Pomoč pogostih vprašanjPomoč pogostih vprašanj   IščiIšči   Seznam članovSeznam članov   Skupine uporabnikovSkupine uporabnikov   Registriraj seRegistriraj se   Tvoj profilTvoj profil   Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil   PrijavaPrijava 

Nakup novih zvočnikov (pomoč)
Pojdi na stran 1, 2  Naslednja

Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> HI-FI
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
disturber

Pridružen/-a: Ned Okt 2010 17:05
Kraj: slovenija

PrispevekObjavljeno: Čet Okt 14, 2010 14:51    Naslov sporočila: Nakup novih zvočnikov (pomoč) Odgovori s citatom

zdravo
nameravam kupiti nove zvočnike, ker sem na tem področju več al manj nov bi mi vsaka pomoč prišla prav. Naj za začetek povem da se z glasbo ne ukvarjam in gre večinoma za ljubiteljsko poslušanje glasbe, tega je pa 90% ostalo pa kakšna igrača al kakorkol že. Iščem zvočnike v rangu do 500eur (to je max, seveda lahko manj) Kakšni pc zvočniki ne pridejo v upoštev ker imam z njimi slabše izkušnje sploh z logitech, pa tud naveličan sem jih nekako. Tud studijske očitno ne rabim, soba ni ravno velika ampak to naj ne bo ovira, za sistem pa 2.1 ali 2.0 priporočljivo(zarad velikosti sobe) sicer mi pa tudi večji ne predstavljajo ovire. Sem že sam gledal kje in kaj bi kupil ampak raje imam kakšne osebne izkušnje zato vam puščam veliko izbire Very Happy

Kakšen nasvet oz. konkreten primer bi mi prišel prav, hvala Wink
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
disturber

PrispevekObjavljeno: Sob Okt 16, 2010 16:27    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

gledu sem neki takega http://www.dolphinmusic.co.uk/product/6382-behringer-ms40-pair.html pa me zanima če je to sploh meni primerno. Kolikor sem bral reviews se mi kar podajo
Nazaj na vrh
Antun

Pridružen/-a: Tor Sep 2010 8:52
Kraj: Kamnik

PrispevekObjavljeno: Sob Okt 16, 2010 17:50    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Kakšne zvočnike kupuješ? Za HiFi ali za PC?
disturber

PrispevekObjavljeno: Sob Okt 16, 2010 18:31    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Antun je napisal/a:
Kakšne zvočnike kupuješ? Za HiFi ali za PC?

kako to misliš?
Nazaj na vrh
Antun

Pridružen/-a: Tor Sep 2010 8:52
Kraj: Kamnik

PrispevekObjavljeno: Sob Okt 16, 2010 19:39    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Jih boš priklopil na hifi oz. ojačevalec? Te behringer zvočniki, ki jih omenjaš imajo že vgrajen ojačevalec.
disturber

PrispevekObjavljeno: Sob Okt 16, 2010 20:02    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Antun je napisal/a:
Jih boš priklopil na hifi oz. ojačevalec? Te behringer zvočniki, ki jih omenjaš imajo že vgrajen ojačevalec.

ne, na razpolago imam samo pc
Nazaj na vrh
whothafunk

Pridružen/-a: Čet Sep 2010 22:16
Kraj: Maribor-Murska Sobota

PrispevekObjavljeno: Sob Okt 16, 2010 23:57    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

torej načeloma iščeš 2.0/2.1 "PC zvočnike". za 500eur.. ?

obstaja sploh to?
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
disturber

PrispevekObjavljeno: Ned Okt 17, 2010 08:00    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

whothafunk je napisal/a:
torej načeloma iščeš 2.0/2.1 "PC zvočnike". za 500eur.. ?

obstaja sploh to?

dobro mal sem čudno spisu, sicer pa obstaja ( do 500 in ne "za" ), receiverja nimam me pa zanima če je to obvezno pri hi fi zvočnikih al se da samo kable dokupit?
Nazaj na vrh
krokar

Pridružen/-a: Pon Maj 2008 21:45
Kraj: Štajerska

PrispevekObjavljeno: Ned Okt 17, 2010 15:34    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Torej le rabiš zvočnike za PC!? Idea
Ker PC-ji nimajo vgrajevanih ojačevalnikov, boš pač nanj moral priklopiti aktivne zvočnike(torej take, ki imajo ojačevalnik vgrajen).O tem je bilo kar nekaj besed tudi na temle forumu.
Ker sam praviš, da studijskih zvočnikov ne rabiš, mi je malce čudno, da zate recimo eni kakovostni računalniški nebi bili v redu. Shocked Recimo Logitech Z-2300, ali pa morda Bose Companion3 ipd.
Nazaj na vrh
disturber

PrispevekObjavljeno: Ned Okt 17, 2010 16:39    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

krokar je napisal/a:
Torej le rabiš zvočnike za PC!? Idea
Ker PC-ji nimajo vgrajevanih ojačevalnikov, boš pač nanj moral priklopiti aktivne zvočnike(torej take, ki imajo ojačevalnik vgrajen).O tem je bilo kar nekaj besed tudi na temle forumu.
Ker sam praviš, da studijskih zvočnikov ne rabiš, mi je malce čudno, da zate recimo eni kakovostni računalniški nebi bili v redu. Shocked Recimo Logitech Z-2300, ali pa morda Bose Companion3 ipd.

ja, vem da rabim aktivne zvočnike in mislim da teli behringer to so. Z z2300 pa imam že slabe izkušnje, in niso kakovostni vsaj v mojem primeru niso bili, zdi se mi pa da je tako z veliko pc zvočnikov v tem razredu. Pač kar bi rad so neki trpežni in dovolj močni zvočniki ( to z2300 niso bili ). Mogoče res da sem jih sam uničil zarad prevelke glasnosti, ampak to pač pomeni da rabim močnejše.
Sicer sm gledu tud:
http://www.m-audio.com/products/en_us/StudiophileAV40.html
Nazaj na vrh
siroliver

Pridružen/-a: Sob Nov 2009 12:34
Kraj: Izola

PrispevekObjavljeno: Ned Okt 17, 2010 17:39    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

http://www.thomann.de/de/samson_media_one_5a.htm

http://www.thomann.de/de/samson_rubicon_r5a.htm
Nazaj na vrh
kumer

Pridružen/-a: Tor Jan 2009 10:45
Kraj: MARIBOR

PrispevekObjavljeno: Ned Okt 17, 2010 17:52    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

preberi tole temo...

http://www.audio-kontakt.com/forum/viewtopic.php?t=949
Nazaj na vrh
disturber

PrispevekObjavljeno: Ned Okt 17, 2010 19:24    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

kumer je napisal/a:
preberi tole temo...

http://www.audio-kontakt.com/forum/viewtopic.php?t=949

hvala za link Wink
odločam se med AV40 in pa ms 40 ampak sem bolj nagnjen k behringer. Verjetno bom vzel slednje če jih dobim kje na zalogi sicer pa AV40.
Nazaj na vrh
Numb

Pridružen/-a: Tor Maj 2008 16:01
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Pon Okt 18, 2010 08:24    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Praviš da so ti 2300 prešvoh in da rabiš močne zvočnike, potem pa gledaš ta jajčka z 10cm membranami? Confused
Nazaj na vrh
disturber

PrispevekObjavljeno: Pon Okt 18, 2010 09:15    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Numb je napisal/a:
Praviš da so ti 2300 prešvoh in da rabiš močne zvočnike, potem pa gledaš ta jajčka z 10cm membranami? Confused

ja s tem sem mislu predvsem na satelite, bas itak da ni primerljiv
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> HI-FI Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran 1, 2  Naslednja
Stran 1 od 2

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu