Pomoč pogostih vprašanjPomoč pogostih vprašanj   IščiIšči   Seznam članovSeznam članov   Skupine uporabnikovSkupine uporabnikov   Registriraj seRegistriraj se   Tvoj profilTvoj profil   Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil   PrijavaPrijava 

Ozvočenje za sobo v velikosti 30m2
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9  Naslednja

Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> Domači kino
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
Numb

Pridružen/-a: Tor Maj 2008 16:01
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Sre Jan 13, 2010 09:05    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Če imaš spredaj in zadaj odprto omarico bo. Razen če nisi kak ekstremen partijaš. Laughing
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
zonzi

Pridružen/-a: Sob Nov 2009 17:08
Kraj: medvode

PrispevekObjavljeno: Sre Jan 13, 2010 09:26    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

ne smo se mal umiril Smile
zadaj je skoraj čisto zaprta 1 cm od stene, spredaj je čist odprta, levno in desno je pa 26cm prostora

lp
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
Numb

Pridružen/-a: Tor Maj 2008 16:01
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Sre Jan 13, 2010 09:40    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Za normalno uporabo ne bi smelo bit problemov, sam sem imel zgoraj veliko manj prostora pa nisem opazil da se kaj bolj greje.
Nazaj na vrh
zonzi

PrispevekObjavljeno: Sre Jan 13, 2010 21:50    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

ali je normalno, ko je prižgan reciver, da malo šumi iz visokotonca, če se mu čisto približaš z ušesom?
sem malo sprobal glasnost pri muviju z veliko akcije, privil reciver na ene 45% vse se je treslo, delalo je zars naglas so se mi kar malo zasmili ubogi zvočniki in me malo skrbi, da jih nisem kej poškodoval

lp
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
SCHalko

Pridružen/-a: Tor Sep 2008 16:49
Kraj: Velenje

PrispevekObjavljeno: Sre Jan 13, 2010 21:54    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Če šumi te naj nič ne skrbi za zvočnike. Ko bo pa nehalo, bo pa hudič Laughing
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo MSN Messenger - naslov
drago67

Pridružen/-a: Čet Okt 2008 19:24
Kraj: ljubljana

PrispevekObjavljeno: Sre Jan 13, 2010 21:55    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

SCHalko je napisal/a:
Če šumi te naj nič ne skrbi za zvočnike. Ko bo pa nehalo, bo pa hudič Laughing

točno tako. Mr. Green Mr. Green Mr. Green
Nazaj na vrh
marel

Pridružen/-a: Sob Okt 2009 19:44
Kraj: celje

PrispevekObjavljeno: Sre Jan 13, 2010 22:47    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Pozdravljeni.
Zagrel sem se Monitor Audio RX2, pa me zanima mnenje od kogar koli, ki si jih lasti, oziroma jih je slišal. Samostoječi ne pridejo v poštev, zato bi si želel konkretne fronte. Priklopleni bi bili na Onkyo 607. Za surround bi poskrbel kasneje, najverjetneje nekaj brezžičnega. Uporaba 60/40 v korist glasbe.

lp
mare
Nazaj na vrh
zonzi

PrispevekObjavljeno: Čet Jan 14, 2010 08:19    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

jst jih uporabljam za zadnje surround zvočike in nimam nobenih pripomb sem ful zadovoljen, sicer jih imam priklopljene na malo močnejši reciver yamaha rx-v3900.

lp
Nazaj na vrh
knap

Pridružen/-a: Čet Sep 2008 7:49
Kraj: MIKLAVŽ

PrispevekObjavljeno: Čet Jan 14, 2010 09:04    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

lahko pogledaš tudi indiana line zvočnike ,tema je tukaj na forumu že odprta

LP
Nazaj na vrh
marel

PrispevekObjavljeno: Čet Jan 14, 2010 11:14    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

zonzi je napisal/a:
jst jih uporabljam za zadnje surround zvočike in nimam nobenih pripomb sem ful zadovoljen, sicer jih imam priklopljene na malo močnejši reciver yamaha rx-v3900.

lp

Verjetno imaš svoje mnenje in si jih preizkusil tudi brez frontov, pa me zanima kakšen zvok producirajo, predvsem me zanima ali bi bili dovolj za zapolniti 25 m2 velik prostor z mehkim in globjim zvokom, ali naj že v štartu razmišljam o wooferju. Sem bolj nagnjen h klasiki, jazzu in ambientu. Razmišljam tudi o MA RX1 in seveda v tem primeru z obveznim wooferjem.
Torej me zanima če se s samimi RX2 dobi dovolj globine, ker ko malo prebiram tuje forume nenormalno hvalijo produkcijo basov. No če povzamem, sem v dilemi ali večje, ali manjše z wooferjem. Seveda me zanima tudi kje in za koliko eur si jih kupil.

lp
mare
Nazaj na vrh
zonzi

PrispevekObjavljeno: Čet Jan 14, 2010 13:04    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

sorry mal sem zamešu! zadaj imam rx1 in ne rx2 in nisem jih preizkusil brez sprednjih. pri gledanju muvijev, če izklopim woofer me ni to to. mogoče zaradi tega, ker sem navajen na woofer

lp
Nazaj na vrh
marel

PrispevekObjavljeno: Čet Jan 14, 2010 21:54    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

zonzi je napisal/a:
sorry mal sem zamešu! zadaj imam rx1 in ne rx2 in nisem jih preizkusil brez sprednjih. pri gledanju muvijev, če izklopim woofer me ni to to. mogoče zaradi tega, ker sem navajen na woofer

lp

Ni problema. Wink Pustmo to temo malo odprto, morda se javi kdo, ki si lasti MA RX2.

lp
mare
Nazaj na vrh
MitjaF

Pridružen/-a: Sob Okt 2009 16:56
Kraj: KRANJ

PrispevekObjavljeno: Pet Jan 15, 2010 01:31    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Če boš imel bookshelf zvočnike, boš vsekakor moral uporabljati sub. sploh za filme, če hočeš popolno doživetje- home cinema like.Pa glede na to, da nameravaš sistem uporabljati za poslušanje glazbe, ti odsvetujem brezžične zvočnike.So precejšen kompromis glede kvalitete zvoka.
Tvoj reciver je narejen za 5.1 predvajanje zvoka in v tem je dober.V stereo z majhnimi zvočniki znaš biti razočaran.Medtem ko v 5.1 z napr. MA Silver kompletom, zna bit zelo dobro za filme, in kar v redu za glazbo.Pa vedi da mora biti center zvočnik enakih lastnosti oz. enako dober kot L/R zvočnika.Drugače boš imel težave pri filmih (slabo slišni dialogi).Enako velja za surr. zvočnika.L.P.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Telefon: 000000000
delfinus

Pridružen/-a: Tor Apr 2008 8:55
Kraj: Laško

PrispevekObjavljeno: Pet Jan 15, 2010 09:24    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Jep, dostikrat se pri brezzicnih receh pozablja, da tudi te reci rabijo zico. Morda res ne zvocniskih kablov, rabijo pa elektricno, za strom. Tako, da pravih brezzicnih zvocnikov sploh ni. Morda, ce bi bili na solarno energijo, lasten agregat ali pa na akumulator Smile.

lp, d.
Nazaj na vrh
marel

PrispevekObjavljeno: Pet Jan 15, 2010 12:52    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Dobro pozabmo na brezično surround ozvočenje. Bila je le opcija, s katero bi rešil neželjen kabelski razvod. Da ne bo pomote receiver je 7.1 kanalni, pa dobro to nima veze, rad bi tudi nekako dosegel kolikortoliko soliden stereo zvok s bookshelfi na mestu frontov in s pomočjo suba. Ne govorim o nekih miniaturnih frontih, to so kar zajetni primerki ala HC XT301 ali JBL ES30, ki so še tudi v mojem ožjem izboru. Vem, da bi zadevo najelegantneje rešil s 3 sistemskimi floorstandingi, ampak mi prostorska ureditev to ne omogoča.
Sprašujem ali bi ta konfiguracija zadostovala za stereo in ali bi za film, v prvi fazi bilo dovolj, če zraven še dodam center. Sratka, da ne kompiciram.
V prvi fazi ne bi bilo surround ozvočenja. Wink

lp
mare
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> Domači kino Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9  Naslednja
Stran 6 od 9

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu