Pomoč pogostih vprašanjPomoč pogostih vprašanj   IščiIšči   Seznam članovSeznam članov   Skupine uporabnikovSkupine uporabnikov   Registriraj seRegistriraj se   Tvoj profilTvoj profil   Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil   PrijavaPrijava 

Akustika sobe in postavitev zvočnikov
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3 ... 28, 29, 30 ... 79, 80, 81  Naslednja

Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> HIGH-END AUDIO
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
Zuluf

Pridružen/-a: Pet Nov 2012 16:46
Kraj: bunga bunga

PrispevekObjavljeno: Sre Sep 23, 2015 16:20    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Nihče se ni obregnil v to kaj kdo sme in kaj ne sme. Jaz sem imel pripombe na rešitve za vsak žep in na obvezen del hifija. Če se kaj takega prime potem, ni hudič, da ne bi vsi postali strokovnjaki in polagali ploščice z dolgoletnimi izkušnjami....
Sicer pa saj veš kaj velja za politike in trgovce...
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
NLP

Pridružen/-a: Tor Nov 2009 10:01
Kraj: Drugje

PrispevekObjavljeno: Sre Sep 23, 2015 18:38    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Ja nekoliko resnejši proizvajalci jim dajo prospekte in nekateri imajo on-line pomoč za distributerje in mu pošlje svetovalec kar iz proizvodne linije kam kje kako, ena podjetja pa tudi organizirajo strokovne seminarje, eni tudi seminarje zaračunavajo mastno... imaš vse vrste.

Najceneje pa je da si s pomočjo svetovalca narediš večino sam, če si spreten z rokami, nekatere stvari pa je dobro, da mizarstvo pripravi po načrtih (resne zapletene difuzorje, ki morajo biti natančno izdelani da se izveče max. iz njih, membranski apsorberji znajo bit zapleteni za naredit - da so seveda širokopasovni in gredo tudi izpod 50Hz, različne kompleksnejše perforirane plošče, ker namenske so in drage in nič pametnega pa tudi materijali so umetni - za velik denar).

Zuluf je napisal/a:
Po moje znajo vsi trgovci čez noč postati veliki majstori za urejanje akustike prostorov.

MitjaF

Pridružen/-a: Sob Okt 2009 16:56
Kraj: KRANJ

PrispevekObjavljeno: Sre Sep 23, 2015 22:05    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Meni pa se zdi, da zna biti to vredu zadeva , tudi za nas v bloku na¨ Marantzih.
Če imaš minimalistično pohištvo in gole stene, bi nekaj (6-10) teh aplikatov, moralo popravit situacijo, precej bolj kot kabli ali tudi nova audio naprava.
Zraven tega so zelo estetski, tudi za dnevno sobo (bolje kot slike psov ki igrajo biljard).Sam nimam delavnice niti znanja da bi tako lepo naredil.
Povejte mi , če se morda motim?
Bi mi kdo svetoval kaj drugega, kar bi popravilo zelo slabo akustiko sobe za "majhen"denar.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Telefon: 000000000
respetin

Pridružen/-a: Sob Okt 2010 17:49
Kraj: Slovenija

PrispevekObjavljeno: Sre Sep 23, 2015 23:19    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Točno tako MitjaF.

Danes je že toliko informacij, da ureditev akustike ni bavbav. Kupiš par zadev, poštimaš prve odboje, nekaj malega daš v kote, na strop, mogoče zadnja stena. Pa si zadevo izboljšal veliko bolje kot z novim kablom. S tem ne moreš zgrešiti, ker je vse logično.

Ne vem, kje je tu problem.
Lahko sicer greš v skrajnost, najameš koga in on bo izračunal nekatere stvari, a bistvene razlike ne bo.
Nazaj na vrh
before

Pridružen/-a: Pon Maj 2008 19:23
Kraj: Ruše

PrispevekObjavljeno: Čet Sep 24, 2015 08:26    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

MitjaF je napisal/a:
Meni pa se zdi, da zna biti to vredu zadeva , tudi za nas v bloku na¨ Marantzih.
Če imaš minimalistično pohištvo in gole stene, bi nekaj (6-10) teh aplikatov, moralo popravit situacijo, precej bolj kot kabli ali tudi nova audio naprava.
Zraven tega so zelo estetski, tudi za dnevno sobo (bolje kot slike psov ki igrajo biljard).Sam nimam delavnice niti znanja da bi tako lepo naredil.
Povejte mi , če se morda motim?
Bi mi kdo svetoval kaj drugega, kar bi popravilo zelo slabo akustiko sobe za "majhen"denar.

Imaš prav, slabe, ali recimo temu neprimerne akustike sobe, ti noben zvočnik, ojačevalnik, kabel ali predvajalnik ne bo popravil. Hudič je, da brez eksperimentiranja tu ne gre. Zato je dobro imeti provizorične aplikate, da s pomočjo teh odkriješ in odpraviš problem. Potem kupiš, kar res potrebuješ. Kupovati kar na pamet je draga šola! Srednje in visoke tone dokaj zlahka spraviš v red, bas pa... Evil or Very Mad

Audiohedonist
Nazaj na vrh
Zuluf

PrispevekObjavljeno: Čet Sep 24, 2015 08:58    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Ja lej, nekdo bo dal na steno zavese, na tla tepih, dodal knjižne police ali kaj normalnega za stanovanje, če pač ocenjuje da bo pomagalo. Mogoče bo celo premaknil točko poslušanja, zvočnike, sub. Mogoče se bo odločil za bolj primerne zvočnike. Vedno pa se bodo našli majstori, ki bodo zakurblali purmašino. Moči zanikanja ne gre nikoli podcenjevati.
Nazaj na vrh
ajka

Pridružen/-a: Tor Maj 2008 10:00
Kraj: Sežana

PrispevekObjavljeno: Čet Sep 24, 2015 11:04    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

LP

Gre v bistvu za osnovno filozofijo življenja, navad Rolling Eyes
Ko si enkrat določimo te osnovne parametre; so včasih smatrali WC obvezno zunaj hiše, druga skrajnost "prese rejen v bloku", tako kaj sploh je "dnevna soba".
Nekateri se družijo in kafetkajo, klepetajo v kuhinji, jedilnici, dnevna je samo za goste ...
Ameriški "center" hiše stanovanja je "hladilnik", tukaj se vsi dobijo in si izmenjujejo informacije !!!
Sedaj so moderne "kopalnice" na galeriji dnevne, ali kopalnice v spalnici Shocked Wink

Tako, da ne vem kaj se stalno pritožujejte, da si v dnevni me morete privoščiti pravega HI-FIja . Shocked

HI-FI , TV in kakšen klavir je bistvo dnevne sobe, vse ostalo je lahko poleg, za povrh ...
Ja, če ne, je to mrtev prostor, kvadratni m v prazno ali knjižne police, kjer knjig ni, ali pa so pa jih nikoli ne beremo !!!!

Če pa že osvojimo to filozofijo, da je dnevna tudi HI-FI, potem pa dajmo domišljiji prosto pot in jo opremimo s tistim kar je primerno Exclamation Exclamation

before

Pridružen/-a: Pon Maj 2008 19:23
Kraj: Ruše

PrispevekObjavljeno: Čet Sep 24, 2015 14:01    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

ajka je napisal/a:
LP
Ameriški "center" hiše stanovanja je "hladilnik"...
Laughing Laughing Laughing
@ajka
Sicer pa se kar strinjam s napisanim... Vem, da je oprema dnevne sobe skupek kompromisov, sklenjenih na podlagi želja vseh (ali večih) članov družine, a v primerih ko o tem odloča en posameznik, potem ni razlogov, da si ne bi le ta uredil sobo po svojih željah, oziroma prioritetah. Zase bi že lahko rekel, da imam v velikem deležu (a ne povsem!) opremljenost podrejeno Hi-Fi-ju.
Ima pa prav tudi @zuluf, ko pravi, da je prvi korak pri krotitvi slabe akustike, "običajna dnevna soba", ki je opremljena s pohištvom, preprogami, slikami na stenah... Že to pripomore k boljšemu zvoku. A če želimo še dlje, potem se ne moremo izogniti tudi "specifični" opremi sobe.
Jaz pa k vsemu temu dodajam le, da je to mukotrpen proces, lahko tudi precej drag, preden dosežemo željeno. Sem podrobneje razložil v mojem prejšnjem zapisu.

Audiohedonist
Nazaj na vrh
Zuluf

PrispevekObjavljeno: Čet Sep 24, 2015 14:25    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Fantje, jaz po do sedaj napisanem mislim, da so tele plate nova vroča stvar. Napovedujem, do bodo trgovci en za drugim planili v biznis. V roku enega leta bomo preverili pravilnost te napovedi.
Rešitev ni v tem, da zgradiš primerno sobo, ki bo za točko poslušanja puščala še tretjino prostora. Poslušati je treba tik ob zadnji steni na kateri so nalimane plate. Ni idealno, ampak če ni druge Very Happy
Nazaj na vrh
NCC2000

Pridružen/-a: Čet Sep 2012 12:28
Kraj: Slovenia

PrispevekObjavljeno: Čet Sep 24, 2015 16:15    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

po dosedaj napisanem je nekdo zgleda prvič naletel na OGLAŠEVANJE in iz muhe naredil slona, kopajočega se v izobilju tople vode...

v drugo bo lažje...
Nazaj na vrh
Zuluf

PrispevekObjavljeno: Pet Sep 25, 2015 13:55    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Ja ja NC, kr povej katero plato maš že upacano.
Nazaj na vrh
MitjaF

Pridružen/-a: Sob Okt 2009 16:56
Kraj: KRANJ

PrispevekObjavljeno: Sob Sep 26, 2015 00:49    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Zuluf je napisal/a:
Fantje, jaz po do sedaj napisanem mislim, da so tele plate nova vroča stvar. Napovedujem, do bodo trgovci en za drugim planili v biznis. V roku enega leta bomo preverili pravilnost te napovedi.
Rešitev ni v tem, da zgradiš primerno sobo, ki bo za točko poslušanja puščala še tretjino prostora. Poslušati je treba tik ob zadnji steni na kateri so nalimane plate. Ni idealno, ampak če ni druge Very Happy

Hvala k. Po moje ni nič slabega, če HI-FI štacune začnejo ponujati več robe za ureditev akustike.Še prepočasi se odvija ta trend, glede na to, da se po forumih, že nekaj let na veliko govori o akustiki poslušalnic in reševanju problemov, ki so s tem povezani.
Do sedaj, sta bila dva ponudnika budget aplikatov, sedaj bodo trije.
Very Happy
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Telefon: 000000000
NLP

Pridružen/-a: Tor Nov 2009 10:01
Kraj: Drugje

PrispevekObjavljeno: Sob Sep 26, 2015 08:39    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

"Budget" aplikati ne ponujajo rešitev nizkih frekvenc fantje!
ajka

Pridružen/-a: Tor Maj 2008 10:00
Kraj: Sežana

PrispevekObjavljeno: Sob Sep 26, 2015 09:37    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

LP

"Nevednost potrošnika" se izkorišča na vsakem vogalu, najsi bo to samo korenček, piščančja bedrca, "ulovljeni VW", ali audio naivnosti itak Rolling Eyes Wink
"Zdrava kmečka logika, je zapustila naše kraje Laughing Laughing "
Zuluf

PrispevekObjavljeno: Sob Sep 26, 2015 10:49    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

NLP je napisal/a:
"Budget" aplikati ne ponujajo rešitev nizkih frekvenc fantje!

Se nizke frekvence sploh splača reševat z velikimi aplikati. Ni bolje kar zamenjat zvočnik, če je prehudo.
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> HIGH-END AUDIO Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3 ... 28, 29, 30 ... 79, 80, 81  Naslednja
Stran 29 od 81

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu