Pomoč pogostih vprašanjPomoč pogostih vprašanj   IščiIšči   Seznam članovSeznam članov   Skupine uporabnikovSkupine uporabnikov   Registriraj seRegistriraj se   Tvoj profilTvoj profil   Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil   PrijavaPrijava 

Squeezebox tema
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3 ... 135, 136, 137
 
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> HI-FI
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
tromba



Pridružen/-a: Pon Jul 2008 21:37
Prispevkov: 741
Kraj: Okolica LJ

PrispevekObjavljeno: Pon Feb 08, 2016 23:15    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

V kolikor koga zanima, na razpolago je squeezebox classic s P. Hynes digitalnim regulatorjem. Zvok je odličen!
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
bosquito



Pridružen/-a: Tor Dec 2008 20:42
Prispevkov: 10
Kraj: Ptuj

PrispevekObjavljeno: Sre Sep 20, 2017 17:17    Naslov sporočila: SB Classic problem Odgovori s citatom

Ko začne SB predvajati glasbo iz serverja, se po parih sekundah ugasne oz. ponovno zažene. Iz spleta najdem samo podobne težave, ne pa tudi rešitev za ta problem. Kakšen predlog?
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
stormsonic



Pridružen/-a: Sre Jan 2009 2:00
Prispevkov: 732
Kraj: MB

PrispevekObjavljeno: Pet Sep 22, 2017 10:06    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Lahko softverski ali hardverski vzroki.
Jaz bi začel preverjati pri napajalniku. Ob vklopu SB potegne več kot 1A in če napajalnik takrat "počepne" in napajalna napetost pade, se bo resetiral.
O kakšni varianti Squeeza je govora?
_________________
My DMM will go only to 10, maybe your DMM can go to 11?
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
bosquito



Pridružen/-a: Tor Dec 2008 20:42
Prispevkov: 10
Kraj: Ptuj

PrispevekObjavljeno: Pet Sep 22, 2017 10:48    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Bojda ni napajalnik. Sem probal na dveh 2A, pa je bilo enako. Tudi po forumih poročajo, da ni težava v napajalniku.
Je pa Classic, modificiran by Stormsonic Smile.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
stormsonic



Pridružen/-a: Sre Jan 2009 2:00
Prispevkov: 732
Kraj: MB

PrispevekObjavljeno: Sob Sep 23, 2017 10:38    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

OK, napajalnik kot vzrok si izključil. Jaz bi na tvojem mestu vseeno odprl Squeeza, priklopil voltmeter na vhodni konektor in pomeril, kaj se dogaja z napetostjo takoj po vklopu. Tudi vhodni konektor sam rad izgublja stik.

Naslednje, kar bi šel preverjat, je 1.25A varovalka. Na sliki obkrožena z rdečo, nahaja se čisto blizu napajalnega konektorja in mrežnega priključka.
Sčasoma se notranja upornost varovalke poveča, iz 0.00x Ohma naraste na 0.3 ali 0.4 Ohma. Ko Squeeze starta, teče skozi cca 1.2 A, na njej nastane padec napetosti cca 0.4 ali 0.5V, kar je dovolj, da se Squeeze resetira.

Včasih se že vizualno vidi, da je del varovalke spremenil barvo in potemnel, v vsakem primeru pa pomeri z občutljivim Ohmmetrom. Za testne namene jo lahko tudi začasno prebrikaš s tanko žičko in preveriš, če se še vedno resetira.


_________________
My DMM will go only to 10, maybe your DMM can go to 11?
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
jacoby



Pridružen/-a: Sre Jun 2008 10:23
Prispevkov: 856
Kraj: LJ

PrispevekObjavljeno: Sob Sep 23, 2017 10:56    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Kaj pa ta mali SMPSU, lahko da tukaj kakšna zaščita prime za kratek čas...
_________________
The only way to do great work is to love what you do
Audio Service & Upgrades
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
bosquito



Pridružen/-a: Tor Dec 2008 20:42
Prispevkov: 10
Kraj: Ptuj

PrispevekObjavljeno: Ned Sep 24, 2017 08:59    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Uf, hvala. Bom pogledal...
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
mestn pu



Pridružen/-a: Sre Jan 2009 22:21
Prispevkov: 2632
Kraj: domžale

PrispevekObjavljeno: Tor Sep 26, 2017 18:49    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Now player za SB...https://sites.google.com/site/picoreplayer/home/news
_________________
Great people talk about ideas, average people talk about things, small people talk about other people.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
JanezBlond



Pridružen/-a: Sre Okt 2009 9:50
Prispevkov: 130
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Čet Okt 19, 2017 13:23    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Imam en zelo čuden problem s Squeezebox serverjem.
Že nekaj let poganjam SBS (Squeezebox Server) na Nas4free serverju. Nekih večjih problemov nimam, imam pa problerm da mi diski ne gredo v spanje ker SBS laufa v svojem jailu. Verjetno mu jail preprečuje da bi šli diski v spanje. Do tu vse OK.
Pred časom sem nabavil raspberry Pi2. Za hec sem gor namestil piCorePlayer in SBS. Priklopil sem še zunanji WD disk in zadeva deluje presenetljivo dobro, enostavna za upravljat, mala poraba in disk zana iti v spanje ko ni v uporabi. Skratka super zadeva. Začel sem razmišljati da bi to konfiguracijo uporabil za glavni sistem. Moja glasbena zbirka vsebuje nekaj tisoč playlist. Za njih sem porabil na desetine ur. In tu nastane problem. Play liste so identične če jih ustvarim na Nas4free ali na piCoreplayerju. Pot do glasbe je vedno enaka. Playliste mi na piCorePlayerju nočejo delovati, oziroma mi delujejo samo na pol. Če uporabljam Squeeze Commander na Androidu dela vse normalno, če pa uporabim Logitechov Controler pa mi javi da je playlista prazna in ne dela. Prav tako mi ne delajo ostali programi npr. Squeeze Control na Windowsih. Prav tako ne morem predvajati playliste če je izberem preko IR daljinca na Squeezebox Classicu. Je pa zanimivo, če naložim playlisto preko tablice in Squeeze Commanderja potem jo lahko upravljam tako s Controlerjem, kot z običnim daljincem, telefonom itd. Mogoče se mi zdi zadeva samo malo manj odzivna kot če predvajam direktno audio datoteke, ampak deluje vse normalno, samo osveževanje Cover artov je malo počasnejše.
Škoda mi je ker ne morem uporabljati Controlerja kot daljinec.
Se komu kaj sanja kaj bi lahko bilo narobe?
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Abcž



Pridružen/-a: Pon Mar 2016 19:20
Prispevkov: 1
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Pon Okt 23, 2017 21:45    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

jaz sem mislil, da vtakneš usb ključ in igra...Zakaj bi priklapljal nas če ima usb vhod. Super zadeva, le malo podhranjena/počasna za moje pojme. Potem vsi hvalijo njegov dac, malo kasneje pa berem da je zelo dobro priklopit zunanjega. Je kakšna nadgradnja ki pohitri sistem ali pa obstaja že kaj boljšega tej napravi podobnega? Všeč mi je ir daljinec in touch ekran. Ali je bolje imeti priklopljenega žično na router, da se ne matra z wifijem, je kakšna prednost žične povezave?
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> HI-FI Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3 ... 135, 136, 137
Stran 137 od 137

 
Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group


Zadnje teme - HI-FI

Zadnje teme - ostalo

VIDEOTEKA
© www.audio-kontakt.com  |  info@audio-kontakt.com  |  Pogoji uporabe
Izdelava: slo-code.com