Pomoč pogostih vprašanjPomoč pogostih vprašanj   IščiIšči   Seznam članovSeznam članov   Skupine uporabnikovSkupine uporabnikov   Registriraj seRegistriraj se   Tvoj profilTvoj profil   Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil   PrijavaPrijava 

Klipsch zvočniki
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3 ... 13, 14, 15 ... 21, 22, 23  Naslednja

Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> HI-FI
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
pIko

Pridružen/-a: Pon Jul 2009 17:05
Kraj: Domžale

PrispevekObjavljeno: Čet Avg 13, 2009 03:33    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Občutek, ko stopiš v Technomarket (je tokrat prav?) je vsekakor, da se svet podira in da bo Klipschev vsak trenutek zmanjkalo, potem pa potop, ko pa pogledaš malo naokoli, pa vidiš, da jih drugi popolnoma mirno ponujajo in tudi dobavljajo naprej. Prva misel, ki te obide je, da so verjetno prepoceni in jih pač po tej ceni ne morejo več dobaviti, pa tudi to ni res, saj bi lahko enostavno zvočnike dobavili po tisti ceni, po kateri jih lahko in jih veselo prodjali, pa se niti to ne zgodi. Iz nekih enigmatičnih razlogov so se očitno odločili, da so tako bogati, da s slovenskega trga ne bodo pobrali denarja od teh zvočnikov! Jaz si nebi pretirano belil glave, PCgiga na Bolhi jih vsekakr zrihta.
Če mi bo zneslo, vsekakor pridem na Vransko, tedaj bova sigurno z JAZZZom rekla kako debato še tudi na druge teme, ampak nikakor pa ne tu, tu vse kar napišeš ostane gor in tu ni cene po kateri bi se dalo kupiti odpustek! Internet je krasna stvar, ker obstaja nek red, tako, da vpišeš neko geslo in ti pokaže kaj je o tem napisanega. In nič me ne spravi bolj v slabo voljo kot tisto, ko mi pod kakim geslom vrže ven kup stvari, ki naj bi bile o iskani temi, ko pa odprem, pa se izkaže, da je to neka klepetalnica kjer lahko izveš vse o levih in desnih vozlih in kvačkanju, samo o tisti temi, ki je naslovna nič ali pa kup omlačene prazne slame, neargumentiranega prerekanja sem in tja, ali pa vabljenja na pivo. In ni vljudnosti, ki bi iz mene naredila tepca, da bi modroval o prefinjenosti cesarjevih novih oblačil, če pa je jasno, da serje klamfe. Če je kdo užaljen naj to sprejme kot opravičilo. Bilo je namerno. Sam ne pišem prispevka, če nimam nič prispevati k temi, to je osnova obnašanja na tematskih forumih in tudi fosili iz prejšnjega tisočletja bi se morali tega počasi priučiti.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Wolumen

Pridružen/-a: Ned Jun 2009 11:46
Kraj: Škofija loka

PrispevekObjavljeno: Čet Avg 13, 2009 09:15    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

In ti si star 9 let. fosili iz prejšnjega tisočletja bi se morali tega počasi priučiti.[/quote]am nič prispevati k temi, to je osnova obnašanja na tematskih foru
Nazaj na vrh
JAZZZ

Pridružen/-a: Sre Apr 2008 12:32
Kraj: POSAVEC

PrispevekObjavljeno: Čet Avg 13, 2009 11:15    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Wolumen je napisal/a:
In ti si star 9 let.

Laughing Laughing Laughing Mladincu matematika še šepa Laughing Laughing Laughing
Če prideš v Vransko( Shocked ), dobiš za pivo ali dve. Pocukaj dinozavra iz prejšnjega stoletja. Tebe bo enostavno najti- verjetno imaš še materino mleko okoli ustnic Laughing

Drugače pa, poglej iz katerega stoletja in leta je firma Klipsch ! Mogoče te Krokar (tudi dinozaver Laughing ) poduči še kaj o njej.
before

Pridružen/-a: Pon Maj 2008 19:23
Kraj: Ruše

PrispevekObjavljeno: Čet Avg 13, 2009 12:14    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Morda pride na Vransko tudi kak antropolog, ko bo izvedel za srečanje dinozavrov. Laughing

Audiohedonist
Nazaj na vrh
alenvprekršku

Pridružen/-a: Pet Nov 2008 14:09
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Čet Avg 13, 2009 13:01    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Before, morda si mislil na kakega paleontologa.
before

Pridružen/-a: Pon Maj 2008 19:23
Kraj: Ruše

PrispevekObjavljeno: Čet Avg 13, 2009 13:10    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

alenvprekršku je napisal/a:
Before, morda si mislil na kakega paleontologa.

Ja, moja napaka. Ne vem kaj mi je Embarassed , morda preveč gledam serijo "Bones"...

Audiohedonist
Nazaj na vrh
alenvprekršku

Pridružen/-a: Pet Nov 2008 14:09
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Čet Avg 13, 2009 13:19    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Vseeno, tudi antropolog bi imel kaj za raziskovati, med nami audiofili.

Lp A
gligo

Pridružen/-a: Ned Jul 2008 15:26
Kraj: Slovenj Gradec

PrispevekObjavljeno: Čet Avg 13, 2009 14:14    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Eto, pa saj gre...
Malo dobre volje, piva in se mirne duše spet vrnemo k pametnim ugotovitvam...

Peace!!!
Razz
Nazaj na vrh
krokar

Pridružen/-a: Pon Maj 2008 21:45
Kraj: Štajerska

PrispevekObjavljeno: Čet Avg 13, 2009 16:54    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Torej, da se nebi v bodoče zopet prepiral o Klipschih, pa jih pri tem sploh nebi imel(kar bi bilo malce neumno, a ne?! Embarassed ), sem to zadevo vsaj malce popravil.
Tudi sicer sem po svojem HT naredil malce reda in sedaj že kar nekako izgleda.Če se komu ljubi, lahko pogleda upgrade v moji galeriji.
Lepo, da se imate naenkrat vsi radi!To me že spominja na mojo flower power generacijo! Wink
Nazaj na vrh
honza

Pridružen/-a: Čet Feb 2009 10:45
Kraj: KOČEVJE

PrispevekObjavljeno: Ned Avg 16, 2009 00:48    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

krokar:
Tvoje mnenje o HECO- tih CELAN 700 sem upošteval,malce razmisliv pa
seveda naročil.Cena se mi zdi, kar pre cej ugodna,glede na ostale serije
tega proizvajalca.Malce na blef,ker slišal jih nisem ,v upanju da je zadeva
res OK.Imam oječevalec MARANTZ PM 7200 stereo.Če imaš kaj dodat,bom
ti hvaležen,če ne pa počakajmo.O rezultatih bom poročal!

lp
Nazaj na vrh
Soundfreak

Pridružen/-a: Tor Sep 2008 14:38
Kraj: Okolica Ribnice

PrispevekObjavljeno: Ned Avg 16, 2009 09:05    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Verjemi, da razočaran sigurno ne boš!
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo MSN Messenger - naslov
honza

PrispevekObjavljeno: Ned Avg 16, 2009 15:42    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

hvala za uspodbudo Laughing
Nazaj na vrh
krokar

Pridružen/-a: Pon Maj 2008 21:45
Kraj: Štajerska

PrispevekObjavljeno: Ned Avg 16, 2009 16:52    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

honza verjemi, da bi jih sam kupil brez prevelikega razmišlanja, če bi pač ne imel že drugih vseeno nekoliko višjega ranga(a temu primerno višjo izhodiščno ceno)!Boš slišal, da jim je zvokovno težko kaj očitat, do ojačevalnikov so nezahtevni, narejeni pa so kot se pričakuje od nemškega izdelka!
In ker si jih ne lastim, tudi v tem primeru ne velja "da vsak berač svojo malho hvali"! Wink
Sicer le kot zanimivost:prvotno so tem modelom namenili naziv Elan, a so ga zaradi zaščite blagovne znamke morali spremeniti, pa so pač uporabili Celan.
Relativno nizka cena je rezultat dejstva, da je zunaj že nova generacija, a če kje, potem posebej pri zvočnikih velja, da ta ni nujno tudi boljša(je pa seveda za 50% dražja).
Nazaj na vrh
honza

PrispevekObjavljeno: Ned Avg 16, 2009 17:30    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

krokar;
hvala za mnenje! Laughing
Nazaj na vrh
igorp

Pridružen/-a: Čet Avg 2009 8:11
Kraj: Šešče 48b

PrispevekObjavljeno: Čet Avg 20, 2009 09:44    Naslov sporočila: POGANJANJE KLIPSCH ZVOČNIKOV Odgovori s citatom

Sem kakšni dve leti lastnik Klipsch-ev, ki so v bistvu za Wharfedali moji drugi zvočniki .Se ne štejem za poznavalca naprav ali zvokovnega guruja in se ne nameravam pogovarjati o različnih okusih in pričakovanjih.
Pridružujem se mnenju , da je izbor zvočnikov verjetno še bolj problematičen kot izbor kravate. Skratka gre za vprašanje všečnosti , okusa in pričakovanj , ki pa se na nek način spreminjajo in postajamo vse zahtevnejši.

Trenutno poganjam zvočnike z Yamaho (starejši model) in bi rad prešel na lampaša. Ob prebiranju raznih revij in člankov sem prišel do spoznanja, da bi lahko bil idealen partner mojim zvočnikom lampaš zelo nizke moči, preproste SE konstrukcije, z 300b in ali 2a3 elektronkami.

Ob poslušanju nekaj modelov lampašev sem prišel do spoznanja, da je pri visoki občutljivosti Klipsch-ev, ki je za lampaše na eni strani prednost , pa nastane problem šum lampašev, ki ga ti zvočniki toliko bolj pokažejo (102 dB izkoristka).
Sem v fazi preizkušanja različnih lampašev in bi rad predstavil svoj pogled na proces izbora. Največji problem izbora vidim v pomanjkanju možnosti neposredne primerjave različnih naprav v domačem okolju.
V SLO je malo izbire in trgovcev, ki ti omogočijo testiranje naprav na domu. Za testiranje si je potrebno vzeti čas in poslušati svojo glasbo, ki jo bolje poznamo in že imamo oblikovana svoja pričakovanja glede samega zvoka.
Klipsch-i so znani po zelo dinamičnem zvoku in zapojejo že pri nekaj vatih in sedaj potrebujejo predvsem zelo detaljen signal, čim manjše koloracije, po katerem so znani prav SE lampaši.

Iztisniti iz naprav najbolje možno (za zmeren denar seveda) ni enostavno in zahteva veliko znanja in izkušenj. Nam amaterjem torej ni lahko, še posebej ko bereš tako nasprotujoča si mnenja.
Zaenkrat nakupa Klipsch-ev še nisem obžaloval in bom po svojih močeh skušal izkoristiti zvokovne prednosti tako samih zvočnikov kot tudi SE lampašev.

Pri opisovanju zvočnih zaznav imamo amaterji nemalo težav in priporočam testni CD od Chesky records. Glede izbora zvočnikov pa svetujem več pozornosti na ujemanje z osebnimi preferencami in skladnost z ostalimi komponentami v sistemu!

Zanimajo me torej predvsem izkušnje lastnikov Klipsch zvočnikov , ki jih poganjajo z lampaši!
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Telefon: 037053553
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> HI-FI Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3 ... 13, 14, 15 ... 21, 22, 23  Naslednja
Stran 14 od 23

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu