Pomoč pogostih vprašanjPomoč pogostih vprašanj   IščiIšči   Seznam članovSeznam članov   Skupine uporabnikovSkupine uporabnikov   Registriraj seRegistriraj se   Tvoj profilTvoj profil   Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil   PrijavaPrijava 

brezžični hi-fi

Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> HI-FI
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
astro

Pridružen/-a: Pon Sep 2010 17:48
Kraj: Vinica

PrispevekObjavljeno: Pon Sep 27, 2010 18:02    Naslov sporočila: brezžični hi-fi Odgovori s citatom

Eno vprašanje starejšega občana.
Stanujem na lokaciji, kjer je onemogočen sprejem slovenskih radijskih postaj. Te postaje lahko poslušam preko interneta ali preko TV (SIOL).
Jaz bi rad poslušal n.pr. Val 202 takrat, ko sta računalnik in TV izključena.
Imam brezžično povezavo (Ruckus).
Ali je vredno kupiti brezžični hi-fi internetni sprejemnik n.pr. tole:
http://www.philips.si/c/brezzicni-avdio-aparati/streamium-mci298_12/prd/

ali je kakšna druga rešitev. Res sem laik in bi mi bila vsaka (čim manj tehnična) informacija dobrodošla.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Telefon: 041973213
mitko

Pridružen/-a: Pon Maj 2008 23:20

PrispevekObjavljeno: Pon Sep 27, 2010 19:13    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Jaz bi vzel tole. Verjetno pa obstajajo tudi kakšne cenejše rešitve.

http://www.enaa.com/oddelki/conrad/izd_5597_CO325563_Spletni_radio_Logitech_Squeezebox
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
klemc

Pridružen/-a: Ned Dec 2009 12:57
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Pon Nov 22, 2010 11:44    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Da ne odpiram nove teme.

Pozna kdo tole zadevco, dela tako kot mora, kakšna je klaliteta zvoka preko te naprave in ali obstajajo bolšje rešitve?
http://www.qed.co.uk/194/gb/product/uplay/bluetooth_receiver.htm

Nekak ne morem razbrati ali se preko tega dejansko lahko predvaja karkoli iz compa ali samo, kar je recimo na disku preko nekega predvajalnika (predvsem rabim za prenos glasbe na HI-FI prek Youtuba oziroma internet radia)

Hvala!
Nazaj na vrh
Antony

Pridružen/-a: Pon Maj 2008 8:37
Kraj: Žabnica

PrispevekObjavljeno: Pon Nov 22, 2010 12:10    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

astro, tole bi ti verjetno prišlo prav (dobrih 100€):

http://www.hifijournal.si/2010/testi/livio-radio-namizni-internetni-radio/
pasuljaris

Pridružen/-a: Pet Apr 2009 22:13
Kraj: maribor

PrispevekObjavljeno: Pon Nov 22, 2010 13:13    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Če sem prav razumel, potrebuješ prenos glasbe na HI-FI prek Youtuba oziroma internet radia.

Glede na to, da ta glasba ni v kašni visoki kvaliteti, si nabavi najcenejši DAC, ki ga lahko dobiš in bo po moje zadovoljivo opravljal to funkcijo.

Druga zgodba pa je, če želiš poslušati kvalitetno zripano glasbo s trdega diska.
dr.sah

Pridružen/-a: Sob Sep 2008 21:41
Kraj: LJUBLJANA

PrispevekObjavljeno: Pon Nov 22, 2010 13:30    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Ali ni Ruckus samo naprava za prenos zvoka in videa?
Sicer pa bi tisti philips čisto zadostoval. Preveri samo če podpira lokalne postaje.
Nazaj na vrh
klemc

Pridružen/-a: Ned Dec 2009 12:57
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Pon Nov 22, 2010 13:40    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

pasuljaris je napisal/a:
Če sem prav razumel, potrebuješ prenos glasbe na HI-FI prek Youtuba oziroma internet radia.

Glede na to, da ta glasba ni v kašni visoki kvaliteti, si nabavi najcenejši DAC, ki ga lahko dobiš in bo po moje zadovoljivo opravljal to funkcijo.

Druga zgodba pa je, če želiš poslušati kvalitetno zripano glasbo s trdega diska.

To mi je jasno, da DAC opravi svojo nalogo, a vendar samo kadar je comp (v mojem primeru notebook povezan s kablom). Jaz pa iščem brezžično rešitev, ker se notebook prenaša sem in tja, muska bi mogla pa vseskozi igrati Smile
V prihodnosti imam namen nabaviti posebej comp samo za predvajanje glasbe, do takrat bi moral nekak rešiti situacijo s kakšno podobno napravo, če je to sploh smiselno seveda.
Nazaj na vrh
kegelj

Pridružen/-a: Sob Feb 2010 10:10
Kraj: trebnje

PrispevekObjavljeno: Pon Nov 22, 2010 21:29    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Sam uporabljam Logitechov Squeezebox BOOM in sem zelo zadovoljen z njim. Wifi uporablja kar od sinope modema, tako da tudi preko ruckusa ne bi smelo biti težav.
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> HI-FI Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu