| Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
| Avtor |
Sporočilo |
Numb

Pridružen/-a: Tor Maj 2008 16:01 Prispevkov: 1127 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Sre Jan 13, 2010 09:05 Naslov sporočila: |
|
|
Če imaš spredaj in zadaj odprto omarico bo. Razen če nisi kak ekstremen partijaš.  |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
zonzi
Pridružen/-a: Sob Nov 2009 17:08 Prispevkov: 83 Kraj: medvode
|
Objavljeno: Sre Jan 13, 2010 09:26 Naslov sporočila: |
|
|
ne smo se mal umiril
zadaj je skoraj čisto zaprta 1 cm od stene, spredaj je čist odprta, levno in desno je pa 26cm prostora
lp |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Numb

Pridružen/-a: Tor Maj 2008 16:01 Prispevkov: 1127 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Sre Jan 13, 2010 09:40 Naslov sporočila: |
|
|
| Za normalno uporabo ne bi smelo bit problemov, sam sem imel zgoraj veliko manj prostora pa nisem opazil da se kaj bolj greje. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
zonzi
|
Objavljeno: Sre Jan 13, 2010 21:50 Naslov sporočila: |
|
|
ali je normalno, ko je prižgan reciver, da malo šumi iz visokotonca, če se mu čisto približaš z ušesom?
sem malo sprobal glasnost pri muviju z veliko akcije, privil reciver na ene 45% vse se je treslo, delalo je zars naglas so se mi kar malo zasmili ubogi zvočniki in me malo skrbi, da jih nisem kej poškodoval
lp |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
SCHalko
Pridružen/-a: Tor Sep 2008 16:49 Prispevkov: 166 Kraj: Velenje
|
Objavljeno: Sre Jan 13, 2010 21:54 Naslov sporočila: |
|
|
Če šumi te naj nič ne skrbi za zvočnike. Ko bo pa nehalo, bo pa hudič  |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
drago67
Pridružen/-a: Čet Okt 2008 19:24 Prispevkov: 1094 Kraj: ljubljana
|
Objavljeno: Sre Jan 13, 2010 21:55 Naslov sporočila: |
|
|
| SCHalko je napisal/a: | Če šumi te naj nič ne skrbi za zvočnike. Ko bo pa nehalo, bo pa hudič  |
točno tako.  |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
marel
Pridružen/-a: Sob Okt 2009 19:44 Prispevkov: 11 Kraj: celje
|
Objavljeno: Sre Jan 13, 2010 22:47 Naslov sporočila: |
|
|
Pozdravljeni.
Zagrel sem se Monitor Audio RX2, pa me zanima mnenje od kogar koli, ki si jih lasti, oziroma jih je slišal. Samostoječi ne pridejo v poštev, zato bi si želel konkretne fronte. Priklopleni bi bili na Onkyo 607. Za surround bi poskrbel kasneje, najverjetneje nekaj brezžičnega. Uporaba 60/40 v korist glasbe.
lp
mare |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
zonzi
|
Objavljeno: Čet Jan 14, 2010 08:19 Naslov sporočila: |
|
|
jst jih uporabljam za zadnje surround zvočike in nimam nobenih pripomb sem ful zadovoljen, sicer jih imam priklopljene na malo močnejši reciver yamaha rx-v3900.
lp |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
knap
Pridružen/-a: Čet Sep 2008 7:49 Prispevkov: 1264 Kraj: MIKLAVŽ
|
Objavljeno: Čet Jan 14, 2010 09:04 Naslov sporočila: |
|
|
lahko pogledaš tudi indiana line zvočnike ,tema je tukaj na forumu že odprta
LP |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
marel
|
Objavljeno: Čet Jan 14, 2010 11:14 Naslov sporočila: |
|
|
| zonzi je napisal/a: | jst jih uporabljam za zadnje surround zvočike in nimam nobenih pripomb sem ful zadovoljen, sicer jih imam priklopljene na malo močnejši reciver yamaha rx-v3900.
lp |
Verjetno imaš svoje mnenje in si jih preizkusil tudi brez frontov, pa me zanima kakšen zvok producirajo, predvsem me zanima ali bi bili dovolj za zapolniti 25 m2 velik prostor z mehkim in globjim zvokom, ali naj že v štartu razmišljam o wooferju. Sem bolj nagnjen h klasiki, jazzu in ambientu. Razmišljam tudi o MA RX1 in seveda v tem primeru z obveznim wooferjem.
Torej me zanima če se s samimi RX2 dobi dovolj globine, ker ko malo prebiram tuje forume nenormalno hvalijo produkcijo basov. No če povzamem, sem v dilemi ali večje, ali manjše z wooferjem. Seveda me zanima tudi kje in za koliko eur si jih kupil.
lp
mare |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
zonzi
|
Objavljeno: Čet Jan 14, 2010 13:04 Naslov sporočila: |
|
|
sorry mal sem zamešu! zadaj imam rx1 in ne rx2 in nisem jih preizkusil brez sprednjih. pri gledanju muvijev, če izklopim woofer me ni to to. mogoče zaradi tega, ker sem navajen na woofer
lp |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
marel
|
Objavljeno: Čet Jan 14, 2010 21:54 Naslov sporočila: |
|
|
| zonzi je napisal/a: | sorry mal sem zamešu! zadaj imam rx1 in ne rx2 in nisem jih preizkusil brez sprednjih. pri gledanju muvijev, če izklopim woofer me ni to to. mogoče zaradi tega, ker sem navajen na woofer
lp |
Ni problema. Pustmo to temo malo odprto, morda se javi kdo, ki si lasti MA RX2.
lp
mare |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
MitjaF
Pridružen/-a: Sob Okt 2009 16:56 Prispevkov: 414 Kraj: KRANJ
|
Objavljeno: Pet Jan 15, 2010 01:31 Naslov sporočila: |
|
|
Če boš imel bookshelf zvočnike, boš vsekakor moral uporabljati sub. sploh za filme, če hočeš popolno doživetje- home cinema like.Pa glede na to, da nameravaš sistem uporabljati za poslušanje glazbe, ti odsvetujem brezžične zvočnike.So precejšen kompromis glede kvalitete zvoka.
Tvoj reciver je narejen za 5.1 predvajanje zvoka in v tem je dober.V stereo z majhnimi zvočniki znaš biti razočaran.Medtem ko v 5.1 z napr. MA Silver kompletom, zna bit zelo dobro za filme, in kar v redu za glazbo.Pa vedi da mora biti center zvočnik enakih lastnosti oz. enako dober kot L/R zvočnika.Drugače boš imel težave pri filmih (slabo slišni dialogi).Enako velja za surr. zvočnika.L.P. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
delfinus

Pridružen/-a: Tor Apr 2008 8:55 Prispevkov: 1636 Kraj: Laško
|
Objavljeno: Pet Jan 15, 2010 09:24 Naslov sporočila: |
|
|
Jep, dostikrat se pri brezzicnih receh pozablja, da tudi te reci rabijo zico. Morda res ne zvocniskih kablov, rabijo pa elektricno, za strom. Tako, da pravih brezzicnih zvocnikov sploh ni. Morda, ce bi bili na solarno energijo, lasten agregat ali pa na akumulator .
lp, d. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
marel
|
Objavljeno: Pet Jan 15, 2010 12:52 Naslov sporočila: |
|
|
Dobro pozabmo na brezično surround ozvočenje. Bila je le opcija, s katero bi rešil neželjen kabelski razvod. Da ne bo pomote receiver je 7.1 kanalni, pa dobro to nima veze, rad bi tudi nekako dosegel kolikortoliko soliden stereo zvok s bookshelfi na mestu frontov in s pomočjo suba. Ne govorim o nekih miniaturnih frontih, to so kar zajetni primerki ala HC XT301 ali JBL ES30, ki so še tudi v mojem ožjem izboru. Vem, da bi zadevo najelegantneje rešil s 3 sistemskimi floorstandingi, ampak mi prostorska ureditev to ne omogoča.
Sprašujem ali bi ta konfiguracija zadostovala za stereo in ali bi za film, v prvi fazi bilo dovolj, če zraven še dodam center. Sratka, da ne kompiciram.
V prvi fazi ne bi bilo surround ozvočenja.
lp
mare |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
|