Pomoč pogostih vprašanjPomoč pogostih vprašanj   IščiIšči   Seznam članovSeznam članov   Skupine uporabnikovSkupine uporabnikov   Registriraj seRegistriraj se   Tvoj profilTvoj profil   Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil   PrijavaPrijava 

YAMAHA RX-V640RDS ali kaj novejšega?
Pojdi na stran 1, 2  Naslednja

Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> Domači kino
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
renegade

Pridružen/-a: Tor Mar 2010 20:22
Kraj: Murska Sobota

PrispevekObjavljeno: Tor Mar 30, 2010 20:59    Naslov sporočila: YAMAHA RX-V640RDS ali kaj novejšega? Odgovori s citatom

Pozdrav vsem!
Sem povsem nov na tem forumu. Obračam se seveda s prošnjo o nasvetu glede nakupa Hi'Fi sistema ki bi naj bil kombiniran in sicer za poslušanje glasbe(MP3 256-320kbps)iz PCja, gledanje filmov v 5.1 DD ali DTS ter še dorbih starih DivX-ov. Ne nameravam kupovati DVD-ja ali BR.
Prebral sem vse predhodne forume in odpiram novo temo ker nisen našel odgovor na svoja vprašanja.

Že leta poslušam lesene ročno izdelane zvočnike proektirane in uvožene iz tujine. Parametri so 45litrov, tripasovni, 8 Omska impedanca, bass refleksna odprtina, frekvenčni razpon 35-30 000 Hz, občutljivost 89dB, nominalna moč 110W, glasbena moč 150W. So dobri ampak sta le dva.
Nemorem se odločiti glede AV recievera, vendar nekako mi je YAMAHA najbolj znana in sem sledil nasvetom naj bi kupim dobre 5.1 sistem ne pa šibkega 7.1 ali ...bog ve kakšni že obstajajo.
Modeli ki se mi ponujajo so RX-V440, RX-V461, RX-V596, RX-V640RDS, RX-V661, RX-V663.
Na BOLHI mi neki fant iz MB ponuja za 400 EUR RX-V640RDS skuapj z nekimi ELTAX UNIVERSE 5.0 zvočniki. Brez zvočnikov je cena 300 EUR.
Ni mi problem dati še kak euro za novejši model kot so RX-V565, vendar nevem če sploh rabim vse te HDMI funkcije.
Soba je kar velika okoli 45 kvm., vendar ne bi se spuščal sedaj v to.
Sploh ne poznam znamke ONKYO, vidim pa da se tukaj dosti raypravlja o njej.
Prosim za nasvet glede:

1. modela in znamke AV recievera (250-300 EUR za rabljeno in do 400 za novo)
2. Katere zvočnike naj kupim (dokupim samo še nizkotonec, center ter dva satelita ali naj kupim vseh 5.1 nove, ene znamke in tako da so poektirani da delajo skupaj) (do 400 EUR).

Vnaprej lepo zahvaljujem!
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
krokar

Pridružen/-a: Pon Maj 2008 21:45
Kraj: Štajerska

PrispevekObjavljeno: Tor Mar 30, 2010 21:48    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Pravzaprav rabiš 5.1 sistem samo zaradi gledanja filmov, ki imajo zvok posnet v 5.1 digitalni tehniki.Pri tem ti znajo omejitveni faktor predstavljati ravno zvočniki.Vprašanje je kakšna je kakovost onih "ročno izdelanih" zvočnikov.Jih pa lahko pomakneš nazaj kot surround.
Nima smisla, da omejuješ, koliko bi dal za novi koliko pa za stari receiver!Raje pomisli, da lahko za 400€ dobiš res dobrega rabljenega!Načeloma je vse od firm Yamaha, Denon, Onkyo, Marantz in Harman Kardon solidno in bistveno ne moreš falit!HDMI ne rabiš!
Za prednje zvočnike pa lahko vzameš denimo Klipsch RF-52 pri Technomarketu in en pripadajoči center.S subwooferjem lahko nadgradiš kasneje, če je denar problem.Te pa dobiš v isti trgovini ugodno od Klipscha ali Jamota(cca 200€).
Ker se zdi, da (še) nisi razvajen, bi ti takšna kombinacija verjetno kar ustrezala, vsaj zaenkrat!
Nazaj na vrh
Pestilence.

Pridružen/-a: Tor Maj 2008 10:34
Kraj: Škofja Loka

PrispevekObjavljeno: Tor Mar 30, 2010 23:32    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Samo toliko.. eltax za moje pojme še ni naredil dobrega zvočnika, vsaj novih modelov ne. Gre za zelo poceni in nekvalitetne zvočnike.

Za ta denar premisli tudi o malem Infinity paketu iz Big Banga (5.1; 350€). Meni je bil zelo simpatičen.
renegade

PrispevekObjavljeno: Sre Mar 31, 2010 06:30    Naslov sporočila: Infinity BETA HCS Odgovori s citatom

Obema hvala za odgovor!
Kaj bi pa rekla o Infinity BETA HCS zvočnikih? Nekje na netu sem jih našel za 380 EUR.

http://www.ceneje.si/infinity-zvocniki-beta-hcs-cherry?nscsclid=QCfH0gBD6hE__oYn18r9tAg

Ta naš BB se mi zdi zelo drag. Smile
Nazaj na vrh
Pestilence.

PrispevekObjavljeno: Sre Mar 31, 2010 07:19    Naslov sporočila: Re: Infinity BETA HCS Odgovori s citatom

renegade je napisal/a:
Obema hvala za odgovor!
Kaj bi pa rekla o Infinity BETA HCS zvočnikih? Nekje na netu sem jih našel za 380 EUR.

http://www.ceneje.si/infinity-zvocniki-beta-hcs-cherry?nscsclid=QCfH0gBD6hE__oYn18r9tAg

Ta naš BB se mi zdi zelo drag. Smile

http://www.bigbang.si/zvok/zvocniki/surround-zvocniki/295464-infinity-primushcs-black-kino

http://www.mediamarket.si/ads/akustika/infinity_zvocniki_primus_hcs_id_0182.html

Tele sem imel v mislih.

Big bang pa zaradi sivih uvoznikov ne more bit konkurenčen(in nikoli ne bo mogel bit), je pa še vedno relativno ugoden. Pa, bom prepustil to debato pametnjakovičem ki vse vedno v sosednji temi.

Zvočnike sem poslušal 1x v big bangu, ter 1x v znančevi dnevni sobi, pa IMO v tem rangu pri nas ni neke izbire, tola pe ja čisto soliden paket. Še vedno pa lahko greš višje z ceno, ali kupiš tako kot ti priporočajo, najprej sprednje zvočnike, ter potem dokupuješ..
kumer

Pridružen/-a: Tor Jan 2009 10:45
Kraj: MARIBOR

PrispevekObjavljeno: Sre Mar 31, 2010 08:23    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

če boš gledal hd formate potem rabiš hdmi

sicer pa vsi av receiverji imajo hdmi vhode in izhode
razen zelo stari modeli, ki pa jih jaz na tvojem mestu ne bi vzel

glede zvočnikov poglej tudi za jamo 506 ali 606 hcs3, poglej med male oglase trgovin tukaj na forumu....

LP
Nazaj na vrh
Pestilence.

PrispevekObjavljeno: Sre Mar 31, 2010 10:09    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

kumer je napisal/a:
glede zvočnikov poglej tudi za jamo 506 ali 606 hcs3, poglej med male oglase trgovin tukaj na forumu....

LP

506 so prešibki na basu za HT, 606 paket je že nekoliko boljši.
Za stereo pa kljub velikosti noben od teh dveh zvočnikov ne navdušuje:/
krokar

PrispevekObjavljeno: Sre Mar 31, 2010 16:53    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Da ne bo kakih nesporazumov in krivih interpretacij:HDMI ni pogoj za gledanje HD TV!
Ker pa govorimo o tvojih konkretnih željah in konfiguraciji, pa video signala itak ne boš vodil preko receiverja, ampak(predvidevam) direktno na TV.Potem ti je štorija z video vhodi (vključno s HDMI) itak brez veze!
Te pa opozarjam, da zvokovno stvar ne bo najbolje delovala(sploh ne v dolby digitalu!), če v PC-ju nimaš ustrezne zvočne kartice s koaksialnim ali optičnim digitalnim izhodom!
Sicer sam nisem ljubitelj na silo skrpanih sistemov v razredu nekaj 100€.Smatram namreč, da nekateri kompletni sistemi za tam okoli 500-800€ od recimo Philipsa, Samsunga ipd.(torej receiver z DVD-jem+5.1 set zvočnikov) dandanašnji nudijo že presenetljivo kakovost, pa še izgledajo bogovsko.Za kaj bolj resnega je potrebno investiratitam kakih 1000€, pa še to za nakup rabljenih aparatov.
Nazaj na vrh
kumer

Pridružen/-a: Tor Jan 2009 10:45
Kraj: MARIBOR

PrispevekObjavljeno: Sre Mar 31, 2010 19:18    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

hdmi je pogoj za hd formate
saj hd signala ne moreš peljat preko scart, component ipd
to je vse analogno, hdmi pa je digitalen

če pa zgoraj navedeno ni prav pa mi razširi obzorja

lp
Nazaj na vrh
krokar

PrispevekObjavljeno: Sre Mar 31, 2010 20:18    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

DVI-D!
Nazaj na vrh
renegade

PrispevekObjavljeno: Sre Mar 31, 2010 20:47    Naslov sporočila: ONKYO TX-SV 545 Odgovori s citatom

Kaj boste rekli za ta reciever ONKYO TX-SV 545?
Nazaj na vrh
renegade

PrispevekObjavljeno: Sre Mar 31, 2010 20:51    Naslov sporočila: predimenzioniranje v specifikacije Yamahe Odgovori s citatom

ali je boljsi od YAMAHA RX-V596 ???
Pri Yamahi me motijo te njihove predimenzionirane jakosti, ki so vedno 5x105W, na koncu pa dobiš 3 do 4 krat manjšo izhodno moč!
Nazaj na vrh
mestn pu

Pridružen/-a: Sre Jan 2009 22:21
Kraj: domžale

PrispevekObjavljeno: Sre Mar 31, 2010 21:22    Naslov sporočila: Re: predimenzioniranje v specifikacije Yamahe Odgovori s citatom

renegade je napisal/a:
ali je boljsi od YAMAHA RX-V596 ???
Pri Yamahi me motijo te njihove predimenzionirane jakosti, ki so vedno 5x105W, na koncu pa dobiš 3 do 4 krat manjšo izhodno moč!
Na dveh glavnih kanalih so te moči kar blizu deklariranim, ker ju poganja klasičen ojačevalec na tranzistorje zklasičnim napajanjem, surround kanale, kot pri vseh surround receiverjih tudi pri Yami, poganjajo manjši ojačevalci, chipampi, ki zaradi svoje drugačne zasnove nekega močnega napajanja ne potrebujejo, kjub temu pa deklarirane moči niti od daleč ne igrajo, ker so surround kanali tako in tako namenjeni majhnim zvočnikom, ki najbolje delujejo ob steni in primarno skrbijo za zvočni prostorski vtis.
Nazaj na vrh
MitjaF

Pridružen/-a: Sob Okt 2009 16:56
Kraj: KRANJ

PrispevekObjavljeno: Čet Apr 01, 2010 04:40    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

No ja , moja Yamaha RXV1900 mi je na surr. kanalih skurla Heco 50w satelit na referenčni jakosti 0 (črnske narodne).Na center kanalu prav tako sigurno ni nič manj moči kot pa na L/R.Te chipampe so imeli starejši reciverji.

Renegade če iščeš dober rabljen reciver, pa ne rabiš HDMI, poglej za kakšno Yamaho RXV1400.Ima blizu 20kg. in za AVreciver precej moči.Prodajajo se okrog 300eur.Malo manjši, pa vseeno ok. je tudi RXV750.

Tudi Onkyo in Marantz niso slabi reciverji, če si želiš malo več moči glej, da ne vzameš nižjih modelov.Pri Onkyo od št. 6 Pri Marantzu od št.5 naprej.To gledaš prvo št., ostale pomenijo serijo.
Pa osebno ti odsvetujem Harman Kardon AV reciver, ker imajo dosti problemov, pa še niso ravno konkurenčni zgoraj omenjenim.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Telefon: 000000000
renegade

PrispevekObjavljeno: Čet Apr 01, 2010 06:29    Naslov sporočila: havala MitjaF Odgovori s citatom

Najlepša Hvala MitjaF!
nekako sem najbolj zagret ya Yamaho zaradi DSP-ja. Poslušam MP3ke in me res zanima ali kaj ta njihov procesor pripomore k bolj "gladkemu" zvoku le teh, kot to piše v reklamah. Saj vem da če je MP3 slabše kvalitete potem res nemore zveneti dobro. Nevem ali imajo podoben enhancement tudi ostle znamke. Za ONKYO sem ze nekj bral. Nevem kaj naj bi bilo TOP OF ART pri nekaterih modelih YMH in Cinema Filter ali Wide Range AMP Technology ter VECTOR LINEAR SHAPING pri ONKYO?
Ponujata se ONKYO TX-SR601E in YMH RX-V1400. v dvomih sem.
Izgleda da na tem forumu nihče nima izkušenj z YMH 640RDS.
Hvala še enkrat!
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> Domači kino Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran 1, 2  Naslednja
Stran 1 od 2

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu