Pomoč pogostih vprašanjPomoč pogostih vprašanj   IščiIšči   Seznam članovSeznam članov   Skupine uporabnikovSkupine uporabnikov   Registriraj seRegistriraj se   Tvoj profilTvoj profil   Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil   PrijavaPrijava 

Plehek, nedinamičen zvok iz gramofona

Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> HI-FI
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
matdamus

Pridružen/-a: Pet Feb 2010 7:25
Kraj: CERKNO

PrispevekObjavljeno: Ned Feb 13, 2011 16:37    Naslov sporočila: Plehek, nedinamičen zvok iz gramofona Odgovori s citatom

Lepo pozdravljeni vsi skupaj...
Glede na to,da mi tokrat v tej bazi informacij,ki jih ponuja ta forum ni uspelo najti odgovora.(hvala vam vsem za neštete odgovore,ki sem jih dobil,ne da bi spoh zastavil vprašanje),pa tokrat prosim za nasvet.
Situacijo imam sledečo.Ker poleg poslušanja glasbe neizmerno uživam tudi v filmih je sistem zaradi pomankanja prostora prilagojen obojemu...av ojačevalec Marantz sr7005,cd bd pogon marantz bd7004 ter gramofon Pro-Ject Perspective z karbonsko ročico Pro-Ject 9cc ter glavo sumiko blue point nr2,front zvočnika sta dali suite 2.8.Kabli inakusik ter ixos.Reciver in cd/bd player sta nova člana ki sta zamenjala yamaho rx-v 657 ter yamaho dv -s1700,gramofon pa je pri hiši že daj časa in je bil od sedaj povezan z starejšim marantzom pm 53,saj yamaha ni imela phono vhoda..Za menjavo sem se odločil,tako zaradi hdmi podpore na reciverju,kakor tudi zaradi naveličanosti stalnega pretikanja kablov med kino ter stereo sistemov.Marantz je namreč z sr 7005 ponovno uvedel phono vhod.Sam reciver me je z zvokom iz cd/network pogona tako v filmskem kakor tudi glasbenem smislu naravnost navdušil(kot dolgoletnega pristaša yamahe),posebno še po menjavi interkonektov(inakusik referenc.),ki so še znatno poudarili visoko ter mid območje.Gladko je posekal tako yamaho kakor tudi starejšega marantza...Žal pa povsem druga zgodba pri gramofonu Sad ..Zvok je plehek,višina visokega, srednjega tona nizka,da misliš da ti Montserrat Caballe poje pokrita z odejo,Norah Jones pa poje pod odrom...Glede na to,da pač veš da je ojačevalec sposoben iz sebe iz spraviti soliden zvok(kolikor ga reciver poven elektronike pač zmore),je bila prva misel slaba kvaliteta phono preampa v komponenti,zato sem si izposodil Vincentov pho-111 phono predojačevalac ter hkrati poizkusil z menjavo kablov...Zadeva je sicer zaigrala bolje,vendar v primerjavi z dobrim starim marantzom pm-53(ko ga vsaj ne bi prodal),še vedno precej slabše.Tako,da sedaj resnično ne vem,kaj bi bil lahko tukaj problem..je možna tudi nekompatibilnost med Vincentom ter Marantzom..kabli ..nabava stereo ojačevalca z ht bypass funkcijo??.Prosim za nasvet ,mnenje,ker LP mi le prinaša užitek,ki se mu ne bi rad odrekel..Vsem v naprej hvala za odgovore..LP Matej
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Pestilence.

Pridružen/-a: Tor Maj 2008 10:34
Kraj: Škofja Loka

PrispevekObjavljeno: Ned Feb 13, 2011 16:50    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Pa poslušaš preko stereo direct funkcije? Ali kakor temu pač že pravi Marantz. Gramofon lahko zveni obupno z preveč procesiranja v recieverju.

