| Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
| Avtor |
Sporočilo |
drago67
Pridružen/-a: Čet Okt 2008 19:24 Prispevkov: 1094 Kraj: ljubljana
|
Objavljeno: Ned Jan 02, 2011 17:38 Naslov sporočila: |
|
|
| PURPLE je napisal/a: | | Da vas vprašam takole. Mika me tudi kakšen Luxman serije 4 in pa prodaja se tudi končna st. M120A in predojačevalec C 02. Če to primerjate proti SONYu ES serije 5 ali 6, kaj se bolj splača oz je boljše - zvokovno? |
to se ne primerja......
ni v istem rangu ...
tudi po vseh teh letih ne.
imel sem dva sonya model 590 es in 690 es...
pa tudi luxmanov receiver r 1120 imam (enaka moč in kvaliteta kot tista končna stopnja) .
mimogrede poglej ceno tega luxmana na www.classicaudio.com in mislim ,da ti bo vse jasno.
ampak to je samo moje mnenje.... |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
gerchy

Pridružen/-a: Pon Sep 2008 10:43 Prispevkov: 672 Kraj: 01
|
Objavljeno: Ned Jan 02, 2011 19:07 Naslov sporočila: |
|
|
| PURPLE je napisal/a: | | Na nemšek ebayu je kr precej ponudbe serije 5 ES, vendar bi ojačevalec vseno raje slišal preden ga kupim. Glede na to, da prodajajo tudi "trgovine" - Stereo Hi Fi Shop - ebay , ne dvomim v to, da ne bi bil ojačevalec kot mora biti, ampak me vseno nekaj drži nazaj. |
V veliki večini, če ne kar vedno, te trgovine kupujejo najcenejše primerke, jih dobro očistijo, poslikajo in prodajajo naprej za višjo ceno. To potrjuje tudi pomanjkanje daljincev, navodil, embalaže ... Nemčija je izredno veliko tržišče in to je postal pač biznis - kot denimo preprodaja vozil. Nekoč sem prav preverjal določene prodajalce in spremljal njihove nakupe. Zato je prav, da te drži nazaj. Z malce čakanja lahko prideš do boljšega nakupa, kjer bi si raje veljalo ogledati serijo 7.
TA-F700 in TA-F730, recimo, še nimata Mosfet tranzistorjev, potem sta tu novejša F770ES in F707ES. Pri pošiljanju se obvezno izogibaj Hermesa (je najcenejši, a z razlogom), prodajalca pa prosi za čim bolj skrbno pakiranje. Zaradi precejšnje teže teh mrcin (tja do 25 kg in več) te bo dostava olajšala za 40 €. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
before

Pridružen/-a: Pon Maj 2008 19:23 Prispevkov: 2801 Kraj: Ruše
|
Objavljeno: Ned Jan 02, 2011 19:14 Naslov sporočila: |
|
|
| vintagesonic je napisal/a: |
Mogoče se vaš "zgodovinski potopis" nanaša tudi na moj receiver AKAI ki smo ga kupili tam nekje okoli leta 1974 in še vedno "krasi" police mojega delovnega kabineta .
LP vintagesonic |
Ne, moja zgodba se je pričela dobro desetletje kasneje, okoli leta 1985, ko sem nabavil prvi Hi-Fi sestavljen iz komponent AKAI. Morda podrobneje o tem v kakšni drugi temi, da ne smetim preveč tukaj, kjer temu ni mesto. _________________ Cenite to kar imate in stremite k boljšemu! To je moj recept za zadovoljstvo.
Audiohedonist |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
before

|
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
PURPLE
Pridružen/-a: Ned Jan 2010 19:27 Prispevkov: 236 Kraj: Savinjska
|
Objavljeno: Pon Jan 03, 2011 18:57 Naslov sporočila: |
|
|
| Sem pogledal na bolho vendar ga ne najdem ali pa je oglas že izbrisan. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
before

|
Objavljeno: Pon Jan 03, 2011 19:02 Naslov sporočila: |
|
|
| PURPLE je napisal/a: | | Sem pogledal na bolho vendar ga ne najdem ali pa je oglas že izbrisan. |
Dobra roba se prodaja kot sveže žemljice. Skoraj bi upal staviti, da ga je pobasal gerchy. Če ne zaradi česar drugega, pa zaradi res ugodne cene. _________________ Cenite to kar imate in stremite k boljšemu! To je moj recept za zadovoljstvo.
Audiohedonist |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
brincelj

Pridružen/-a: Sre Okt 2009 12:25 Prispevkov: 25 Kraj: Senovo
|
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
audiomaniac

Pridružen/-a: Čet Nov 2008 11:40 Prispevkov: 988 Kraj: LJ
|
Objavljeno: Sre Jan 05, 2011 12:21 Naslov sporočila: |
|
|
Ne bo šlo !
Versand nach: Deutschland _________________ I may not always be right; but, I'm never wrong ! |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
audiofrik
Pridružen/-a: Pet Dec 2008 17:19 Prispevkov: 1502 Kraj: LJUBLJANA
|
Objavljeno: Sre Jan 05, 2011 12:39 Naslov sporočila: |
|
|
Če pogledaš na dnu oglasa je tudi poštnina za SLO in ostale eu države, tako da ne bo problema, načeloma nimam problemov na ebayu tudi če je izrecno poudarjeno, da se pošilja samo v določeno(DOMAČO) državo, samo prijazen je potrebno biti z prodajalcem, razen v primeru da že oglas ne dovoljuje licitiranja ali nakupa, takrat je potreben predhoden dogovor.
ali pa preprosto kupiti-zlicitirati in skrajni priner je, da se prodajalec odloči in proda drugemu najvišjemu ponudniku ki ta pogoj izpolnjuje. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
brincelj

Pridružen/-a: Sre Okt 2009 12:25 Prispevkov: 25 Kraj: Senovo
|
Objavljeno: Sre Jan 05, 2011 12:52 Naslov sporočila: |
|
|
| Ja, nič bat. Jaz poslujem z ebayem že skoraj 7 let in do danes ni bilo problemov. Najbolje pa bo, če prosiš kakega kolega, ki ga uporablja in bo šlo bolj gladko skozi. Nemcem še najbolj zaupam, sploh ko se gre za elektroniko. Pa čim, čim več vprašanj mu moraš zastavit, čeprav je že opis dovolj natančen! |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
audiomaniac

Pridružen/-a: Čet Nov 2008 11:40 Prispevkov: 988 Kraj: LJ
|
Objavljeno: Sre Jan 05, 2011 13:21 Naslov sporočila: |
|
|
| audiofrik je napisal/a: | Če pogledaš na dnu oglasa je tudi poštnina za SLO in ostale eu države, tako da ne bo problema, načeloma nimam problemov na ebayu tudi če je izrecno poudarjeno, da se pošilja samo v določeno(DOMAČO) državo, samo prijazen je potrebno biti z prodajalcem, razen v primeru da že oglas ne dovoljuje licitiranja ali nakupa, takrat je potreben predhoden dogovor.
ali pa preprosto kupiti-zlicitirati in skrajni priner je, da se prodajalec odloči in proda drugemu najvišjemu ponudniku ki ta pogoj izpolnjuje. |
Ja, sem videl. Sorry !  _________________ I may not always be right; but, I'm never wrong ! |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
PURPLE
|
Objavljeno: Čet Jan 06, 2011 00:24 Naslov sporočila: |
|
|
Hvala vam za namig. Prekoslej bom našel nekaj kar mi bo povzročilo iskro v očeh, po vsej verjetnosti bo kr kakšen ES.
Zanima me ali je kdo imel Yamaho A1020 in kako igra ta zadeva oz. Yamahe naslploh? Sicer me Yamaha ne pritegne ampak zanima me mnenje. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
PURPLE
|
Objavljeno: Čet Jan 06, 2011 21:10 Naslov sporočila: |
|
|
| Imam vprašanje glede ohmov. Če ima ojačevalec predpisano 8 ohm bi znal bit problem če nanj obesim 6 ohmske zvočnike? Tehnics ima predpisano 4 ohm, tako je tukaj vseeno. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Pestilence.

Pridružen/-a: Tor Maj 2008 10:34 Prispevkov: 2585 Kraj: Škofja Loka
|
Objavljeno: Čet Jan 06, 2011 21:58 Naslov sporočila: |
|
|
Ni idealno, ampak večina ojačevalcev nima problema. Jaz sem svoj reciever laufal na 2 ohma dve leti, pa ni bilo problemov. Dokler ne pretiravaš z glasnostjo IMO nima bit kaj. Ampak, ne da pa se na to zanašat. _________________ Music was my refuge. I could crawl into the space between the notes and curl my back to loneliness. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
gerchy

Pridružen/-a: Pon Sep 2008 10:43 Prispevkov: 672 Kraj: 01
|
Objavljeno: Čet Jan 06, 2011 23:45 Naslov sporočila: |
|
|
| PURPLE je napisal/a: | | Imam vprašanje glede ohmov. Če ima ojačevalec predpisano 8 ohm bi znal bit problem če nanj obesim 6 ohmske zvočnike? Tehnics ima predpisano 4 ohm, tako je tukaj vseeno. |
Pa si dobro pogledal?
Navadno gre za razpon od 4 Ω do 8 Ω, torej si s 6 Ω ravno vmes. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
|