| Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
| Avtor |
Sporočilo |
djpiky
Pridružen/-a: Tor Maj 2008 20:55 Prispevkov: 62 Kraj: Celje
|
Objavljeno: Sre Avg 20, 2008 07:34 Naslov sporočila: |
|
|
Tudi jssm sofurmaš Drugače pa če lahko poveš oznako recieverjada vidim če bi bil primeren za mene |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
lokomotiva
Pridružen/-a: Pon Avg 2008 13:58 Prispevkov: 6 Kraj: MURSKA SOBOTA
|
Objavljeno: Sre Avg 20, 2008 07:38 Naslov sporočila: |
|
|
Jaz sem sicer nabavil zvočnike Jamo S 606 v črni barvi, vendar zaradi velikosti ne pašejo vizuelno v prostor . Zvok je odličen. Praktično niso bili uporabljeni , zato bi jih za primerno ceno prodal.
Zdaj sem pred novo dilemo kaj storiti. Najprej sem hotel nabavilti komplet za hišni kino , vendar sem se kasnje odločil , da bom kupoval posamezno. Ali zvočniki Wharfedale 9.1 in 9.2 dovolj dobri zvočniki (tudi zaradi velikosti )
Imam receiver Onkyo 505. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
djpiky
|
Objavljeno: Sre Avg 20, 2008 16:00 Naslov sporočila: |
|
|
| A sedaj imaš navezo onkyo 505 + jamo s606? Kajti sam imam namen imeti to kombinacijo. Aja povej za koliko jih prodaš preko zs. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Pestilence.

Pridružen/-a: Tor Maj 2008 10:34 Prispevkov: 2585 Kraj: Škofja Loka
|
Objavljeno: Sre Avg 20, 2008 18:33 Naslov sporočila: |
|
|
| Yamaha RX-V440RDS |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
djpiky
|
Objavljeno: Pet Avg 22, 2008 16:17 Naslov sporočila: |
|
|
| Neki me še zanima. Sam imam namen kupiti onkyo sr 505. Prodajalec tega nima na zalogi je pa reku da je dobra alternativa denon avr 1508 oz. 1708. Povejte kako je zdj s tem, kaj se bol splača denon al onkyo. No drugače sm se pa zmenu da bom v sredo lahko poslušal kombinacijo denon 1508 + jamo s606. Potem bi vas pa še prosu kaj priporočate od kablov. Sedaj nebi rad kupil poplno bedarijo sam nebi pa tud ne razkiral preveliko za kable. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
djpiky
|
Objavljeno: Ned Avg 24, 2008 16:06 Naslov sporočila: |
|
|
| Fantje vem da sm že tečn sam bi vas prosu če mi lahko odgovorite še na nekaj vprašanj. Prišlo je do spremembe in hišni kino odpade. Torej bom imel zvočnike zaenkrat samo zato da bom lahko poslušal glasbo. Ali se potemtakem bolj splača kupiti stereo ojačevalec ali reciever z večimi kanali? Sedaj če bi mi še lahko priporočali katere znamke in kakšen denarni rang morem gledati da bo primeren ojačevalec za jamo s606 primeren? Ali bodo Jamo s606 premočni zvočniki za sobo velikosti 3x3m? |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Pestilence.

|
Objavljeno: Ned Avg 24, 2008 17:06 Naslov sporočila: |
|
|
Niso premočni za tako sobo.
Integrirani stereo ojačevalnik bo v večini primerov igral bolje kot surround reciever(če gledamo isti cenovni rang). Je pa tako da ti Jamo zvočniki niso neke Hi-End omarice tako da pomoje bi se znašli tudi z surround ojačevalcem. Občutljivost imajo tudi bolj ali manj povprečno(89db), tako da bi igrali.
Če meni 88db B&W igrajo z 60W Yamaho, potem bo tudi tebi to. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
trancedeejay Site Admin

