| Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
| Avtor |
Sporočilo |
Numb

Pridružen/-a: Tor Maj 2008 16:01 Prispevkov: 1127 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Pet Avg 14, 2009 11:15 Naslov sporočila: Pomoč pri hi-fi sistemu |
|
|
Imam par vprašanj in ji bom zastavil kar v enem postu.
Rad bi zamenjal cd player. Imam Sony X333ES in Yamaho CDR1300HD, potrebujem pa obe komponenti, ker Sony ne bere cdr-jev, katerih imam kar nekaj.
Zaradi stiske s prostorom bi rad imel eno, z zvokom Sony esprit cd+amp/JBL zvočniki sem zadovoljen, in bi rad da nov cd zveni vsaj tako ali mogoče bolje.
Kaj so moje opcije? Kateri ES bere vse brez problema? Problem je tudi višina playerja, je lahko max 130mm mogoče kak mm več.
Seveda gledam za rabljenimi playerji in budgetom za kolikor bi prodal oba sedanja, koliko sta vredna nimam pojma, vem pa da za kolikor prodam Sonyja ne dobim boljšega playerja.
Druga stvar, do sedaj sem imel ojačevalec vedno orenk na "luftu" sedaj je romal v polico in nad njim je kakih 3-4 cm prostora, je to dovolj za varno delovanje, spredaj in zadaj je omarica odprta.
Hvala, lp |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
before

Pridružen/-a: Pon Maj 2008 19:23 Prispevkov: 2801 Kraj: Ruše
|
Objavljeno: Pet Avg 14, 2009 12:08 Naslov sporočila: Re: Pomoč pri hi-fi sistemu |
|
|
| Numb je napisal/a: | Imam par vprašanj in ji bom zastavil kar v enem postu.
Rad bi zamenjal cd player. Imam Sony X333ES in Yamaho CDR1300HD, potrebujem pa obe komponenti, ker Sony ne bere cdr-jev, katerih imam kar nekaj.
Zaradi stiske s prostorom bi rad imel eno, z zvokom Sony esprit cd+amp/JBL zvočniki sem zadovoljen, in bi rad da nov cd zveni vsaj tako ali mogoče bolje.
Kaj so moje opcije? Kateri ES bere vse brez problema? Problem je tudi višina playerja, je lahko max 130mm mogoče kak mm več.
Seveda gledam za rabljenimi playerji in budgetom za kolikor bi prodal oba sedanja, koliko sta vredna nimam pojma, vem pa da za kolikor prodam Sonyja ne dobim boljšega playerja.
Druga stvar, do sedaj sem imel ojačevalec vedno orenk na "luftu" sedaj je romal v polico in nad njim je kakih 3-4 cm prostora, je to dovolj za varno delovanje, spredaj in zadaj je omarica odprta.
Hvala, lp |
Če prav razumem, želiš en predvajalnik, ki bo bral tudi doma posnete CD-je, obenem pa se odpoveduješ CD snemalniku. Če je temu tako, se ozri po SDC XA 5400 ES http://www.audio-kontakt.com/forum/viewtopic.php?t=303 če želiš ostati pri Sonyju in na približno istem ali malo višjem kvalitativnem nivoju. Ta predvajalnik ti ponuja poleg željenih formatov še SACD! Glede višine pa bi moral preveriti, če bi se ogrel zanj. Je pa seveda še mnogo sonyjevih in tudi drugih predvajalnikov, tudi rabljenih, ki bi ustrezali tvojim kriterijem, posebej pa ne bi izpostavil nobenega.
Glede postavitve ojačevalnika pa tako: če imaš tranzistorca, ki deluje v AB klasi in če ga večinoma ne "teraš" preveč, potem je tvoja rešitev še sprejemljiva, z izjemo morda ob najbolj vročih poletnih dneh. Če pa ojačevalnik deluje v A klasi, pa to zagotovo ni primerno mesto za postavitev, razen morda, če ojačevalnik prisilno hladiš z učinkovitim ventilatorjem. _________________ Cenite to kar imate in stremite k boljšemu! To je moj recept za zadovoljstvo.
Audiohedonist |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
krokar
Pridružen/-a: Pon Maj 2008 21:45 Prispevkov: 1454 Kraj: Štajerska
|
Objavljeno: Pet Avg 14, 2009 12:18 Naslov sporočila: |
|
|
Če prav razumem, potem nekoliko tudi finance igrajo vlogo in potem priporočiti stvar za preko 1000€ ne kaže ravno na kaj dosti posluha za peneze!
Tisto, kar si v tem določenem cenovnem razredu tam okoli 200€ upam vselej priporočiti kot izvrsten nakup, je Harman Kardonov HD 970.Za povrhu zna čitat tudi mp3.Ni naključje, da je aparat v l.2005 dobil tudi nagrado EISA, kar je nekako kot Oskar pri filmih.
Tudi višina bo šla skozi! |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Numb

|
Objavljeno: Pet Avg 14, 2009 12:31 Naslov sporočila: |
|
|
| @before; žal je to predrago za moj žep (sem takoj pomislil na njega če ne bi bil denar ovira), mogoče edino kak starejši sacd model Sonyja. Drugače pa ja, mislim nadomestek za oba. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
before

|
Objavljeno: Pet Avg 14, 2009 12:47 Naslov sporočila: |
|
|
Jaz bi na tvojem mestu poiskal kak rabljeni Sony serije ES (ali QS), a prepričaj se prej če predvaja CD-R diske. Ker zelo stari modeli, kot sam veš, tega ne zmorejo. Na primer moj nekdanji CDP X339ES (po katerem se mi še danes malo kolca ) je bral CD-R diske brez problema. _________________ Cenite to kar imate in stremite k boljšemu! To je moj recept za zadovoljstvo.
Audiohedonist |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Numb

|
Objavljeno: Pet Avg 14, 2009 12:54 Naslov sporočila: |
|
|
Tega bi takoj vzel, sem slišal samo dobre kritike, kaj pa kak Marantz? Kako bi se ujel z JBL/Sony? Sem zasledi enega ki se je prodal za 69€
Od malih nog sem si želel 63KI, to sploh igra bolje kot moj trenutni?SACD maratzi so pa spet preko budgeta.
@Krokar; sem si malo na hitro prebral o HK, bom spremljal če bo kak na voljo, ampak me odbija izgled, sploh ker imam sedaj skoraj vse skoraj vintage komponente. Izgleda pa da je v redu.
Glede gretja so pa te Sony znani po pregrevanju zato me skrbi, lavfa ma sistem 12 ur na dan, sicer večino časa radio s squeeze bolj v ozadju. Duška si pa redko dajem. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
axiom
Pridružen/-a: Čet Jan 2009 15:36 Prispevkov: 5 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Pet Avg 14, 2009 14:39 Naslov sporočila: |
|
|
Ne da trobim v svoj rog, ampak oglas za moj Marantz CD7300 predvajalnik se že nakaj časa valja po forumu. Natančneje od novega leta, ko sem CDje pospravil v klet in vse predvajam preko squeezeboxa. CD player v škatli čaka na nekoga, ki mu bo všeč. Bilo je že nekaj napol resnih ponudb, odločil pa se še ni nihče, predvsem ker se mi nikamor ne mudi in ga raje šenkam kakemu prijatelju kot prodam pod ceno.
CD-Rje predvaja brez težav, tudi mp3 (vem, audiofila nevredno, ampak včasih praktično). Stilsko ustreznost boš presodil sam. Visok je 89 mm.
Kar se pa zvoka tiče, je zelo podoben temu, ki ga zdaj oddaja moj Beresford 7510 DAC. Ko sem imel skviza in Marantza digitalno priklopljena na DAC, po pričakovanjih ni bilo slišne razlike, vsaj meni ne. Beresford in Marantzov DAC pa sta precej podobna, morda je bil Beresford bolj zračen, Marantz pa je imel bolj tekoče zgornje frekvence.
Če te zanima, poglej oglas in se oglasi. Cena ostaja 200 evrov.
http://www.audio-kontakt.com/index.php?page=view_ad&id=1741
http://www.marantz.com/new/index.cfm?fuseaction=Products.ArchProd_Specs&cont=eu&bus=hf&prod_id=2476&type=cd&arch=1
[url][/url] |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Wolumen
Pridružen/-a: Ned Jun 2009 11:46 Prispevkov: 345 Kraj: Škofija loka
|
Objavljeno: Pet Avg 14, 2009 16:14 Naslov sporočila: |
|
|
| mogoče PHILIPS CDR775 bi ti bral skoraj use se za male pare prodajajo. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Numb

|
Objavljeno: Pet Avg 14, 2009 16:18 Naslov sporočila: |
|
|
Philips je bolj kot ne igrača kot resen player, ali pač ne? Pa ne zanima me snemanje, zgolj spodobno predvajanje in branje cdr-jev.
@axiom: kakšne barve je player? |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Wolumen
Pridružen/-a: Ned Jun 2009 11:46 Prispevkov: 345 Kraj: Škofija loka
|
Objavljeno: Pet Avg 14, 2009 16:29 Naslov sporočila: |
|
|
| za snemati res ni bohvekaj samo za predvajanje cdjev je pa čisto OK malo glasen je. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Vinylfan
Pridružen/-a: Sob Mar 2009 23:52 Prispevkov: 891 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Pet Avg 14, 2009 17:01 Naslov sporočila: Re: Pomoč pri hi-fi sistemu |
|
|
| Numb je napisal/a: | | Rad bi zamenjal cd player. Imam Sony X333ES in Yamaho CDR1300HD, potrebujem pa obe komponenti, ker Sony ne bere cdr-jev, katerih imam kar nekaj. |
Nekaj mi ni jasno. Tudi sam imam 339ES in če se ne motim, je to starejši CD predvajalnik od 333ES. Moj je star 20 let (ali pa bo to naslednje leto, se ne spomnim preveč dobro) in je bil samo enkrat na servisu. Menjan je bil originalni čitalec, kar je stalo nekje okrog 150€, če se prav spomnim. Vem pa, da je po menjavi bral celo CD-je, ki so bili že v smeteh. Vse vrste posnetih CD-jev je itak bral brez problema, ne glede ali so bili posneti na CD snemalnik ali na računalnik.
In še ena pripomba: kupil sem si Dac Magic in ga dal pred Sony-a. Na žalost ni hude izboljšave zvoka, kar sem pričakoval, medtem ko je DVD Panasonic resnično zapel v novi preobleki. To je očitno dokaz, da zadeva deluje zares kvalitetno... Ni sicer hi-end, je pa zelo kvaliteten predvajalnik. Tako, da če je možnost dobiti rabljenega, go for it. Tudi če ga boš iskal nekaj mesecev, se splača... |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Numb

|
Objavljeno: Pet Avg 14, 2009 18:07 Naslov sporočila: |
|
|
| Saj zato mi ga je škoda, baje je pa 339 boljši in da bere cdr-je, meni tudi ni jasno ker je novejši. Tudi Yamaha v redu igra, se upam reč da nekje v rangu 333ES, ampak je pa počasna za popizdit in to pa mene res nervira... |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
before

|
Objavljeno: Pet Avg 14, 2009 19:57 Naslov sporočila: |
|
|
CDP-X333ES je starejši model od CDP-X339ES, je pa slednji starejši od SCD-333ES, ki pa predvaja tudi SACD diske. Pri Sonyju so ob izobilju številk, ki so na voljo, zabluzili z tole 333, ki se ji kar ne morejo odreči . Za orientacijo naj povem še, da je model CDP-X339ES nekje iz leta 1990/91. Jaz sem ga kupil leta 1992, ko je bil zunaj že nov model CDP-X303ES, ki ga je bilo polovico manj skupaj (le okoli 7kg, za razliko od predhodnika z 11 kilogrami teže).
Upam, da sem malo razčistil to vajino dilemo okoli 333.
Še pogled v solidno zgradbo Sony-a CDP-X339ES
 _________________ Cenite to kar imate in stremite k boljšemu! To je moj recept za zadovoljstvo.
Audiohedonist |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
audiofill

Pridružen/-a: Tor Apr 2008 19:48 Prispevkov: 5421 Kraj: Žalec
|
Objavljeno: Pet Avg 14, 2009 20:49 Naslov sporočila: |
|
|
Ko ravno teče beseda o rabljenih playerjih za malo denarja... moj glas gre Philipsovi mrcini SACD 1000:
Detajlne fotke notranjosti tukaj.
Prišel na trg tam okoli leta 2000, stal 2000$, bere CD-R/CD-RW, požel superiorne recenzije. Kolega ga je imel kar nekaj časa in bil zelo zadovoljen. Veliko zvoka za malo denarja. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Numb

|
Objavljeno: Pet Avg 14, 2009 21:56 Naslov sporočila: |
|
|
| Kam pa spada X33ES? |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
|