| Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
| Avtor |
Sporočilo |
zmaugy
Pridružen/-a: Tor Maj 2010 12:15 Prispevkov: 21 Kraj: Celje
|
Objavljeno: Tor Maj 18, 2010 12:50 Naslov sporočila: Sestavljanje novega hi-fi sestava |
|
|
Zdravo, po dolgem času me je zamikalo da bi si sestavil eno dokaj kvalitetno hi-fi sestavo. Poslušam precej različne glasbe - od rock/pop do jazz, klasika, pri čemer si včasih rad dam duška in glasnost malce tudi povečam . Ravno selitev v stanovanje je botrovala temu, da sem poslušanje glasbe omejil zgolj na avto in ker si zdaj urejam prostor 5x4 m običajne višine, kjer ni ravno veliko sosedov, me je vse skupaj ponovno zamikalo.
V začetku devetdesetih let prejšnjega stoletja sem v raznih audiofilskih revijah cedil sline nad cevnimi komponentami in ob prebiranju tukajšnjih oglasov sem ugotovil, da so različni rabljeni Conrad Johnsoni ipd. postali precej dosegljivi, spomnim pa se tudi, da so včasih po raznih revijah svetovali cevni predojačevalec in tranzistorsko končno stopnjo - konkretno me zanima če bi bila varianta Conrad Johnson PV 10 iz oglasov in kakšna tranzistorska končna stopnja glede na glasbo, ki jo poslušam. Kako je na splošno z ohranjenostjo Conrad Johnsonov in podobnih komponent - ali je po nakupu pričakovati cel kup težav zaradi slabega ravnanja in popolne iztrošenosti ali pa gre za stvari, na katere ljudje zelo pazijo?
Druga opcija, ki bi mi bila zanimiva se mi zdi integrirc Music Fidelity X150 (ravno tako iz oglasov), cena se zdi zanimiva in precej nižja od prve variante.
Tretja je kakšen nov NAD končna stopnja in predojačevalec (ali kaj podobnega), ampak to je očitno najdražje od vseh naštetih opcij.
Glasbo bi zaenkrat poslušal predvsem iz CD playerja (1 bit DAC).
Zvočniki so še odprti, sem pa za sistem dveh zvočnikov in ne večkanalni. Morda kakšen KEF IQ 90 ali kaj rabljenega ohranjenega, se pa zavedam, da bi bilo najboljše tudi poslušati kakšno od omenjenih kombinacij. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
axiom
Pridružen/-a: Čet Jan 2009 15:36 Prispevkov: 5 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Tor Maj 18, 2010 13:08 Naslov sporočila: |
|
|
Živjo,
glede kombinacije Musical fidelity integrirca (pri meni X-A100R) in KEF iQ zvočnikov (pri meni iQ70) imam same pohvalne besede. Odlična stereo slika, krasni visoki in srednji toni, bas pa, okej, ni ravno za plesno glasbo, ampak je suh in kontroliran. Za kak napadalen rock kombinacija ni optimalna, za jazz, klasiko in nasploh akustično glasbo pa je super. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Antony
Pridružen/-a: Pon Maj 2008 8:37 Prispevkov: 295 Kraj: Žabnica
|
Objavljeno: Tor Maj 18, 2010 20:57 Naslov sporočila: |
|
|
če boš potreboval končno imam na voljo 1, 5 leta staro Monrio HP1 dual mono tranzistor končno 140w/kanal/8ohm (italijanski krell). Pa tudi Musical Fidelity TRI-VISTA 21 DAC z novimi lampicami.
Pri končnih stopnjah starejšega datuma je mogoče potencialna težava pri kakšnih kondenzatorjih ipd, ampak verjetno nič takega, kar nebi mogel zamenjati na kvalitetnem servisu.
Sam sem šel po enaki poti kot ti, vendar samo z včasih dragimi ter
renomiranimi komponentami ni nujno, da boš dobil glasbeno nirvano. Na vsak način prej poslušaj in sestavi sistem če se le da na podlagi tega. _________________ Izdelava spletnih strani www.trsplet.com - www.tonimeglic.com |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
zmaugy
|
Objavljeno: Čet Maj 20, 2010 07:17 Naslov sporočila: |
|
|
Najlepša hvala za komentarje, iskanje se nadaljuje. Včeraj sem bil v Big Bangu in tam bi lahko poslušal tudi svojo opremo z njihovimi komponentami, ampak izbire nimajo ravno velike, od ojačevalcev imajo Harman Kardona in Yamaho, od zvočnikov pa Dali.
Plan bi lahko bil da kupim cevni predojačevalec in ga potem nekam odnesem, kjer testiram z drugimi komponentami. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
before

Pridružen/-a: Pon Maj 2008 19:23 Prispevkov: 2801 Kraj: Ruše
|
Objavljeno: Čet Maj 20, 2010 07:32 Naslov sporočila: |
|
|
| zmaugy je napisal/a: | Najlepša hvala za komentarje, iskanje se nadaljuje. Včeraj sem bil v Big Bangu in tam bi lahko poslušal tudi svojo opremo z njihovimi komponentami, ampak izbire nimajo ravno velike, od ojačevalcev imajo Harman Kardona in Yamaho, od zvočnikov pa Dali.
Plan bi lahko bil da kupim cevni predojačevalec in ga potem nekam odnesem, kjer testiram z drugimi komponentami. |
BB ni ravno pravi naslov zate. Njihova ponudba se je strahovito skrčila napram tisti izpred nekaj let. To je bolj trgovina za ostalo zabavno elektroniko, kot pa za Hi-Fi. Raje obišči kakšno butično, specializirano trgovino. _________________ Cenite to kar imate in stremite k boljšemu! To je moj recept za zadovoljstvo.
Audiohedonist |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
zmaugy
|
Objavljeno: Tor Maj 25, 2010 10:47 Naslov sporočila: |
|
|
Malo sem prebiral ocene in mi je precej zanimiva kombinacija Vincent SP 331/331 MK in SA 31/ 31 MK.
A ima kdo kakšne izkušnje z njimi? |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
senior
Pridružen/-a: Pet Sep 2008 14:24 Prispevkov: 119 Kraj: Ljubljana
|
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
nomad
Pridružen/-a: Pet Maj 2009 14:01 Prispevkov: 911 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Tor Maj 25, 2010 15:09 Naslov sporočila: |
|
|
| zmaugy, jaz ti svetujem, da greš do kakega našega dealerja (Vklop, Eis, Pear ...) in poveš budget pa ti bodo dali svoje predloge. Vsi imajo na zalogi tudi cenejše komponente, ne samo high end. Pa tudi kašne rabljene. Z malo sreče boš dobil sistem ali celo dva na poslušanje domov. Tako ti bo veliko bolj jasno kaj ti ustreza. Trgovin kot so Big Bang in Harvey Norman, pa se izogibaj. Tam imajo sam šit, ker je edini kriterij nizka nabavna cena. Pa še vejo ne o audio nič. Nasploh vsem, ki ste v dilemi kaj kupiti, ne bi svetoval konkretnih komponent ampak obisk kompetentnega dealerja. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
mzi.perx
Pridružen/-a: Čet Jun 2008 0:06 Prispevkov: 167 Kraj: PIRAN
|
Objavljeno: Tor Maj 25, 2010 15:45 Naslov sporočila: |
|
|
Pozdrav
Moj predlog : UNISON UNICO
Unison eden od vodilnih proizvajalcev hibridnih avdio izdelkov tako po številu modelov,prodaji in številu nagrad ! _________________ MZI.PERX |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
vojko
Pridružen/-a: Ned Maj 2008 16:50 Prispevkov: 946 Kraj: LJUBLJANA
|
Objavljeno: Tor Maj 25, 2010 18:42 Naslov sporočila: |
|
|
Imaš srečo:
http://www.bolha.com/oglas1768778/modwright-swl-9-0-se
Kar se cevnega predojačevalca tiče, je pomoje tu konec debate. Samo hitro se zagrebi /cena je polovična/.
Tudi kar se ostalega tiče se oglasi pri Borisu na Vrhovcih. Trenutno prodaja cel kup stvari(vse vrhunske , z izjemnim razmerjem cena-kvalitete in za res malo denarja-poglej še ostale njegove oglase.)
Je izjemno fejst in prijeten, dal ti bo najboljši nasvet,in popolnoma mu lahko zaupaš.
Pa tole ti toplo priporočam.
Izjemno kvalitetna stvar, že dlje visi na bolhi, cena je izjemno ugodna.Prav čudno, da nihče ne opazi.
Srečno |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
vojko
|
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
vojko
|
Objavljeno: Tor Maj 25, 2010 18:52 Naslov sporočila: |
|
|
Je pa to že zelo visok rang. Za 1800€ imaš vrhunsko amplifikacijo. Sem kar "fovš" komurkoli, ki bo (sploh za ta denar) "ubodel" tole .
Kaj čmo, včasih se poklopi. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
mzi.perx
Pridružen/-a: Čet Jun 2008 0:06 Prispevkov: 167 Kraj: PIRAN
|
Objavljeno: Tor Maj 25, 2010 19:22 Naslov sporočila: |
|
|
| vojko je napisal/a: | Imaš srečo:
http://www.bolha.com/oglas1768778/modwright-swl-9-0-se
Kar se cevnega predojačevalca tiče, je pomoje tu konec debate. Samo hitro se zagrebi /cena je polovična/.
Tudi kar se ostalega tiče se oglasi pri Borisu na Vrhovcih. Trenutno prodaja cel kup stvari(vse vrhunske , z izjemnim razmerjem cena-kvalitete in za res malo denarja-poglej še ostale njegove oglase.)
Je izjemno fejst in prijeten, dal ti bo najboljši nasvet,in popolnoma mu lahko zaupaš.
Pa tole ti toplo priporočam.
Izjemno kvalitetna stvar, že dlje visi na bolhi, cena je izjemno ugodna.Prav čudno, da nihče ne opazi.
Srečno |
Pozdrav
Še konkurenca:
http://www.audio-kontakt.com/index.php?page=view_adb&id=429
Polovica originalne cene, morda pa še manj . _________________ MZI.PERX |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Wolumen
Pridružen/-a: Ned Jun 2009 11:46 Prispevkov: 345 Kraj: Škofija loka
|
Objavljeno: Tor Maj 25, 2010 20:24 Naslov sporočila: |
|
|
| Raje petkrat premisli kaj bos kupil. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
mitko

Pridružen/-a: Pon Maj 2008 23:20 Prispevkov: 344
|
Objavljeno: Tor Maj 25, 2010 21:20 Naslov sporočila: |
|
|
Če še špila tako, kot izgleda...  |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
|