Pomoč pogostih vprašanjPomoč pogostih vprašanj   IščiIšči   Seznam članovSeznam članov   Skupine uporabnikovSkupine uporabnikov   Registriraj seRegistriraj se   Tvoj profilTvoj profil   Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil   PrijavaPrijava 

JAMO S606 HCS in Onkyo TX-SR 506

Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> Domači kino
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
Venturer

Pridružen/-a: Pet Dec 2008 19:53
Kraj: LJ

PrispevekObjavljeno: Pet Jun 19, 2009 13:09    Naslov sporočila: JAMO S606 HCS in Onkyo TX-SR 506 Odgovori s citatom

Pozdravljeni!

Kupil sem komplet petih Jamo zvočnikov in Jamo SUB 200. Trenutno imam samo stereo receiver NAD 712, ki sprednja Jamota s606 super poganja.

Zanima me če je Onkyo 506, glede na to da je osnovni model dovolj močan za JAmo S606 sprednja dva zvočnika z dvema kanaloma, bi-amping ne pride v poštev ker potrebujem Zone 2 funkcijo za zvočnike v kopalnici.

Ker ne potrebujem upscalinga in hd dts-a ter stremim k cenejši varijanti, sem se nekako odločil za tega Onkya.

Pomemben mi je stereo način, ko igrata samo sprednja zvočnika in me zanima če je Onkyo 506 ok ali bi bila velika razlika v stereo zvoku z modelom višje, to je tx-sr 606?

Skratka rabim samo ojačevalec , ki bo dobro pognal sprednja Jamota v stereo načinu in bo tudi sposoben dobro opraviti delo 5.1 DD, DTS in se seveda dobro ujel z Jamoti.

Zanima me pa tudi katere zvočniške kable se najbolj splača kupiti, spet gledam nekaj primernega ceni sistema, pa če ve kdo kakšna je cena na meter priporočenih kablov.

Hvala in lp
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Venturer

PrispevekObjavljeno: Čet Jun 25, 2009 06:47    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Zdravo!

Zdaj sem tik pred nakupom receiverja za JAMO s606 hcs komplet.

Izbiram med Onkyom SR 507 (5.1 trueHD), Onkyom 606(7.1),607 in Marantzom sr5300.

Zanima me pa predvsem kakšna je razlika v moči med omenjenimi ojačevalci. Vem da imajo funkcijsko Onkyo 606,607 in Marantz sr5003 upscaling in možnost biampinga, samo ker potrebujem zone 2, biamping za prednja Jamota ni izvedljiv.

Torej ali se pozna razlika v moči med Onkyom 507 in Onkyom 607 oz. Marantom 5003.

Funkcijsko mi je 507 čisto vse kar potrebujem, bojim se le, da bi bil zvok zaradi entry receiverja slabši, bolj podhranjen kot z višjimi modeli. Pomemben mi je stereo zvok za poslušanje glasbe.

Se kje pri nas slišati kombinacijo Jamo s606 in Onkyo 507?

lp
Nazaj na vrh
Goran_82

Pridružen/-a: Pet Jul 2008 21:35
Kraj: štajerska

PrispevekObjavljeno: Čet Jun 25, 2009 15:14    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Jaz sem moje S606 imel priklopljene na:
- Yamaha rxv363
- Marantz SR4002
- Harman AVR347
- Sony STRDE405 (10 let stara kišta)
- Onkyo nek višji rang (pozabil oznako)
- ...

in čisto vsi so bili dovolj močni da so jih pognali brez težav in popačenja. Tako da glede moči ojačevalca se ne obremenjuj...
Nazaj na vrh
Venturer

PrispevekObjavljeno: Čet Jun 25, 2009 19:29    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Aha ok hvala ti, mislim da se bom potem kar odločil za 507.

lp
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> Domači kino Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu