Pomoč pogostih vprašanjPomoč pogostih vprašanj   IščiIšči   Seznam članovSeznam članov   Skupine uporabnikovSkupine uporabnikov   Registriraj seRegistriraj se   Tvoj profilTvoj profil   Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil   PrijavaPrijava 

Zvočniški kabli
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2

Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> HI-FI
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
hi_musica

Pridružen/-a: Tor Apr 2008 7:17

PrispevekObjavljeno: Čet Okt 09, 2008 14:58    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Pa še to. Če bi koga zanimal test RCA interkonektov so pri meni na voljo:

- Van den Hul The First (žametni, dobra prostorska slika, naravni, v primerjavi s top class manj detajlov, v določenih setup-ih malce zrničasti, namenjeni zelo odprtim sistemom z ostrimi visokimi)

- Van den Hul The First The First Ultimate (izboljšana verzija zgornjih, nekateri audiofili jih uporabljajo kot referenčne v določenih setupih)

- Hajdinjak Labs Solid (po mojem mišljenju pašejo na nekoliko mehkejše sisteme, kjer naredijo bolj kompakten zvok, žnorca ni slaba)

Posodim brez obveznosti do nakupa.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Pestilence.

Pridružen/-a: Tor Maj 2008 10:34
Kraj: Škofja Loka

PrispevekObjavljeno: Čet Okt 09, 2008 15:06    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Si kdaj primerjal The First z D-102 Hybrid?

Ker po opisu zvenita podobno.
Zdaj imam spodojenega D-102, pa premlevam ali bi ga vzel ali ne.

Mam pa Cyrus+B&W 6xx.
Nazaj na vrh
hi_musica

PrispevekObjavljeno: Čet Okt 09, 2008 15:41    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Nisem primerjal. VDH The First sem nabavil od možakarja, ki pa je veliko primerjal, veliko testiral, nabavil nato komplet top linijo Cyrus + Tannoy (ne vem modela, bili so takrat okrog 500K SIT), nato pa vse skupaj prodal. Če želiš lahko dobiš na test in boš sam naredil primerjavo.
Nazaj na vrh
Mac

Pridružen/-a: Čet Jun 2008 15:19
Kraj: LJ

PrispevekObjavljeno: Čet Okt 09, 2008 15:42    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

No, pa je moj post malo premešal temo in je kapnilo še par uporabnih nasvetov še komu. Very Happy

@krokar
Ker sem dopuščal možnost, da sem te narobe razumel, sem se ti opravičil že na začetku zadnjega sporočila. Pač sorry še enkrat, ker sem te napak bral.
Nazaj na vrh
Pestilence.

Pridružen/-a: Tor Maj 2008 10:34
Kraj: Škofja Loka

PrispevekObjavljeno: Čet Okt 09, 2008 16:18    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Bi si sposodil če lahko, da Smile
Nazaj na vrh
krokar

Pridružen/-a: Pon Maj 2008 21:45
Kraj: Štajerska

PrispevekObjavljeno: Čet Okt 09, 2008 21:02    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Mac je napisal/a:
No, pa je moj post malo premešal temo in je kapnilo še par uporabnih nasvetov še komu. Very Happy

@krokar
Ker sem dopuščal možnost, da sem te narobe razumel, sem se ti opravičil že na začetku zadnjega sporočila. Pač sorry še enkrat, ker sem te napak bral.

Absolutno ni problem! Wink
Sam imam sicer povsem drugo filozofijo kot nekateri tule, ampak zato še z njimi nimam problema in upam, da tudi oni ne z mano!Če bi vsi mislili isto, bi bil dolgčas!
Sam sem bolj praktičen človek in tako vsaj v tem smislu ne tipičen audiofil.Kot vemo sedaj tečejo živahne razprave tudi o vplivu štromkablov na zvok.No, jaz sem preveč naglušen, da bi slišal kako razliko.Ta je zelo pogosto le v glavi!
Imam kolega, ki ves denar zabije v hi-fi.Njegova oprema je vredna že kakih 40000€, samo kabli več kot cel moj sistem.A neko(ne preveliko) razliko v zvoku slišim le ob najboljšem zvočnem materialu.Pa tudi to izključno pri akustični glasbi!
Vendar on pač ljubi svoj sistem in je pripravljen ure razpravljati o vseh nijansah("si slišal on odzven strune?").Zakaj ne, če mu je to v tako veliko zadovoljstvo?In tudi denar ni moj! Smile
Nazaj na vrh
hi_musica

PrispevekObjavljeno: Pet Okt 10, 2008 08:03    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

krokar je napisal/a:
Mac je napisal/a:

@krokar

Absolutno ni problem! Wink
Sam imam sicer povsem drugo filozofijo kot nekateri tule, ampak zato še z njimi nimam problema in upam, da tudi oni ne z mano!Če bi vsi mislili isto, bi bil dolgčas!
Sam sem bolj praktičen človek in tako vsaj v tem smislu ne tipičen audiofil.Kot vemo sedaj tečejo živahne razprave tudi o vplivu štromkablov na zvok.No, jaz sem preveč naglušen, da bi slišal kako razliko.Ta je zelo pogosto le v glavi!
Imam kolega, ki ves denar zabije v hi-fi.Njegova oprema je vredna že kakih 40000€, samo kabli več kot cel moj sistem.A neko(ne preveliko) razliko v zvoku slišim le ob najboljšem zvočnem materialu.Pa tudi to izključno pri akustični glasbi!
Vendar on pač ljubi svoj sistem in je pripravljen ure razpravljati o vseh nijansah("si slišal on odzven strune?").Zakaj ne, če mu je to v tako veliko zadovoljstvo?In tudi denar ni moj! Smile

Ko nekaj časa preživiš s sistemom, spoznaš vse njegove karakteristike. Če v nekem hipu menjaš ali pa dodaš kakšen nov element v sistem, razliko hitro zaznaš. Nek zunanji opazovalec (v tem primeru ti, ko si na obisku pri kolegu) ne boš slišal take spremembe. Nekatere stvari se ne dajo primerjati po načelu A-B, ampak moraš z njimi nekaj časa živeti. Če je npr. tvojega kolega ves čas motil nek droben detajl, ki ga ti še opaziš ne, potem pa z nekim tweakom ta problem reši, je seveda neznansko navdušen, ti pa samo skomigneš z rameni. Saj razumeš, kaj hočem povedati, kajne!? Very Happy
Nazaj na vrh
krokar

Pridružen/-a: Pon Maj 2008 21:45
Kraj: Štajerska

PrispevekObjavljeno: Pet Okt 10, 2008 08:38    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Seveda razumem, sem sam v nekem trenutku bil na razpotju ali audiofil ali ne, pa me je naposled zaneslo na ne. Cool
In tudi moje razprave ne razumeti drugače kot v kontekstu cenejših sistemov.Tudi moj sistem koncemkoncev ni audiofilski, temveč zgolj dober multimedijski.
Nazaj na vrh
hi_musica

PrispevekObjavljeno: Pet Okt 10, 2008 09:55    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Saj biti audiofil ni tako hudo Very Happy, no ja ... hmmm ... denarnica je včasih pošteno na udaru. Mi je pa žal tistih audiofilov, ki ne poslušajo glasbe, pač pa samo kako le-ta zveni. Navadno imajo nekaj ducatov audiofilskih ploščkov in pa celo vrečo presnetih semplerjev "znanih" audiofilskih založb.

Včeraj sem poslušal Čajkovskega, nek star DECCA posnetek ponovno izdan na CD-ju. Zvok pod povprečjem, ampak igranje, energija, dinamika, orkester, ki ga čutiš. Stavim, da se ta posnetek sliši na nekem dobrem hifi sistemu prav tako "dobro", morda celo boljše kot na superlativnem hiendu.

Ja, bom nehal smetiti temo "zvočniški kabli".
Nazaj na vrh
hi_musica

PrispevekObjavljeno: Pet Okt 10, 2008 09:57    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Pestilence. je napisal/a:
Bi si sposodil če lahko, da Smile

Ok. Pošlji ZS. LP
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> HI-FI Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2
Stran 2 od 2

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu