Pomoč pogostih vprašanjPomoč pogostih vprašanj   IščiIšči   Seznam članovSeznam članov   Skupine uporabnikovSkupine uporabnikov   Registriraj seRegistriraj se   Tvoj profilTvoj profil   Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil   PrijavaPrijava 

problem z zvocniki, vecinoma slisen samo en kanal

Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> HI-FI
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
aljo

Pridružen/-a: Sre Apr 2008 16:19

PrispevekObjavljeno: Ned Avg 22, 2010 11:49    Naslov sporočila: problem z zvocniki, vecinoma slisen samo en kanal Odgovori s citatom

Zivjo,

ze nekaj casa si lastim zvocnike B&W 685 , Rotel ojacevalec in Rotel predojacevalec. Pred kratkim, ca. 1 mesec nazaj sem opazil, da vecinoma spila desni kanal, levega pa se slabo slisi. Na sumu imam ojacevalec, saj tudi ce menjam zvocnike se nic ne zgodi. Ali je to mozno? Kaj lahko storim?
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo MSN Messenger - naslov
Pestilence.

Pridružen/-a: Tor Maj 2008 10:34
Kraj: Škofja Loka

PrispevekObjavljeno: Ned Avg 22, 2010 11:57    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Si poskusil z kontakt sprejem? Tako vsaj veš če je samo potenciometer zanič.
aljo

PrispevekObjavljeno: Ned Avg 22, 2010 12:14    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

ne vem kaj je to kontakt sprej...
Nazaj na vrh
Wolumen

Pridružen/-a: Ned Jun 2009 11:46
Kraj: Škofija loka

PrispevekObjavljeno: Ned Avg 22, 2010 12:28    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Pri meni je bilo isto mi je xlr kabel crknu.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
ambro

Pridružen/-a: Pet Maj 2009 20:03
Kraj: Nova Gorica

PrispevekObjavljeno: Ned Avg 22, 2010 12:34    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Ali je kriv predojačevalec, ojačevalec ali pa celo interkonekti ugotoviš tako da z interkonekti menjaš levi in desni kanal najprej s pradojačevalca na ojačevalec nato še interkonekt sCDja na predojačevalec. Tako boš lokaliziral problem. Jaz sem imel enkrat problem z interkonektom.
Pestilence.

Pridružen/-a: Tor Maj 2008 10:34
Kraj: Škofja Loka

PrispevekObjavljeno: Ned Avg 22, 2010 12:35    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

aljo je napisal/a:
ne vem kaj je to kontakt sprej...

http://www.lotos.si/Podalj%C5%A1ki%20signalni/default.aspx?Product=5412386700095&Group=949

Špricneš na potenciometer, nekajkrat obrneš.. pa bi moralo bit bolje, če je napaka v potenciometru.

Si poskusil zamenjat interkonekte?
gash

Pridružen/-a: Sob Avg 2009 11:40
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Ned Avg 22, 2010 14:11    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

nočem te žalit ali bit nesramen, ker si to verjetno že probal, ampak kolegu, ki je vložil precej časa in denarja v sistem je mulc balance prestavil in ker niti balance niti tonskih kontrol nikoli ne uporablja (želi pač direkten zvok) je mislil da mu je zvočnk crknil in kabli in je šel prej vse prevekslat preden je ugotovil, da je knof za balnce obrnjen.
kot sem rekel zgolj pomislek da pogledaš. lp
Nazaj na vrh
krokar

Pridružen/-a: Pon Maj 2008 21:45
Kraj: Štajerska

PrispevekObjavljeno: Ned Avg 22, 2010 18:26    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Pred kratkim sem imel podoben problem in bili so v glavnem krivi kontakti na tiskanem vezju.Tako mi je vsaj bilo rečeno.
Možnih napak je več, a če odmislimo kake banalne(recimo prestavljena balanca), boš moral ojačevalnik kar lepo odnesti v popravilo... Crying or Very sad
Pri tem je glavni problem, da najdeš zaupanja vrednega serviserja.Bagatelno okvaro ti lahko kar krepko zasolijo!
Nazaj na vrh
aljo

PrispevekObjavljeno: Ned Avg 22, 2010 19:37    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

zivjo,

hvala za par odgovorov. Pestilence, a imas mogoce kak preamp doma? Najbolj me skrbi, da ni ojacevalec. Preamp sem itak mislil zamenjat v kratkem, tako da bi samo to sprobal...

Sem pa tudi to preveril, ce je mogoce nastimano na samo en kanal, pa ni. Interkonekte sem ze menjal, pa ni razlike...
Nazaj na vrh
berni

Pridružen/-a: Pon Jan 2010 11:49
Kraj: maribor

PrispevekObjavljeno: Ned Avg 22, 2010 20:46    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

aljo je napisal/a:
zivjo,

hvala za par odgovorov. Pestilence, a imas mogoce kak preamp doma? Najbolj me skrbi, da ni ojacevalec. Preamp sem itak mislil zamenjat v kratkem, tako da bi samo to sprobal...

Sem pa tudi to preveril, ce je mogoce nastimano na samo en kanal, pa ni. Interkonekte sem ze menjal, pa ni razlike...

zamenjaj levi in desni kanal v povezavi med preampom in ampom, če ostane napaka na istem kanalu je kriv amp , če se premakne na drug kanal je pa preamp..
Nazaj na vrh
aljo

PrispevekObjavljeno: Ned Avg 29, 2010 15:56    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Dobro, najprej dobra novica - zvocniki niso pokvarjeni. Ce menjam interkonekte iz levega na desni kanal in obratno, se zadeva spremeni.

Slaba novica pa je to, da ne morem ugotoviti, ali je pokvarjen predojacevalec ali pa ojacevalec. Druga pa to, da ce je pokvarjen katerikoli izmed dveh, nimam denarja za novega Smile

Ce bi menjal, bi verjetno menjal celoten sklop. Kaj menite o Denon PMA-1500AE?
Nazaj na vrh
berni

Pridružen/-a: Pon Jan 2010 11:49
Kraj: maribor

PrispevekObjavljeno: Ned Avg 29, 2010 16:42    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

aljo je napisal/a:
Dobro, najprej dobra novica - zvocniki niso pokvarjeni. Ce menjam interkonekte iz levega na desni kanal in obratno, se zadeva spremeni.

Slaba novica pa je to, da ne morem ugotoviti, ali je pokvarjen predojacevalec ali pa ojacevalec. Druga pa to, da ce je pokvarjen katerikoli izmed dveh, nimam denarja za novega Smile

Ce bi menjal, bi verjetno menjal celoten sklop. Kaj menite o Denon PMA-1500AE?

zakaj ne prebereš en post pred tvojim?
ali pa poslušaj samo vsak kanal posamično , vedno z istim interkonektom potem pa še kabel menjaj...
Nazaj na vrh
aljo

PrispevekObjavljeno: Ned Avg 29, 2010 22:32    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Ni problem ja, sem ze uredil... Predojacevalec je zanic...
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> HI-FI Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu