| Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
| Avtor |
Sporočilo |
hifi&me
Pridružen/-a: Tor Jan 2010 12:12 Prispevkov: 91 Kraj: LJUBLJANA
|
Objavljeno: Tor Jan 12, 2010 12:36 Naslov sporočila: Nakup hi fi sistema |
|
|
Najprej en lep pozdrav vsem, ker sem nov na forumu.
Kot je že v naslovu, se spravljam v nabavo hifi sistema. Za začetek me zanima kje sploh je kakšna "fizična" trgovina, kjer bi človek lahko dejansko kaj slišal.
Predvsem si želim slišati zvočnike Monitor Audio rx6 (ki so precej hvaljeni), med drugim pa so mi v plan prišli tudi Mordaunt Short Mezzo 6, ampak nevem kje bi to slišal oz vsaj prebral kakšno mnenje, tako da če jih je kdo že poslušal bi bil vesel pomoči.
Ostale komponente sem si zamislil takole: NAD 326 + NAD 545, pozneje še gramofon (verjetno technics 1210), in še kaj
No zaenkrat toliko. Glede komponent seveda ni nič dokončno, je le okvirni izbor, tako da so kakšni novi predlogi dobrodošli...
tnx |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
knap
Pridružen/-a: Čet Sep 2008 7:49 Prispevkov: 1264 Kraj: MIKLAVŽ
|
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
m550
Pridružen/-a: Pet Feb 2009 10:01 Prispevkov: 2 Kraj: Slovenija
|
Objavljeno: Tor Jan 12, 2010 13:42 Naslov sporočila: |
|
|
| ma RX6 lahko preizkusiš v Digitalij. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
hifi&me
|
Objavljeno: Tor Jan 12, 2010 13:47 Naslov sporočila: |
|
|
O super, hvala vama. Najprej sem mislil, da jih (rx6) nimajo v Digitaliji, ker jih nimajo navedenih pod firmami, tko da super.
Kaj pa Mordaunt short mezzo 6? Bi se to dalo kje pri nas slišat? Ali pa če ima kdo izkušnje z njimi... |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
HIFRIK

Pridružen/-a: Tor Feb 2009 20:40 Prispevkov: 418 Kraj: M.Sobota
|
Objavljeno: Tor Jan 12, 2010 14:11 Naslov sporočila: |
|
|
Če greš na nad-a ti priporočam da jih probaš z jamo-ti. Moj prvi sistem je bil c-352 in D-590, zraven pa kimber-ji.
Kombinacija 326-545 je dobra, mogoče bi bila boljša izbira 355 (boljša zasnova, dvojni zvočniški priključki...), tudi zaradi večje moči, ki jo boš potreboval za poganjanje MA.
Dober izbor je tudi kakšen Rotel, Marantz...
Drugače so MA zelo dobri, sem jih slišal v Digitaliji. Če boš jih nabavljal probaj znižat ceno pri trgovcu. 10% ti da od ta male, če si malo tečen tudi 20% seveda če mahaš z gotovino. To ti govorim iz lastne izkušnje, he, he...
Malo si še oglej hrvaške trgovine (Audiocinema-art, sonusart, audio-sustavi...). Recimo ACA ima odlično ponudbo za NAD c-372 za 500 eur +
CD c542 za 330 eur, ipd |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
hifi&me
|
Objavljeno: Tor Jan 12, 2010 15:11 Naslov sporočila: |
|
|
| saso68 hvala za nasvet. Kako pa je potem z DDV in carino če kupiš na Hrvaškem? |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
HIFRIK

Pridružen/-a: Tor Feb 2009 20:40 Prispevkov: 418 Kraj: M.Sobota
|
Objavljeno: Tor Jan 12, 2010 15:43 Naslov sporočila: |
|
|
| hifi&me je napisal/a: | | saso68 hvala za nasvet. Kako pa je potem z DDV in carino če kupiš na Hrvaškem? |
Ja nekje je bilo že nekaj opisanega o tem, malo prebrskaj.
Kolikor se spomnim je do 300.- eur na računu brez carine in lahko odbiješ njihov 22% davek na tax-free. Kako pa je če je nad to cifro pa ne vem. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
beniaminus
Pridružen/-a: Čet Jan 2010 22:17 Prispevkov: 7 Kraj: Lucija
|
Objavljeno: Pet Jan 22, 2010 08:10 Naslov sporočila: |
|
|
Pozdravljeni, da ne odpiram nove teme.Nameravam kupit zgoraj omenjene zvočnike MA RX6, priključil bi jih na en star ojačevalec Luxman LV-112. Ojačevalec "sprejme" le 8-16 ohm zvočnike, MA pa so 6 ohm, ali bi znal bit problem, ali bi skuril ojačevalec?
Hvala za odgovor
Benjamin |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
before

Pridružen/-a: Pon Maj 2008 19:23 Prispevkov: 2801 Kraj: Ruše
|
Objavljeno: Pet Jan 22, 2010 09:21 Naslov sporočila: |
|
|
| beniaminus je napisal/a: | Pozdravljeni, da ne odpiram nove teme.Nameravam kupit zgoraj omenjene zvočnike MA RX6, priključil bi jih na en star ojačevalec Luxman LV-112. Ojačevalec "sprejme" le 8-16 ohm zvočnike, MA pa so 6 ohm, ali bi znal bit problem, ali bi skuril ojačevalec?
Hvala za odgovor
Benjamin |
Skoraj gotovo da ni problem. Brez skrbi lahko preizkusiš.  _________________ Cenite to kar imate in stremite k boljšemu! To je moj recept za zadovoljstvo.
Audiohedonist |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
hifi&me
|
Objavljeno: Čet Feb 18, 2010 13:48 Naslov sporočila: |
|
|
Sem pregledoval malo nemške audio revije, pa sem naletel na izraza, ki mi nisto popolnoma jasna: Ortbarkeit in Raumlichkeit. Mogoče kdo ve kaj pomenita?
tnx |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
DOLAR
Pridružen/-a: Tor Jul 2009 14:03 Prispevkov: 746 Kraj: bUNGA bUNGA
|
Objavljeno: Čet Feb 18, 2010 14:04 Naslov sporočila: |
|
|
| saso68 je napisal/a: | | hifi&me je napisal/a: | | saso68 hvala za nasvet. Kako pa je potem z DDV in carino če kupiš na Hrvaškem? |
Ja nekje je bilo že nekaj opisanega o tem, malo prebrskaj.
Kolikor se spomnim je do 300.- eur na računu brez carine in lahko odbiješ njihov 22% davek na tax-free. Kako pa je če je nad to cifro pa ne vem. |
Si prepričan, da lahko odbiješ ddv? Jaz sicer ne vem, ampak logično se mi zdi, da DDV plačaš vedno v državi nakupa.
lp |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
before

Pridružen/-a: Pon Maj 2008 19:23 Prispevkov: 2801 Kraj: Ruše
|
Objavljeno: Čet Feb 18, 2010 14:23 Naslov sporočila: |
|
|
| hifi&me je napisal/a: | Sem pregledoval malo nemške audio revije, pa sem naletel na izraza, ki mi nisto popolnoma jasna: Ortbarkeit in Raumlichkeit. Mogoče kdo ve kaj pomenita?
tnx |
Ortbarkeit - pomeni, da lahko, na primer, nek instrument oziroma njegov zvok pozicioniraš, oziroma lociraš, kje v prostoru se nahaja (od kod prihaja). - upam, da sem jasno opisal.
Raumlichkeit - dobesedni prevod bi bil: prostornost. A pri opisu lastnosti hi-fi naprav, je mišljeno sposobnost naprave, da rekreira (prikaže), prostor v katerem je posnetek nastal. In sposobnosti naprav, da to naredijo se lahko zelo razlikujejo. Širino večina naprav z lahkoto prikaže, malo težje globino, višino pa najtežje. Najboljše naprave pa prostor enakomerno prikažejo v vseh treh dimenzijah. _________________ Cenite to kar imate in stremite k boljšemu! To je moj recept za zadovoljstvo.
Audiohedonist |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
krokar
Pridružen/-a: Pon Maj 2008 21:45 Prispevkov: 1454 Kraj: Štajerska
|
Objavljeno: Čet Feb 18, 2010 15:07 Naslov sporočila: |
|
|
Si čisto prav in razumljivo zapisal!
Sta pa to v hi-fiju 2 sila pomembna kriterija.Odločilno vlogo pri tem imajo sicer zvočniki, a tudi ostale komponente v verigi."Prostornost" pa je izredno pogosto opredeljena že s samim posnetkom. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
audiofill

Pridružen/-a: Tor Apr 2008 19:48 Prispevkov: 5421 Kraj: Žalec
|
Objavljeno: Pet Feb 19, 2010 13:50 Naslov sporočila: |
|
|
Ker je tema zašla, sem jo razdelil v dve različni temi. O reprodukciji prostora dajmo naprej komuncirati tukaj, v tej pa se osredotočimo na nakup hifi sistema.
Lep pozdrav vsem! |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
beniaminus
Pridružen/-a: Čet Jan 2010 22:17 Prispevkov: 7 Kraj: Lucija
|
Objavljeno: Pon Mar 01, 2010 08:18 Naslov sporočila: |
|
|
Pozdravljeni, zanima me ali ima kdo izkušnje z daljincem od NAD-a, SR8, če se ga da sprogramirat za komponente od drugih proizvajalcev ali samo z NAD komponentami.
Hvala za odgovor
Ben |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
|