavljeno: Tor Mar 22, 2011 17:12 Naslov sporočila: |
|
|
Luka hvala.
Se prebijam skozi nastavitve. Čez kak dan mi bo verjetno že jasno, ob katerih nastavitvah se meniju "zaprejo", kako bolj natančno nadzorovat zvok.
Sicer pa jutri dobim še Kefove IQ30 zvočnike, ki bodo po slišanem čisti užitek. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
luka79

|
Objavljeno: Tor Mar 22, 2011 19:38 Naslov sporočila: |
|
|
+ kakšen dan/dva za burn in zvočnikov, za tem pa ti želim obilo užitkov  _________________ My leader told me to jump in the river. .The river was deep and the weather was winter. .After a sailer very kindly saved me, my leader told me, you'd better take it easy. .I took it so easy my leader called me lazy! |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
|