Sicer pa vse skupaj zveni zelo čudno. Mogoče boš pa res moral probat še z tretjim preampom.
kidhoward

Pridružen/-a: Tor Feb 2011 11:09
Kraj: Lesično

PrispevekObjavljeno: Ned Feb 13, 2011 16:58    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Sam sem imel enak problem; plehe nedinamičen zvok gramofona. Nato pa sem si od kolega sposodil Kuzmin StabiS in ga priključil na Dynavector P75 MKII phono predojačevalec. Nisem mogel verjeti, da lahko gramofon sploh igra tako dobro. Ne vem ali je to bilo tudi zaradi novega gramofona ali pa predvsem zaradi načina PE v katerem Dynavector enostavno blesti. Baje je eden najboljših phono pre do 1500€. Očitno je res, kar pravijo mnogi, da se preveč podcenjuje vloga phono predojačevalca in da se na njemu ne sme preveč varčevati, če želimo iz vinila dobiti tisto kar je sposoben.
Nazaj na vrh
matdamus

PrispevekObjavljeno: Ned Feb 13, 2011 16:59    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Zadeva z vključeno pure direct funkcijo zveni še slabše,medtem ko je iz cdp-ja zvok boljši..
Nazaj na vrh
drago67

Pridružen/-a: Čet Okt 2008 19:24
Kraj: ljubljana

PrispevekObjavljeno: Ned Feb 13, 2011 17:46    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

kidhoward je napisal/a:
Sam sem imel enak problem; plehe nedinamičen zvok gramofona. Nato pa sem si od kolega sposodil Kuzmin StabiS in ga priključil na Dynavector P75 MKII phono predojačevalec. Nisem mogel verjeti, da lahko gramofon sploh igra tako dobro. Ne vem ali je to bilo tudi zaradi novega gramofona ali pa predvsem zaradi načina PE v katerem Dynavector enostavno blesti. Baje je eden najboljših phono pre do 1500€. Očitno je res, kar pravijo mnogi, da se preveč podcenjuje vloga phono predojačevalca in da se na njemu ne sme preveč varčevati, če želimo iz vinila dobiti tisto kar je sposoben.

jap res je.in skoraj vsi novejši receiverji imajo ponavadi slab phono pred ojačevalec(če ga sploh imajo),zato tudi plehek zvok(tukaj šparajo).
takih phono predojačevalcev kot jih imajo boljši vintage receiverji ne delajo več(oziroma vgrajujejo)...Wink
Nazaj na vrh
kidhoward

Pridružen/-a: Tor Feb 2011 11:09
Kraj: Lesično

PrispevekObjavljeno: Ned Feb 13, 2011 18:01    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Če sem prav videl ima Vincent phono občutljivost 4 mV. Tvoja glava pa je high output MC in ima 2,8 mV. Del težav je lahko tudi v tem. Prav tako je phono v tem receiverju osnovne kvalitete. Tvoj gramofon ni slab in ti bo lahko nudil veliko užitkov. Vendar pa boš moral dobiti boljši phono predojačevalec. Poskusi si sposoditi kaj boljšega in boš morda prijetno presenečen. Upam, da je tudi glava dobro nastavljena.

Tu imaš opisan takšen primer uporabe tvojega receiverja:

http://hometheaterreview.com/marantz-sr7005-receiver-reviewed/
Nazaj na vrh
giroskop

Pridružen/-a: Čet Dec 2010 16:48
Kraj: Idrija

PrispevekObjavljeno: Ned Feb 13, 2011 18:25    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Pozdrav !

Preveri ponovno nastavitve gramofona in glave, ker praviš, da kar nekaj časa ni bil v uporabi. Lahko so oksidirali kontakti priključkov zato jih je dobro očistiti z alkoholom. Kakšnemu kontakt spreju se raje izogni. Če še to ne bo pomagalo, ti lahko glede bližine pomagam, da rešimo tvojo težavo. Tudi pri meni gramofon na prvem mestu.

Lp
Nazaj na vrh
matdamus

PrispevekObjavljeno: Ned Feb 13, 2011 21:03    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Bom poizkusil še z drugim predojačevalcem.Glede na teste in nagrade bo za test Cambridge Audio Azur 640P verjetno uredu,glede na to ga ,čeprav je v precej nižjem rangu primirjajo celo z zgoraj omenjenim Dynavector P75..

giroskop je napisal/a:
Pozdrav !

Preveri ponovno nastavitve gramofona in glave, ker praviš, da kar nekaj časa ni bil v uporabi. Lahko so oksidirali kontakti priključkov zato jih je dobro očistiti z alkoholom. Kakšnemu kontakt spreju se raje izogni. Če še to ne bo pomagalo, ti lahko glede bližine pomagam, da rešimo tvojo težavo. Tudi pri meni gramofon na prvem mestu.

Lp

Kontakte sem preveril,osnovno nastavitev pa sem opravil po navodilih.Glede na to da trenutno tudi jaz živim v Idriji in imaš verjetno več izkušenj z gramofonom,pa bi bil hvaležen za pomoč in dodatno uho pri nastavitvi,tako,da vabljen na kavo..

Hvala vam vsem za pomoč zaenkrat...javim rezultate LP Matej
Nazaj na vrh
giroskop

PrispevekObjavljeno: Ned Feb 13, 2011 21:22    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Pozdrav !

Torej, sploh ni problema, javi se, vse je stvar dogovora.

Lp Franci
Nazaj na vrh
audiofrik

Pridružen/-a: Pet Dec 2008 17:19
Kraj: LJUBLJANA

PrispevekObjavljeno: Ned Feb 13, 2011 22:47    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

gramofon mora po daljši neuporabi laufati vsaj 20 ur, ker otrdi guma nosilca igle in je posledično zvok kot opisuješ, predpogoj pa so seveda optimalne nastavitve vseh parametrov, -geometrije, azimuta, vta. teže, n dobr predojačevalec, včasih celo več, imam par starih vrhunskih glav in ko katera par let ni na gramofonu je kak dan katastrofa, pri enem starem Supexu sem že skoraj obupal, po tretjem dnevu pa naenkrat kot bi preklopil in naenkrat zvok kot je vedno bil, pa sem že rekel da jo bo potrebno obnoviti ravno zaradi gume,pa k sreči še ne, iglo občasno kontroliram pod mikroskopom na 200x povečavi.

Tudi VanDen Hull v svojih stranehpravi, da imajo glave katere prenavlja in retipira večkrat probleme z slabo suspenzijo kot pa z kritično obrabo igle

Kontaktov se z alkoholom ne čisti,če ni boljšega bo tudi kontakt spray dober ali še boljše nič parkrat priključke sneti in nazaj natakniti in kontakti bodo OK, drugače obstajajo posebni kontakt ojačevalci kot so cailube in progold pen...
Nazaj na vrh
giroskop

PrispevekObjavljeno: Sre Feb 16, 2011 11:56    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Pozdrav

Kakšni so rezultati nastavljanja in testiranja?? Kava se še kuha!

Lp
Nazaj na vrh
matdamus

PrispevekObjavljeno: Sre Feb 16, 2011 12:19    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Very Happy pozdravljen..
V čakanju na preamp naročen iz Nemčije,ko pride pa takoj pristavim za kavo....Kontakt na ZS... LP Matej
Nazaj na vrh
matdamus

PrispevekObjavljeno: Sob Mar 05, 2011 13:29    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Pozdravljeni..da še zaključim to temo in bo kdo z podobnim problemom lahko takoj prišel do odgovora..Po priklopu zunanjega phono preampa Cambridge Audio Azur 640P ter nastavitvi gramofona z strani Giroskopa (Franci še enkrat hvala) je sistem zaigral na nivoju pričakovanega..Očitno se je Marantz kjub temu,da reciver prodajaja kot enega od flagship modelov odločil,da vgradi phono preamp,s katerim ni možno doseči niti nivoja normalnega poslušanja...Pa da ne bo pomote,govorim o tisti osnovi,da zvok vsaj pride iz zvočnika,ne pa ostane tam nekje daleč v njemu...
Hvala vam vsem za pomoč in nasvete...LP Matej
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> HI-FI Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu