Pomoč pogostih vprašanjPomoč pogostih vprašanj   IščiIšči   Seznam članovSeznam članov   Skupine uporabnikovSkupine uporabnikov   Registriraj seRegistriraj se   Tvoj profilTvoj profil   Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil   PrijavaPrijava 

Master format download
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3 ... 11, 12, 13 ... 29, 30, 31  Naslednja

Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> CD, Vinil, DVD, Blu-ray
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
drago67

Pridružen/-a: Čet Okt 2008 19:24
Kraj: ljubljana

PrispevekObjavljeno: Sre Dec 30, 2009 18:14    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

mtj je napisal/a:
gorko1 je napisal/a:
Dajstvo je,da se ogromno adiofilov v bodoče še vedno ne bo odpovedalo
klasiki LP/CD plošča, enostavno,ker se ne bodo mogli odpovedat ritualom,ki
spremljajo poslušanje glasbe. Poznam kar nekaj takih in jim niti malo ne zamerim. Ima mogoče res svoj čar. Vendar,pa nas tudi kar nekaj,ki v novodobnem hitroživečem svetu nima časo oz. se nam ne ljubi ukvarjat
z trimanjem gramfonov,pranjem plošč,vstajanjem in obračanjem plošč......

Sam sebi se zdim precejšen fetišist, kar se tiče obračanja ovitkov/knjižic v rokah. Dve omari slabo in povprečno zdizajniranih CDjev je v kleti, oni boljši pa v eni škatli na polici...
Pa sem se kar navadil na nov fetiš: primem iPod Toucha, prelistam, vidim ovitek, izberem muziko in Linn DS zašpila. Vse pregledno in takoj dosegljivo. Nič ne pogrešam CD playerja...

vsakemu svoje......po enem tednu sem podaril nov (80 giga-pred 1 letom ) i pod sinu.razlog....v zvoku ni dosegal kvalitete boljšega-predelanega cdp na lampo (daleeeečč pod njim).....za približno isto ceno. Rolling Eyes

in pri sebi še se danes nasmiham nekaterim ki so skušali primerjat kuzmin gramofon in i pod.no way.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Pestilence.

Pridružen/-a: Tor Maj 2008 10:34
Kraj: Škofja Loka

PrispevekObjavljeno: Sre Dec 30, 2009 18:35    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

drago67 je napisal/a:
vsakemu svoje......po enem tednu sem podaril nov (80 giga-pred 1 letom ) i pod sinu.razlog....v zvoku ni dosegal kvalitete boljšega-predelanega cdp na lampo (daleeeečč pod njim).....za približno isto ceno. Rolling Eyes

in pri sebi še se danes nasmiham nekaterim ki so skušali primerjat kuzmin gramofon in i pod.no way.

On je z tem mislil da ipoda uporablja samo kot daljinski uporabljalnik za Linn Digital Streamer: )
drago67

Pridružen/-a: Čet Okt 2008 19:24
Kraj: ljubljana

PrispevekObjavljeno: Sre Dec 30, 2009 18:45    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Pestilence. je napisal/a:
drago67 je napisal/a:

On je z tem mislil da ipoda uporablja samo kot daljinski uporabljalnik za Linn Digital Streamer: )

fantje še malo pa se nikomur ne bo več dalo iz postelje vstat. Wink

v končni fazi se pa gre za kvaliteto glasbe z denarjem ,ki se ga porabi ...al ne? Rolling Eyes
Nazaj na vrh
JAZZZ

Pridružen/-a: Sre Apr 2008 12:32
Kraj: POSAVEC

PrispevekObjavljeno: Sre Jan 13, 2010 22:28    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Od danes lahko pri Borisu(Nel avdio) poslušate dva "mastra" :
ELI KESZLER
bobni, uglašene krotale, zvonovi, činele, tolkala na lok, strunska glasbila, objekti, elektrofonija
Gromka, 11.novembra 2009

in

Seijiro Murayama - tolkala; Tomaž Grom - kontrabas
Creinativa session ; 15.december 2009

Oba "mastra" sta sicer v CD formatu, vendar se ne bosta ustrašila primerjave s katerikolim LPjem ali HD formatom. Boris ima tudi nekaj novih komponent (med njimi tudi novi Acoustic Zen zvočniki).
Tole sem napisal brez dogovora z Borisom. Današnje poslušanje nekaterih mojih zadnjih posnetkov me je tako navdušilo, da bi ga rad delil tudi z vami.
mtj

Pridružen/-a: Tor Dec 2008 2:10
Kraj: MB

PrispevekObjavljeno: Čet Jan 14, 2010 20:33    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

[quote="Pestilence."]
drago67 je napisal/a:

Ja valjda, MP3 so NO-GO. Sploh pa je teme HI-RES Download, ne pa primerjava MP3 : Vinil : CD.
Nisem len, da se ne bi s postelje vstajal, a fajli enostavno zvenijo bolje kot CD-ji. Če pa je še bolj enostavna uporaba, pa toliko bolje...
Nazaj na vrh
JAZZZ

PrispevekObjavljeno: Sre Feb 10, 2010 19:54    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Pravkar mi je M.Zadnikar/klub Gromka) sporočil, da se bo izdal CD mojih posnetkov dua Gjerstad-Love . Koncerta sta bila 10 in 11.junija v Gromki.
Duo sestavljata Paal Nielsen Love - bobni in Frode Gjerstad - pihala. Frode je starosta norveške impro scene in ima tudi svoj studio in če se ne motim tudi založbo.
Se mi kar smeji.

http://www.jazzz.si/mp3/kon09LoveGjerstad/

Drugače pa ta teden zaključujemo mix in mastering Jure Tori Tria. Predstavitev CDja bo 6.marca v Trbovljah, potem pa gre trio na turnejo po Sloveniji, Avstriji in Italiji. Na obzorju pa je tudi kratka turneja po Angliji.
Mix in mastering je delal Neven Smolčič(Fabrika 13), verjetno pa bom pripravil tudi HD mix 24/96 za ljubitelje "čiste" glasbe in ga dal na eno svetovnih strani.
V pripravi je tudi duet Jure Tori/Bogdana Herman ..., da ne govorim o triu Kaučič/Turkoz/Mair iz cerkvice v Crngrobu. Verjetno bo CD izšel v neki tuji založbi(mogoče Enja?), obenem pa delam na temu, da bi tudi izdal LP v moji založbi.
audiofill

Pridružen/-a: Tor Apr 2008 19:48
Kraj: Žalec

PrispevekObjavljeno: Sre Feb 10, 2010 20:23    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Uffff Iztok, čestitke!

Ko bo HD mix na netu, pa lepo prosim za povezavo. Cool

lp
Nazaj na vrh
JAZZZ

PrispevekObjavljeno: Čet Feb 11, 2010 00:45    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Na YouTube je demo Jure Tori Tria:
http://www.youtube.com/watch?v=kg1UFllVLI4
JAZZZ

PrispevekObjavljeno: Pon Feb 15, 2010 01:49    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Ena včerajšnja praktična izkušnja na temo MP3-WAV datoteke.

Pri miksanju Tori Tria sen dobil dve različni verziji v MP3 formatu(160Kbs). Ker me druga verzija, ki smo jo imeli za tisto pravo ni povsem zadovoljila (problem je bil kontrabas), sem dobil še WAV datoteko. Nato sem primerjal isti komad v MP3ju(prva mix-mastering verzija) in WAV (druga mix-mastering verzija). MP3 komad je odpihnil WAV. Pač, komad je bil pri miksu in masteringu manj "pod udarom raznoraznih olepšav".

Spet se ponavljam. MP3 ni tako slab format. Slabi so posnetki Exclamation Kaj vam nuca 24/96, če je posnetek dodobra obdelan. Vsak MP3 naravnega zvoka bo boljši od kateregakoli HD formata ali vinila studijsko močno obdelanega zvoka(kar je danes praksa).

Večji problem pa je, da veliko avdiofilov niti ne ve, kakšen je avdiofilski zvok. Ste sploh pripravljeni poslušati neobdelan zvok. Vas ne bo motila polna dinamika instrumentov(npr. bobnov)?
orc.perc

Pridružen/-a: Sre Nov 2009 22:05
Kraj: Posr.Park

PrispevekObjavljeno: Sre Feb 17, 2010 16:43    Naslov sporočila: master format up-load Odgovori s citatom

Ker me bolj zanima druga stran zgodbe, bi vprašal; kakšna bi bila potem ultimativna pot signala, po mikrofonskem predojačevalcu, do trdega diska, hrambe? Gre za tri, štiri, pet enot??

AD,....???
No, tu se mi zatakne.
JAZZZ

PrispevekObjavljeno: Sre Feb 17, 2010 17:21    Naslov sporočila: Re: master format up-load Odgovori s citatom

orc.perc je napisal/a:
Ker me bolj zanima druga stran zgodbe, bi vprašal; kakšna bi bila potem ultimativna pot signala, po mikrofonskem predojačevalcu, do trdega diska, hrambe? Gre za tri, štiri, pet enot??

AD,....???
No, tu se mi zatakne.

Ultimativne kombinacije ne poznam. Analogneži bodo rekli: mikrofon, pred in tape. pa je že vprašanje, kateri mikrofon? Inuverzalneža, ki bi bil povsod ultimativen NI .

Moje mnenje je, da dober mic, dobri mic kabli , dober pred , dober ADC ... lahko naredijo odličen zvok. Večji problem pa je nadaljna obdelava. Čim manj jo je, tem bolje. Če bi ljudje res hoteli avdiofilski zvok, potem bi v studiu naredili samo panoramo in glasnost, pa kakšno malo korekcijo. Ampak ta zvok ni zvok Cheskya, RR ... Avdiofilski zvok je npr. če poslušaš bobne na nekaj metrov razdalje. Posnetkov s približno takim zvokom je zelo zelo malo. Ponavadi jim manjka dinamike, grobosti ... Ampak ljudje si večinoma kot avdiofilski zvok predstavljajo speglan zvok, brez kakšnih pretiranih šusov, umirjen(četudi gre za bobne).
orc.perc

PrispevekObjavljeno: Sre Feb 17, 2010 18:24    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Ja, brez obdelave, samo kvalitetna skramba stereo posnetka me zanima.
Prostor, stereo mic.osmičk, preamp, ADC...Tu, pri izhodu ADC se mi zatakne. Kaj so to eni kabli, izhodi, kaj dogaja???
V bistvu, če dobro pomislim, bi se nagnil v smer proč od "com-puterja" proti master stereo rekorderju, samo ne vem če niso potem spet potrebne kakšne čičke-čačke, da se zadeva spravi v fajl, ki se ga da snet z neta.

Ravno sem si privoščil posnet bobnarski genksta-style (bas,snare,hh.)tape-loop na stari long-play magnetofon. To seveda s pripadajočim GDM 313 mikrofonom. Človeku uide še malo mikrofonije pa dobiš zvok, masten, kričeč, AAAAAAA!!!!!

Čimprej se bo neobdelan zvok "pozabil", toliko prej bo spet moderen Smile
JAZZZ

PrispevekObjavljeno: Čet Feb 18, 2010 01:29    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

orc.perc je napisal/a:
Ja, brez obdelave, samo kvalitetna skramba stereo posnetka me zanima.
Prostor, stereo mic.osmičk, preamp, ADC...Tu, pri izhodu ADC se mi zatakne. Kaj so to eni kabli, izhodi, kaj dogaja???

Stereo posnetek je najboljši. Vendar ga je izredno težko naredi dobrega. Ravno danes sem snemal band s čelom, kitaro, klarinet-saxom, harmoniko in bobni. Za dober stereo posnetek bi morali fantje do nule obvladati dinamiko, kar pa je tudi izkušenejšim glasbenikom težko.
Posneti Zlatka Kaučiča s stereo mikrofoni tudi ni maksimalna rešitev. Vse polno miniaturnih zvokov se izgubi ob glasni bateriji. Dinamika je ogromna, krepko nad 50 db.

Danes(četrtek) snemam v Gromki. če prideš, me pocukaj...
pasuljaris

Pridružen/-a: Pet Apr 2009 22:13
Kraj: maribor

PrispevekObjavljeno: Sob Feb 20, 2010 13:16    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

http://www.lessloss.com/high-resolution-audiophile-recordings-c-68.html?zenid=61cee121e06tiecr928sdumr95
orc.perc

PrispevekObjavljeno: Sob Feb 20, 2010 13:46    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Torej je res vse v kablih Very Happy
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> CD, Vinil, DVD, Blu-ray Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3 ... 11, 12, 13 ... 29, 30, 31  Naslednja
Stran 12 od 31

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu