Pomoč pogostih vprašanjPomoč pogostih vprašanj   IščiIšči   Seznam članovSeznam članov   Skupine uporabnikovSkupine uporabnikov   Registriraj seRegistriraj se   Tvoj profilTvoj profil   Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil   PrijavaPrijava 

HI-FI Ljubljana - 2025
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3, 4, 5, 6  Naslednja

Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> Dogodki v svetu HI-FI-ja, srečanja
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
Mostec

Pridružen/-a: Sre Sep 2014 17:55
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Tor Okt 21, 2025 18:01    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Sem slišal da sejem odpade. Je to res?
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Alien

Pridružen/-a: Ned Okt 2008 17:18

PrispevekObjavljeno: Sre Okt 22, 2025 11:32    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Kot kaže, res.
Nazaj na vrh
Bwaze

Pridružen/-a: Tor Okt 2011 20:59
Kraj: Kamnik

PrispevekObjavljeno: Sre Okt 22, 2025 12:15    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

‼️OBVESTILO‼️Dragi ljubitelji dobrega zvoka, obveščamo vas, da je letošnji avdio show Hi-Fi Ljubljana žal odpovedan. To pa ne pomeni, da bo 8. in 9.11. vladala tišina. Nekaj najbolj zgnanih in uigranih mojstrov dobrega zvoka namreč ta konec tedna za vas pripravlja 🔊DNEVE ODPRTIH VRAT🔊, kjer bodo potekale demonstracije, predavanja in delavnice in avdiofilska druženja. Več podrobnosti razkrijemo kmalu, zato vabljeni, da nas spremljate še naprej.🎶

longplay

Pridružen/-a: Sob Sep 2011 7:53
Kraj: Ptuj

PrispevekObjavljeno: Sre Okt 22, 2025 18:41    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Ne splača se imet sp-ja samo zato da en ojačevalnik za 400 EU prodaš, ali pa samo zato da ga enkrat na leto pelješ vsako jesen na razstavo, in ogled. Vsak danes kupuje preko spleta iz skladišč pri velikih trgovcih. Male hifi trgovine, in mali sp- ji se zapirajo. Z hifi showom se je že končalo pred leti ko se je začel hifi Ljubljana. Prvo eden dolga leta nato dva dve leti, par let spet eden, in sedaj nobeden. Smile
Nazaj na vrh
mzi.perx

Pridružen/-a: Čet Jun 2008 0:06
Kraj: PIRAN

PrispevekObjavljeno: Sre Okt 22, 2025 21:08    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Svetovni problem so potrošniška instant družba, ki se zelo odraža tudi v Hi Fiju. Prodaja se samo tisto, ki je 1001 zreklamirano, za pravi hi fi pa rabiš malo več notranjega čuta, znanja.
Posledično vrhunski izdelki ostajajo na policah neopaženi, žal.

Pozdrav Wink

PS.: Dokler Pogačar zmaguje se množično kolesari in kupujejo kolesa Laughing
Bwaze

PrispevekObjavljeno: Čet Okt 23, 2025 06:49    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Pogi zmaguje, ljudje kupujejo električna kolesa. Bi se dalo najti kako analogijo v avdiofiliji.

Ja, enim je čisto prav, da propade še edini dogodek v svetu hi-fija pri nas. Itak je bilo brez veze, itak noben tam ne priznava superiornosti mojih izkušenj, moje opreme, mojih crackpot teorij, zdaj pa imajo!
LBaudio

Pridružen/-a: Ned Jan 2010 10:25
Kraj: Ljubljana, SLOVENIJA

PrispevekObjavljeno: Čet Okt 23, 2025 09:07    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

najbrz je krivda za odpoved sejma na obeh straneh - tako pri organizatorju kot tudi pri razstavljalcih, in je najbrz pogojena s stroškom/zaslužkom... raje nič, kot da ne zaslužim dovolj.....

Custom Aeroports
Custom car audio installs

2 X WR setter dBDrag street B - 2005
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran Telefon: 041 853615
Soundfreak

Pridružen/-a: Tor Sep 2008 14:38
Kraj: Okolica Ribnice

PrispevekObjavljeno: Čet Okt 23, 2025 09:36    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Bwaze je napisal/a:
Pogi zmaguje, ljudje kupujejo električna kolesa. Bi se dalo najti kako analogijo v avdiofiliji.

Za začetek je to super! Kogar potegne, bo s tem nadaljeval, nadgrajeval, raziskoval... kogar pa ne, pa pač ne. Danes je za marsikoga to, kar ima, (prehitro??) dovolj.

Analogija definitivno je Very Happy
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo MSN Messenger - naslov
Right-Fi

Pridružen/-a: Pet Avg 2019 15:32

PrispevekObjavljeno: Čet Okt 23, 2025 11:08    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Po moje se pozna, da se audio entuziasti vztrajno staramo, mladih pa je bistveno manj. Organizacija sejma ni hec ne za organizatorja ne za razstavljalce. Velikega posla s tovrstnimi sejmi pri nas ni bilo za nikogar, več ali manj le stroški in na koncu morda zadoščenje, če je predstavitev dobro uspela. Predvidevam, da to sedaj za marskoga predstavlja prevelik vložek za pričakovani finančni ali kakšen drugi izplen.

Kot lahko vidim iz letnih bilanc, posel pri nekaterih nekako gre. Vprašanje je, ali bo tako tudi na dolgi rok brez promocije, kot so sejmi. Sejem je vedno strošek in investicija v marketing, brez česa pa dolgoročno posla ni. Če popusti še entuziazem, hitro pride do odločitve, da se zadeva preskoči. Morda malo bluzim, ampak tako se mi dozdeva, da stvari pri nas stojijo.

Meni je seveda škoda za to, ker znova se tak dogodek težje zažene. Velika škoda je enako za obiskovalce. Ne glede na osebna mnenja, prepričanja, filozofije itd se je vedno dalo videti zanimive reči, če se je hotelo. Če neka razstavljena zadeva dobro igra, je to dobra izkušnja za obiskovalce. Če ne igra kljub kakovostni opremi, je tudi dobra izkušnja, če uspeš razumeti, zakaj ne igra. Vedno lahko pridobiš, če hočeš.

Upam, da se ne vsuje val privoščljivosti, saj vsi izgubljamo.
Nazaj na vrh
dabiblo

Pridružen/-a: Pon Mar 2017 14:27
Kraj: Izlake

PrispevekObjavljeno: Čet Okt 23, 2025 11:24    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Škoda, da ne bo dogodka.
LightBit

Pridružen/-a: Pon Okt 2017 23:11
Kraj: Kranj

PrispevekObjavljeno: Čet Okt 23, 2025 12:44    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Evo, pa je prišel program.

Right-Fi je napisal/a:
Vprašanje je, ali bo tako tudi na dolgi rok brez promocije, kot so sejmi. Sejem je vedno strošek in investicija v marketing, brez česa pa dolgoročno posla ni.

Pošlješ napravo Youtube-rjem, ki posnamejo video kjer jo hvalijo in povejo kako jim niso naročili da jo morajo hvaliti (baje naj bi bili popolnoma objektivni). V naslednjem koraku te Youtube-rje zamenjaš z AI.
Nazaj na vrh
Right-Fi

Pridružen/-a: Pet Avg 2019 15:32

PrispevekObjavljeno: Čet Okt 23, 2025 13:13    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

LightBit je napisal/a:
Evo, pa je prišel program.

Right-Fi je napisal/a:
Vprašanje je, ali bo tako tudi na dolgi rok brez promocije, kot so sejmi. Sejem je vedno strošek in investicija v marketing, brez česa pa dolgoročno posla ni.

Pošlješ napravo Youtube-rjem, ki posnamejo video kjer jo hvalijo in povejo kako jim niso naročili da jo morajo hvaliti (baje naj bi bili popolnoma objektivni). V naslednjem koraku te Youtube-rje zamenjaš z AI.

Se vidi, da se staram... Embarassed Smile Je pa to ena od stvari, za katero mi ni žal, da se
Nazaj na vrh
ambasador

Pridružen/-a: Sre Feb 2011 19:52
Kraj: Izola

PrispevekObjavljeno: Čet Okt 23, 2025 13:38    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Right-Fi je napisal/a:
Po moje se pozna, da se audio entuziasti vztrajno staramo ...

To sigurno.
En znak je tudi naval oživljanja starih slav, stare uspešnice v novi preobleki: MusicalFidelity A1, Quad 33 in 303, Naim Nait, Mission zvočnik 770, NAD C3050..., tega je vedno več. Taki reinkarnirani modeli nagovarjajo stare avdiofile. Novincem to ne pomeni nič, ker ne vedo kaj je to.

Kar se mladih tiče pa po mojem mnenju bo šlo isto pot, kot so šli avtoradiji - je vse vnaprej vgrajeno, preštudirano u nulo. Glasovna kontrola, daljinska kontrola, multiroom, ni da ni. Za ekskluzivne komponente (JBL ipd.) pa doplačaš.

Tretja pot je high end, tisti z 10kilskimi aluminiji prednje plošče itd, saj poznamo to.
-------------------------
Avdiofili starega kova smo rastli ob zvenečih imenih, ki so si vsak na svoj način utirali pot. Uspešnice smo fetiširali, kult predmeta, naprave, pa je vedno manj prisoten pri mladi generaciji. Vse nadomešča digitalna tehnika in tudi v bodoče bo zagotavljala višjo kakovost smo je bili deležni mi. Linearnost - ni problem, se avtomatsko ekvalizira, akustika prostora - ni problem, se DSP-izira, posnetki - ni problem - kar želiš (pa še wireless, hahaha), ojačevalci so vedno bolj D, nevtralno zveneči.

Tehnologija je od nekdaj spreminjala družbo in način življenja.
Bwaze

PrispevekObjavljeno: Čet Okt 23, 2025 14:30    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

"Vse nadomešča digitalna tehnika in tudi v bodoče bo zagotavljala višjo kakovost smo je bili deležni mi. Linearnost - ni problem, se avtomatsko ekvalizira, akustika prostora - ni problem, se DSP-izira, posnetki - ni problem - kar želiš (pa še wireless, hahaha), ojačevalci so vedno bolj D, nevtralno zveneči."

Ampak tudi to se mi zdi da bolj nagovarja avdiofile določenega EMŠA, ne mladih, novih vstopnikov v ta svet. Se mi zdi da gre pri mladih vse v resnici v razne smeri, ki nikoli ne pripeljejo do predvajanja, kot ga poznamo mi. Še navdušenje nad slušalkarskimi sistemi se mi zdi da pojema, z eksplozijo cen, ki ji eksplozija kvalitete seveda ni sledila. Vse več mladih pozna samo predvajanje z bluetooth škripajočih zvočnikov, in pa brezžičnih slušalk, ki jim je visoka vernost nekje daleč zadaj za drugimi lastnostmi - in drugega niti ne iščejo in jih ne zanima.
civo666

Pridružen/-a: Sre Maj 2008 20:36

PrispevekObjavljeno: Čet Okt 23, 2025 16:13    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Meni osebno pa mislim, da tudi veliko drugim obiskovalcem, je problem, ker so na takih prireditvah vedno razstavljeni sistemi za 20k+, ki jih 99,999 % ljudi nikoli ne bo imelo, niti jih ne zanimajo.
Če bi bili razstavljeni "normalni" sistemi (si zmišljujem pod 5k), bi bili bolj zanimivi za širšo javnost. S tem bi bilo več obiskovalcev, s tem bi bilo več razstavljalcev in s tem tudi sejem ne bi crknil.

Tako pa tam vsi samo mahajo, kdo ima večjega. bv
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> Dogodki v svetu HI-FI-ja, srečanja Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3, 4, 5, 6  Naslednja
Stran 2 od 6

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu