Pomoč pogostih vprašanjPomoč pogostih vprašanj   IščiIšči   Seznam članovSeznam članov   Skupine uporabnikovSkupine uporabnikov   Registriraj seRegistriraj se   Tvoj profilTvoj profil   Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil   PrijavaPrijava 

Genalex KT77 reissue
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9  Naslednja

Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> HIGH-END AUDIO
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
JAZZZ

Pridružen/-a: Sre Apr 2008 12:32
Kraj: POSAVEC

PrispevekObjavljeno: Pon Jan 31, 2011 00:00    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

tromba je napisal/a:
Meni npr. Naksa 100 zvokovno Jubala nesramno povozi, pa sem do sedaj mislil, da je Jubal najboljše, kar obstaja. Tako pač je.

Ura resnice. Nikoli ne reči ...
tromba

Pridružen/-a: Pon Jul 2008 21:37
Kraj: Okolica LJ

PrispevekObjavljeno: Pon Jan 31, 2011 00:07    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Bolj kot ura resnice lahko temu rečem prijetno spoznanje oz izkušnja. Very Happy
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
JAZZZ

Pridružen/-a: Sre Apr 2008 12:32
Kraj: POSAVEC

PrispevekObjavljeno: Pon Jan 31, 2011 01:24    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

tromba je napisal/a:
Bolj kot ura resnice lahko temu rečem prijetno spoznanje oz izkušnja. Very Happy

Glede na to, da si mislil, da je Jubal najboljše, kar obstaja, bi to imenoval trenutek ali ura resnice Laughing Ampak nima veze. Važn je, da se je zgodilo .
mestn pu

Pridružen/-a: Sre Jan 2009 22:21
Kraj: domžale

PrispevekObjavljeno: Pon Jan 31, 2011 10:20    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

tromba je napisal/a:
Tako je.

Zadeve so dosti bolj kompleksne, kot si npr. Mestn Pu misli.
On tudi nekih High End izkušenj nima in zato je še tolliko bolj smešno vse skupaj.

Je prav, da uživa v tem, kar ima, a ko gre predaleč, je na to treba opozoriti. Tudi ne more podajati ocen sistema, ki ga še ni slišal. To je zavajanje.
Tale venček žaljivih otročarij si zasluži pouk.

Komu danes ti lahko čez prst očitaš, da nima high end izkušenj ob tolikih showih in showroomih in prijateljih z nekimi dragimi sistemi, kjer se to lahko sliši? Vsak jih ima.
Moje, tovrstne "izkušnje", to dobro veš, segajo že v čase KLG v Kranju, kjer so fantje imeli, z Kuzmo vred, zavidanja vredne sisteme, tedaj si bil ti še v jaslih.
Navedi, kje sem dal tule neke ocene nekega sistema, ker jih nisem!
Napisal sem, kaj menim, na podlagi pogovora z drugimi audiofili, temu forumi pač služijo.
Tvojega patetičnega insinuiranje z lažmi, kao o meni, ne bom niti komentiral, ker na tako nizek nivo ne grem in če se tule ne znaš vzet v roke in kontrolirat, kot zna večina forumašev, imaš ti resen problem, ne jaz.
Meni nese dlje, dlje, meni nese,,, samo to diha iz vsakega stavka, ki si ga nasmetil v tej temi.
Če je zate "dosežek", da si z levo roko prvi na planetu "ugotovil", da audiofili, ki trdijo, da "After extensive research and engineering, New Sensor Corp. has reissued the famed Genalex Gold Lion KT77. This tube has been recreated down to the finest detail for exceptional performance and sound quality.
For audiophiles, the Genalex/Gold Lion KT77 tubes have full, yet tight and dynamic lows. They have great clarity in the mid-range as well, and extended highs. Many audiophiles that have previously enjoyed the Winged "C"/SED EL34 tubes have reported that these KT77 tubes are noticeably better ", da nimajo pojma, si to niti ne zasluži komentarja.

http://thetubestore.com/goldlionkt77.html

Da ne bo forumašem teba več brati tvojih buč o KT77 in o meni in ker kakega zanimanja(razen parih izjem, ki jim bom vedno rad odgovoril) za sonične karakteristike KT77 med njimi ni, o KT77 ne bom več pisal in bi kogarkoli, ki ga ta lampa zanima, prosil, da mi piše na ZS.
Nazaj na vrh
vojko

Pridružen/-a: Ned Maj 2008 16:50
Kraj: LJUBLJANA

PrispevekObjavljeno: Pon Jan 31, 2011 11:02    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Teofrast, Značaji, 300 pnš.,:
"Jaz sem dolgo opazoval človekovo naravo, ljubi Polikles: saj sem doživel devedeset let. Že poprej sem se večkrat čudil, in mojemu čudenju bržda tudi v prihodnje ne bo konca, kaj neki je vzrok, da, čeprav leži vsa Helada v istem podnebnem pasu in uživajo vsi Heleni enako vzgojo, vendarle nimamo vsi enako uravnanih značajev...."

Kako malo se je od takrat spremenilo.....'Confused'

Nazaj na vrh
trancedeejay
Site Admin

Pridružen/-a: Sob Mar 2008 9:01
Kraj: Zgornja Besnica

PrispevekObjavljeno: Pon Jan 31, 2011 11:27    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Za vsak nadaljni off topic in podoben način komunikacije bo ustrezno poskrbljeno.
audio_holic

Pridružen/-a: Pon Maj 2008 13:50
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Pon Jan 31, 2011 14:14    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Zadnje čase eden najbolj cenjenih močnostnih ojačevalnikov Tenor 350M, uporablja mosfet tranzistorje na izhodu in lampaško "driver" sekcijo. Lani in predlani ga je bilo moč slišati tudi v Sheratonu. Cena? Sitnica 120k$ Mad

Nazaj na vrh
tromba

PrispevekObjavljeno: Pon Jan 31, 2011 16:26    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Very Happy

Nazadnje urejal/a tromba Pon Mar 21, 2011 20:55; skupaj popravljeno 1 krat
Nazaj na vrh
tromba

PrispevekObjavljeno: Tor Feb 08, 2011 14:56    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Da si nisem samo jaz izmislil, da Gold Lion KT 77 ni najboljše lampa, si lahko v razpredelnici ogledate vsi, sploh pa Mestn, ko toliko da na mnenja drugih.

http://thetubestore.com/el34review.html
Nazaj na vrh
mestn pu

PrispevekObjavljeno: Tor Feb 08, 2011 18:05    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

tromba je napisal/a:
Da si nisem samo jaz izmislil, da Gold Lion KT 77 ni najboljše lampa, si lahko v razpredelnici ogledate vsi, sploh pa Mestn, ko toliko da na mnenja drugih.

Prvo je rubrika sfaljena, saj podobnosti med KT77 in EL34 sploh ni! Lampi sta v osnovi in tehnično popolnoma drugačni.
Če bereš razpredelnico štacune po "prosto kot pasulj" metodi, se potem seveda"sklicuješ" na eno samo štirico pri KT77 in ta je v rubriki "harmoniki" ostalo so same petice. Laughing

Pa poglejmo pobliže, da boš sploh razumel, kaj je mišljeno z oceno- "harmoniki", s tem da je tista ocena podana bolj glede na izkušnje z kitarskimi ojačevalci in kot kitarist znam"brat" teste kitarskih ojačevalcev, ki se jih, seveda, bere različno kot se bere audio teste lamp, ker je aplikacija druga in so pričakovanja in zahteve druge.

Lampe poudarijo(!poudarijo) človeškim ušesom prijetne harmonike.
KT77 je zgrajena tako, da ničesar ne poudari, ker je zgrajena drugače, je bolj linearna tudi v ušesom "neprijetnih" harmonikih in ta njen "vgrajeni" verizem daje občutek, da "neprijetne" harmonike igra izraziteje, kot "ne KT lampe", ki jih igrajo manj in tu te moram spet užalostit.

