| Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
| Avtor |
Sporočilo |
pinc76

Pridružen/-a: Sre Apr 2008 13:09 Prispevkov: 194 Kraj: Tabor
|
Objavljeno: Ned Maj 31, 2009 09:55 Naslov sporočila: |
|
|
prosil bi za pomoč ostale forumaše,če ima kdo kak čas kdaj in vrže uč na e bay (austrijski ali nemški).
potrebujem namreč končno stopnjo-levi kanal za marantza 2270.lahko je tudi model 2265 ali 2275 je enak.
pa bi prosil da me obvestite .
vnaprej hvala.
lp drago _________________ Les je naravni materijal zato barvne in strukturne spremembe niso del reklamacij
www.rmsound.si |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
HairwayToSteven
Pridružen/-a: Sre Jul 2008 21:57 Prispevkov: 15 Kraj: Ravne na Kor.
|
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
marantz
Pridružen/-a: Ned Maj 2008 22:18 Prispevkov: 122 Kraj: ILIRSKA BISTRICA
|
Objavljeno: Ned Maj 31, 2009 22:50 Naslov sporočila: |
|
|
Tole je šlo pa res poceni. Nisem se sicer poglabljal v sam opis (nemščina mi ni ravno najmočnejši jezik) - mogoče je kje kakšna "caka". Če bi avkcijo prej zasledil, bi vsekakor bidal. Če jo že nebi dobil, bi ji pa vsaj ceno malo navil.
Sicer bolj iščem spodoben 2285B (brez ohišja). _________________ lp
Tomislav |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Vinylfan
Pridružen/-a: Sob Mar 2009 23:52 Prispevkov: 891 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Pon Jun 01, 2009 01:03 Naslov sporočila: |
|
|
| marantz je napisal/a: | | Če bi avkcijo prej zasledil, bi vsekakor bidal. Če jo že nebi dobil, bi ji pa vsaj ceno malo navil. |
Tu te ne razumem... Če misliš resno, potem bidaš na koncu, ker v nasprotnem primeru si nabiješ ceno v višave... In to ravno zaradi tega, kar si opisal v drugem stavku... |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
gerchy

Pridružen/-a: Pon Sep 2008 10:43 Prispevkov: 672 Kraj: 01
|
Objavljeno: Pon Jun 01, 2009 08:00 Naslov sporočila: |
|
|
Ja, velika večina ne zna bidat. Imajo neko nenavadno željo, da morajo že pred koncem avkcije biti pri vrhu, ne dojamejo pa, da s tem pljuvajo v lastno skledo, saj sami sebi dvigujejo ceno.
Pri tistih, ki iz hudobije dvigajo ceno, se bo pa enkrat našel nekdo, ki bo počel enako, ko bodo iskali svoj, "spodoben" model.  |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
marantz
|
Objavljeno: Pon Jun 01, 2009 15:52 Naslov sporočila: |
|
|
| Vinylfan je napisal/a: | | marantz je napisal/a: | | Če bi avkcijo prej zasledil, bi vsekakor bidal. Če jo že nebi dobil, bi ji pa vsaj ceno malo navil. |
Tu te ne razumem... Če misliš resno, potem bidaš na koncu, ker v nasprotnem primeru si nabiješ ceno v višave... In to ravno zaradi tega, kar si opisal v drugem stavku... |
Vedno mislim resno pri bidanju v zadnjih trenutkih.
Avkcijo bi moral vsekakor zaslediti vsaj nekaj dni pred koncem, da se s prodajalcem po mailu dogovorim o ceni poštnine, o tehnični in vizuelni brezhibnosti izdelka, ... zato odpade prvi ogled in bidanje v zadnjem trenutku. Cena poštnine namreč zna pri prodajalcu, ki ni dosegel pričakovane cene, namreč kar poskočiti glede na izhodiščno, ki je postavljena na avkcijski strani
Vsekakor po odgovoru prodajalca nikoli ne postavim zadnjega - navišjega bida, ampak to storim šele v zadnjih sekundah. Neposredno po prodajalčevem odgovoru običajno potipam z bidom ali dvema, ki običajno ne presegajo polovice cene, ki sem jo pripravljen plačati. S tem se mu tudi na nek način zahvalim za trud, ki ga je vložil v svoj odgovor. Zna se namreč zgoditi, da bo cena izdelka presegla ceno, ki sem jo pripravljen plačati že dan ali dva pred koncem avkcije.
Ti bidi nekaj dni prej nimajo nikakršnega vpliva na končno ceno. Ceno v višave vedno nabije vsaj eden drugi. Ali je ta višja od moje ali ne je pač odvisno od večih faktorjev, nikoli pa ne od bidanja prejšnjih dni. _________________ lp
Tomislav |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
marantz
|
Objavljeno: Pon Jun 01, 2009 16:25 Naslov sporočila: |
|
|
| gerchy je napisal/a: | Ja, velika večina ne zna bidat. Imajo neko nenavadno željo, da morajo že pred koncem avkcije biti pri vrhu, ne dojamejo pa, da s tem pljuvajo v lastno skledo, saj sami sebi dvigujejo ceno.
Pri tistih, ki iz hudobije dvigajo ceno, se bo pa enkrat našel nekdo, ki bo počel enako, ko bodo iskali svoj, "spodoben" model.  |
Pozdravljeni!
Očitno si mislil mene. Nikoli ne dvigam cene iz hudobije. Bidi do nekaj sekund pred koncem so ponavadi nepomembni.
Za brezhiben, originalen ali dokumentirano popravljen ter vizuelno brezhiben 2265 bi bil pripravljen plačati 200 + normalna poštnina. Mislim da bi mi njegov zvok v spalnici in kopalnici povsem ustrezal. Še bolj bi si želel 2285B v zgoraj omenjenem stanju in bi bil zanj pripravljen odšteti več. Zvokovno mislim da velike razlike nebi slišal. Seveda bi bila naprava, ko bi se je čez nekaj let naveličal in jo poskušal prodati tudi več vredna.
Mislim, da znam bidati.
Velika večina njih, ki dviguje ceno artiklu, jo je pripravljena tudi plačati. Mednje štejem tudi sebe. Mednje pa ne sodijo prodajalčevi prijatelji, ki mu delajo uslugo - mislim, da je tudi na ebayu že precej tega.
Osnova bidanja za artikle, ki niso ekstremno redki, je, da si že takoj na začetku postaviš končno ceno, ki si jo pripravljen plačati. To ceno nato oddaš v zadnjem trenutku in kar je pač je. enkrat dobiš, drugič pač zgubiš. Če si določaš višino zadnjega bida na osnovi cene artikla v zadnjih minutah ti bo mogoče žal, če si postavil prenizek bid glede na vrednost artikla in te je nekdo ali več njih po nepotrebnem prehitel, ali pa te bo premamila želja po artiklu in ga boš preplačal.
Če gre za ekstremno redek in/ali cenjen artikel je mogoče strategija drugačna, ne vem, zaenkrat si jih še nisem privoščil, če bi si ga pa že, pa bi ga šel verjetno tudi osebno iskati. _________________ lp
Tomislav |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
marantz
|
Objavljeno: Pon Jun 01, 2009 16:32 Naslov sporočila: |
|
|
| Vinylfan je napisal/a: | | marantz je napisal/a: | | Če bi avkcijo prej zasledil, bi vsekakor bidal. Če jo že nebi dobil, bi ji pa vsaj ceno malo navil. |
Pozdravljeni!
Tole z navitjem cene sem mogoče malo nerodno napisal. S tem sem mislil, da bi verjetno v zadnjem trenutku oddal bid na 200 evrov. S tem bi sicer škodoval aktualnemu kupcu "in mu navil ceno", če je on postavil višjo ali pa artikel dobil za npr. 165 evrov _________________ lp
Tomislav |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
gerchy

|
Objavljeno: Pon Jun 01, 2009 17:33 Naslov sporočila: |
|
|
| marantz je napisal/a: |
Mislim, da znam bidati. |
Potemtakem ti lahko kdo v zadnji sekundi spelje artikel za 1€. No, sicer pa, vsakemu svoje.
Velika večina zmotno misli, da če par dni pred koncem vidi sebe na prvem mestu, to pripomore k zmagi.
Navadno pa so dobitniki tisti, ki se pojavijo le enkrat. In zadnjič.
Ups, že razkrivam taktiko.  |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
marantz
|
Objavljeno: Pon Jun 01, 2009 18:03 Naslov sporočila: |
|
|
| gerchy je napisal/a: | | marantz je napisal/a: |
Mislim, da znam bidati. |
Potemtakem ti lahko kdo v zadnji sekundi spelje artikel za 1€. No, sicer pa, vsakemu svoje.
Velika večina zmotno misli, da če par dni pred koncem vidi sebe na prvem mestu, to pripomore k zmagi.
Navadno pa so dobitniki tisti, ki se pojavijo le enkrat. In zadnjič.
Ups, že razkrivam taktiko.  |
Pozdravljeni!
Seveda ga lahko spelje. Tudi jaz sem ga mogoče komu kdaj (mislim, da samo enkrat). Je pa to redko. Čeprav na avkcijski strani izgleda kot da ga je dobil le za 1 evro ali 5 evrov ali ... (odvisno od ranga končne cene) je vedno vprašanje koliko je bil njegov bid višji od mojega, mogoče 20, 50 ali 100 evrov ali še več. Tudi sam sem kdaj postavil npr. večji bid od naslednjega najboljšega ponudnika, pa na koncu plačal ceno njegovega bida + 1 evro (seveda še plus poštnina).
Redko sem na prvem mestu par dni pred koncem avkcije, če pa že sem to nikoli ne traja dolgo in se sploh ne sekiram. Tudi znesek s katerim sem na prvem mestu je nepomemben tako za izid avkcije kot za končno ceno. Včasih je cena artikla že nekaj minut pred koncem avkcije višja, kot sem jo pripravljen plačati sam. Takrat pač ne bidam. So pa vse to artikli, ki se relativno pogosto pojavljajo na ebayu in se ne sekiram če mi eden uide. Bo že drugi prišel, mogoče še boljši, ali pa tudi ne, nič hudega.
Kar se razkrivanja taktike tiče, pa se nič ne boj, vsi imamo isto.
Da bi nek artikel šel po prenizki ceni, pa se ravno tako ni za bati, saj je po Evropi dovolj dobro seznanjenih prekupčevalcev, ki tega ne bodo dovolili. Ne vem kako jim je zgoraj omenjeni 2265 "ušel".
Sploh pa se opravičujem ostalim forumašem, ker že precej smetim temo. _________________ lp
Tomislav |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
gerchy

|
Objavljeno: Pon Jun 01, 2009 18:13 Naslov sporočila: |
|
|
| Citiram: | | Seveda ga lahko spelje. Tudi jaz sem ga mogoče komu kdaj (mislim, da samo enkrat). Je pa to redko. Čeprav na avkcijski strani izgleda kot da ga je dobil le za 1 evro ali 5 evrov ali ... |
Jasno, to je eno izmed osnovnih pravil avkcije.
Ampak: četudi si pripravljen dati samo toliko, je vseeno smiselneje ponudbo dati na koncu, ker če ponudiš na začetku, lahko nekdo res ponudi par evrov višjo ceno in ti stvar spelje pred nosom. Če pa to storiš zadnji hip ...  |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
marantz
|
Objavljeno: Tor Jun 02, 2009 00:24 Naslov sporočila: |
|
|
Očitno sva se že od začetka narobe razumela.
Seveda oddam zadnjo maksimalno ponudbo zadnji moment.
Vse ostalo prej pa je le igrica, ki nima nekega bistvenega pomena za končni izid oziroma ceno artikla. Kot pravim, dovolj je dobro sezanjnjenih preprodajalcev v igri, da bi dobro stvar zlahka dobil "poceni". Včasih se sicer posreči (meni se je mislim da do sedaj dvakrat) običajno pa je za dober artikel treba tudi dobro plačati.
Vse to seveda trdim in zagovarjam za relativno pogosto dostopne artikle in široka, kar se tiče poštnine relativno ugodna tržišča, kot je npr. Nemčija.
Na ostalih tržiščih veljajo relativne specifike:
Francija ima drago poštnino in visoke cene, funt je trenutno relativno nizek a ebay prodajalci nabijajo poštnine v višave ali pa se izogibajo zunanjim kupcem, z Italijani sicer nimam osebnih izkušenj a se mi zdijo relativno dragi, ...
Avkcije za raritete so spet druga pesem. Lahko jo (a le redko) dobiš smešno poceni ali pa se cena iz sicer razumljivega, a meni ne dovolj tehtnega razloga, dvigne daleč v nebo.
Npr. iščem (še vedno neuspešno) Marantz CDA 94 v šampanjski barvi. Že dlje časa. Njegova sonična vrednost je v današnjih časih že počasi vprašljiva. Zadnja cena, kjer sem seveda neuspešno bidal je bila cca 600 evrov, kar za moje pojme daleč presega njegove sonične, pa tudi estetske vrednosti ampak očitno sta si ga vsaj dva kupca zelo močno želela. Hočem reči: potrebna sta vsaj dva "nora" kupca (ali v slabem primeru en nori kupec in prodajalčev prijatelj) za tako nerazumno visoko ceno. To o nerazumnosti cen je seveda moje osebno mnenje.
Ali lahko admin celo to debato prestavi kam drugam? Jaz ne znam, niti smem.
Gerchy, dajva se o tem preko ZS ali še bolje se dobiva kje na kavi oziroma čemu drugem.
Pozdrav vsem še enkrat se oproščam za smetenje. _________________ lp
Tomislav |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
gerchy

|
Objavljeno: Tor Jun 02, 2009 08:20 Naslov sporočila: |
|
|
No ja, niti nisva tako odromala.
Tema se imenuje "Vintage" in za nakup tovrstnih stvari je ebay zelo dober, včasih tudi edini dokaj enostaven vir nakupa. Morda utegne prebrano komu koristiti.
Običajno je res tako, ja, da za dober artikel plačaš, ker se vedno najde dovolj interesentov. Sicer pa, tudi tukaj, kod tudi drugod, velja eden izmed mojih priljubljenih pregovorov: nije đabe ni kod stare babe.  |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
lesinar
Pridružen/-a: Čet Jan 2009 19:28 Prispevkov: 106 Kraj: koper
|
Objavljeno: Tor Jun 02, 2009 21:50 Naslov sporočila: |
|
|
Hvala da ste malo oživeli to mojo temo sem mislu da je šlo v pozabo in ko sem tako malo bral ostale teme recimo tisto o toplem ojačevalcu in peripetije mi je šlo na kukuruz do kraja, in sem hotel prešaltat na audiofil.net...pa dobro ta teden ali drugi pričakujem MARANTZ PM 8 z ohišjem ....bomo vidli...če mi ne bo všeč ga bom pač prodal...
e-bay je dober na prvem mestu zato ker je demokratičen .....če hočeš kupiš če ne ne
sam veš koliko ti ena stvar cenovno pomeni in koliko si pripravljen dati zanjo......
moraš se znat ustavit ob pravem času....... |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
drago67
Pridružen/-a: Čet Okt 2008 19:24 Prispevkov: 1094 Kraj: ljubljana
|
Objavljeno: Tor Jun 02, 2009 21:53 Naslov sporočila: |
|
|
| lesinar je napisal/a: | Hvala da ste malo oživeli to mojo temo sem mislu da je šlo v pozabo in ko sem tako malo bral ostale teme recimo tisto o toplem ojačevalcu in peripetije mi je šlo na kukuruz do kraja, in sem hotel prešaltat na audiofil.net...pa dobro ta teden ali drugi pričakujem MARANTZ PM 8 z ohišjem ....bomo vidli...če mi ne bo všeč ga bom pač prodal...
e-bay je dober na prvem mestu zato ker je demokratičen .....če hočeš kupiš če ne ne
sam veš koliko ti ena stvar cenovno pomeni in koliko si pripravljen dati zanjo......
moraš se znat ustavit ob pravem času....... |
koliko ti je olajšal denarnico če ni skrivnost ?  |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
|