| 

| Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |  
		| Avtor | Sporočilo |  
		| twom 

Pridružen/-a: Sob Feb 2009 21:47
 Kraj: Ljubljana

| 

|  Objavljeno: Sre Feb 26, 2025 23:50    Naslov sporočila: |   |  
				| 
 |  
				| Brez youtube... 
 na podobnih nišnih forumih (videno že parkrat) ostane samo še par najbolj zablojenih fanatikov, ki terajo svoje in ne vidijo in slišijo nič drugega

en tu gor, trdi da njegov 20 plus let star CD okvarjen predvajalnik, ki spodrsava plošček, in opleta s ploščkom, ker ni dobro zbalansiran, da igra bolje kot vse drugo, obenem pa trdi kako (DAC) digitalija postaja zrela. Ampak ne, njegov 20 let star predvajalnik je pa alfa in omega vsega, ki niti ni sposoben odigrat enako kvalitetno posnetek z začetka in konca ploščka (p.s. mojga CDja se nič ne sliši vrtenja, imam pa ena j***a, k se sliš ko vzletanje avijona), ampak v tem primeru pa napredka ni bilo.

in bluzi o bluetooth, za katerega še jaz nikoli nisem nobenega slišal in nikjer prebral, da bi rekel da je audiofilski format

Tudi meni se ne da več, naj bo zemlja ploščata. Uživajte
		|  |  
		| ambasador 

Pridružen/-a: Sre Feb 2011 19:52
 Kraj: Izola

| 

|  Objavljeno: Tor Okt 21, 2025 14:36    Naslov sporočila: |   |  
				| 
 |  
				| Končno se nekaj premika, prve vestičke so tu. Hifinews test iFi iDSD Valkyre ...
 Cutting the cable
 I’ve been intrigued by the potential of aptX Lossless since the codec was announced two years ago, but since then the uptake has been slow and support spotty. There are devices out there that claim compatibility, but still lack the requisite firmware update. Using the Valkyrie with a Creative BT-W6 dongle plugged into a MacBook Air let me confirm it lives up to the promise of the new codec
 ....
 https://www.hifinews.com/content/ifi-audio-idsd-valkyrie-headphone-ampdac

Ta spodaj je uporabljeni dongle od Creativa, ki ga je zapičil na MacBook Air.
 https://us.creative.com/p/speakers/creative-bt-w6

Obetaven in duhovit zaključek probe z Bluetooth lossless - za (ali z) doseg(om) Valhalle (angleščina je tu bolj dvoumna) se ni več potrebno takoj oprijemati kablov.
 ...
 Cutting the cord didn’t lead to a compromised sound, with none of the typical shortcomings associated with lossy Bluetooth – tinny guitars, artificially edged cymbals – rearing their heads. Reaching Valhalla, apparently, no longer requires you to first grapple with a cable.
 ...
 Seveda to ni max možna kakovost, ne gre dosti dlje od CD formata, po informacijah FLAC 24/96 še gre skozi.
		|  |  
		| ambasador 

Pridružen/-a: Sre Feb 2011 19:52
 Kraj: Izola

| 

|  Objavljeno: Sre Okt 22, 2025 13:57    Naslov sporočila: |   |  
				| 
 |  
				| MacBook je doma.. bi pa še bolj praktično preko mobilnega telefona. Moj novi ima BT5.4 a brez kokodeka, uffa. Verjetno bi šlo s pomočjo Creative dongla (omenjen v prejšnjem postu), je za probat. Po novem, sveže preseljen (aleluja, tudi z namensko poslušalnico) imam optiko v stanovanju in možnost da preizkusim vse opcije.
 Hir aj kam..hir aj gou
		|  |  
		|  |  

| 

| Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
 Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
 Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
 Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu

|