Pomoč pogostih vprašanjPomoč pogostih vprašanj   IščiIšči   Seznam članovSeznam članov   Skupine uporabnikovSkupine uporabnikov   Registriraj seRegistriraj se   Tvoj profilTvoj profil   Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil   PrijavaPrijava 

Klipsch zvočniki
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3 ... 12, 13, 14 ... 21, 22, 23  Naslednja

Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> HI-FI
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
krokar

Pridružen/-a: Pon Maj 2008 21:45
Kraj: Štajerska

PrispevekObjavljeno: Tor Avg 11, 2009 20:12    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

depi je napisal/a:
Ali mogoče kdo ve, zakaj so Klipschi trenutno nedobavljivi.

Iščen namreč Sub RW-10D pa RC-52 pa
ga nobeden nima.

Lp,
Matej

To je bilo pričakovano!Ne vem kako je Technomarketu uspelo zagotoviti proizvode kompletne skupine Klipsch(torej tudi Jamo, Energy in Mirage) po tako ugodnih cenah, a imam močno slutnjo, da stvar ni ponovljiva!Mislim, da sem sam pobral tudi še zadnji primerek RC-64!V Kranju pa še imajo en RW-10d za ugodnih cca 300€!Imel sem ga sam in gre za fantastično vrednost za denar!Sicer pa v Avstriji stanejo natančno dvojno! Shocked
Kot svojo veliko napako smatram, da nisem vzel RSW-10d, ko je bil čas za to! Embarassed
Kdor ima veliko denarja:imajo še par Palladium zvočnikov po "ameriški" ceni(beri:za kakih 3-4000€ ceneje par kot kje drugje v Evropi!).
Izgleda, da bodo Klipsch zvočniki imeli usodo številnih umetnikov:postali bodo popularni šele, ko jih ne bo več! Cool
Velja seveda za Slovenijo, sicer gre za enega najbolj razpoznavnih proizvajalcev zvočnikov na svetu!
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
pIko

Pridružen/-a: Pon Jul 2009 17:05
Kraj: Domžale

PrispevekObjavljeno: Tor Avg 11, 2009 20:15    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Da ne bom z nekaterimi tu prisotnimi kakor sta AUDIOMANIAC in JAZZZ tudi jaz mlatil prazne slame gremo naprej z naslovno temo.
Dejstvo, da so KLIPSCHI RF82 pri Technomarketu popolnoma razgrabljeni vekakor da misliti o dobrem razmerju cena/kvaliteta zvočnika. Po moji oceni je to zelo dober nakup, še vedno jih pa dobavi PC-giga iz MB. Cena je v danih razmerah nekaj zlezla gor, ampak se še vedno izplača.
Nazaj na vrh
krokar

PrispevekObjavljeno: Tor Avg 11, 2009 22:01    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Mislim, da so tisti, ki jih prodaja PC Giga, moji bivši RF-82, ki sem jih prodajal preko Bolhe(kdor je kandidat za nakup, jih lahko mirno vzame, ker so v 1A stanju).Od mene je vzel tudi RW-10d in RC-62, a te je oćitno že prodal, saj jih ne ponuja več!
.
Nazaj na vrh
JAZZZ

Pridružen/-a: Sre Apr 2008 12:32
Kraj: POSAVEC

PrispevekObjavljeno: Tor Avg 11, 2009 22:19    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

pIko je napisal/a:
Da ne bom z nekaterimi tu prisotnimi kakor sta AUDIOMANIAC in JAZZZ tudi jaz mlatil prazne slame gremo naprej z naslovno temo.
Dejstvo, da so KLIPSCHI RF82 pri Technomarketu popolnoma razgrabljeni vekakor da misliti o dobrem razmerju cena/kvaliteta zvočnika. Po moji oceni je to zelo dober nakup, še vedno jih pa dobavi PC-giga iz MB. Cena je v danih razmerah nekaj zlezla gor, ampak se še vedno izplača.

Slamo še kar naprej mlatiš, le zavedaš se ne. Laughing
Nikdar nisem nikjer napisal, da bi bili tile Klipschi slaba vrednost za denar. Jih nisem testiral in tega ne bi nikoli zapisal. Če misliš drugače, mi pripopaj tekst, kjer sem to zapisal. Če ga ne bo, spet mlatiš prazno slamo. Pika.
pIko

PrispevekObjavljeno: Sre Avg 12, 2009 03:10    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Kaže, da se tema nagiba v smer trenutnega problema DOBAVLJIVOSTi teh zvočnikov. Ko sem sam nedavno kupil ene 82ke za neko darilo pri PCgiga, tedaj je pri Mediamarketu že nastopila blokada, to je bilo že po tistem, ko je PCgiga prodajal par rabljenih in jih je kupil nek Madžar, nakar so se z neko drugo fotografijo slikano v istem prostoru v MB pojavili na Nemškem eBayu in bili za bistveno višjo ceno tudi zlicitirani, torej prodani, sem dobil občutek, da jim ti zvočniki gredo kakor žemljice, le da jih oni tudi solventno dobavljajo. V tistem času so namreč poleg tistih dveh rabljenih razprodali tudi celo pošiljko novih, tako da sem sam dobil zadnji par iz tiste pošilje, naslednjo pa so dobili takoj naslednji teden. Kaže da Mediamarket spi na lovorikah strašnega števila naročil in sladko sanja o dnarju, ki pa dejanjsko teče mimo njih. Ampak od neizpolnjenih naročil, neprodanih zvočnikov in nepobranega denarja se pač ne da živeti! Upam, da se ne bodo pri Mediamarketu zbudili šele six feet under, ko bodo mrtvi in pokopani.

Drugi odstavek na osnovi katerega postavljaš svojo zahtevo JAZZZ, se ne tiče nobenega tvojega pisanja, zato je tudi tvoja zahteva brzpredmetna. Pred prehodom na ta odstavek sem jasno napisal, da se v nadaljevanju ne ukvarjam s teboj ampak se vračam k temi rubrike. Treba je samo prebrati.
Smisel te teme je izmenjava izkušenj in informacij o zvočnikih Klipsch. Da je vsebina prispevkov bralcem uporabna in branje smiselno, mora biti transparentna. Kdor bere prispevke večine sodelujočih, lahko sam vidi, da se tega nekako držimo. Če pa nekdo izraža svoje izrazito stališče in ga podkrepljuje s primerjanjem izkušenj, ki niso med seboj primerljive, tako da bralec od napisanega ne more razbrati nič, ali pa pišejo čisto o drugih stvareh, ki se te teme ne tičejo, pa je to mlatenje prazne slame iz katere ne more pasti nobeno koristno zrno, pa naj nadebudnež še tako srdito udriha po njej. Da bi zavarovali svoj teren starih izkušenih volkov nekateri mislijo, da morajo poscati vsako bilko, ki jo najdejo ob poti in pisati tudi tam kjer nimajo nič povedati. Človek dobi tak občutek, ko pod to temo bere precej frekventne objave hiperaktivnega JAZZZa, ki k vsebini teme ničesar ne doprinašajo. Ker so vsi prispevki dostopni vsem, se vsak sam lahko prepriča o tem, tako da dodaten komentar ni potreben. Človek od rojstva porabi nekaj let, da se nauči govoriti in potem še nekaj, da se nauči pisati. Potem pa se vse življenje uči molčati. Se pa najde kdo, ki do pozne starosti ostane na ravni sedem letnega otroka in niti za trenutek ne zna biti tiho.
Nazaj na vrh
JAZZZ

PrispevekObjavljeno: Sre Avg 12, 2009 08:25    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Piko, imam občutek kdo si. Sosednji forum? Sem te zadel s HL temo?Verjetno si star maček na forumih Laughing , drugače po nekaj postih ne bi tako smrdljivo udarjal. S tvojimi problemi se ne mislim ukvarjati.

Hiperaktivnost?
Pestilence 1305,Avdiofil 1092, Jazz 677. Številke so objavljeni prispevki.

Lepo uživaj v svojem egotripu in nizkih udarcih. To najbolje obvladaš ...
delfinus

Pridružen/-a: Tor Apr 2008 8:55
Kraj: Laško

PrispevekObjavljeno: Sre Avg 12, 2009 08:34    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

pIko je napisal/a:
Ampak od neizpolnjenih naročil, neprodanih zvočnikov in nepobranega denarja se pač ne da živeti! Upam, da se ne bodo pri Mediamarketu zbudili šele six feet under, ko bodo mrtvi in pokopani.

Piko a mislis Technomarket ali Mediamarket?
Nazaj na vrh
Wolumen

Pridružen/-a: Ned Jun 2009 11:46
Kraj: Škofija loka

PrispevekObjavljeno: Sre Avg 12, 2009 08:37    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Laughing Laughing Laughing
Nazaj na vrh
gligo

Pridružen/-a: Ned Jul 2008 15:26
Kraj: Slovenj Gradec

PrispevekObjavljeno: Sre Avg 12, 2009 10:14    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

kaj če bi vidva Piko in Jazz šla na eno pivo ali dva in bi se tam v miru zmenila ali pa kaj drugega...
Exclamation
Nazaj na vrh
audiomaniac

Pridružen/-a: Čet Nov 2008 11:40
Kraj: LJ

PrispevekObjavljeno: Sre Avg 12, 2009 10:48    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

gligo je napisal/a:
kaj če bi vidva Piko in Jazz šla na eno pivo ali dva in bi se tam v miru zmenila ali pa kaj drugega...
Exclamation

MISSION IMPOSSIBLE !!! Very Happy Very Happy Very Happy
JAZZZ

PrispevekObjavljeno: Sre Avg 12, 2009 13:09    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

gligo je napisal/a:
Exclamation

Laughing Ti pa si naiven. Laughing Naj se Piko najprej predstavi(kar je verjetni Misson Impossible), potem pa ni problem. Veš, na forumu so skrivalci vedno korajžni, dokler so v senci.
Kot si videl, meni ni problem dobiti se skomerkoli. Ko bo administrator organiziral test napajalnih kablov pridem v stik s Krokarjem... Bom tudi v Vranskem na DIY srečanju ... Povabi Pikota na srečanje, pa boš videl odgovor Laughing
pIko

PrispevekObjavljeno: Sre Avg 12, 2009 13:49    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Res je, lapsus. Ni Mediamarket ampak Technomarket. Hvala za opozorilo DELFINCEK. Ma tisti Mediamarket se mi je tako zpičil v nevrone, da mi povsod pade ven. Pač uspeh nevronskih programerjev iz komercialne propagande.
Nazaj na vrh
Wolumen

Pridružen/-a: Ned Jun 2009 11:46
Kraj: Škofija loka

PrispevekObjavljeno: Sre Avg 12, 2009 14:34    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Laughing iz te moke nebo kruha Very Happy Very Happy
Nazaj na vrh
gligo

Pridružen/-a: Ned Jul 2008 15:26
Kraj: Slovenj Gradec

PrispevekObjavljeno: Sre Avg 12, 2009 15:52    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Škoda, po odgovorih sodeč, nekateri bolj poznajo ozadje, no, mislil sem, da smo dedci bolj sposobni obračunati med seboj in potem iti skupaj na pijačo, kot pa ženske, ki kuhajo mulo bolj dolgo...
So se, pardon, smo se pa verjetno res spremenili, klinc pa taka evolucija.
Se opravičujem za off topic, forum je super, radi se mejmo pa bo... Embarassed
Nazaj na vrh
krokar

PrispevekObjavljeno: Sre Avg 12, 2009 20:58    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

gligo je napisal/a:
Škoda, po odgovorih sodeč, nekateri bolj poznajo ozadje, no, mislil sem, da smo dedci bolj sposobni obračunati med seboj in potem iti skupaj na pijačo, kot pa ženske, ki kuhajo mulo bolj dolgo...
So se, pardon, smo se pa verjetno res spremenili, klinc pa taka evolucija.
Se opravičujem za off topic, forum je super, radi se mejmo pa bo... Embarassed

No, saj tako hudo pa spet ni!Sam sem 100% siguren, da dosti zapisanega zveni bolj "prepirljivo" kot v resnici je! Smile Vsaj pri meni je že tako!
Sploh pa ima forum bistveno višji nivo od slovenskega forumskega povprečja, v nasprotnem niti sodeloval nebi(nikoli nebi izmenjeval stališč z zarukanci, ki še pisat ne znajo; tule pač gre za materijo, v kateri so lahko stališča dosti različna Cool, to je vse!).
Če pa gremo nazaj k temi:
Sedaj, ko Klipschov definitivno zmanjkuje in jih po moje po tako atraktivni ceni niti ne bo več kdaj v prihodnosti, bo še bolj aktualno moje opozorilo(sem ga že parkrat izrekel in-zanimivo-ni bilo burnih reakcij kot v primeru Klipschov), da velja vsaj pri glavnih zvočnikih močno pretehtati ponudbo pri Mimovrste zvočnikov Heco Celan 700.Cena pod 700€ za par je izjemno ugodna.Zvočniki sicer nimajo dinamike Klipschov RF-82, a so lepše izdelani, basi ne zaostajajo veliko, so pa tudi nekoliko "nevtralnejši"!
V glavnem:ne izplača se vedno zganjat anglofilov! :idea:Svet se ne konča pri B&W, Tannoyih, Kefih ipd.(pa ne mislim kaj slabega o njih, da ne bo narobe razumljeno!)
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> HI-FI Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3 ... 12, 13, 14 ... 21, 22, 23  Naslednja
Stran 13 od 23

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu