Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
Kosmaj
Pridružen/-a: Tor Okt 2023 22:11 Prispevkov: 38 Kraj: Logatec
|
Objavljeno: Ned Okt 29, 2023 11:01 Naslov sporočila: |
|
|
Hvala ambasador, tole je pa res dobra varijanta.
Sem pa med iskanjem včeraj naletel še na tole stran in hmmm ni ravno klon, ker je malo drugačen. Je v bistvo nadomestek (zamenjava) za EMTjev J-shell, kateri omogoča uporabo dozic drugih proizvajalce.
http://www.audiosilente.com/emt-emt-headshell.html
Pa še cenovno je sprejemljiv - glede na originalni J-shell ki nanese cca 500....
Je pa na tej strani tudi nekaj kar uporabnih stvari. _________________ Nikoli ne odrastemo, le igrace postanejo drazje! |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
GoldProf
Pridružen/-a: Pet Nov 2008 15:15 Prispevkov: 571
|
Objavljeno: Sre Nov 01, 2023 17:56 Naslov sporočila: CAR30 |
|
|
Kakšen mesec se igram z novo pridobitvijo za moj sistem, sliši na ime CAR30, za "gromofondjije" znano ime. Za mojo dolgo in težko 4P ročko kot rojena. Naj še dodam, zelo enostavna je za nastaviti.
 |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
benma

Pridružen/-a: Ned Jan 2011 17:12 Prispevkov: 1603 Kraj: Kamnica
|
Objavljeno: Čet Nov 02, 2023 10:07 Naslov sporočila: |
|
|
Sicer nisem "gromofondjija", ampak mi je kljub temu všeč. Uživaj! _________________ "Whenever we find connoisseurship operating within science or technology we may assume it persists only because it has not been possible to replace it by a measurable grading." Michael Polanyi |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Kosmaj
|
Objavljeno: Čet Nov 02, 2023 12:31 Naslov sporočila: |
|
|
Res izgleda vabljivo - predvidevam, da je tudi zvok odličen.
Ali je vodna tehtnica na shell-u za nastavljanje dozice ? _________________ Nikoli ne odrastemo, le igrace postanejo drazje! |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
GoldProf
Pridružen/-a: Pet Nov 2008 15:15 Prispevkov: 571
|
Objavljeno: Čet Nov 02, 2023 18:19 Naslov sporočila: |
|
|
O zvoku nebi rad pisal, saj je že vse napisano. Če pobrskaš po spletu, najdeš obilico teksta od CAR-20 do CAR-60.
Libelica je na dozi, ni na shellu in ni namenjena nastavitvi, ampak kontroli. Ko je doza nastavljena, libelico postaviš na dozo tako, da je zračni krogec v sredini libelice. Krogec mora stalno biti v sredini, tako kaže na pravilnost azimuta in VTA. Slike v prilogi:
Pravilno
Nepravilno, nekaj narobe z VTA.
lp |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Pestilence.

Pridružen/-a: Tor Maj 2008 10:34 Prispevkov: 2584 Kraj: Škofja Loka
|
Objavljeno: Pet Nov 03, 2023 08:37 Naslov sporočila: |
|
|
JBL Control One. Enkrat je bilo treba probat tole, na netu je napisano toliko različnih stvari.
 _________________ Music was my refuge. I could crawl into the space between the notes and curl my back to loneliness. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Audiomarka
Pridružen/-a: Sob Jan 2012 14:47 Prispevkov: 724 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Sre Nov 08, 2023 18:55 Naslov sporočila: |
|
|
Nben ti ne čestita, ti bom pa jaz. Dobrodošel med najboljšimi. Zdej jih moraš samo dobro futrat, da malo zrastejo, pol prideš pa v klub
In pazi, to ni piramida, se pa hitro pride do diamanta  _________________ Kokain za vse, ne le za peščico! |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Pestilence.

Pridružen/-a: Tor Maj 2008 10:34 Prispevkov: 2584 Kraj: Škofja Loka
|
Objavljeno: Pet Nov 10, 2023 09:48 Naslov sporočila: |
|
|
Soliden trol 3/7.
Za isti denar priporočam JPW Mini Monitor, mi je boljši zvočnik. Je pa res, da je malenkost večji. _________________ Music was my refuge. I could crawl into the space between the notes and curl my back to loneliness. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
benma

|
Objavljeno: Pet Dec 08, 2023 19:30 Naslov sporočila: |
|
|
Pred nekaj dnevi je prispela nova igrača z imenon Eversolo dmp-A8. Modela A6 nisem slišal, zato ne morem presojati kakšna je med njima razlika, za A8 pa lahko rečem, da zveni presneto dobro. Vsi moduli (streamer, DAC, preamp) delujejo izvrstno. Na zvoku se pozna, da igra A8 preko AKM čipovja. Zvok je nenaporen, vendar dinamičen, detajlov je povsem dovolj. Nobeno frekvenčno območje ne izstopa. Oder je širok in posamezne dele je mogoče natančno locirati. Globina odra je sicer zelo solidna, vendar bi si je morda želel nekoliko več (prvo vrsto odra je slišati nekoliko za zvočnikoma).
Ker A8 uporabljam tudi kot predojačevalec, bi mi prav prišel kakšen volt izhodne napetosti več. No, tudi z 4,2/2,1V je mogoče solidno shajati (jakost imam nastavljeno nekje med -35dB in -30dB na XLR izhodu), edino za kak disko bi najbrž bilo premalo, oziroma bi bilo v tem primeru treba nabaviti preamp.
Kar zadeva aplikacijo in povezljivost naprave, lahko v glavnem povem pozitivne stvari. Vse deluje (tudi Tidal connect) in nič ne šteka. Med drugim ima tudi USB in I2S izhoda. Kakšen detajl na modulu za predvajanje glasbe z NASa bi lahko še dodelali (npr. pri pogledu drevesne strukture map, na mapah albumov ni vidna sličica albuma, pojavi se šele en nivo niže, ob posameznih skladbah).
Vsekakor gre za zelo zanimivo univerzalno napravo _________________ "Whenever we find connoisseurship operating within science or technology we may assume it persists only because it has not been possible to replace it by a measurable grading." Michael Polanyi |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
streki
Pridružen/-a: Tor Sep 2008 17:09 Prispevkov: 124 Kraj: Lukovica
|
Objavljeno: Pet Dec 08, 2023 20:12 Naslov sporočila: |
|
|
Uživaj ob mlajšemu bratu  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
joztom
Pridružen/-a: Pon Jan 2013 11:07 Prispevkov: 1965 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Sob Dec 09, 2023 00:40 Naslov sporočila: |
|
|
Veliko veselja z novo pridobitvijo ti želimo, čestitke! Odpade kup dragocenih interkonektov in imaš še možnost vgradnje 4TB SSD diska za okoli 250€, ki je na voljo, spreminja status naprave. Kot pravijo, je čas pred EverSolo DMP-A8 in čas po njem. Vgrajeni DAC je zares vrhunski, enako USB sprejemni del. Nepresenetljivost v zvoku je zame bistvena, kaj sploh pa naj bi bolj in hujše igralo od posnetega? Ko smo pri oceni zvoka, je pomembna maksimalna dinamika in pa tišina. Le tista prava, temno črna tema, kjer je tiha pasaža v posnetku, ti da občutek vrhunskosti in ne količina kričanja in zbijanja. Verjamem, da še nisi prilagajal FIR filtrov na svoj okus, le-ti namreč vsak na svoj določen način vplivajo na zvočno 3D sliko. Treba se je poigrati in najti pravo številko filtra, res pa to traja. Slišal sem zelo zanimivo spremembo pri enem Lampizatorju nižjega stanu na RPI-ju, firma ima filtre drugače in po svoje narejeno. Doma imam pri sebi nastavljen FIR 3, se pa večkrat sprašujem, da kdor ne razloči pravega, dobro posnetega original DSDja je pač gluh, ali so naprave nekompatibilne.
Da ne omenjam relativno komplicirane in težavne nastavitve PCja z raznimi HighRes playerji, možnega bruma računalnika (shieldan cat7 je še najboljši za USB), pa do trmastega MACa, ki že po svoji oholi naravi ne dovoli, da kdo drug (DAC) prevzame kontrolo nad pretokom podatkov (ASIO). Taki eversoloti jim bodo zdaj dali tinto pit.
Nazadnje urejal/a joztom Sob Dec 09, 2023 10:22; skupaj popravljeno 1 krat |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
benma

|
Objavljeno: Sob Dec 09, 2023 02:49 Naslov sporočila: |
|
|
streki je napisal/a: | Uživaj ob mlajšemu bratu  |
Hvala!  _________________ "Whenever we find connoisseurship operating within science or technology we may assume it persists only because it has not been possible to replace it by a measurable grading." Michael Polanyi |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
benma

|
Objavljeno: Sob Dec 09, 2023 13:52 Naslov sporočila: |
|
|
joztom je napisal/a: | Veliko veselja z novo pridobitvijo ti želimo, čestitke!
|
Hvala  _________________ "Whenever we find connoisseurship operating within science or technology we may assume it persists only because it has not been possible to replace it by a measurable grading." Michael Polanyi |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
luka79

Pridružen/-a: Pet Mar 2011 15:36 Prispevkov: 1012 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Sob Dec 09, 2023 16:48 Naslov sporočila: |
|
|
Pestilence. je napisal/a: | Soliden trol 3/7.
Za isti denar priporočam JPW Mini Monitor, mi je boljši zvočnik. Je pa res, da je malenkost večji. |
Skoraj vsi v rangu mini zvočnikov so boljši. Je pa res, da so Control skoraj neuničljivi. _________________ My leader told me to jump in the river. .The river was deep and the weather was winter. .After a sailer very kindly saved me, my leader told me, you'd better take it easy. .I took it so easy my leader called me lazy! |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Kosmaj
|
Objavljeno: Ned Dec 10, 2023 23:17 Naslov sporočila: |
|
|
Tole mi je danes prišlo pod roke in nudilo veselje. Testna plošča - zdaj pa v lov za ostalimi tremi iz serije.
 _________________ Nikoli ne odrastemo, le igrace postanejo drazje! |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
|