Pridružen/-a: Sob Mar 2008 9:01 Prispevkov: 1381 Kraj: Zgornja Besnica
|
Objavljeno: Ned Avg 24, 2008 19:52 Naslov sporočila: |
|
|
HI
OK, sobo imas3x3m, kar dokaj malo, sedaj je odvisno koliko robe imas v tej sobi, pojstla, omare in podobno. Namreč v manjših sobah se takoj pozna odmik glave od t.i. "sweet spot". Glede na to da so Jamo S606 samostoječi zvočniki in imajo bas enoto ob strani, je zelo vprašljivo kako bodo delovali v tej sobi. Kakšno glasbo poslušaš? Kakšen cenovni rang zvočnika - 350eur? Za manjše sobe super deluje NAD - System Audio (stari modeli) kombinacija, Bowersi 685 imajo več basa in mladini znajo bit všeč, samo visokotonec zna bit včasih agresiven in vokali nenaravni. Sicer ne vem od kje si se ti tako zapalil za omenjene zvočnike (verjetno drugih še nisi poslušal- sem pogledal, da si blizu Celja, tako da je razumljivo), lej preprosto je, sposodi si zadevo pa bos videl, pa še ojačevalnik. Naj ti pa še omenim, da zvočnikov v tvojem rangu je kar nekaj, ojačevalnikov pa tudi.
Have a nice Day
Matt _________________ MUSIC IS THE KEY |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Pestilence.

|
Objavljeno: Ned Avg 24, 2008 20:30 Naslov sporočila: |
|
|
600€ bi zapravil za oboje skupaj?
Soba je mogoče res malo velika za take zvočnike(šele sedaj opazil da imajo bas enote na strani). Tak zvočnik je zelo zahteven za postavit, ter mora biti kar daleč odmaknjen od stene.
Jaz bi na tvojem mestu pobrskal za rabljenimi recieverji... Bolha jih je polna, pa večina ki se jih prodaja je v rangu 200,300€, pa bi se našlo kaj. Yamaha 661 ali 663, Onkyo TX-SR 606..
Na tvojem mestu bi šel poslušat nekaj zvočnikov. Ko se odločiš za ene zvočnike pa najdeš še ojačevalec ki bo pasal zraven...
Glede na to da poslušaš dance/rock glasbo se mi zdi da ti bodo basi kar pomembni. V tem rangu imaš Dali Concept, Wharfedale Diamond, Mission M31(meni so všeč..)
Glede rabljenih pa... uuuuuuf, veliko izbire. Ampak, jaz za rock/dance ne bi šel pod 165mm enote. Vsaj pri cenejših zvočnikih ne.. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
krokar
Pridružen/-a: Pon Maj 2008 21:45 Prispevkov: 1454 Kraj: Štajerska
|
Objavljeno: Ned Avg 24, 2008 20:49 Naslov sporočila: |
|
|
Na Bolhi eden prodaja receiver Harman Kardon AVR 130 za 200€, ki ga je svoje čase kupil od mene.
Aparat nudi zadostne zaloge moči, ima odličen bas in neagresivne visoke tone.Priporočam! |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
djpiky
|
Objavljeno: Ned Avg 24, 2008 23:37 Naslov sporočila: |
|
|
Fantje morte razumet da sem prvič pred takim nakupom. Js ne poznam hi-fi, ampak nekje morem začet. Ja soba je majhna in bom komaj spravil zvočnike not. V te jamote sem se zapiknu ker sm šou u trgovino vprašal prodajalca, kaj je dober zvočnik, prodajalc je reku da majo te jamote znižane skor za 200€ in sem pač pričakoval da zvočnik ki je v redni cedni koštal 500€ pa že more biti zakaj. Zato vas prosim da mi podate konkretne predloge. Najraje bi videl da mi nekdo ki se spozna na to svetuje in pove kaj je vredu in kaj ne. Ampak na mojo žalost pač ne poznam nobenga takega. Kot sm že reku vrteli se bodo večina mp3 iz PC oz. iz ene konkretne zvočne kartice. Glede glasbe nisem omejen na posamezno zvrst. Poslušam vse, največ pa narodno-zabavne in dance/rock. Glede basov, sedaj ne rabim neke težke base da bo šipe tresel, je pa vredu da takrat ko potrebuješ bas da je. Potem me še zanima kakašne kable potrebujem da ne bodo kabli ozko grlo, kar ne vrjamem usaj pri takšnem cheap sistemu ne. Ušeč pa so mi stoječi kajti zgledajo res fenomenalno in po logiki morajo tudi igrati bolje kot manjši.
Zanima me še če slučajno kdo ve ali lahko v BigBangu v Celju poslušaš sisteme in ti jih priklopijo ali se moraš vnaprej naročiti? Slučajno obstaja kakšna stran kjer so opisi in testi razne HI-FI opreme in so podane tudi kakšne ocene in opisi in komentarji uporabnikov?
Se opravičujem za teženje in vam neumna vprašanja, sam eni so dobri na enem področju drugi na drugem, in na žalost jaz nism ravno doma v hi-fi. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
trancedeejay Site Admin

Pridružen/-a: Sob Mar 2008 9:01 Prispevkov: 1381 Kraj: Zgornja Besnica
|
Objavljeno: Pon Avg 25, 2008 00:44 Naslov sporočila: |
|
|
HI
V BB v Celju in kjerkoli drugje ti morajo zadeve priklopit za poslušanje.
Stran z uporabniškimi mnenji je:
http://www.audioreview.com/
Da pa naj bi po logiki samostoječi zvočnik bolje špilal je pa falena logika.
Have a nice Day
Matt _________________ MUSIC IS THE KEY |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
djpiky
|
Objavljeno: Pon Avg 25, 2008 12:50 Naslov sporočila: |
|
|
| aha si bom zapolnil. Pač sem mislil a če je škatla večja se lahko bolje zvok razvije. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
before

Pridružen/-a: Pon Maj 2008 19:23 Prispevkov: 2801 Kraj: Ruše
|
Objavljeno: Pon Avg 25, 2008 13:22 Naslov sporočila: |
|
|
Samostoječi zvočnik zaradi svojega večjega volumna razvije v enakih pogojih kvečjemu več basa, kot majhen "bookshelf" zvočnik.
Namig: za enako ceno je zelo verjetno kvalitetnejši manjši, kot pa večji zvočnik. In če imaš majhen prostor za poslušanje, je itak bolje manjši zvočnik. Če pa si ljubitelj filmov, boš morda za boljši spektakel potreboval še subwoofer (satelita + sub je boljša opcija če je prostorska stiska). _________________ Cenite to kar imate in stremite k boljšemu! To je moj recept za zadovoljstvo.
Audiohedonist |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
krokar
Pridružen/-a: Pon Maj 2008 21:45 Prispevkov: 1454 Kraj: Štajerska
|
Objavljeno: Pon Avg 25, 2008 18:17 Naslov sporočila: |
|
|
Prav s vsem tule rečenim se ravno nebi strinjal!
Res je sicer, da obstaja en segment res kakovostnih in prav nič poceni bookshelf zvočnikov(kot npr.Dynaudio, Sonus Faber ipd.), a velja vseeno tudi pravilo, da se velikost ne da z ničemer nadomestiti!
Ni vse črno-belo in tako velja tudi, da bodo veliki samostoječi zvočniki zanič, če bodo notri slabe enote, bo konstrukcija slabo preračunana in ohišje nestabilno.
A pri malih zvočnikih je treba vedeti še to, da imajo poleg šibkejšega basa tudi manjši izkoristek in zahtevajo zmoglivejše ojačevalce(marsikdo bi verjetno pričakoval obratno).In koncemkoncev ni slučajno, da so najboljši boxi kište, ki tehtajo preko 30kg(ali pa 2x ali 3x toliko).
No, ampak res je, da bodo dobri bookshelfi za male sobice čisto OK.Seveda pa se ravno pravega zvoka, ki (po moje) zahteva tudi določeno voluminoznost, pod temi pogoji ne da razviti. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
|