| Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
| Avtor |
Sporočilo |
freserovski
Pridružen/-a: Tor Okt 2010 13:19 Prispevkov: 8 Kraj: Slovenska Bistrica
|
Objavljeno: Tor Dec 07, 2010 14:55 Naslov sporočila: Možnosti za povezave aktivnega suba |
|
|
Zdravo
Zanima me nekaj...
Na ojačevalcu nimam preout izhoda za povezavo na aktivni sub, imam zgolj A in B izhoda, zato bo verjetno malo težje priklopit dodatni sub.
Če sub priklopim iz B na high level input na subu, ali bo sub delal kot aktiven, ali pa ga bo poganjal ojačevalec?
Bi bilo možno povezat sub tudi iz Rec out izhoda na ojačevalcu - tu bi verjetno izgubil možnost nastavljanja glasnosti?
Če bi iz vira priklopil na Y splitter, en konec speljal na ojačevalec, drugi na sub, bi vplivalo na kvaliteto signala?
Ok, sedaj pa zaenkrat verjetno dovolj vprašanj  |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
nomad
Pridružen/-a: Pet Maj 2009 14:01 Prispevkov: 911 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Tor Dec 07, 2010 16:03 Naslov sporočila: |
|
|
Najboljša rešitev je sub z “high-level inputs” ali “speaker level inputs”.
To pomeni da na sub priključiš zvočniške kable kot da bi priključeval navadne zvočnike in od tam naprej z drugim parom zvočniških kablov do satelitov. Tako je tudi laže integrirati sub. Sub pa bo še vedno aktiven. Če tvoj sub to omogoča, je to bolje kot da bi dal vsekega na svoj izhod (A+B). |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
trancedeejay Site Admin

Pridružen/-a: Sob Mar 2008 9:01 Prispevkov: 1380 Kraj: Zgornja Besnica
|
Objavljeno: Tor Dec 07, 2010 16:58 Naslov sporočila: |
|
|
Priklopiš pasivno kretnico s pre out za aktivni subwoofer. Včasih sem imel tudi samo eno Jamo kretnico za priklop aktivnega subwooferja.
To bi bila po mojem mnenju najbolj enostavna rešitev.
Have a nice Day
Matt _________________ MUSIC IS THE KEY |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
nomad
Pridružen/-a: Pet Maj 2009 14:01 Prispevkov: 911 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Tor Dec 07, 2010 17:17 Naslov sporočila: |
|
|
Takole izgledajo povezave na subu za zgoraj opisan način (iz izhoda za zvočnike na ojačevalcu z zvočniškimi kabli na sub in potem spet z zvočničkimi kabli iz suba na satelit):
Tak način se mi je v praksi izkazal za najboljši. Ni pa za Sorround Sound, tam moraš imeti vse na lastnih izhodih/kanalih. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
rudyy
Pridružen/-a: Ned Maj 2008 22:37 Prispevkov: 69 Kraj: izola
|
Objavljeno: Tor Dec 07, 2010 21:18 Naslov sporočila: |
|
|
pozdrawljen...
ce ti sub omogoca (high input) potem lahko komot priklopis na (b)zvocniski izhod nebi smelo bit veliko razlike...
tudi sa surround lahko uporabis samo (bass out) nastavis na (both)ce ti resiver to omogoca...
lp... |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
freserovski
Pridružen/-a: Tor Okt 2010 13:19 Prispevkov: 8 Kraj: Slovenska Bistrica
|
Objavljeno: Sre Dec 08, 2010 08:35 Naslov sporočila: |
|
|
ok, hvala za odgovore, suba sicer še nimam vendar bi si ga nabavil, da malo razširim te bookshelfe, tako da bom lažje poiskal pravo rešitev...
rahlo sem bil v dvomih predvsem za ta high-level input, ker če bi potem ojačevalec gnal subwoofer, verjetno nebi bilo smiselno kupovat aktivnega. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
trancedeejay Site Admin

Pridružen/-a: Sob Mar 2008 9:01 Prispevkov: 1380 Kraj: Zgornja Besnica
|
Objavljeno: Sre Dec 08, 2010 08:55 Naslov sporočila: |
|
|
Na ojačevalcu subwooferja je pasivna kretnica (kot sem omenil se dobijo tudi posebej), tako da sub dobi signal, zvočnike se pa priklopi na izhod te kretnice na subu (ali ločeno kakorkoli), kot bi bile direktno priklopljene na ojačevalnik oz. imajo odrezan spodnji spekter, ki gre na sub.
Have a nice Day
Matt _________________ MUSIC IS THE KEY |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
berni

Pridružen/-a: Pon Jan 2010 11:49 Prispevkov: 1408 Kraj: maribor
|
Objavljeno: Sre Dec 08, 2010 08:57 Naslov sporočila: |
|
|
| freserovski je napisal/a: | ok, hvala za odgovore, suba sicer še nimam vendar bi si ga nabavil, da malo razširim te bookshelfe, tako da bom lažje poiskal pravo rešitev...
rahlo sem bil v dvomih predvsem za ta high-level input, ker če bi potem ojačevalec gnal subwoofer, verjetno nebi bilo smiselno kupovat aktivnega. |
V zadnjem primeru ti ojačevalec kljub temu , da je vezan sub na njegov izhod ne žene direktno sub-a. Ampak ima sub pretvornik HI-LO signala in po te pretvorbi dela aktivna kretnica in ojačevalec suba . Slabost tega je samo ta pretvorba HI signala v LO, kar je pa pri subu še najmanj očitno. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
ProJet

Pridružen/-a: Sre Feb 2009 17:54 Prispevkov: 1241 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Sre Dec 08, 2010 09:11 Naslov sporočila: |
|
|
| freserovski je napisal/a: | | ... rahlo sem bil v dvomih predvsem za ta high-level input, ker če bi potem ojačevalec gnal subwoofer, verjetno nebi bilo smiselno kupovat aktivnega. |
Nasprotno, smiselno je ravno to, da ojačevalnik poganja aktivni subwoofer ne glede na izbiro vhoda. Energetska zadeva ...
High oz. low level input je le možnost izbire vhoda na aktivnem subwooferju zaradi povezljivosti - kompatibilnosti z ojačevalniki, ki imajo oz. nimajo obeh možnosti izhoda. Pri izbiri high-level vhoda je sub pogonska enota amplitudno eksaktno tj. 0dB gnana kot tvoji pasivni sateliti, seveda z internim ojačevalnikom, ker ima le v tem primeru elektronika podatek o amplitudi na izhodu tvojega stereo ojačevalnika. Sicer to nič ne pomeni, ker je aktivni sub še vedno potrebno prilagoditi glede na dejanske dB SPL razmere v prostoru. Pri izbiri high-level signala sprejme aktivni subwoofer "karakter-podpis" sistemskega ojačevalnika in je tako zvočno bolj usklajen, integriran, v končni prezentaciji. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
|