| Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
| Avtor |
Sporočilo |
knap
Pridružen/-a: Čet Sep 2008 7:49 Prispevkov: 1264 Kraj: MIKLAVŽ
|
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
ProJet

Pridružen/-a: Sre Feb 2009 17:54 Prispevkov: 1241 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Pet Avg 27, 2010 20:46 Naslov sporočila: |
|
|
Klikni na sliko, ni, da ni. Kompletki samo čakajo, da jih nekdo upikne hehehe.
 |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Pajac
Pridružen/-a: Pon Jun 2008 13:04 Prispevkov: 23 Kraj: Peče
|
Objavljeno: Pet Okt 29, 2010 14:07 Naslov sporočila: |
|
|
Je kdo slišal igrati računalniške zvočnike Focal XS? Kako zvenijo? Recimo da dobim nove za 40-45% polne cene.. Ali za tak denar mogoče kaj drugega? Morda kakšen rabljen ojačevalec kot je Rotel RA-930AX + rabljeni zvočniki za 100€? _________________ lp, Andrej |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
dj

Pridružen/-a: Pet Nov 2010 15:16 Prispevkov: 9 Kraj: Nova Gorica
|
Objavljeno: Čet Dec 02, 2010 13:38 Naslov sporočila: |
|
|
Še moja izkušnja pri iskanju "malo boljših" računalniških zvočnikov. Na koncu sem se odločil za M-AUDIO STUDIOPHILE AV 40 aktivne monitorje za cca. 100€ če se prav spomnim in moram reči, da sem z njimi zelo zadovoljen. Igrajo tudi v večjih prostorih idealni pa so kot monitorji, za bližnje poslušanje, ker je fokus precej ozek.
Se mi je odprla nova dimenzija v poslušanju... šele sedaj slišim kakšna je razlika med stisnjenimi in nestisnjenimi posnetki. In to na audio izhodu integrirane zvočne kartice. Ta izkušnja mi je tudi dala vedeti, da je moj stari hi-fi sistem za v ****. Trenutno testiram v studiu pasivni sistem z rabljenim Cambridge Audio A5 in QAcoustics 2020, ker me zanima malo širša zvočna slika, bolje slišna na več lokacijah v sobi. Polnost je boljša, basi mesnati, a manjkajo monitorski detaili. Pol je prišel za v dnevno rabljen Naim XS, iz UK še čakam DacMagic, zvočniške kable... se moram prav žlajfat...
Aja, še od AV40. Malo me moti le stikalo za vklop, ki je na zadnji strani in rahel 'pop' iz zvočnikov ob izklopu. So 'rear ported', tako da niso prav za ob zid in višina tweeterjev mora biti na ušesnem livelu.
Nazadnje urejal/a dj Čet Dec 02, 2010 20:05; skupaj popravljeno 1 krat |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
before

Pridružen/-a: Pon Maj 2008 19:23 Prispevkov: 2801 Kraj: Ruše
|
Objavljeno: Čet Dec 02, 2010 14:00 Naslov sporočila: |
|
|
Jaz z svojimi potrebami čisto dobro shajam z temile:
Solidno igrajo v frekvenčnem območju, kjer se dogaja glasba. Igerc ne igram, tako da ni potrebe po wooferju (večina njih, "računalniških", itak le bobni) in tudi ne po dodatnem prostoru, ki ga pri računalniški mizi niti nimam. _________________ Cenite to kar imate in stremite k boljšemu! To je moj recept za zadovoljstvo.
Audiohedonist |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
berni

Pridružen/-a: Pon Jan 2010 11:49 Prispevkov: 1408 Kraj: maribor
|
Objavljeno: Čet Dec 02, 2010 14:49 Naslov sporočila: |
|
|
Enaki JBL!  |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
dejan20
Pridružen/-a: Pon Jan 2011 8:44 Prispevkov: 1 Kraj: Brežice
|
Objavljeno: Pet Jan 14, 2011 09:13 Naslov sporočila: |
|
|
| zdravo se zanimam za nakup avdioegine a5 pa med m-audio av 40 ka kej priporočate lp |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
vintagesonic
Pridružen/-a: Sre Mar 2010 17:24 Prispevkov: 1437 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Pet Jan 14, 2011 14:21 Naslov sporočila: |
|
|
Mogoče tudi Genelec 6010 ne bi bila slaba izbira. Meni so za hitro preverjanje popolnoma zadovoljivi. Za potrebe računalniških "špilov " ja tak nakup definitivno potrata denarja.
 |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
sandi
Pridružen/-a: Sob Jan 2011 22:39 Prispevkov: 96 Kraj: celje
|
Objavljeno: Ned Feb 13, 2011 22:44 Naslov sporočila: računalniški zvočniki - po mojem obstajajo tri varijante |
|
|
po mojem obstajajo tri varijante zares odličnih računalniških zvočnikov:
1. BOSE COMPANION 5 400eur PREDRAGO
2. BOSE COMPANION 3MM-II 250 eur cenovno skrajno sprejemljivo
3. Harman Kardon Soundsticks II 120 eur zelo sprejemljivo ODLIČNA IZBIRA kar se tiče denarja in zvoka (slednje imam sam doma in so resnično zelo zelo dobri, edina manjša pomankljivost je ta da so delno usmerjeni. (pomebna je višina in usmeritev zvočnikov - odlična za dve osebi pred računalnikom, malo manj pa za ostale osebe na kavču ali sedežni - na drugem koncu sobe). |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
GiovanniTheX

Pridružen/-a: Tor Apr 2013 14:28 Prispevkov: 71 Kraj: godič
|
Objavljeno: Pet Apr 19, 2013 01:00 Naslov sporočila: |
|
|
| Numb je napisal/a: | Zgolj sem te vprašal kako lahko za en model trdiš da pač igra 60€ primerno, za drugega pa da govorimo čisto o drugem višjem rangu in o resnem monitorju. Kje si jih videl ali slišal, zato ker tako piše v testu?
Razloži mi to, in se opravičim za vsak moj post ki ni bil na mestu, čeprav sem te zgolj vprašal na podlagi česa podajaš take trditve.
Zapletaš se pa ti v skoraj vsaki temi in ne samo z mano, jaz se nisem še z nikomer.
Vabim te tudi da mi postaviš ali nastaviš sub na mojih Logitech x-210 da ne bodo bobneli, me zanima koliko ima to z mojim znanjem. |
za 60€ pojdi v štacuni pa si kup logitech x230 in daj mir _________________ Lep pozdrav,
Janez Zabret |
|
| Nazaj na vrh |
Telefon: 040214489 |
|
 |
Slinch

Pridružen/-a: Ned Jul 2009 16:17 Prispevkov: 467 Kraj: LJ
|
Objavljeno: Pet Apr 19, 2013 08:40 Naslov sporočila: |
|
|
Da bi bil odgovor vsaj malo relevanten si zamudil skoraj tri leta  |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
ambasador
Pridružen/-a: Sre Feb 2011 19:52 Prispevkov: 6270 Kraj: Izola
|
Objavljeno: Pet Apr 19, 2013 08:49 Naslov sporočila: |
|
|
| vintagesonic je napisal/a: | Mogoče tudi Genelec 6010 ne bi bila slaba izbira. Meni so za hitro preverjanje popolnoma zadovoljivi. Za potrebe računalniških "špilov " ja tak nakup definitivno potrata denarja.
 |
Take Genelec s 'subwooferjem' ki je videti kot ekonom lonec so testirali v reviji Suono in padli v nezavest kaj ta kombinacija nudi za tisti denar!
To mi je bilo zanimivo brati, ker sem do sedaj slišal samo kritike na račun Geneleca- Očitno ima ta firma svoje zveste 'zaničevalce'.
Ko tako prebereš, mi nehote pride na misel stara domača, da 'se za dobrim konjem praši'. _________________ Carpe Diem |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
knap
Pridružen/-a: Čet Sep 2008 7:49 Prispevkov: 1264 Kraj: MIKLAVŽ
|
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
gash
Pridružen/-a: Sob Avg 2009 11:40 Prispevkov: 291 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Sre Maj 29, 2013 13:59 Naslov sporočila: |
|
|
| Da iskoristim to temo kaj pa aktivni zvocnik visjega ranga? Do 400 evrov. Sevda z usb in koaksial vhodi. Hvala za predloge. Kdo ve za kaj rabljenega? |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
fuego
Pridružen/-a: Sre Sep 2009 15:19 Prispevkov: 1027 Kraj: Celje
|
Objavljeno: Sre Maj 29, 2013 16:04 Naslov sporočila: |
|
|
Tile zvočniki so fini, ker imajo precej vhodov. Jaz imam manjše MS20 in sicer sem jih uporabljal, da sem na en kanal priklopil PC na drugega pa izhod iz kitarskega multiefekta pol pa lahko jam-aš zraven backing trackov. Zvok je pa recej analitičen za tako male zvočnike. _________________ Popravljam vse vrste PC-jev, notesnikov.... |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
|
 |
Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu
-> HI-FI |
Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas Pojdi na stran Prejšnja 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 Naslednja
|
| Stran 6 od 10 |
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
|