"Kraljica lamp", KT88, je sonično še najbližje KT77 in ne EL34 ali 6L6 in nikomur od audiofilov ne pade na pamet, da bi njen verizem v visokotonskem spektru jemal kot minus in ne kot plus, za kitariste pa njeni plusi seveda niso plusi.
Nazaj na vrh
mako1

Pridružen/-a: Pet Maj 2008 7:30
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Tor Feb 08, 2011 18:12    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Je morda že 300b "kraljična" obglavljena? Laughing
Nazaj na vrh
mestn pu

PrispevekObjavljeno: Tor Feb 08, 2011 18:20    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

tromba je napisal/a:

Si morda center vesolja in je tvoj ojačevalec referenca referenc?
Veliko dam na znanja drugih, na neznanje in apriori trditve pa prav nič.
Če bi kaj bral, vedel, o KT77, bi do sedaj že naletel na podatek, da ta lampa zvočni karakter 6L6 dobesedno spremeni v podobnega EL34, s tem, da ohrani večjo energijo v basih, ki jo imajo 6L6.

Torej. V tvojem EL34 ojačevalcu ne igrajo, samo to me je zanimalo.

So še drugi, drugačni, EL34 ojačevalci, ne Jubali, v lasti forumašev in ne boš verjel.
Fantje imajo v lasti KT88 in EL34 lampe in so mi v enem samem stavku opisali sonično razliko med njimi.
Nazaj na vrh
mestn pu

PrispevekObjavljeno: Tor Feb 08, 2011 18:25    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

mako1 je napisal/a:
Brusimo mesarico, brusimo, ampak B300 topologija in lampa je tako drugačna, da bi bile kakršnekoli primerjave zgolj banalne. Wink
Nazaj na vrh
vojko

Pridružen/-a: Ned Maj 2008 16:50
Kraj: LJUBLJANA

PrispevekObjavljeno: Tor Feb 08, 2011 20:36    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

mako1 je napisal/a:

300b je težko obravnavat v nekem splošnem audio kontekstu, in znotraj audio-inženirske debate. V audiu je cel kup lamp ki so "kraljice" , gre pa za ekzotiko, ki je stvar ekskluzive in zahteva globalno popolnoma svoj pristop pri izgradnji sistema.
Vse direktno grete triode 2A3, 6KG6/EL519, 845, 307A, 527 so ultimativne, in običajno spravijo ven več kot 300b.

Niso pa take SET konfiguracije za široko uporabo in recimo tudi profesionalne aplikacije. Inženirsko moraš že v osnovi zadostit določenim specifikacijam (moč, trajnost, varnost..), da stvari "delajo". Tu gre gre za specifično ezoteriko, ki se ji podreja cel sistem(visokoobčutljivi zvočniki, posebni driverji, DIY...)

300b je bila se ne motim razvita v začetkih telefonije za ojačitev pri prenosu signala po žicah.

V svetu normalnih pa je KT88 res najbolj dodelana za audio aplikacije.
Nazaj na vrh
gsb

Pridružen/-a: Pon Maj 2010 22:36
Kraj: MARIBOR

PrispevekObjavljeno: Tor Feb 08, 2011 22:43    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Vse -ali večji del je odvisno od šaltnge -posredno materiala kako se bo
obnašala lampa (K2,K3 ....) ,v EL 34 amp vtaknit ekvivalent brez spreminjanja delovne točke ??,tudi če je avto bias -nismo več na isti krivulji!!,tu je še izhodni trafo .NFB .... .pa višina anodne napetosti... .
Če daš torej xx Brand lampo v nedodelano ali v šaltungo ,ki ni optimirana za tako lampo -ne bo igralo optimalno pa je lahko NOS ,GOLDEN kaj jaz vem .To z prijetnimi harmonikami se da kontrolirat!! -k2 to nima nobene veze z lampo!! Imaš SE ampe ki jim z par triki zmanjšaš k2 -to ti je kot da odstraniš mehčalec.Sigurno so razlike -če primerjaš različne fabrikate
istega tipa lamp-ve se katere fabrike kaj proizvajajo -kaj se gor tiska ,pa A,B,C,roba....,normalno je da bo razlika če v preamp ki je bil narejen za npr.E88cc porineš not VALVO cca ,al pa Telefunken.
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> HIGH-END AUDIO Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9  Naslednja
Stran 4 od 9

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu