| Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
| Avtor |
Sporočilo |
slycrespo

Pridružen/-a: Sre Mar 2009 2:36 Prispevkov: 176 Kraj: Ptuj
|
Objavljeno: Tor Jul 14, 2009 15:43 Naslov sporočila: Jamo S606 HCS 3 + kateri receiver ? |
|
|
Pozdravljeni !
Imam namen sestaviti domači kino. Glede zvočnikov sem se že odločil. Nabavil bom tele zvočnike:
http://www.odaz.si/si/jamo-komplet-petih-zvocnik-za-surround-i389.shtml
Zanima pa me kateri AV receiver bi pasal zraven glede na to da bom poslušal glasbo (stereo), igral igrice preko računalnika in seveda gledal filme.
Nekako sem se odločil da dam največ okrog 400 za receiver. Vse ki se na to spoznate pa vas naprošam za nasvete glede tega kateri receiver naj nabavim...
Zaenkrat se mi zdi primeren tale:
http://www.mimovrste.com/artikel/1200033090/av-sprejemnik-pioneer-vsx-918v-s
Prosim za nasvete...
Aja pa še tole: ali je možno priklopiti 5.1 zvočnike na 7.1 receiver ?
Hvala za odgovore.. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
krokar
Pridružen/-a: Pon Maj 2008 21:45 Prispevkov: 1454 Kraj: Štajerska
|
Objavljeno: Tor Jul 14, 2009 20:31 Naslov sporočila: |
|
|
Samo takega Pioneerja ne!Za glasbo je namreč čisti obup(samo njihovi špic modeli so glede tega OK).Za približno tak denar bi sicer pri meni še pred kratkim dobil Harman Kardona AVR-645(tudi tu imam oglas, a je aparat bil vmes že prodan), ki je za vsaj 2 klasi boljši!
Pri Mimovrste imaš v tej cenovni kategoriji še Marantze, Onkyje in Denona in vsi so zvokovni bistveno boljši od Pioneerja, ki ga navajaš! |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
slycrespo

|
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
krokar
|
Objavljeno: Tor Jul 14, 2009 21:31 Naslov sporočila: |
|
|
V primerjavi s Pioneerjem v stereu gotovo boljši!
Pioneer ima zelo sterilen in v visokih tonih agresiven zvok, tako da je prav naporen za poslušanje.In s tvojimi Jamoti bi bila stvar le še hujša, ker imajo tudi precej agresiven zvok! |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Goran_82
Pridružen/-a: Pet Jul 2008 21:35 Prispevkov: 79 Kraj: štajerska
|
Objavljeno: Tor Jul 14, 2009 21:47 Naslov sporočila: |
|
|
| Za te Jamo-te nabavi nekaj z mehkejšim karakterjem...kaki Marantz, Harman, ipd. Kombinacijo z Onkyo tudi večkrat pohvalijo, ampak meni se pa ni dopadlo (hladen, sterilen zvok...) |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
krokar
|
Objavljeno: Tor Jul 14, 2009 22:03 Naslov sporočila: |
|
|
| Že vstopni model Harmana bo zelo dobro harmoniral s tvojimi zvočniki, drži! |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
slycrespo

|
Objavljeno: Tor Jul 14, 2009 22:16 Naslov sporočila: |
|
|
Hvala za odgovore ..
Kaj pa kompatibilnost 5.1 zvočnikov z 7.1 ojačevalcem ? |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Soundfreak
Pridružen/-a: Tor Sep 2008 14:38 Prispevkov: 500 Kraj: Okolica Ribnice
|
Objavljeno: Tor Jul 14, 2009 23:14 Naslov sporočila: |
|
|
| Tukaj ni problema sploh, pač boš imel 2 izhoda neizkoriščena. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
krokar
|
Objavljeno: Sre Jul 15, 2009 09:35 Naslov sporočila: |
|
|
| Če pa se na receiveru lahko 2 kanala izkoristita za biamping in če to dovoljujejo tudi prednji zvočniki(nisem preverjal za tvoje), lahko to doprinese nekaj malega h kakovosti zvoka.Ampak pri receiverjih izpod 500€ te možnosti po moje nimaš nikjer.Ni pa to tragedija! |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
slycrespo

|
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
krokar
|
Objavljeno: Sre Jul 15, 2009 15:47 Naslov sporočila: |
|
|
| En par zvočnikov lahko imaš recimo v kuhinji ali spalnici. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
slycrespo

|
Objavljeno: Sre Jul 15, 2009 15:55 Naslov sporočila: |
|
|
Samo nekaj še me moti:
tale Pioneer:
http://www.mimovrste.com/artikel/1200033090/av-sprejemnik-pioneer-vsx-918v-s
ima
Dolby Digital (+), Dolby Pro Logic II (+), DTS (+), DTS 96/24 (+), WMA 9 Pro (+)
tale Onkyo:
http://www.mimovrste.com/artikel/1200038620/av-sprejemnik-onkyo-tx-sr507-srebrn#pictures
pa ima:
DTS-HD Master Audio™, DTS-HD High Resolution Audio™, DTS-HD Express, Dolby® TrueHD, Dolby® Digital Plus Decoding HDMI™ Version 1.3a to Support Deep Color™, x.v.Color™, LipSync, Dolby TrueHD, DTS-HD Master Audio, DVD-Audio, Super Audio CD, and CEC
Zgleda da nimata istih dekoderjev. Kaj to pomeni....? |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
krokar
|
Objavljeno: Sre Jul 15, 2009 20:04 Naslov sporočila: |
|
|
Ne bi se spuščal v globino, le toliko:Onkyo ima v stereu precej boljši zvok, pa še bolje je pripravljen za bodoče zvočne formate, oz.te, ki so na pohodu(High resolution audio, True HD...).Kar ima Pioneer, je navadna klasika, ki jo ima dandanašnji vsak AV receiver, tudi najcenejši.
Podobnega Pioneerja sem tudi sam imel in sem ga prodal po manj kot mesecu! |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Venturer
Pridružen/-a: Pet Dec 2008 19:53 Prispevkov: 11 Kraj: LJ
|
Objavljeno: Sob Jul 18, 2009 23:00 Naslov sporočila: |
|
|
ZdravO!
Sam sem slab mesec lastnik kompleta Jamo S606 HCS3, Jamo SUB-a 200 in receiverja Onkyo Tx-SR 507 in moram povedat, da sem za to ceno (vse skupaj 800EUR novo s Slovensko garancijo) prezadovoljen. Zvok je poln , neutrujajoč, mehak tudi pri nizkih glasnostih in sem res presenečen kako lepo se zvočniki in receiver ujamejo. Moči ima ojačevalec povsem dovolj, funkcij pa ravno tako.
Če imaš možnost vzeti 607 model, se ti ga splača samo v primeru, da rabiš konvertiranje iz analognega signala v HDMI, razlika je pa še v OSD(meni na zaslonu TV-ja), sedmih ojačanih izhodih (ki omogočajo 5.1 z bi-ampingom sprednjih, in uporabo Zone 2 , med delovanjem vseh 5.1 zvočnikov, pri 507 se med delovanjem Zone2 zadnja surround zvočnika izključita), že prej omenjen upscalling, ki lahko pride prav če imaš tudi analogne vire slike in imaš potem lahko samo en HDMI kabel od receiverja do TV-ja in potem izbiraš vire samo na receiverju in ne tudi na TV-ju. Sam imam vse vire priključene prek HDMI kablov in zato konvertiranja ne potrebujem, zato tudi nimam potrebe po npr. modelu 607.
Skratka mislim da za Jamo s606 z Onkyom ne moreš zgrešiti.
lp |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
slycrespo

|
|
| Nazaj na vrh |
|
 |