| Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
| Avtor |
Sporočilo |
DOLAR
Pridružen/-a: Tor Jul 2009 14:03 Prispevkov: 746 Kraj: bUNGA bUNGA
|
Objavljeno: Čet Mar 18, 2010 13:03 Naslov sporočila: ZVOČNE KARTICE, DIGITALNE POVEZAVE |
|
|
Pozdravljeni,
Sem eden izmed redkih na tem forumu, ki pri predvajanju glasbe še vedno pešači od omare s cdji do playerja.... in bi rabil nekaj pomoči.
Zanimalo bi me s katerimi zvočnimi karticami imate dobre izkušnje?
Ali je sploh potrebna zvočna kartica za predvajanje glasbe z računalnika, če uporabljaš zunanji dac? Se da digitalni signal predvajati kar denimo preko usb na dac? Katere programe uporabljate in kakšne povezave? Toliko zaenkrat.
lp |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
JAZZZ

Pridružen/-a: Sre Apr 2008 12:32 Prispevkov: 2799 Kraj: POSAVEC
|
Objavljeno: Čet Mar 18, 2010 14:23 Naslov sporočila: Re: ZVOČNE KARTICE, DIGITALNE POVEZAVE |
|
|
| DOLAR je napisal/a: | Pozdravljeni,
Sem eden izmed redkih na tem forumu, ki pri predvajanju glasbe še vedno pešači od omare s cdji do playerja.... in bi rabil nekaj pomoči.
Ali je sploh potrebna zvočna kartica za predvajanje glasbe z računalnika, če uporabljaš zunanji dac? Se da digitalni signal predvajati kar denimo preko usb na dac? Katere programe uporabljate in kakšne povezave? Toliko zaenkrat.
lp |
Če imaš DAC z USB vhodom, potem kartice ne potrebuješ.
Če imaš MAC-pro, potem kartice spet ne potrebuješ. MAC ima digitalni izhod in potrebuješ samo pretvorbo iz optike v koaks (ena Terratec škatlica). _________________ "There are two kinds of fools. One says-this is old and therefore good. The other says-this is new and therefore better." Bob Katz |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
DOLAR
|
Objavljeno: Čet Mar 18, 2010 15:26 Naslov sporočila: |
|
|
Hvala za odgovor
DAC nima USB
Laptop ima samo USB in Firewire S400
lp |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
JAZZZ

|
Objavljeno: Čet Mar 18, 2010 15:48 Naslov sporočila: |
|
|
| DOLAR je napisal/a: | Hvala za odgovor
DAC nima USB
Laptop ima samo USB in Firewire S400
lp |
Jaz sem pred leti uporabljal Terratec kartico, ki je ni več v prodaji. pa si poglej tole:
http://www.thomann.de/gb/terratec_phase_26_usb_se.htm
Lahko jo uporabljaš tudi za DJanje ali pa za snemanje. S podobno sem posnel Z.Kaučiča in bil presenečen nad kvaliteto. Z Oktava mikrofoni je delovala boljše od HL kombinacije. _________________ "There are two kinds of fools. One says-this is old and therefore good. The other says-this is new and therefore better." Bob Katz |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
DOLAR
|
Objavljeno: Čet Mar 18, 2010 16:48 Naslov sporočila: |
|
|
Hvala za predlog.
Sam poznam samo creative labs platinum. Enkrat sem verjetno v kakšni računalniški reviji bral, da je to ok... Zadnjič sem v Stereophilu zasledil Asus xonar essence STX, vendar so to vgradne kartice in jih ne bi mogel uporabljat za laptop. Tale terratec je verjetno bolj pro varinta in bistveno bolj uporaben od zgornjih kartic. Nič pa ne piše glede kompatibilnosti z visto, ki sem jo dobil inštalirano. Za DJ-janje se jo lahko uporablja verjetno preko softvera?
Vprašal bi še ali je kvaliteta zvoka sploh odvisna od zvočne kartice ali samo od dac-a (če uporabljaš zunanji dac)? In ali dolžina USB kabla vpliva na degradacijo zvoka, npr. kot pri zvočniških kablih ali so tu ni bistvenih razlik?
lp |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
JAZZZ

|
Objavljeno: Čet Mar 18, 2010 17:03 Naslov sporočila: |
|
|
| DOLAR je napisal/a: | | Za DJ-janje se jo lahko uporablja verjetno preko softvera? |
Seveda.
| DOLAR je napisal/a: | | Vprašal bi še ali je kvaliteta zvoka sploh odvisna od zvočne kartice ali samo od dac-a (če uporabljaš zunanji dac)? In ali dolžina USB kabla vpliva na degradacijo zvoka, npr. kot pri zvočniških kablih ali so tu ni bistvenih razlik? |
Na Multimediji 2007 sem v sobi KR-JAZZ vrtel glasbo preko PCja in Terrateca na Burmester-Sonus Faber-Nordost kombinacijo. Imel sem tudi primerjavo CD-PC in se je na PCju odlično obneslo. Dolžina kabla je bila .... hm, ne vem natančno, 3 ali 5 m ! _________________ "There are two kinds of fools. One says-this is old and therefore good. The other says-this is new and therefore better." Bob Katz |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
DOLAR
|
Objavljeno: Čet Mar 18, 2010 17:31 Naslov sporočila: |
|
|
| JAZZZ je napisal/a: | | Na Multimediji 2007 sem v sobi KR-JAZZ vrtel glasbo preko PCja in Terrateca na Burmester-Sonus Faber-Nordost kombinacijo. Imel sem tudi primerjavo CD-PC in se je na PCju odlično obneslo. Dolžina kabla je bila .... hm, ne vem natančno, 3 ali 5 m ! |
To je bila povezava PC-Terratec-burmester amp, brez dodatnega daca?
lp |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
zmatjaz
Pridružen/-a: Sre Apr 2008 17:45 Prispevkov: 59 Kraj: KRANJ
|
Objavljeno: Čet Mar 18, 2010 20:49 Naslov sporočila: |
|
|
| DOLAR kaj pa HRT music streamer, pa je stvar rešena,maožno tudi sprobati, poglej male oglase |
|
| Nazaj na vrh |
Telefon: 068650802 |
|
 |
DOLAR
|
Objavljeno: Čet Mar 18, 2010 22:08 Naslov sporočila: |
|
|
SB duet sistem mi je všeč, ker lahko prčkaš po daljincu. Samo govori se, da daljinec ne dela dobro in filmov še za enkrat ne špila.
A Xtreamer ima možnost brskanja po zbirki preko displaya na daljincu? |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
JAZZZ

|
Objavljeno: Čet Mar 18, 2010 22:54 Naslov sporočila: |
|
|
| DOLAR je napisal/a: | | JAZZZ je napisal/a: | | Na Multimediji 2007 sem v sobi KR-JAZZ vrtel glasbo preko PCja in Terrateca na Burmester-Sonus Faber-Nordost kombinacijo. Imel sem tudi primerjavo CD-PC in se je na PCju odlično obneslo. Dolžina kabla je bila .... hm, ne vem natančno, 3 ali 5 m ! |
To je bila povezava PC-Terratec-burmester amp, brez dodatnega daca?
lp |
NE. Uporabljal sem Burmester DAC na Burmester CDPju. _________________ "There are two kinds of fools. One says-this is old and therefore good. The other says-this is new and therefore better." Bob Katz |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
knap
Pridružen/-a: Čet Sep 2008 7:49 Prispevkov: 1264 Kraj: MIKLAVŽ
|
Objavljeno: Pet Mar 19, 2010 12:12 Naslov sporočila: |
|
|
| DOLAR je napisal/a: | SB duet sistem mi je všeč, ker lahko prčkaš po daljincu. Samo govori se, da daljinec ne dela dobro in filmov še za enkrat ne špila.
A Xtreamer ima možnost brskanja po zbirki preko displaya na daljincu? |
xtreamer nima daljinca z displayem |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
zaveznik
Pridružen/-a: Pon Mar 2010 11:51 Prispevkov: 35
|
Objavljeno: Pet Mar 19, 2010 19:06 Naslov sporočila: Re: ZVOČNE KARTICE, DIGITALNE POVEZAVE |
|
|
| DOLAR je napisal/a: | Pozdravljeni,
lp |
Nekaj časa sem uporabljal M audio Transit kartico, ta bi ti zagotovo prišla prav. Lahko ti jo posodim, če ti bo všeč pa mi zanj daš 78 EUR. Jaz sem zanjo plačal 93 EUR. Glede na dejstvo, da gre za firmo, ki proizvaja predvsem za studijske namene, je pravzaprav poceni. Primerjal sem jo z Bel Cantovo audiofilsko, ki stane čez 600 eurov, in slednja niti približno ni upravičila svoje višje cene. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
kraljmatjaz

Pridružen/-a: Čet Maj 2008 21:27 Prispevkov: 1028 Kraj: Gorica
|
Objavljeno: Pet Mar 19, 2010 21:25 Naslov sporočila: |
|
|
Glede na to, da imas Firewire prikljucek , bi jaz vzel v postev Echo Audiofire2 ali Audiofire4, (slednjo sem na Ebayu dobil za 200Eurov v Nemciji).
LP
Miran _________________ Chi suona, stona. Chi non suona, critica! (R.Muti) |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
DOLAR
|
Objavljeno: Ned Mar 21, 2010 14:08 Naslov sporočila: Re: ZVOČNE KARTICE, DIGITALNE POVEZAVE |
|
|
| zaveznik je napisal/a: | | DOLAR je napisal/a: | Pozdravljeni,
lp |
Nekaj časa sem uporabljal M audio Transit kartico, ta bi ti zagotovo prišla prav. Lahko ti jo posodim, če ti bo všeč pa mi zanj daš 78 EUR. Jaz sem zanjo plačal 93 EUR. Glede na dejstvo, da gre za firmo, ki proizvaja predvsem za studijske namene, je pravzaprav poceni. Primerjal sem jo z Bel Cantovo audiofilsko, ki stane čez 600 eurov, in slednja niti približno ni upravičila svoje višje cene. |
Zaveznik tole pa ni prav zavezniška cena. Sem malo pogledal po kolk se prodajajo takšne rabljene kartice, kot jo ponujaš. 20-30 EUR. Hmmm... |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
gerchy

Pridružen/-a: Pon Sep 2008 10:43 Prispevkov: 672 Kraj: 01
|
Objavljeno: Ned Mar 21, 2010 14:15 Naslov sporočila: Re: ZVOČNE KARTICE, DIGITALNE POVEZAVE |
|
|
| DOLAR je napisal/a: | Zanimalo bi me s katerimi zvočnimi karticami imate dobre izkušnje?
|
Jaz imam M-Audio Delta Audiophile 24/96 in večinoma poslušam preko analognih izhodov, imam pa tudi povezavo preko koaksialnega kabla, kjer za DAC uporabljam Minidisc.
http://www.jmsinfo.com/images/M-Audio_Delta_Audiophile_2496.jpg
Zvok je OK - sicer gre bolj za nezahtevno poslušanje, je pa kar nekaj posebnosti z gonilniki. Analogni izhod sicer deluje brezhibno, medtem ko je po namestitvi novih gonilnikov digitalnih izhod včasih muhast. Skratka, software niti približno ni tako dodelan, kot je bil svoj čas pri bistveno cenejših produktih.
Nazadnje urejal/a gerchy Ned Mar 21, 2010 14:17; skupaj popravljeno 1 krat |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
|