Pomoč pogostih vprašanjPomoč pogostih vprašanj   IščiIšči   Seznam članovSeznam članov   Skupine uporabnikovSkupine uporabnikov   Registriraj seRegistriraj se   Tvoj profilTvoj profil   Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil   PrijavaPrijava 

Gramofon Pro-Ject Debut III
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3, 4, 5  Naslednja

Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> HI-FI
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
before

Pridružen/-a: Pon Maj 2008 19:23
Kraj: Ruše

PrispevekObjavljeno: Pet Sep 04, 2009 18:52    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Pestilence. je napisal/a:

@Slinch: Kupil pa sem Pro-ject 1 Xpression mk II (+ pro-ject Speed Box).

Potem pa ažuriraj svojo galerijo, da vidimo. Wink
Ali si kupil novo?

Audiohedonist
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Pestilence.

Pridružen/-a: Tor Maj 2008 10:34
Kraj: Škofja Loka

PrispevekObjavljeno: Pet Sep 04, 2009 19:38    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

before je napisal/a:

Potem pa ažuriraj svojo galerijo, da vidimo. Wink
Ali si kupil novo?

Kupil sem rabljeno (nek soforumaš mi je ponudil, ko sem tu spraševal o gramofonih..). Za pomoje kar solidno ceno. Mk II verzije pa tudi nisem zasledil v trgovinah, se trojica že nekaj časa prodaja: )

Galerija pa.. Čakam še kak mesec, da se vse komponente zamenjajo in bo sistem kot mora bit. Zdaj je vse nekaj na pol, žal:/ Prodal sem bolj ali manj vse, stestiral nekaj komponent, in zdaj sestavljam sistem na novo.

Trenutno pa sicer:
Nad 302 (čaka zamenjavo, pomoje Yamaho AX596 ali 497, mogoče kak NAD)
Kef Q55 (čaka zamenjavo, kaki wharfedali/B&W)
CDP je v fazi nakupa
Edina ok komponenta tu je ravno ta gramofon: )
Numb

Pridružen/-a: Tor Maj 2008 16:01
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Pet Sep 04, 2009 19:39    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Sam sem prebral da je pa obvezno čiščenje pred vsakim poslušanjem. Ker če drsi igla po prahu je še večja škoda.
Ah, avdiofili preveč komplicirate. Ploščo gor pa volume knof v desno. Laughing
Če se pa ploščo pač posluša tolikokrat, pa pač kupiš drugo po izrabi, tiste mašine za čiščenje plošč za nekaj tisoč evrov pa itak neumnost za povprečnega uporabnika.
Nazaj na vrh
Slinch

Pridružen/-a: Ned Jul 2009 16:17
Kraj: LJ

PrispevekObjavljeno: Pet Sep 04, 2009 21:42    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Dobra zadeva, pomoje bi za ta budget težko dobil boljšega (predvidevam tam cca 250 EUR?). Sam sem rahlo kiksnil mimo, ko sem kupoval gramofon sem se izogibal rabljenim zadevam, pa bi mogoče napravil boljši nakup če se ne bi.

Kar se pa čiščenja plošč tiče, čeprav vsepovsod berem, da je potrebno pred vsakim poslušanjem ploščo očistiti, imam nekako vedno občutek, da dela suho čiščenje samo več škode.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
Pestilence.

PrispevekObjavljeno: Pet Sep 04, 2009 22:33    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Prav previdevaš. Desetaka manj kot 250:) Sicer sem najprej mislil kupit Debuta, pa se takrat ni noben prodajal.. Potem pa se mi je ponudila ta možnost, pa sem to vzel. Ampak, kot pravim, primerjave z čim drugim res nimam. Aja, glava pa je Ortofon OMP 10 (MM).

Čakam menjavo ojačevalca ter zvočnikov, šele takrat lahko kaj več napišem:)

Moram pa rečt da me cel vinilni ritual ne moti, le nadležno je kdaj obrnit LP, ker je ena stran le za polovico albuma.
Vinylfan

Pridružen/-a: Sob Mar 2009 23:52

PrispevekObjavljeno: Sob Sep 05, 2009 00:07    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

before je napisal/a:
Če so enake le na zunaj ne vem, a dopuščam možnost, da so nekatere kvalitetnejše od drugih. S tem mislim na material uporabljen za samo krtačko (vlakna).

Tu je popolnoma ista zadeva, kot s napajalnimi kabli... Twisted Evil Twisted Evil To pomeni, da je pomembna tudi smer "krtačenja" ipd... So pa krtačke nad 1000€ namenjene res za taboljše sisteme... Dlake namreč potegnejo pri devicah iz...

Uf, ga spet serjem... Twisted Evil Twisted Evil

P.S. To je le malo za zabavo, brez zamere... Laughing Laughing Laughing
Nazaj na vrh
vojko

Pridružen/-a: Ned Maj 2008 16:50
Kraj: LJUBLJANA

PrispevekObjavljeno: Sob Sep 05, 2009 12:04    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

[quote]
[/quote]

[quote]
Trenutno pa sicer:
Nad 302 (čaka zamenjavo, pomoje Yamaho AX596 ali 497, mogoče kak NAD)
Kef Q55 (čaka zamenjavo, kaki wharfedali/B&W)
CDP je v fazi nakupa
Edina ok komponenta tu je ravno ta gramofon: )
[/quote]

Njep!

Gramofon ni, SL 1210 MKII, ali pa http://www.bolha.com/oglas3336156/gramofon-kenwood-kd-500 pa bi bila-Smile)
Trenutno edina komponenta, iz katere sa da spravit resen zvok so Q 55.
Čisto resno.
Pomoje Yamaho AX596 ali 497...Comonn. Is it a joke?! Če imaš rad da sune najdi kak rotlov rb 980bxali Magnum. Drugače pa http://www.croftacoustics.co.uk/main.html

Pestilence, kar se ti plete po glavi ni upgrade, ampak bolj metanje denarja vnemar. Pa še prodat ne boš mogel teh svojih favoritov.

Samo nasvet, pa brez zamere-Smile)
Nazaj na vrh
Pestilence.

PrispevekObjavljeno: Sob Sep 05, 2009 12:38    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Ne, to z ojačevalcem ni hec. Sem imel tu Rotela, Cyrusa, NADa C-352, Cambridgea 540 ali 640, Onkyo Integra, pa še kaj drugega, pa mi je bila Yamaha najbolj všeč.

Q55 so zanimivi zvočniki, ampak nič posebnega.Z B&W, Mission ter System Audio sem bil veliko bolj zadovoljen. Gramofon pa je kot je. Ljudje se vedno kregajo, in vedno se bodo, ali so boljši ti technicsi, ali pro-jecti, pa vedno se vsak odloči za nekaj drugega. Sam pa ne vem. In kot pravim, pri gramofonu primerjave nimam.

Okusi so pač različni Razz

Zamere pa ni glede takih stvari nikoli Very Happy

P.S. Ne izključujem možnosti da bi obdržal zvočnike, ter našel primeren ojačevalec. Kak predlog za k KEFom?

Sicer pa smo offtopic Confused
vojko

PrispevekObjavljeno: Sob Sep 05, 2009 18:34    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Kefi s pravo amplifikacijo igrajo zelo dobro.
Ne vsak rotel, ampak končna rb 980bx. Odstopa od ostalih, tudi od rb 971bx je recimo precej slabša. Se pa rotel s kef-i zelo ujame, če ti ni sedlo, res to ni tvoj zvok.

Za Mission se strinjam, 753 Freddom ali 752 so izjemni, novejši pa ne več.
Ti pa toplo priporočam da greš poslušat tole:
http://www.bolha.com/oglas383201217/audiofilski-zvocniki-castle-harlech-051-640-705 Je izjemen zvočnik.

Za amplifikacijo pa http://www.croftacoustics.co.uk/main.html, boljšega ni.
Ta novi micro je za 375 funtov smešno poceni. Pa izjemen phono ima. Teško boš našel da kak secondhand phono v rangu 200€, igra kot tale vgrajen.

Project je soliden, ne da pa se iz njega potegnit kaj več kot je. Technics SL 1210 MKII je izjemno dobra in tehnično resno narejena baza, pa malokdo to ve- ker se ga drži sloves disco gramofona. Z dobro glavo ( in ročko) prešpila kakega Project-a RPM 6.1. Kenwood isto.
Nazaj na vrh
Vinylfan

Pridružen/-a: Sob Mar 2009 23:52

PrispevekObjavljeno: Ned Sep 06, 2009 09:26    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

vojko je napisal/a:
Technics SL 1210 MKII je izjemno dobra in tehnično resno narejena baza, pa malokdo to ve- ker se ga drži sloves disco gramofona. Z dobro glavo ( in ročko) prešpila kakega Project-a RPM 6.1. Kenwood isto.

To se sicer strinjam, čeprav gramofon v nekih bolj "audifilskih sistemih" ni igral nebeško... Mene pa poleg vsega nekako moti še izgled. Raje imam dizajn podoben Pro-Jectu...
Nazaj na vrh
Pestilence.

PrispevekObjavljeno: Ned Sep 06, 2009 11:19    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

A ni bila sl-1200 serija narejena kot hi-fi in ne DJ produkt?
gwb

Pridružen/-a: Sob Mar 2009 9:15

PrispevekObjavljeno: Ned Sep 06, 2009 12:24    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Po wikipediji sodeč očitno res...

Je pa s temi Technicsi tako - dobre lastnosti, ki so posledica DDja, so slišne takoj (karakter samega DD pogona), da pa pridejo še ostale lasnosti na visoko (višjo) raven, je pa potrebno kar pošteno denarja vložiti v sam gramofon.

Kot rečeno že sama nova ročka (in s tem arm-board), glava, nogice, napajalnik, ožičenje,... in smo takoj na 1000-1500 EUR, kar je pa že cenovni rang nekje Kuzma Stogi S-ja (pustimo sedaj razpravljanje o zvočnih kvalitetah enega ali drugega).

SL 1200 je smiseln in popularen zato, ker se ga da kupiti novega (za recimo temu ugodno ceno, second hand so večino popolnoma razsuti s strani "DJev") in ker je robustno izdelan (posledica namena).
Verjetno je bolj smiselno poiskati starejši DD gramofon višjega ranga (boljši Technicsi ali Pioneerji) in dobimo boljši "bang-for-bucks". Je pa tu zopet problem redkost in pa ohranjenost... (poleg tega so pa tudi tem cene že prav nemarno poskočile v zadnjem času)
Nazaj na vrh
vojko

PrispevekObjavljeno: Ned Sep 06, 2009 22:20    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Ma ja, pa kaj še. Second hand rego 100 ali 250 daš gor pa denon 103- na bolhi viši že tri mecse. Ukupno 180€ max. Napajanje, motor, ožičenje je ok. Tehnično ima vsaj maso in je narejen kot se gre, pa robusten je, forever skratka.

Je pa res, da ga tud jaz nebi imel-mi je pregrd.-Smile)
Nazaj na vrh
gwb

Pridružen/-a: Sob Mar 2009 9:15

PrispevekObjavljeno: Ned Sep 06, 2009 23:05    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

vojko je napisal/a:
Ma ja, pa kaj še. Second hand rego 100 ali 250 daš gor pa denon 103- na bolhi viši že tri mecse. Ukupno 180€ max. Napajanje, motor, ožičenje je ok. Tehnično ima vsaj maso in je narejen kot se gre, pa robusten je, forever skratka.

Je pa res, da ga tud jaz nebi imel-mi je pregrd.-Smile)

Računica se hitro izide. Gramofon je (nov, second hand so večinoma zmahani!) ~500 EUR, denonkam (nova) je cena precej poskočila (če jo kje najdeš še za 100 EUR si dober, rajši recimo 130 EUR), Rega je nova pri nas 180 EUR (ajde recimo pol toliko za second hand) - pa pustimo to, da ni idealna za 103 in si na dobrih 700 EUR. Če dodamo še armboard (sicer je rega "no-go") je dodatnih 50 pa ajde še nekaj za nogice (baje so original "crap") in smo na okroglih 800 EUR. In to s tem, da se vzame praktično najcenejšo varianto ročica/glava (ki poleg tega nista idealna drug za drugo...)!

Napajanje in ožičenje je "ok" - do neke stopnje ja, je pa, kolikor mi je znano, kar nekaj za pridobiti s tem... torej dobrih 1000 EUR kot nič...

Sedaj ne bom rekel da to ne igra boljše/enako dobro kot pro-ject / rega / music-hall / whatever v enakem rangu - je pa to zopet verjetno zelo relativna zadeva (če ne drugega, karakterno so si te variante zelo različne in ni rečeno, da vsakemu "sede" isto).

Človek ne more reči, da je ravno grd (gledano iz stališča oblika->funkcija), nek lepotec, na katerega bi bil ponosen, pa res ravno ni...
Nazaj na vrh
matdamus

Pridružen/-a: Pet Feb 2010 7:25
Kraj: CERKNO

PrispevekObjavljeno: Sob Feb 13, 2010 14:32    Naslov sporočila: pro-ject RPM 1.3 GENIE Odgovori s citatom

Pozdravljeni...

Glede na to,da se je tukaj že odvijala tema o pro-ject gramofonih,bom vprašanje zastavil kar tukaj...Možnost imam kupiti pro-jectov gramofon rpm 1,3 genie za 190€ pa me zanima ali ima mogoče kdo z njim že kakšno izkušnjo,ter ali je sploh vredno iti v nakup ali rajši zbarati denar za kakšen višji razred..Nimam pa ravno ogromno zbirko LPjk in jih sedaj poslušam na starem tehniksu...Vnaprej Hvala Lp
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> HI-FI Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3, 4, 5  Naslednja
Stran 4 od 5

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu