Pomoč pogostih vprašanjPomoč pogostih vprašanj   IščiIšči   Seznam članovSeznam članov   Skupine uporabnikovSkupine uporabnikov   Registriraj seRegistriraj se   Tvoj profilTvoj profil   Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil   PrijavaPrijava 

Nova igrača je doma......
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3 ... 60, 61, 62 ... 165, 166, 167  Naslednja

Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> HI-FI
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
nek_do

Pridružen/-a: Čet Okt 2009 21:22
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Sre Jul 08, 2015 18:18    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Glede na cene zvočnikov ter iz golega firbca sem šel gledat za ceno petih črnih palčk ter ene plošče ali po domače štenderjev za te zvočnike. V kolikor sem prav izračunal je cena 650 $. Ja verjetno je res "vgrajenega" res veliko znanja ter razvoja za ta stojala.

dr.sah

Pridružen/-a: Sob Sep 2008 21:41
Kraj: LJUBLJANA

PrispevekObjavljeno: Sre Jul 08, 2015 18:33    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Mene pa nobena cena v audio ne presenti več, in se mi sladko j...e če je cena nerazumna, pač ni za moj žep in ne bom kupil, zaradi tega pa ni zanič. Eni imajo, in so potencijalni kupci. Ne rečem, se tudi jaz brskam po glavi, od kje take cene, ampak, to je pač audio, in če preživijo, je to njihova stvar.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Bernard

Pridružen/-a: Čet Maj 2010 11:34
Kraj: Ravne na Koroškem

PrispevekObjavljeno: Sre Jul 08, 2015 18:41    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

nek_do je napisal/a:
Glede na cene zvočnikov ter iz golega firbca sem šel gledat za ceno petih črnih palčk ter ene plošče ali po domače štenderjev za te zvočnike. V kolikor sem prav izračunal je cena 650 $. Ja verjetno je res "vgrajenega" res veliko znanja ter razvoja za ta stojala.

V temi =nova igrača je doma= ni bilo govora o stojalih, ki si nikakor ne zaslužijo takšne cene. Govora je o zvočnikih W5 SE, ki so vredni svojega denarja.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
nek_do

Pridružen/-a: Čet Okt 2009 21:22
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Sre Jul 08, 2015 18:54    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

dr.sah je napisal/a:
Mene pa nobena cena v audio ne presenti več, in se mi sladko j...e če je cena nerazumna, pač ni za moj žep in ne bom kupil, zaradi tega pa ni zanič. Eni imajo, in so potencijalni kupci. Ne rečem, se tudi jaz brskam po glavi, od kje take cene, ampak, to je pač audio, in če preživijo, je to njihova stvar.

To pa je tudi problem sodobnega HiFi-ja. Medtem ko se cene dvigajo in to ne v nebo temveč že kar izven osončja pa vse skupaj praktično caplja na mestu. Interesa, zanimanja ter konec koncev denarja pa v glavnem vedno manj. Praktično pa vsi vedo, da se nikoli več ne bodo ponovila zlata leta HiFi-ja v katerih je bil res narejen nek napredek.
divine contribution

Pridružen/-a: Sob Nov 2014 0:32
Kraj: Hum

PrispevekObjavljeno: Sre Jul 08, 2015 20:58    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Te malčke smo poslušali v Vklopu. Zraven računalnikov bi bili OK. Drugače pa, ne G, ne K od "giant killer"jev. Moje mnenje: čisti design nateg. Tipo Phillipe Starck.
Nazaj na vrh
Bernard

PrispevekObjavljeno: Čet Jul 09, 2015 08:15    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

divine contribution je napisal/a:
Te malčke smo poslušali v Vklopu. Zraven računalnikov bi bili OK. Drugače pa, ne G, ne K od "giant killer"jev. Moje mnenje: čisti design nateg. Tipo Phillipe Starck.

To je vaše mnenje, ko ste jih enkrat slišali v Vklopu. Da sem se odločil za zvočnik sem v svoji poslušalnici testiral kar dosti parov zvočnikov v enakem cenovnem razredu preden je prišlo do odločitve. Odločitev ZA je bila
zaradi zvoka in ne zaradi izgleda ali cene.
Lep pozdrav
Nazaj na vrh
divine contribution

Pridružen/-a: Sob Nov 2014 0:32
Kraj: Hum

PrispevekObjavljeno: Čet Jul 09, 2015 11:37    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Napačna interpretacija. Design je OK. Cene se ne spomnem in ni bistvena. Gre za zvok in ta je majhen. Če je v tvojem prostoru zaigral, je to samo +.
Čestitam.
Nazaj na vrh
Bernard

PrispevekObjavljeno: Čet Jul 09, 2015 12:26    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Ja hvala za čestitke. Če ste vi slišali majhen zvok je že tako prav. Pri meni pa je to daleč stran od tega. Instrumenti so večji kot pri večini monitorskih zvočnikov. Samo zvočnik je potrebno pravilno umestit v prostor.
Pa lep pozdrav in brez zamere
Bernard
Nazaj na vrh
galop

Pridružen/-a: Sob Feb 2009 15:05
Kraj: ljubljana

PrispevekObjavljeno: Čet Jul 09, 2015 15:56    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

ce cloveku zvocniki in zvok odgovarja mu ni treba pokvariti veselja..
ambasador

Pridružen/-a: Sre Feb 2011 19:52
Kraj: Izola

PrispevekObjavljeno: Čet Jul 09, 2015 17:08    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

divine contribution je napisal/a:

Zrno dodal:
ok, nisem jih poslušal, ne morem soditi. Sem si pa prebral komentar pri Monoandstereo testu. Tip je vso profesionalno kariero preživel na terenu kot snemalec in pravi, da zvočniki v povprečju ne igrajo kot instrumenti v resnici. Tudi moje mnenje je tako. Malo je zvočnikov, ki podajo timbriko instrumenta tako kot mora biti. Če za tem stoji in prodaja pod to izjavo, potem si zasluži vso pozornost in predvsem poslušanje s preostankom sistema, ki služi temu namenu korektno, kakor tudi s primernimi posnetki (pomembno!!).

Da pa je povprečen avdiofilski 'okus' nekaj desetega od realnih zvokov v naravi, je znano. Tukaj bom samo spomnil na frajerja, ki je ves zmeden pisal na revijo Stereoplay (enih 30 let od tega) v rubriki pisma bralcev: kako da je šel na koncert Uta Ughija samo zato, da sliši stradivarko. Razočaran piše, da se sliši slabše kot pri njemu doma: ker on ima mehke, svilene violine - ona pa je bila ostra, divja, raskava. Cela Italija se mu je smejala. V reviji so mu pa odgovorili, da naj bolj pogosto obiskuje koncerte.

In še naprej, tip ki je snemal realne zvoke v naravi in mestu in jih reproduciral pri avdiofilih z 'mega' sistemi, ki niso bili v stanju prepoznati avtobus izpod hiše, kako brezveze (brez stika z realnostjo) so igrali.

Legitimno je in tudi v praksi se dogaja, da avdiofili zasledujejo nek svoj, imaginarni zvok. Nič narobe.

Kar imam izkušenj - zvočniki, ki imajo sposobnost s pravimi posnetki pričarati iluzijo realnosti, se praviloma zelo revoltirajo, uprejo, na manipuliranih studijskih posnetkih. Skoči ven vsa zlaganost posnetkov. Predvsem pa se zvok skrči. To poznam še od časov, ko sem imel Auratone kocke. Nič od njih, pizdeki, vse jim manjka, ne zadošča kriterijev avdiofilije - a na pravem ojačevalcu (takrat OTL pa tudi Leak TL12, 2A3 single ended) s pravimi posnetki zvok (in scena) tako velik, ki mu ga ne bi nikoli pripisal.
Podobna izkušnja z Diatone malimi full-rangi (AudioTekne varianta), pa tudi Lowther.
http://www.kijiji.it/annunci/audio-tv-e-video/bari-annunci-castellana-grotte/diatone-p-610-ma-16-937/45527297
http://audio-database.com/AURATONE/speaker/5c-v-e.html
peterca

Pridružen/-a: Tor Nov 2013 14:20
Kraj: Žabjek

PrispevekObjavljeno: Pet Jul 10, 2015 11:42    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

@ambasador, če bi tebi kdo zalepil usta, bi na rit spregovoril!
Naporen si, žal.
Nazaj na vrh
before

Pridružen/-a: Pon Maj 2008 19:23
Kraj: Ruše

PrispevekObjavljeno: Pet Jul 10, 2015 13:26    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

peterca je napisal/a:
Naporen si, žal.

Meni je pa kar všeč, da se @ambasador povsod "vtakne zraven", ker ga imam za zelo kompetentnega in izkušenega poznavalca s kilometrino, zato so njegova razmišljanja dobrodošla.
Pogrešam pa udejstvovanje mnogih, sedaj pasivnih forumašev, ki so obupali nad tem forumom in katerih razmišljanja so, vsaj zame, imela veliko težo. Mislim predvsem na dva: @hi-musica in @JAZZZ!

Audiohedonist
Nazaj na vrh
11duc

Pridružen/-a: Pet Maj 2008 22:40
Kraj: Maribor

PrispevekObjavljeno: Pet Jul 10, 2015 18:58    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Te monitorje sem tudi sam poslušal in ostal odprtih ust. Velikost inštrumentov, dinamika, nižina in globina odra so na nivoju katerega bi zavidal marsikateri ˝rasni˝ samostoječi zvočnik srednje velikosti. Stojala so pa res ˝neverjetna˝, vendar po moje, z razlogom.
Nazaj na vrh
CASTOR

Pridružen/-a: Pet Okt 2008 16:18
Kraj: KOZINA

PrispevekObjavljeno: Pet Jul 10, 2015 21:24    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

peterca je napisal/a:
Naporen si, žal.

Glede na izbor tvojih prispevkov, pa bi rekel, da svoja mnenja pošiljaš edino še v obliki plinskih signalov.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Telefon: 041722387
HIFRIK

Pridružen/-a: Tor Feb 2009 20:40
Kraj: M.Sobota

PrispevekObjavljeno: Sob Jul 11, 2015 18:32    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Žaostno ... kak prekmurec bi pravo: doj se sedi pa enoga domačoga vugni Very Happy Very Happy Very Happy
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> HI-FI Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3 ... 60, 61, 62 ... 165, 166, 167  Naslednja
Stran 61 od 167

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu