| Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
| Avtor |
Sporočilo |
astro
Pridružen/-a: Pon Sep 2010 17:48 Prispevkov: 1 Kraj: Vinica
|
Objavljeno: Pon Sep 27, 2010 18:02 Naslov sporočila: brezžični hi-fi |
|
|
Eno vprašanje starejšega občana.
Stanujem na lokaciji, kjer je onemogočen sprejem slovenskih radijskih postaj. Te postaje lahko poslušam preko interneta ali preko TV (SIOL).
Jaz bi rad poslušal n.pr. Val 202 takrat, ko sta računalnik in TV izključena.
Imam brezžično povezavo (Ruckus).
Ali je vredno kupiti brezžični hi-fi internetni sprejemnik n.pr. tole:
http://www.philips.si/c/brezzicni-avdio-aparati/streamium-mci298_12/prd/
ali je kakšna druga rešitev. Res sem laik in bi mi bila vsaka (čim manj tehnična) informacija dobrodošla. |
|
| Nazaj na vrh |
Telefon: 041973213 |
|
 |
mitko

Pridružen/-a: Pon Maj 2008 23:20 Prispevkov: 344
|
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
klemc
Pridružen/-a: Ned Dec 2009 12:57 Prispevkov: 32 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Pon Nov 22, 2010 11:44 Naslov sporočila: |
|
|
Da ne odpiram nove teme.
Pozna kdo tole zadevco, dela tako kot mora, kakšna je klaliteta zvoka preko te naprave in ali obstajajo bolšje rešitve?
http://www.qed.co.uk/194/gb/product/uplay/bluetooth_receiver.htm
Nekak ne morem razbrati ali se preko tega dejansko lahko predvaja karkoli iz compa ali samo, kar je recimo na disku preko nekega predvajalnika (predvsem rabim za prenos glasbe na HI-FI prek Youtuba oziroma internet radia)
Hvala! |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Antony
Pridružen/-a: Pon Maj 2008 8:37 Prispevkov: 295 Kraj: Žabnica
|
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
pasuljaris

Pridružen/-a: Pet Apr 2009 22:13 Prispevkov: 1526 Kraj: maribor
|
Objavljeno: Pon Nov 22, 2010 13:13 Naslov sporočila: |
|
|
Če sem prav razumel, potrebuješ prenos glasbe na HI-FI prek Youtuba oziroma internet radia.
Glede na to, da ta glasba ni v kašni visoki kvaliteti, si nabavi najcenejši DAC, ki ga lahko dobiš in bo po moje zadovoljivo opravljal to funkcijo.
Druga zgodba pa je, če želiš poslušati kvalitetno zripano glasbo s trdega diska. _________________ Usoda se igra s človekom, človek pa igra na trobento. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
dr.sah
Pridružen/-a: Sob Sep 2008 21:41 Prispevkov: 1405 Kraj: LJUBLJANA
|
Objavljeno: Pon Nov 22, 2010 13:30 Naslov sporočila: |
|
|
Ali ni Ruckus samo naprava za prenos zvoka in videa?
Sicer pa bi tisti philips čisto zadostoval. Preveri samo če podpira lokalne postaje. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
klemc
Pridružen/-a: Ned Dec 2009 12:57 Prispevkov: 32 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Pon Nov 22, 2010 13:40 Naslov sporočila: |
|
|
| pasuljaris je napisal/a: | Če sem prav razumel, potrebuješ prenos glasbe na HI-FI prek Youtuba oziroma internet radia.
Glede na to, da ta glasba ni v kašni visoki kvaliteti, si nabavi najcenejši DAC, ki ga lahko dobiš in bo po moje zadovoljivo opravljal to funkcijo.
Druga zgodba pa je, če želiš poslušati kvalitetno zripano glasbo s trdega diska. |
To mi je jasno, da DAC opravi svojo nalogo, a vendar samo kadar je comp (v mojem primeru notebook povezan s kablom). Jaz pa iščem brezžično rešitev, ker se notebook prenaša sem in tja, muska bi mogla pa vseskozi igrati
V prihodnosti imam namen nabaviti posebej comp samo za predvajanje glasbe, do takrat bi moral nekak rešiti situacijo s kakšno podobno napravo, če je to sploh smiselno seveda. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
kegelj
Pridružen/-a: Sob Feb 2010 10:10 Prispevkov: 9 Kraj: trebnje
|
Objavljeno: Pon Nov 22, 2010 21:29 Naslov sporočila: |
|
|
| Sam uporabljam Logitechov Squeezebox BOOM in sem zelo zadovoljen z njim. Wifi uporablja kar od sinope modema, tako da tudi preko ruckusa ne bi smelo biti težav. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
|