| Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
| Avtor |
Sporočilo |
dr.sah
Pridružen/-a: Sob Sep 2008 21:41 Prispevkov: 1405 Kraj: LJUBLJANA
|
Objavljeno: Sob Okt 07, 2017 07:41 Naslov sporočila: |
|
|
 |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
ambasador
Pridružen/-a: Sre Feb 2011 19:52 Prispevkov: 6258 Kraj: Izola
|
Objavljeno: Sob Okt 07, 2017 09:22 Naslov sporočila: |
|
|
.
.
.
Evo - @joztom - imaš priliko slišati Cizek Model 2 na sejmu Multimedija - v 'muzeju hifi'. Tam so priključeni na Yamaha C4 -M5 / predojačevalec in končna stopnja.
Včeraj sem obiskal ta sejem in moram reči, da se je ideja o vintage sobi krasno obnesla.
Zanimanje je bilo ogromno, že tako velika sobana pa stalno polna. Poslušanja, debate, klepeti, slikanja - veseli, nasmejani in zadovoljni obrazi vsepovsod.
Organizatorju vsa čast, da je omogočil ta dogodek.
Danes je še en dan, ko se to da doživeti.Akcija!
.
.
. _________________ Carpe Diem |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
nek_do

Pridružen/-a: Čet Okt 2009 21:22 Prispevkov: 2282 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Sob Okt 07, 2017 11:00 Naslov sporočila: |
|
|
Za to pavzo bi komot napisal kot pri naših televizajah, da sem med gledanjem reklam gledal tudi malo filma oz. v tem primeru, da sem zaspal.
2.del Pritličje
Nika Records
Združeni prvi dve dvorani Aralija ter Begonija v celoto. Izredno lepo urejen sejemski prostor, kot bi bil doma. Če.....
 _________________ Lep je dan
Nazadnje urejal/a nek_do Sob Okt 07, 2017 14:08; skupaj popravljeno 1 krat |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
nek_do

|
Objavljeno: Sob Okt 07, 2017 11:58 Naslov sporočila: |
|
|
Še vedno v pritličju v dvorani od vhoda skrajno levo "Pri Igorju".
UBIQ AUDIO
Naslov obeh sledečih fotk pa je:
Joj kako sta luštna.
Sedaj pa takole. Miss hostes letos ponovno po lanskoletnem drugem mestu pripada gdč.Nives. Mesto za najboljšega DJ pa letos ne pripada temu gospodu Miranu temveč drugemu DJ. Na prvi fotki je še upal na ta laskav naslov, na drugi pa že sluti....Kdo pa je izbran izveste kasneje.
No tale fotka me pa bega že od takrat ko sem jo naredil. @ambasador in @tutti oba zadovoljna @castor pa mežika z očmi. Možakar zadaj pa nekaj nekam sporoča. S tem, kakor izgleda, da @ambasador kupuje Blumenhoferje. Skratka nimam razlage.
 _________________ Lep je dan |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
nek_do

|
Objavljeno: Sob Okt 07, 2017 14:02 Naslov sporočila: |
|
|
1.nadstropje
Hm, hm, hm bi rekel za to navezo kablov ter gramofona. Ja nikoli si ne bi mislil. Ampak tudi na slo avdio sceni pride do presenečenj. Nič slabega-pohvalno.
Jazz & Blues Ploščarna
Pear Audio Analogue
Kot sem že prej obljubil. Za DJ-a letošnjega Multimedia Showa je določen DJ Pero. Komentarji na sejmu pa: Tist tm pri hruški ful dobro musko skoz vrti. Pa skoz same plate. Pr nemu ni minute digitalije.
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
nek_do

|
Objavljeno: Sob Okt 07, 2017 14:11 Naslov sporočila: |
|
|
Kletni prostori.
Še ena obljuba dela dolg. Predlagal sem, da se spodobi Muzej poslikat analogno, in tako so fotke še tukaj:
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Bwaze

Pridružen/-a: Tor Okt 2011 20:59 Prispevkov: 451 Kraj: Kamnik
|
Objavljeno: Sob Okt 07, 2017 19:29 Naslov sporočila: |
|
|
Po dolgem, dolgem času končno spet obiskal Hi-fi show. Ponavadi sem imel kot zakleto neke obveznosti ta vikend, letos pa so se bogovi usmilili.
Fotografij je tu že malo morje, svoje sem objavil na Facebooku (bi morale biti vidne, tudi če nimate FB računa):
23. Multimedia Hi-Fi SHOW
In še nekaj sličic za tule:
 _________________ Pezzer Ritter Wenne Knecht! |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
joztom
Pridružen/-a: Pon Jan 2013 11:07 Prispevkov: 1975 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Sob Okt 07, 2017 23:13 Naslov sporočila: |
|
|
Hvala, ker ste me opozorili na Cizeke.
Ja, ogledal sem si sejem v obeh dneh po par ur. Res je bil muzej v kleti zelo zanimiv, videl sem tudi Cizeke, katere sem ujel prižgane na Yamahi in digitalnem viru. Razen, da je evidentno, da se ne da s poslušanjem izločiti posameznega driverja, kar je znak vrhunske dodelave in vrhunske fazne koherence, je pa na tem pogonu ali nesrečnem izboru glasbe ostal zvok povprečen. In še jata starcev je stalno kokodakala v prostoru. Pa še preveč narazen sta stala zvočnika, diagonalno na kot. Mogoče se mi posreči to še kdaj slišati, kot jim zares pritiče. Značilni kompresijski bas in visokotonci, podobni Elacovim. Malenkost je imel tudi nažgane visokotonce, no pa pustimo detajle. V tej sobi je bilo obilo stare opreme, odlično izdelanih Marantzev in Pioneerjev. To so lepi rokodelski izdelki iz časov še brez CNC-ja, noro lepo narejeno. Zvok pa poznan in s kilometri veznih dratov znotraj. Lep kotiček g.Čovića, katerega sem vedno rad bral, še ko je menda delal na carini in pisal za Stop, sem redno hodil v klet na rotacijo po polo z njegovim člankom. V sobi je bila pri vhodu levo tudi končna stopnja Hitachi z originalnimi MosFeti, kar se žal ne dobi več, zdaj je še sama goljufija. Na L150 je bil to zvok, ki boža dušo brez vsega nepotrebnega govna, to bi jaz nesel domov s sejma. Zelo pa me je razočarala Valencia, katero bi takoj razdrl in raziskal, zakaj tak obupen zvok v middle področju, O.K. recimo da je kriv horn, ampak to bi moralo zapeti v nulo, pa se ja spomnim drugih modelov, še socialni Capri je bil vrhunski od Alteca. Frontalna baterija v sobi z Marantzi, dvemi pari Pioneerjev, ITT in Sony pa mi je že poznana. Bil pa je Philipsov CD malo trmast, pa vseeno zaigral do konca. Thorensi so lepi, dandanes manjka dostopnega materiala, zdaj če CD prepišeš na vynil, to ni to. Manjkalo je kakšnega plemenitega angleža in ta pravih Tannoyev v kompletu. Pritličje in prvo nadstropje pa je bilo sodobno, v petek je UBIQ igral zelo dobro, v soboto pa so večinoma izvajali nasilje in bilo je pretirano glasno in zarobljeno, sledile niso ne končne stopnje, ne zvočniki in ne poslušalci. Vsak sistem ima zgornjo mejo SPL, potem vokali preidejo v votlost, ne pomaga več noben tingltangl in šus na basih. V petek pa je bilo na nivoju, umirjeno, dinamično, fokusirano in vsekakor najboljši sodobni zvok na sejmu. Ustavil sem se se tudi pri Audio Research in ta velikih Sonusih, v soboto smo to lahko slišali takorekoč do maksimuma pri tem premeru basov. Leva dragocena postavitev na McIntoshih pa je na malih Sonusih, plemenitega imena, bila neizrazita in je to škoda kompletirat. Verjetno so imeli itak vsi povsod tahude drate. Prezentacijo dvokanalnega snemanja, ali kar je že bilo napovedano z g.Aleksandrom, sem zamudil ob 10h, si pa itak ne zamišljam, da bi lahko toliko visokotoncev v vertikalni liniji dobro risalo prostor. V drugih sobah pa prevlada aluminijastih membran in posledično aluminijastega zvoka, celo na aktivnem sistemu. Mogoče pa to le niso ravno pravi prostori za pridobivanje pravih vtisov? V prvem nadstropju sem se napasel na vrhunskih Focal slušalkah za 4K€, tudi domači Erzetič nič ne zaostaja tonalno, le Focal je za en slab las bolj prezenten in naraven. Seveda pa za tem stoji vrhunska tovarna zvočnikov. Na Pear gramofonih sem srečal starega znanca, ki je vrtil plošče in sem se ga razveselil, odlični gramofoni, edino Dire Straits so na CDjih boljši, kar je sam Knopfler v enem intervjuju pojasnil. Hvaležen sem za vse pridobljene vtise in iskrene čestitke vsem potrpežljivim razstavljacem, ki prenašajo take tečne, stare obiskovalce. Potem sem šel pa še enkrat najlepše noge g.Nives pogledat, pa domov.[/b] |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
nek_do

|
Objavljeno: Ned Okt 08, 2017 13:49 Naslov sporočila: |
|
|
HiFi Muzej- Kletna dvorana Jasmin posvečena Antunu Čoviću
Zares izvrstna prezentacija Vintage HiFi-ja z zanimivim komentarjem enega od obiskovalce, ko je dejal, da se počuti kot, da je prišel po pol stoletja v trgovino Universaltecnica v Trstu. Trgovina je bila zelo znana na Slovencem v '70, '80 letih ko smo se tam predvsem naslajali ter seveda tudi kupovali "zahodno robo". Mislim, da tudi @TUTTi ne obžaluje odločitve, ko se je odolčil za ta letošnji korak.
Pa še en fen Vintage HiFi-ja ter seveda JBL-a. Naš prijatelj @pepepokora.
To pa so fantje, ki so najbolj zaslužni za odlično izvedbo tega projekta.
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
TUTTI
Pridružen/-a: Tor Mar 2010 19:56 Prispevkov: 265 Kraj: Kranj
|
Objavljeno: Ned Okt 08, 2017 14:57 Naslov sporočila: |
|
|
Res je, niti najmanj mi ni žal za to odločitev in ponosen sem na tele "mladeniče" na zgornji sliki, ki so se odzvali in poskrbeli za več kot prijetno presenečenje in popestritev sejemskega dogajanja.
Izkoristil bi to priložnost in se jim iz vsega srca zahvalil, tako za njihov trud in voljo, kot tudi za brezhibno izpeljavo dogajanja v dvorani Hi-FI muzej-a.
Če nam bo vse naklonjeno, bomo prihodnje leto to ponovili.
Hvala vsem in veseli me, da ste bili navdušeni vi sami in vsi obiskovalci z vami.
Lep pozdrav
Vojko |
|
| Nazaj na vrh |
Telefon: +38631665138 |
|
 |
aljamir

Pridružen/-a: Ned Apr 2012 19:24 Prispevkov: 19 Kraj: Maribor
|
Objavljeno: Ned Okt 08, 2017 18:37 Naslov sporočila: |
|
|
Obiskal sejem v soboto, vtisi mlačni pravzaprav kar malo razočaran razen nekaj izjem.Nekako so v nekaterih sobah z glasnostjo pretiravali, tako da so zadeve izpadle slabše kot bi lahko.Imel sem občutek, da matrajo sisteme in mene(beri ušesa) kot poslušalca-obiskovalca.
Zelo pozitivno me je presenetila predstavitev starin v kleti, kjer sem se zadržal največ časa, zato vsekakor pohvala pobudnikom za izvedbo.Upam da se bo ta zadeva obdržala tudi na sledečih sejmih. _________________ aljamir |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
bojc08

Pridružen/-a: Ned Apr 2012 16:56 Prispevkov: 643 Kraj: Štajerska
|
Objavljeno: Ned Okt 08, 2017 19:05 Naslov sporočila: |
|
|
Bil sem v soboto in je bil vtis nasploh preglasna reprodukcija, razen nekaj izjem.
Najprijetnejši zvok mi je bi v AA sobi in na te zvočnike
Najlepši pa
Navdušen pa sem bil nad kletno sobo starin. Prvo sem poslušal prvi Philipsov cd preko Marantzovega stolpa in Pioneer zvočniki. Zvok je bil zelo dober.
Nato pa Fostex stidijski monitorji in cizeki zvočniki. Poganjala pa jih je Yamaha.
Zelo so mi bili všeč Fostexi, cizekom pa je nekaj manjkalo v zgornjem srednejm predelu. ...
Nasploh bi pohvalil to sobo in upam da bo v prihodnje kaj podobnega.
Fostex
cizek
Yamaha
Marantzov stolp
In še nekaj starčkov
Lp
Nazadnje urejal/a bojc08 Pon Okt 09, 2017 13:18; skupaj popravljeno 5 krat |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
neodym4
Pridružen/-a: Pet Okt 2008 20:00 Prispevkov: 3 Kraj: Kranj
|
Objavljeno: Ned Okt 08, 2017 20:57 Naslov sporočila: |
|
|
Na sejmu sem bil oba dneva in sedaj že peto leto zapored. Sejem vedno obiščem z veseljem in zanimanjem, pohvala organizatorjem in razstavljalcem za vsakoletno izvedbo. Moji (pomembnejši) vtisi
Ubiq - letošnji zmagovalec zame, čeprav me prejšnja leta ni prepričal, letos pa so zvočniki res igrali fantastično, kar ne velja za manjši par, ki je zvenel zamolklo. Pohvala jim da so večjo zadevo res pognali "v obrate", všeč mi je bila res izjemna glasnost sistema in obenem neverjetna preciznost zvoka in ravno v tem se po mojem kaže vrednost dragega HiFi-ja. Če hočeš samo glasnost kupiš kak ProFi sistem, če zraven hočeš še preciznost te bo to stalo zgleda kakih 40-krat več... Lep razstavni prostor.
Sound by HAri - zanimivo slišati tako zadevo, ni kaj!
RwAcoustics - oba sistema odlična, večji seveda ceni primerno boljši. Zelo lepo urejen razstavni prostor.
AA - prejšnja leta vedno med top 3, letos ne. Zvok daje občutek prevelike bližine, kot bi ti govoril nekdo direktno na uho, v območju srednjih tonov tako nastaja neka praznina, kar velja tudi za nizke tone.
Sonus Art - zvok iz B&W me je že vsako leto prepričal s svojo barvitostjo. Pri njih zamolklosti ne poznajo.
Zvučne novosti - kar bi nekoč (lahko) dejansko imel doma.
ALS - odlične slušalke, sploh tiste "ugodnejše", iz mojega telefona še nikoli nisem slišal tako dobrega zvoka, si nabavim ob priliki. soba v kleti, glasba igra pretiho, da bi si lahko ustvaril neko mnenje.
Electron Audio - njegova pojačala vsako leto resnično vzbudijo življenje v Gallusovih zvočnikih in jih vsaj zame prikažejo v najboljši možni luči. Prijazen gospod, ki rad izpolni glasbene želje obiskovalcev. Bolj všeč so mi old-school zadeve kot novejša visokofrekvenčna (ION) tehnologija, koceptualno/vrednostno seveda. Oboje pa igra odlično, da ne bo pomote. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
zvocnik
Pridružen/-a: Čet Okt 2008 22:12 Prispevkov: 790 Kraj: Piran
|
Objavljeno: Ned Okt 08, 2017 21:02 Naslov sporočila: |
|
|
Vojko, cestitke! Se enkrat vec ti je uspelo narediti zanimiv Hi-Fi sejem, ki ga je bilo vredno obiskati. Hi-Fi Muzej soba je resnicno dala prijeten pecat sejmu. Fantje so se prav potrudili, da so 'privlekli' vso to 'ropotijo' in jo dali na kup. Ko si takole pogledal in poslusal vse to, se spomnis kaj vse je ze slo od hise in se potem vprasas ali je bilo sploh treba. Ob ne prevec kriticnemu poslusanju je marsikaj zvenelo se vedno prepricljivo. Cizeki ti prav lepo pokazejo kako bi moral biti 'nastelan' prav vsak zvocnik.
Sicer je bilo kar nekaj sistemov, ki jih je veljalo slisati, lepo je bilo videti nazaj na sejmu Pear Audio in slisti Petrov gramofon, res pravi Sound by Hari, UBIQ-ov oz Igorjev sistem, Sasov Audio Alto OB zvocnik, Gallusova klasika… No tu sta se neumorna 'reporterja' Emil in Matej… ter kar lepo stevilo kolegov na kupu.
Lp vsem in avdiofilsko naprej! _________________ Information is not knowledge
Knowledge is not wisdom
Wisdom is not truth
Truth is not beauty
Beauty is not love
Love is not music
Music is the best !
FZ |
|
| Nazaj na vrh |
Telefon: 041 737 410 |
|
 |
nek_do

|
Objavljeno: Pon Okt 09, 2017 12:32 Naslov sporočila: |
|
|
Kot vedno je izvrstna predstavitev sejma vidna tudi na monoandstereo.com. V širni svet pa je ekstra popeljan sejemski HiFi muzej pod naslovom OLDIES BUT GOLDIES. _________________ Lep je dan |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
|