| Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
| Avtor |
Sporočilo |
aljo

Pridružen/-a: Sre Apr 2008 16:19 Prispevkov: 223
|
Objavljeno: Ned Avg 22, 2010 11:49 Naslov sporočila: problem z zvocniki, vecinoma slisen samo en kanal |
|
|
Zivjo,
ze nekaj casa si lastim zvocnike B&W 685 , Rotel ojacevalec in Rotel predojacevalec. Pred kratkim, ca. 1 mesec nazaj sem opazil, da vecinoma spila desni kanal, levega pa se slabo slisi. Na sumu imam ojacevalec, saj tudi ce menjam zvocnike se nic ne zgodi. Ali je to mozno? Kaj lahko storim? |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Pestilence.

Pridružen/-a: Tor Maj 2008 10:34 Prispevkov: 2585 Kraj: Škofja Loka
|
Objavljeno: Ned Avg 22, 2010 11:57 Naslov sporočila: |
|
|
Si poskusil z kontakt sprejem? Tako vsaj veš če je samo potenciometer zanič. _________________ Music was my refuge. I could crawl into the space between the notes and curl my back to loneliness. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
aljo

|
Objavljeno: Ned Avg 22, 2010 12:14 Naslov sporočila: |
|
|
| ne vem kaj je to kontakt sprej... |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Wolumen
Pridružen/-a: Ned Jun 2009 11:46 Prispevkov: 345 Kraj: Škofija loka
|
Objavljeno: Ned Avg 22, 2010 12:28 Naslov sporočila: |
|
|
| Pri meni je bilo isto mi je xlr kabel crknu. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
ambro

Pridružen/-a: Pet Maj 2009 20:03 Prispevkov: 419 Kraj: Nova Gorica
|
Objavljeno: Ned Avg 22, 2010 12:34 Naslov sporočila: |
|
|
Ali je kriv predojačevalec, ojačevalec ali pa celo interkonekti ugotoviš tako da z interkonekti menjaš levi in desni kanal najprej s pradojačevalca na ojačevalec nato še interkonekt sCDja na predojačevalec. Tako boš lokaliziral problem. Jaz sem imel enkrat problem z interkonektom. _________________ lp, Branko |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Pestilence.

Pridružen/-a: Tor Maj 2008 10:34 Prispevkov: 2585 Kraj: Škofja Loka
|
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
gash
Pridružen/-a: Sob Avg 2009 11:40 Prispevkov: 291 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Ned Avg 22, 2010 14:11 Naslov sporočila: |
|
|
nočem te žalit ali bit nesramen, ker si to verjetno že probal, ampak kolegu, ki je vložil precej časa in denarja v sistem je mulc balance prestavil in ker niti balance niti tonskih kontrol nikoli ne uporablja (želi pač direkten zvok) je mislil da mu je zvočnk crknil in kabli in je šel prej vse prevekslat preden je ugotovil, da je knof za balnce obrnjen.
kot sem rekel zgolj pomislek da pogledaš. lp |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
krokar
Pridružen/-a: Pon Maj 2008 21:45 Prispevkov: 1454 Kraj: Štajerska
|
Objavljeno: Ned Avg 22, 2010 18:26 Naslov sporočila: |
|
|
Pred kratkim sem imel podoben problem in bili so v glavnem krivi kontakti na tiskanem vezju.Tako mi je vsaj bilo rečeno.
Možnih napak je več, a če odmislimo kake banalne(recimo prestavljena balanca), boš moral ojačevalnik kar lepo odnesti v popravilo...
Pri tem je glavni problem, da najdeš zaupanja vrednega serviserja.Bagatelno okvaro ti lahko kar krepko zasolijo! |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
aljo

|
Objavljeno: Ned Avg 22, 2010 19:37 Naslov sporočila: |
|
|
zivjo,
hvala za par odgovorov. Pestilence, a imas mogoce kak preamp doma? Najbolj me skrbi, da ni ojacevalec. Preamp sem itak mislil zamenjat v kratkem, tako da bi samo to sprobal...
Sem pa tudi to preveril, ce je mogoce nastimano na samo en kanal, pa ni. Interkonekte sem ze menjal, pa ni razlike... |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
berni

Pridružen/-a: Pon Jan 2010 11:49 Prispevkov: 1408 Kraj: maribor
|
Objavljeno: Ned Avg 22, 2010 20:46 Naslov sporočila: |
|
|
| aljo je napisal/a: | zivjo,
hvala za par odgovorov. Pestilence, a imas mogoce kak preamp doma? Najbolj me skrbi, da ni ojacevalec. Preamp sem itak mislil zamenjat v kratkem, tako da bi samo to sprobal...
Sem pa tudi to preveril, ce je mogoce nastimano na samo en kanal, pa ni. Interkonekte sem ze menjal, pa ni razlike... |
zamenjaj levi in desni kanal v povezavi med preampom in ampom, če ostane napaka na istem kanalu je kriv amp , če se premakne na drug kanal je pa preamp.. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
aljo

|
Objavljeno: Ned Avg 29, 2010 15:56 Naslov sporočila: |
|
|
Dobro, najprej dobra novica - zvocniki niso pokvarjeni. Ce menjam interkonekte iz levega na desni kanal in obratno, se zadeva spremeni.
Slaba novica pa je to, da ne morem ugotoviti, ali je pokvarjen predojacevalec ali pa ojacevalec. Druga pa to, da ce je pokvarjen katerikoli izmed dveh, nimam denarja za novega
Ce bi menjal, bi verjetno menjal celoten sklop. Kaj menite o Denon PMA-1500AE? |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
berni

Pridružen/-a: Pon Jan 2010 11:49 Prispevkov: 1408 Kraj: maribor
|
Objavljeno: Ned Avg 29, 2010 16:42 Naslov sporočila: |
|
|
| aljo je napisal/a: | Dobro, najprej dobra novica - zvocniki niso pokvarjeni. Ce menjam interkonekte iz levega na desni kanal in obratno, se zadeva spremeni.
Slaba novica pa je to, da ne morem ugotoviti, ali je pokvarjen predojacevalec ali pa ojacevalec. Druga pa to, da ce je pokvarjen katerikoli izmed dveh, nimam denarja za novega
Ce bi menjal, bi verjetno menjal celoten sklop. Kaj menite o Denon PMA-1500AE? |
zakaj ne prebereš en post pred tvojim?
ali pa poslušaj samo vsak kanal posamično , vedno z istim interkonektom potem pa še kabel menjaj... |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
aljo

|
Objavljeno: Ned Avg 29, 2010 22:32 Naslov sporočila: |
|
|
| Ni problem ja, sem ze uredil... Predojacevalec je zanic... |
|