Pomoč pogostih vprašanjPomoč pogostih vprašanj   IščiIšči   Seznam članovSeznam članov   Skupine uporabnikovSkupine uporabnikov   Registriraj seRegistriraj se   Tvoj profilTvoj profil   Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil   PrijavaPrijava 

Softstart DC?
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3  Naslednja

Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> Do-It-Yourself
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
Majster

Pridružen/-a: Sre Maj 2009 13:12
Kraj: Medvode

PrispevekObjavljeno: Čet Maj 07, 2009 21:18    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Nič ni razvidno, nimam pojma kaj mu ni jasno, sliko da normalno gor tega pa ne, pa enako je jpeg. Drugače je pa čip sledeč: IRS2092PbF
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Majster

PrispevekObjavljeno: Čet Maj 07, 2009 21:23    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Sta oba kanala a in b, ampak sta identična, zato samo ena shema, vse kar ju povezuje so zaščite.
Nazaj na vrh
ProJet

Pridružen/-a: Sre Feb 2009 17:54
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Čet Maj 07, 2009 22:08    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Po preučitvi blok diagrama IRS2092 PWM čipa:

je rešitev tvojega problema na shutdown pinu CSD, ki je interno povezan z notranjim "protection control". Shema za uporabo te funkcije:

Torej v trenutku izklopa ojačevalnika je potrebno pin 5 kratko skleniti na pin 6 oz. maso, kar lahko storiš s transistorjem kot na skici zgoraj ali pa s kontaktom releja. Seveda pa moraš to storiti na obeh kanalih, torej z ločenima transistorjema ali z dvema ločenima preklopnima kontaktoma releja. Wink

S tem omogočiš pravilen izklop ojačevalnika, za pravilen vklop pa še vedno potrebuješ soft-start iz prejšnje strani. Cool

Nazadnje urejal/a ProJet Čet Maj 07, 2009 22:14; skupaj popravljeno 1 krat
Nazaj na vrh
Majster

PrispevekObjavljeno: Čet Maj 07, 2009 22:13    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Hvala za pomoč. Sem še enkrat pregledal shemo ojačevalnika, treba bo rešit težavo z zaščitam, jih vklopit in potem se ta problem ne bo več pojavil. Potem mi preostane edino še softstart. Koliko pa znašajo kaj stroški za izdelavo softstarta, če je cena okoli 40€, se mi potem bolj splača vzet tegalga hudiča http://www.hypex.nl/docs/softstart.pdf Smile
Nazaj na vrh
ProJet

PrispevekObjavljeno: Čet Maj 07, 2009 22:15    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Soft-start iz moje sheme te stane 3,5 EUR. Cool
Nazaj na vrh
Majster

PrispevekObjavljeno: Čet Maj 07, 2009 22:17    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

No to pa je bolj razumna cena Very Happy
Nazaj na vrh
ProJet

PrispevekObjavljeno: Čet Maj 07, 2009 22:19    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Majster je napisal/a:
Sem še enkrat pregledal shemo ojačevalnika, treba bo rešit težavo z zaščitam, jih vklopit in potem se ta problem ne bo več pojavil.

Torej ne vem čemu vsa galama okrog izklopa, a si bil samo malo zmeden ali samo prehiter? Shocked
Nazaj na vrh
Majster

PrispevekObjavljeno: Čet Maj 07, 2009 22:24    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Am Very Happy, kako bi se izrazu, hotel sem se znebiti dveh zadev, ampak po tvojih obrazložitvah sem se spomnil, da to, kar bi naredil, bi bilo amatersko, napajalnik bi ostal še zmeraj brez zaščite, medtem ko bi bil ojačevalnik "zavarovan", ampak s tem bi počasi celoten projekt izgubil smisel, saj temelji celotna zadeva na čimboljšem izkoristku in pridobitvi high-end izdelka. Z mojo zamislijo o DC softstartu pa bi dobil še eno dodatno pečko, ki bi se mi grela:D. Tako, da pač sem bil prehiter Very Happy
Nazaj na vrh
ProJet

PrispevekObjavljeno: Čet Maj 07, 2009 22:30    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

OK, se boš že znašel, če pa bo dim ušel iz črnih škatlic se bova pa spet malo pogovarjala. Rolling Eyes

Sorry, ampak tale fršterkr je daleč od High Enda! Twisted Evil

Neki se bo že slišal to je jasno. Laughing

Katere zvočnike pa boš poganjal?
Nazaj na vrh
Majster

PrispevekObjavljeno: Čet Maj 07, 2009 22:38    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Am tole drugač že laufa, smo stestiral, audiofili so bili pametni gor, dol, levo, desno, ko pa sem vklopil so pa usta pozabil zapret Very Happy , tok o tem. Zato pa sem se tudi lotil tega projekta. Ker to je podobna zadeva, kot hypex, samo da je ta še malo bolj dodelana predvsem pa sem si to zadevo izbral zato, ker vsebuje vse zaščite UVP, OVP, OTP, DCP in pa srečo sem imel pri izdelavi linearca, saj mi ta ne spušča nobenga bruma, šuma-

Trenutno gledam malo, katere zvočnike bi si nabavil, uč sem vrgel na JBL L80T (občutljivost se mi dopade, samo telih 300W mi ni všeč)
http://www.lansingheritage.org/images/jbl/specs/home-speakers/1988%20l-series/page07.jpg
Drugače pa ko bo denar, obvezno tole
http://www.jbl.com/home/products/product_detail.aspx?prod=4428&Language=ENG&Country=US,US&Region=&cat=BFS&ser=PRS Very Happy
Nazaj na vrh
Majster

PrispevekObjavljeno: Čet Maj 07, 2009 22:42    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Aja, drugač je pa že bil bel dim, prvič ko sem testiral prvo plato, namreč dobil sem slabo izrezkano plato, pa so se tu pa tam pojavili kratki stiki. Takrat sem naredil veliko škodo. Skuril sem enega od napajalnikov Sad , zaradi napačnih navodil človeka, kateri mi je posodil napajalnike Cool . Fotka:
Nazaj na vrh
ProJet

PrispevekObjavljeno: Čet Maj 07, 2009 22:47    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Majster je napisal/a:
Am tole drugač že laufa, smo stestiral, audiofili so bili pametni gor, dol, levo, desno, ko pa sem vklopil so pa usta pozabil zapret Very Happy , tok o tem.

A to je zate dokaz, da je zadeva High End. Laughing

Posluši fant, katerikoli PWM fršterkr nima šans in je zaenkrat limitiran na 70% kvalitetnostnega nivoja linearnega High End ojačevalnika. Pika. Cool
Nazaj na vrh
Majster

PrispevekObjavljeno: Čet Maj 07, 2009 22:51    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Am, povej kaj si testiral od Class-e D. Preberi si teste o Hypexovih stvaritvah in kaj o tem menijo ostali audiofili. Drugače pa če smo že na tem, če bi imel denar a ne, pa žal nimam "15-ih jurjev v žepu", bi nabavil tole:
http://www.nataudio.com/products/Symbiosis%20Se/symbiosis_se.htm
ali pa kakšnega lampaša A klaso, samo potem me fotr rukne vn iz bajte, ker že zdej teži, da on ne bo delu za štrom Very Happy
Nazaj na vrh
ProJet

PrispevekObjavljeno: Čet Maj 07, 2009 23:04    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Testiral sem par njih in je bila katastrofa. Za prbijat u klubih je OK, domov ga pa ne bi spustil. Twisted Evil

PWM ima šanso, ko bo DSD direktno gnal zvočnike. Pol se bomo pa loh zgovarjal, kot pravi JAZZZ. Laughing
Nazaj na vrh
Majster

PrispevekObjavljeno: Čet Maj 07, 2009 23:06    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

No, kakor komu paše, jaz sem testiral od Hypex-a končne 2x700W, pa so se lepo obnašal, samo zvočniki niso bili ne vem kaj, najvišji razred od Cantona Cool , tako, da bi jih moral na kej konkretnega priklopit, potem bi se pa videl, kaj pa misliš kaj o tistih JBL-ih ?
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> Do-It-Yourself Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3  Naslednja
Stran 2 od 3

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu