| Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
| Avtor |
Sporočilo |
DOLAR
Pridružen/-a: Tor Jul 2009 14:03 Prispevkov: 746 Kraj: bUNGA bUNGA
|
Objavljeno: Pet Dec 10, 2010 14:27 Naslov sporočila: |
|
|
| Tromba je kupil cdp. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
DAVOR
Pridružen/-a: Pon Maj 2008 17:27 Prispevkov: 465 Kraj: Maribor
|
Objavljeno: Pet Dec 10, 2010 15:00 Naslov sporočila: |
|
|
Pozdrav.
Zakaj že bi naj ta Emotiva dac bil hit ... ?
Ogromno je kit kompletov za 3-tino cene, ki bazira na tem konceptu.
No toliko digitalnih vhodov res nima, ima pa redko kdo toliko različnih digitalnih virov da bi to potreboval.
Tak koncept se da zasledit celo pri harman kardon HD970 cd, dacu, ki ga dobiš tudi za 150eur.
Digitalni volume, vidim da je rešen znotraj konverterja, kar ni nič posebnega...torej 300 dolarjev plus poštnina ... itd. čisto povprečna cena.
l.p. _________________ KISS- Keep It Simple and Smart |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
audiofill

Pridružen/-a: Tor Apr 2008 19:48 Prispevkov: 5421 Kraj: Žalec
|
Objavljeno: Pet Dec 10, 2010 15:42 Naslov sporočila: |
|
|
Davor poštudiraj, kompleten 24/192 dac z malo morje priklopi, spokan v ohišju kot se šika, tu je velik zaslon, možnost XLR, daljinsko upravljanje z masivnim upravljalnikom, testirano pred prodajo, dober support saj imajo svoj forum, igra tudi sigurno vredno svojega denarja,... kaj vse človek sploh še lahko želi za 300$? Pa četudi do naših vrat vse skupaj kaj jaz vem 350-400 eur... pa saj že samo en dober par interkonekcijskih ali zvočniških kablov stane toliko, če še ne več. Pustimo diy in kit komplete, tisto je čisto drugi svet. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
DAVOR
Pridružen/-a: Pon Maj 2008 17:27 Prispevkov: 465 Kraj: Maribor
|
Objavljeno: Pet Dec 10, 2010 15:56 Naslov sporočila: |
|
|
Pozdrav.
Mam raje Dacmagica pika stop.
V tvojem sistemu sem prepričan, da ti Emotiva ne bi "sedel".
Ti že veš zakaj imaš to kaj imaš.
l.p. _________________ KISS- Keep It Simple and Smart |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
stormsonic

Pridružen/-a: Sre Jan 2009 2:00 Prispevkov: 766 Kraj: MB
|
Objavljeno: Pet Dec 10, 2010 19:24 Naslov sporočila: |
|
|
Zaenkrat kaže, da je možno samo rezervirat, ne pa tudi kupit.
Verjetno gre še za eno kitajsko pogruntavščino, kjer je bil ves budget porabljen za lepo škatlo in zunanjost. Ker itak večina kupuje zvočne skrinjice z očmi, ne z ušesi, mogoče niti ni to napačen pristop
Posledično trpi kvaliteta v notranjosti, torej zunaj "UJ", znotraj "FUJ".
Ker je petek, grem raje ven na pijačo, preden se razburim in objavim par meritev kitajskih pogruntavščin Mi zna še kak lastnik Dacmagica zamerit  |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
audiofill

|
Objavljeno: Sob Dec 11, 2010 09:32 Naslov sporočila: |
|
|
Stormi ne nas šparat, ti kar limaj meritve!
Bi bilo zanimivo videt kako se bere operirani Dacmagic napram originalnemu. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
marko polo
Pridružen/-a: Čet Maj 2008 20:38 Prispevkov: 17 Kraj: Celje
|
Objavljeno: Sob Dec 11, 2010 14:21 Naslov sporočila: |
|
|
Kako je možno,da toliko opevani DacMagic,ki so ga nekateri tako hvalili, kar naenkrat postane sinonim za nekvaliteto,ravno zato ker ga proizvajajo(po licenci) kitajci ?Težko me bo kdo prepričal,da je vse kar je narejeno na kitajskem,slabo.Tudi med Japonskimi in Evropskimi izdelki se najdejo izjeme,predvsem nizko cenovni razred,kar pa je logično.Za malo denarja,malo muzike.Meni se zdi kar malo čudno,da mi sploh še dela DacMagic,če pomislim,kako je slabo narejen in z kakšnim cenenim Kitajskim drobovjem.Sam verjetno ne bom potreboval nobene predelave,ker tudi s takim(Kitajskim)sem zelo zadovoljen.Končni cilj je poslušanje glasbe in nič več.
l.p.Jože |
|
| Nazaj na vrh |
Telefon: 070 139 435 |
|
 |
audiofill

|
Objavljeno: Sob Dec 11, 2010 14:43 Naslov sporočila: |
|
|
Jože, prijatelj, si še živ? Nič kaj se ne oglašaš na forum.
Zame je nepredelani Dacmagic po vsem tem času še vedno alfa in omega za svoj denar. Ga pa predelava zvočno ponese višje. Bližje tistemu k čemur težim, to je globjemu uvidu v glasbeno tkivo ter s tem večji iluziji živosti. In to za zelo razumen vložek.  |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
habo66

Pridružen/-a: Čet Maj 2010 18:01 Prispevkov: 1117 Kraj: Lenart
|
Objavljeno: Sre Dec 22, 2010 14:23 Naslov sporočila: |
|
|
Pozdravljeni,
vem da smo že na 45ti strani DAC teme in da je bilo že dosti povedanega.. kupujem DAC, po ocenah in mnenjih vidim da je Dacmagic to to za ta denar, tudi cenovno je sicer to nek max! budget, kot tudi rabim vsaj 2 vhoda. Bo pa to priklopljeno na en starejši Luxmanov integrirec (zaenkrat) + Monitor Audio rx2 zvočnike.
Vprašanje:
Kako je v primeru priklopa dig. signala iz tvja če je signal 5-kanalni?
Ali ga dac spremeni v 2-kanalnega, ali kako gre to.. Se pa opravičujem če je moje vprašanje začetniško
Hvala |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
before

Pridružen/-a: Pon Maj 2008 19:23 Prispevkov: 2801 Kraj: Ruše
|
Objavljeno: Sre Dec 22, 2010 14:39 Naslov sporočila: |
|
|
| habo66 je napisal/a: | Vprašanje:
Kako je v primeru priklopa dig. signala iz tvja če je signal 5-kanalni?
Ali ga dac spremeni v 2-kanalnega, ali kako gre to.. Se pa opravičujem če je moje vprašanje začetniško
Hvala |
Jaz imam mojega DacMagica povezanega s TV-jem na način, kot tebe zanima. Digitalni TV je priklopljen na CATV in zadeva deluje. Ne vem pa ali je kateri od programov z večkanalnim zvokom, a stereo zvok imam pri vseh programih. Mislim, da digitalni izhod TV-ja (govorim o optičnem in koaksialnem) v vsakem primeru posreduje stereo način. _________________ Cenite to kar imate in stremite k boljšemu! To je moj recept za zadovoljstvo.
Audiohedonist |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
berni

Pridružen/-a: Pon Jan 2010 11:49 Prispevkov: 1408 Kraj: maribor
|
Objavljeno: Sre Dec 22, 2010 15:40 Naslov sporočila: |
|
|
| Nekaj programov včasih ob posameznih filmih oddaja večkanalni zvok(dolb digital) . Zasledil , da se tega poslužuje ORF, Pro7, Sat1, Rtl ..za druge pa ne vem. Če so nastavitve Tv takšne , da izzdaja večkanalni zvok mislim , da ni problema. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
habo66

Pridružen/-a: Čet Maj 2010 18:01 Prispevkov: 1117 Kraj: Lenart
|
Objavljeno: Sre Dec 22, 2010 17:22 Naslov sporočila: |
|
|
| Npr. Servus tv (Salzburg) ima vsake toliko eno obdobje res fajnih koncertov, ki so v 5.1. kanalnem zvoku, sam bi pa tole poslušal v stereo načinu. Sej nočem delat zdej bigdil iz tega, mi je pa prišlo na misel in razmišljam kaj pride ven iz daca.. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
before

Pridružen/-a: Pon Maj 2008 19:23 Prispevkov: 2801 Kraj: Ruše
|
Objavljeno: Sre Dec 22, 2010 19:41 Naslov sporočila: |
|
|
Predlagam ti, da enostavno preizkusiš, če imaš možnost izposoditi si katerikoli DAC. _________________ Cenite to kar imate in stremite k boljšemu! To je moj recept za zadovoljstvo.
Audiohedonist |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
aljo

Pridružen/-a: Sre Apr 2008 16:19 Prispevkov: 223
|
Objavljeno: Čet Dec 23, 2010 00:22 Naslov sporočila: |
|
|
| kaj je boljsa opcija, racunalnik + dacmagic ali racunalnik + squeezebox? Kako dolg je lahko opticni kabel? |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
mario
Pridružen/-a: Pon Jun 2008 8:29 Prispevkov: 10 Kraj: ljubljana
|
Objavljeno: Čet Dec 23, 2010 01:03 Naslov sporočila: primerjalni test dacmagic z nuforce icon hdp |
|
|
| lastniki dacmagic predelani in original,imam dac nuforce icon hdp,kdo za primerjalni test.... zal osebno nimam kvalitetnega sistema s katerim bi to testiral |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
|