Pomoč pogostih vprašanjPomoč pogostih vprašanj   IščiIšči   Seznam članovSeznam članov   Skupine uporabnikovSkupine uporabnikov   Registriraj seRegistriraj se   Tvoj profilTvoj profil   Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil   PrijavaPrijava 

minidisc
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2

Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> HI-FI
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
before

Pridružen/-a: Pon Maj 2008 19:23
Kraj: Ruše

PrispevekObjavljeno: Sob Maj 02, 2009 20:56    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Cd rekorderja nimam, na računalniku pa tudi ne kakšnega optičnega ali coax. digitalnega vhoda. In saj res, kot je omenil Vinylfan, tu je še zaščita pred presnemavanjem SCMS! Analogno in v realnem času, za tovrstno presnemavanje pa mi ni. Morda bom to delo zaupal kar kakšnemu profiju, kaj pa vem Confused .

Audiohedonist
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
mikee

Pridružen/-a: Tor Jan 2010 13:14
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Tor Jan 26, 2010 14:42    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Jaz Minidisc še vedno uporabljam (skoraj od takrat ko so prišli na tržišče in so cene postale bolj človeške) in sicer doma komponento Sony MDS-JB 920, prenosni MD predvajalnik Sony MZ-E33, ter v avtu Sony MDX-C7900.

Sem zelo zadovoljen s kvaliteto reprodukcije in še posebej s priročnostjo tega formata (zavzame malo prostora, ni občitljiv na prstne odtise in praske, ker je zaščiten in obstaja samo v presnemljivi verziji, pa še nekateri ploščki so prav arty http://picasaweb.google.com/minidisc.channel).

Pri nas se še dobijo prazni MD-ji v Muellerju, drugje ne vem, Big Bang jih je imel do pred kratkim. Nazadnje sem jih kupil prek eBaya in pa ko sem bil na Japonskem (tiste dizajnerske) tako, da jih imam dovolj in jih ne bom več kupoval.

Ne vem koliko Sony še vlaga/razvija Minidisc format a njihov zadni produkt je Hi-MD, ki je po izgledu isti le da je kapaciteta povečana na 1Gb, ravno tako pa se da "povečati" kapaciteto obstoječim minidiskom še za enkrat če se jih sformartira v Hi-MD snemalniku a potem niso več komptabilni s starimi MD predvajalniki in snemalniki. Na Hi-MD se lahko snema z veliko različnimi kvalitetami ter celo v nestisnjenem formatu (PCM) kot je na CD-jih. Toda kot sem že omenil to ni komptabilno s pred Hi-MD komponentami. Sam sem sprobal Hi-MD pa se mi je kvaliteta (razen PCM) zdela veliko slabša od običajnih MD-jev tako, da sem opustil misel o menjavi sistema.

"Aljo" poglej malo po Bolhi ali pa eBayu za kakšen poceni rabljen MD predvajalnik ker je kar nekaj izbire. Snemat se pa digitalno nazaj na CD ne da snemat zaradi že v postu omenjene SCMS zaščite, torej samo analogno pa razdelit potem na posamezne komade.

L.P.
Miha
Nazaj na vrh
twom

Pridružen/-a: Sob Feb 2009 21:47
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Sre Jan 27, 2010 11:00    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

aljo je napisal/a:

A se medije se dobi?

Sony ACS v LJ-Šiški jih ima najceneje (sem jih kupil cca mesec nazaj).

Lp,
Peter
Nazaj na vrh
pasuljaris

Pridružen/-a: Pet Apr 2009 22:13
Kraj: maribor

PrispevekObjavljeno: Sre Jan 27, 2010 11:30    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

peter_nn je napisal/a:
aljo je napisal/a:

A se medije se dobi?

Sony ACS v LJ-Šiški jih ima najceneje (sem jih kupil cca mesec nazaj).

Lp,
Peter

Jaz imam kakšnih 200, ki jih več ne uporabljam. Če te zanima pošlji ZS.
Nazaj na vrh
georgelucas

Pridružen/-a: Čet Nov 2012 20:51
Kraj: 4291 Tržič

PrispevekObjavljeno: Sob Dec 22, 2012 23:31    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

na bolhi dobiš rabljenega sonija zelo kvalitetnega. sam imam mini disc ,je že v osnovi bolši kot mp3 .si sam svoj studiski inženir-lahko premikaš,montiraš glasbo itd. ni avdiofilska zadeva,ne more biti že po definiciiji,zaradi krčenja zvoka a je svoj svet .toplo priporočam nakup.
Lep pozdrav,ugodno kupim par dvo ali tro-sistemskih samostoječeih zvočnikov.V poštev pridejo znamke Mission,Tannoy,Dali.Zaželjeno v temnejši barvi( črna,hrast,oreh,češnja) pondbe na mail dobropis@gmai.lcom oz.na sms 031 238 940 Lp Edo
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Telefon: o31 238 940
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> HI-FI Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2
Stran 2 od 2

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu