Pomoč pogostih vprašanjPomoč pogostih vprašanj   IščiIšči   Seznam članovSeznam članov   Skupine uporabnikovSkupine uporabnikov   Registriraj seRegistriraj se   Tvoj profilTvoj profil   Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil   PrijavaPrijava 

Hišni kino - 3x3 m2 soba
Pojdi na stran 1, 2  Naslednja

Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> Domači kino
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
Horzy

Pridružen/-a: Čet Nov 2010 20:24
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Čet Nov 04, 2010 20:41    Naslov sporočila: Hišni kino - 3x3 m2 soba Odgovori s citatom

Kot prvo, pozdravljeni, sem nov na forumu Embarassed

Malo sem prebiral teme in nisem nasel nekaj podobnega sem se odlocil, da tu odpren novo temo.

Ker imam tam nekje 10m2 sobico za ustvarjanje, ne želim zapraviti 1000€ ali več € za sistem, mogoče kasneje ko bo soba oz prostor večji.

Skrbi me samo, ali bo to dovolj za gledanje kakih HD, DVD dts zadev...mogoce kak BluRay v prihodnosti pade..ampak zaenkrat je to to...

Nekako imam ogledane Onkyo sisteme in sicer: KLIK-KLIK, po nasvetu na AVForum - model ONKYO AVX-380.

Seveda so drugačni nasveti zelo dobrodosli..

Omejitve:
- Sprednji zvočniki ne morejo biti samostoječi (stiska z prostorom oz plazmo imam na mizi, ki poteka po celotni steni v višini cca 70 cm od tal) ampak bolj v smeri bookshelf..

- Budget nekje okoli 400EUR

Hvala Embarassed
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Pestilence.

Pridružen/-a: Tor Maj 2008 10:34
Kraj: Škofja Loka

PrispevekObjavljeno: Čet Nov 04, 2010 22:59    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Se da tudi v taki sobi. Ni to to, ampak še vedno se da kvalitetno uživat v filmu. Če vložiš malo več, bi se dalo prit dlje, ampak če je budget postavljen predlogov za več denarja ne bi dajal. V tem rangu ne poznam večjega števila naprav, mam pa dobre izkušnje z Logitech z-5500, ki so sicer računalniški 5.1 sistem, a se v ta namen čisto dobro obnesejo. Dodaš pa še običajen DVD predvajalnik.

Drugače pa med sistemi v tem rangu ni velikih razlik, pazi le da ne vzameš katerega od tistih sistemov z le nekaj centimetrov velikimi zvočniki.

Kaj rabljenega si prpipravljen pogledat?
Horzy

PrispevekObjavljeno: Pet Nov 05, 2010 00:29    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Seveda zakaj pa ne..

Samo, dohaja danasnjo tehnologijo..ne zelim pa dati ne vem, recimo 400 eur za zdavnaj zastarelo stvar..

Kar se pa tice tega Logitech-a mi pa ne paše kaj preveč (preveč je poudarka na basu)

Ne dišijo mi ti hišni kini ala http://www.mimovrste.com/artikel/1700040820/sistem-za-domaci-kino-lg-ht-355sd..

Nekako bi res rad vstopni razred v ta Hi Fi svet..za zmerno ceno, ker vem/vidim, da meje navzgor ni...

Rad bi imel sistem, na katerega lahko povežem plazmo, računalnik, dvd/blu ray....itd.

Lp
Nazaj na vrh
trancedeejay
Site Admin

Pridružen/-a: Sob Mar 2008 9:01
Kraj: Zgornja Besnica

PrispevekObjavljeno: Pet Nov 05, 2010 01:01    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Najbolje bi bilo, da vzameš nek komplet, ki je vsaj približno na nekem nivoju. Na tvojem mestu bi vzel Onkyo TX-SR508 in pa komplet Jamo zvočnikov. C4 serija od Jamo bi bila ok, glede na to, da samostoječih ne moreš postavit kot praviš. Kasneje dokupiš še aktivni sub.

Pri receiverju, ki si ga omenil na začetku je problem, ker nima pre out za aktivni sub.

Lahko pa se ozreš po Audio Kontakt ponudbi rabljene robe, imaš veliko navoljo. Trenutno je zelo atraktiven tudi Energy komplet z aktivnim subwooferjem.
LP
Admin
Numb

Pridružen/-a: Tor Maj 2008 16:01

PrispevekObjavljeno: Pet Nov 05, 2010 08:41    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Logitech z5500 sem imel, in je eden redkih sistemov za ta denar na katerem dejansko ne izstopa bas, se ga da dobro kontrolirat. Za 400€ budgeta sigurno eden boljših nakupov. Pa še glasno gre, za kar ne morem trditi za te all-in-one hišne kine za ta denar, slišal sem tudi neko Yamaho z receiverjem, pa ni bilo dosti razlike v kvaliteti zvoka, sub je bil celo precej slabši.
Nazaj na vrh
Horzy

PrispevekObjavljeno: Pet Nov 05, 2010 13:07    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Se pravi razen Logitech-a ni nic kaj v tem rangu...

Sem malo gledal cene TX-SR508 in res za tam 285 eur bi raje vzel kot AVX 380.

Zvočnike pa potem posebej...pač bom še malo pogledal male oglase za zvočnike.

Lp
Nazaj na vrh
Pestilence.

PrispevekObjavljeno: Pet Nov 05, 2010 14:34    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Če pa si pripravljen malo zvišat finančni vložek, potem pa se dobi kaj boljšega kot ta logitech. Kakšen cenejši Onkyo reciever + System Fidelity 5.1 paket, ali mogoče Infinity iz Big Banga(350€, na bolhi se pogosto prodajalo relativno poceni.)
Horzy

PrispevekObjavljeno: Pet Nov 05, 2010 17:08    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Se pravi tile zvoćniki?

http://www.makspro.si/index.php/infinity-primus-hcs-komplet-zvocnikov.html

Pa Onkyo 508? To bi pa še šlo... Smile
Nazaj na vrh
Pestilence.

PrispevekObjavljeno: Pet Nov 05, 2010 17:31    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Yup, tile zvočniki.

Znanec ima ta komplet, mislim da z cenejšim onkyem, 306,307 mogoče? Čist fajn.
11miles

Pridružen/-a: Pet Nov 2010 19:59

PrispevekObjavljeno: Ned Nov 07, 2010 12:01    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Kaj pa Denon receiver?
Nazaj na vrh
Horzy

PrispevekObjavljeno: Ned Nov 07, 2010 17:02    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Nekak sem se odlocil za Onkyo. Ga bom pa ob priliki poslal tako, da ko bom mel kombinacijo doma, bom lahko povedal..

LP
Nazaj na vrh
Buc

Pridružen/-a: Sre Sep 2010 15:49
Kraj: Velenje

PrispevekObjavljeno: Čet Nov 11, 2010 16:56    Naslov sporočila: onkyo + jamo Odgovori s citatom

Sam sem pred dobrim tednom nabavil Onkyo 508 in jamo zvočniški sistem S608 + sub jamo 300w.
Optimum za ta denar. Sound pa je noro dober.
Glede na to da imaš malo nižji budžet pa kupuj postopoma. Najprej 2.1 sistem pa naprej.
Reči hočem, da je kombinacija Onkyo+Jamo preizkušena in res deluje.
LP
Nazaj na vrh
Horzy

PrispevekObjavljeno: Čet Nov 11, 2010 18:49    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Ja, medtem sem nabavil že Onkyo TX-508, naslednja stvar so pa seveda zvočniki...pocasi..Smile

bil sem v TechnoMarketu pa sem poslusal Jamo C60 in mi ne potegne zvok...sploh ko sem potem slisal Klipscha B-20...poezija...in za manjsi denar kot Jamo..

Rad bi pa se slisal Monitor Audio BX2 zvočnik..mogoce kaksna ideja?

hvala
lp

Smile
Nazaj na vrh
Soundfreak

Pridružen/-a: Tor Sep 2008 14:38
Kraj: Okolica Ribnice

PrispevekObjavljeno: Čet Nov 11, 2010 19:23    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Digitalija v Ljubljani.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo MSN Messenger - naslov
Horzy

PrispevekObjavljeno: Čet Nov 11, 2010 20:17    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

http://zemljevid.najdi.si/search_maps.jsp?hpage=my&q=digitalija&searchProvider=najdisi

Tale? Kar blizu..bom sel pogledat..hvala Smile
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> Domači kino Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran 1, 2  Naslednja
Stran 1 od 2

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu