Pomoč pogostih vprašanjPomoč pogostih vprašanj   IščiIšči   Seznam članovSeznam članov   Skupine uporabnikovSkupine uporabnikov   Registriraj seRegistriraj se   Tvoj profilTvoj profil   Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil   PrijavaPrijava 

Ozvočenje za sobo v velikosti 30m2
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9  Naslednja

Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> Domači kino
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
Pestilence.

Pridružen/-a: Tor Maj 2008 10:34
Kraj: Škofja Loka

PrispevekObjavljeno: Pet Jan 15, 2010 16:37    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Če je nizkotonec soliden, potem bi morala ta kombinacija(bookshelf + sub) lepo igrat. Ne se sekirat če nimaš prostora za večje zvočnike, saj niso nujno boljši.

Okusi so itak različni, za majhno sobo recimo si jaz samostoječih zvočnikov sploh ne bi ogledoval. Za večjo, mogoče..
Soundfreak

Pridružen/-a: Tor Sep 2008 14:38
Kraj: Okolica Ribnice

PrispevekObjavljeno: Pet Jan 15, 2010 16:39    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Za HC XT301 ti lahko pritrdim, da so v stereo načinu tudi brez suba zelo solidni, ne vem pa kakšno glasbo imaš v mislih (za elektronsko skoraj rabjo sub).
Pri filmih se obnesejo zelo vredu, tudi brez suba kar ok, vendar s subom vstopiš v drug svet gledanja filmov, tako pač je. Kot je predhodnik omenil, pri filmih potem potrebuješ tudi kvaliteten center, s katerim pa na nizkih frekvencah ne pridobiš čisto nič!.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo MSN Messenger - naslov
MitjaF

Pridružen/-a: Sob Okt 2009 16:56
Kraj: KRANJ

PrispevekObjavljeno: Pet Jan 15, 2010 19:00    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Seveda bo zadeva funkcionirala tudi kot 2.1 ali 3.1.Za filme takrat pač uporabljaš "virtual surr.".Seveda pa je to kompromis.Da si zadevo zastavil postopoma je ok. , tudi sam sem tako kupoval.Bolje najprej dobra front zvočnika in ostalo kasneje, kot da takoj kupiš 5.1 sistem za enak budget.
Pa glede na to, da imaš problem s prostorom, torej predvidevam, da ne boš uporabljal stojal za zvočnike, kar ponavadi pomeni, da bodo zvočniki blizu zadnje stene.Če je tako, ti odsvetujem zvočnike z hrbtnim bass refleksom.Taki so MArs2, ki so drugače res fini zvočniki, ampak morajo bit pravilno postavljeni tj. min. 60cm od zadnje stene.
Drugače pa moj Jamo c80 center z dvema 6" driverjema igra kar nizko, tako da ga imam nastavljenega na "large" in mu teram cel spekter.Dober center mora dodat na basu sploh ko poslušaš glazbo v 5.chanel stereo-(kar je po mojem edini dober način za AV reciver).
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Telefon: 000000000
marel

Pridružen/-a: Sob Okt 2009 19:44
Kraj: celje

PrispevekObjavljeno: Pet Jan 15, 2010 23:32    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Hvala fantje za vašo odzivnost in res uporabne nasvete.
Absolutno se ne nameravam zacementirati z nekim 5.1 kompletom ozvočenja, v ragu nekje okrog 500 eur, kolikor trenutno premore moj budget. Zato tudi morda nekaj neumestnih vprašanj oziroma skepse. Gradil bi zlagoma v nekem srednjem razredu, za nekoga morda nižji srednji.
Torej pričel bi s fronti nekje okrog 500 eur. Mimogrede, zahvaljujem se za opozorilo glede MA RX2 in lokacije bass reflexa. Dejansko njegovo mesto bo na regalu ob steni tako da, .... žal odpade. Sad , torej izbira se zmanjšuje za en, po mojem mnenju, precej dober zvočnik.
Sedaj izbiram med:
- HC XT 301
- B&W 685
- JBL ES30 (sicer mi ga nekateri odsvetujejo, pa ne vem zakaj Question )

Glede zvrsti glasbe naj povem, da elektro ne bo imela prioritete, prej rock tudi klasika, predvsem pa ambient za sprostitev. Prav zaradi tega, zadnjega, bi želel nekaj več mehkobe in globine, kar mi bo omogočil, nekoliko kasneje še sub Wink

lp
mare
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Pestilence.

PrispevekObjavljeno: Sob Jan 16, 2010 00:21    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

B&W 685 sem imel sam, pa ti lahko povem da to ni ravno najmehkejši zvočnik. Sicer pokaže kar veliko, bas ima soliden, je zelo neobčutljiv na postavitev.. Ampak, če iščeš mehkobo pa se obrni proč od B&W.

JBL je zelo primeren za tršo glasbo.

V tem rangu so bili meni všeč Monitor Audio, za to kar iščeš bi bili kar primerni. Seveda pa je vse stvar okusa:)

V big bangu pa sem zadnjič poslušal neke zanimive male Tannoy DC, žal pa se cene ne spomnim.
marel

PrispevekObjavljeno: Sob Jan 16, 2010 17:49    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Nekako sem dobil porditev, da ciljam v pravo smer, kar setiče MA. Ker silver verzija, zaradi lokacije bass reflexa, odpade, si sedaj ogledujem starejšo bronze serijo. Cenovno je več kot ugodna, tako, da mi je že malo sumljiva. Za ta denar dobim oba fronta, sub in še bi ostalo. Rolling Eyes
Predvidevam, da je serija silver novejša različica bronze, naj me kdo popravi, če se motim, zato sem nad ceno izredno presenečen. Je kvaliteta in zmogljivost silver serije res več kot 100 procentov boljša. Močno dvomim.
Nekako mi je bilo že pojasnjeno, da pri zvočnikih ne smem pričakovati ne vem kakšne bistvene razlike med staro in novo različico, seveda istega ranga, kakor se to dogaja pri drugih tehn. AV napravah.
Za primerjavo bi vzel npr. HC 300 in HC 301, kjer bi pričakoval podobno zgodbo, vendar je tu situacija popolnoma drugačna in starejši model cenovno še naprej lepo parira novejšemu. Rolling Eyes
Na koncu bi prosil, le še za to obrazložitev in pa morda še mnenje o
HC XT301. Wink

Ufff, saj tudi ta ima bass reflex menda zadaj Evil or Very Mad

P.S.
Glede Tannoy, pa na netu nisem zasledil kaj dosti, zunaj so v prodaji že novejši modeli, kot jih prodajajo v BB. No, dobro bi bilo preveriti in jih slišati, če že obstaja ta možnost. Hvala za info.
lp
mare

Nazadnje urejal/a marel Sob Jan 16, 2010 18:00; skupaj popravljeno 1 krat
Nazaj na vrh
Pestilence.

PrispevekObjavljeno: Sob Jan 16, 2010 17:53    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Bronze in Silver ni nova in starejša serija, ampak drug rang zvočnika enakega podjetja.

Stara Silver verzija se je imenovala Silver RS, novejša pa Silver RX. Poslušal sem samo staro verzijo, pa ni slaba (sploh rs6 mi je bil všečen zvočnik).

Bronze serija pa ne vem če je že prenovljena, nisem nič brskal po njihovih straneh zadnje tedne. Sam sem poslušal Bronze BR 2, pa se mi niti ni zdel tako slabši kot Silver RS2. Je pa tako da oba zvočnika nimata nekega kvalitetnega nižjega basa in ju hitro zmanjka. Ampak, če boš imel sub potem tu problemov ni.

V tem rangu si poglej še wharfedale, čeprav tu bi znal imet probleme z poganjenjem le-teh.

Cel generičen(samostoječa fronta, center, manjša zadnja zvočnika ter nizkotonec) Bronze paket te pride okoli 1.100.- €.
marel

PrispevekObjavljeno: Sob Jan 16, 2010 19:33    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Kot že rečeno samostoječi fronti ne pridejo v poštev, zato začenjam graditi s bookshelfi in subom.
Rečeno je bilo, da naj bo zvočnik z zadnjim bass refleksom, odmaknjen od stene najmanj 60 cm. Zanima me ali mora biti ta pogoj nujno izpolnjen. Ker nekatere fronte je možno obesiti tudi na steno z bass fefleksom zadaj. V mojem primeru bi bil odmik od stene nekje 10-15 cm. Če bi bilo to dovloj, potem je v mojem izboru še vedno MA RX2 ali pa HC XT301. Very Happy

lp
mare
Nazaj na vrh
Pestilence.

PrispevekObjavljeno: Sob Jan 16, 2010 19:38    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

10-15 cm je za moj okus(in zvočnike ki sem si jih lastil), premalo. Vsaj par deset cm bi bilo idealno. Pri tistih ki se dajo montirat na steno, ponavadi dobiš "zamaške"(plug, piše v navodilih), za BR odprtino. Ampak pri tem hitro izgubiš nekaj basa. Meni zvok z zamašeno BR odprtino ni bil všeč.
MitjaF

PrispevekObjavljeno: Ned Jan 17, 2010 02:57    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Meri se razdalja od zvočne enote, torej spredaj zvočnika.In ta razdalja mora biti cca. 60cm min. sploh za glasbo.
Kaj pa Dali Ikon model.Sem poslušal Ikon5 (samostoječ), pa je imel res dober zvok sploh v srednjih in visokih.Uporablja ribon visokotonce, kar je redkost v tem razredu.
Kar pa se tiče razlike med MA bronze pa silver, seveda ni 100%.S tvojim reciverjem razlike morda sploh nebi bilo, razen v bass-u kjer ima silver večji driver.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Telefon: 000000000
zonzi

Pridružen/-a: Sob Nov 2009 17:08
Kraj: medvode

PrispevekObjavljeno: Pon Jan 18, 2010 08:50    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

dobro jutro!
kaj bi potreboval, če želim zvočnik ki ga imam v kopalnici in spalnici priklopit na obstoječ yamahin 7.1 reciver? ampak, da igrajo samo takrat ko želim npr. če gledam muvi, da v kopalnici ne špila

lp
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
ghost

Pridružen/-a: Sob Jan 2010 1:41
Kraj: Izola

PrispevekObjavljeno: Sob Jan 30, 2010 02:09    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

živjo

js sem nov tuki in ne obvladam lih dobro stvari na tem področju...

doma kupujemo kino za u dnevno ki je velika kakih 30m2...
iskal sem po netu kej primernega in naletel na tale forum in zdaj bi rabu kakšno mnenje strokovnjakov...

cena kompleta naj bi se gibala med 1000 in 2000eur,
doma imam xtreamer predvajalnik in zdaj bi nabavil še ozvočenje..
uporabljalo bi se seveda najbolj za gledanje filmov in poslušanje muzike, pol mogoče pride u poštev še kak xbox, hehe...

hvala že vnaprej vsem
Wink
Nazaj na vrh
Soundfreak

Pridružen/-a: Tor Sep 2008 14:38
Kraj: Okolica Ribnice

PrispevekObjavljeno: Sob Jan 30, 2010 09:11    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

zonzi je napisal/a:
dobro jutro!
kaj bi potreboval, če želim zvočnik ki ga imam v kopalnici in spalnici priklopit na obstoječ yamahin 7.1 reciver? ampak, da igrajo samo takrat ko želim npr. če gledam muvi, da v kopalnici ne špila

lp

Zonzi, točno kateri receiver pa maš?
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo MSN Messenger - naslov
knap

Pridružen/-a: Čet Sep 2008 7:49
Kraj: MIKLAVŽ

PrispevekObjavljeno: Sob Jan 30, 2010 20:10    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

ghost, pobrskaj po forumu, imaš veliko napisano na to temo
npr.
http://www.audio-kontakt.com/forum/viewtopic.php?t=752

na kratko, za zvočnike glej heco, indiana line, wharfedale, jamo, dali, monitor audio...
za av receiverje pa npr marantz, denon, onkyo...

LP
Nazaj na vrh
MitjaF

PrispevekObjavljeno: Pon Feb 01, 2010 01:42    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Ghost, za AV amp. se odločiš najbolje med Yamaha, Onkyo, Marantz zame v tem vrstnem redu.Yamaha enostavno naredi največ AVampov, zato je cenovno najbrž najugodnejša.Drugi proizvajalci bolj ali manj capljajo za tem trem firmam.Ko si kupiš amp. potem s tem ampom kupuj zvočnike, ker nekatere stvari bolj pašejo skupaj kot druge.Pri zvočnikih ti priporočam da si za sprednja zvočnika vzameš floorstander, če želiš poslušati tudi več glazbe.Pa center naj bo iz iste serije.Vse ostalo je malo stvar ukusa, zato vzemi nekaj, kar boš ti z veseljem poslušal in tudi gledal zato je tudi design pomemben.
Pa obilo užitkov v nakupovanju.
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> Domači kino Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9  Naslednja
Stran 7 od 9

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu