Pomoč pogostih vprašanjPomoč pogostih vprašanj   IščiIšči   Seznam članovSeznam članov   Skupine uporabnikovSkupine uporabnikov   Registriraj seRegistriraj se   Tvoj profilTvoj profil   Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil   PrijavaPrijava 

nuforce icon + b&w 685

Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> HI-FI
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
aljo

Pridružen/-a: Sre Apr 2008 16:19

PrispevekObjavljeno: Ned Jan 24, 2010 01:07    Naslov sporočila: nuforce icon + b&w 685 Odgovori s citatom

Zivjo,

cist simpel vprasanje. Ker so 685 malo bolj zahteven zvocnik za poganjat me zanima, ce bi mali Icon to lahko brez problema prebavil? Gre za to, da potrebujem en izhod iz racunalnika, ki bi bil bolj kvaliteten kot pa vgrajena kartica. Druga notranja kartica ne pride v postev, ker imam Mac mini.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo MSN Messenger - naslov
Pestilence.

Pridružen/-a: Tor Maj 2008 10:34
Kraj: Škofja Loka

PrispevekObjavljeno: Ned Jan 24, 2010 01:19    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Zvočniki ki se prodajajo skupaj z Iconom so mislim da še manj občutljivi kot ti, tako da.. ne vem, jaz bi sklepal da bi šlo. There again.. Nisem pa še slišal.

Ne bi pa bilo za neke visoke glasnosti to.
aljo

PrispevekObjavljeno: Ned Jan 24, 2010 01:30    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Nekak sem razmisljal v tej smeri:

racunalnik -> icon -> slusalke

in

racunalnik -> icon -> line out -> predojacevalec -> ojacevalec -> zvocniki

Ali se vam zdi to v redu opcija? Ubistvu me zanima, ce bi ga lahko uporabil namesto predojacevalca, ker bi potem tudi odpadla potreba po cd predvajalniku, konec koncev pa ga tudi lahko priklopim prek RCA inputa.

Z zvokom zvocnikov priklopljenih na koncno stopnjo sem zelo zadovoljen in ubistvu bi potreboval samo nekaj namesto predojacevalca. Seveda je ena resitev squeezebox, ampak ta mi ne omogoca predvajanja zvoka filmov na hifiju
Nazaj na vrh
zmatjaz

Pridružen/-a: Sre Apr 2008 17:45
Kraj: KRANJ

PrispevekObjavljeno: Ned Jan 24, 2010 11:14    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Kaj pa to:
računalnik - hrt music streamer - icon ....

Če imaš HRTa boš na sistemu lahko poslušal tudi filme, in brez težav dela na macu ker ga uporabljam tudi jaz

HRT je sigurno boljši od notranje zvočne kartice
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Telefon: 068650802
aljo

PrispevekObjavljeno: Ned Jan 24, 2010 11:25    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

o HRT sem ze razmisljal. Na zalost pa zadeva nima izhoda za slusalke.

Doma ze imam CD player, predojacevalec, koncno stopnjo in zvocnike. Problem je, da zaenkrat muziko poslusam prek vgrajene zvocne kartice. Iscem nekaj, kar bi jo nadomestilo. Velik plus pa bi mi bil, ce bi lahko predojacevalec odstranil iz verige in imel namesto predojacevalca kar to, kar bi kupil.

Itak bi bila potem vsa muzika na racunalniku in tudi, ce bi dobil kaksen CD, bi ga zripal na racunalnik. Potrebe po predojacevalcu potem ne bo vec. Ali mi icon to omogoca, ali se moram razgledati se kam drugam?
Nazaj na vrh
zmatjaz

PrispevekObjavljeno: Ned Jan 24, 2010 11:52    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

ne razumem te aljo

računalnik (izvor) - hrt (boljša zvočna kartica) - icon (integrirec ki ima tudi izhod za slušalke) - zvočniki (za icon naj bi bili dobri vsi ki imajo izkoristek nad 87db)

Kaj manjka tukaj?
Nazaj na vrh
aljo

PrispevekObjavljeno: Ned Jan 24, 2010 11:54    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

razumem te popolnoma. Gre za to, da bi rad uporabil obstojeco koncno stopnjo, ker z lahkoto poganja te zvocnike, pa se zvok mi je zelo vsec.

Potrebujem samo nekaj, na nivoju predojacevalca. Vcasih rad poslusam tudi na glas in to mi obstojeca koncna stopnja tudi omogoca.

Torej rabim DAC, ki ima vgrajen gumb za nastavljanje glasnosti in izhod za slusalke.
Nazaj na vrh
zmatjaz

PrispevekObjavljeno: Ned Jan 24, 2010 12:11    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Koliko denarja si pripravljen vložiti za to?
Nazaj na vrh
aljo

PrispevekObjavljeno: Ned Jan 24, 2010 12:15    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Kaj pa vem, ce mi nadomesti CD player in predojacevalec, nekje 400-500 EUR.

Ce pa mi ne nadomesti obojega, pa ne bi placal vec kot 200 EUR (tam nekje cena squeezeboxa)

http://www.firestone-audio.eu/shop/products/allproductslisted/fubar4plus.php

kaj pa tole?

Ce kupim recimo dacmagic al pa kaksen podoben DAC s tem izgubim moznost poslusanja muzike prek slusalk.
Nazaj na vrh
SCHalko

Pridružen/-a: Tor Sep 2008 16:49
Kraj: Velenje

PrispevekObjavljeno: Ned Jan 24, 2010 15:46    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Evo jaz imam Icona + Monitor Audio Gold 10. Poslušam na razdalji cca. 50cm (ja imam v pisarni na mizi). Če je dovolj za poganjanje? Kaj pa vem. Za normalno poslušanje je ok. Za kaj več ga pa hitro zmanjka. Je pa res, da če zunanji izvor priklopiš na analogni vhod, doseže dosti višje nivoje glasnosti kot preko USB-ja.
Imam instalirane ASIO driverje, ki mi delujejo BP...
Sem pa na splošno zelo zadovoljen s kakovostjo zvoka...
Icona ti lahko posodim za kakšen teden, pa boš sam ocenil če je ok...

Nazadnje urejal/a SCHalko Ned Jan 24, 2010 22:14; skupaj popravljeno 2 krat
Nazaj na vrh
aljo

PrispevekObjavljeno: Ned Jan 24, 2010 16:04    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Ne vem, icona sem malo odpisal. Jaz IMAM za moje potrebe dober ojacevalec. Problem je, da imam zanic zvocno kartico, ali karkoli ze potrebujem.

Iscem torej nekaj podobnega kot squeezebox, samo da bo vse skupaj delovalo za celotno predvajanje tako glasbe, kot tudi ostalega zvoka na racunalniku. Obenem pa potrebujem tudi izhod za slusalke.
Nazaj na vrh
Pestilence.

Pridružen/-a: Tor Maj 2008 10:34
Kraj: Škofja Loka

PrispevekObjavljeno: Ned Jan 24, 2010 16:22    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Potem pa ti preostane samo kakšna zunanja zvočna kartica, ali pa recimo beresford DAC.
aljo

PrispevekObjavljeno: Ned Jan 24, 2010 16:51    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

mja, vidim sedaj, da ni ravno veliko opcij. Verjetno bom nabavil samo squeezebox, filme pa se vedno poslusal preko vgrajene zvocne kartice in slabega 3.5mm jack -> 2x RCA adapterja.
Nazaj na vrh
SparkleShark

Pridružen/-a: Sob Mar 2010 14:12
Kraj: Maribor

PrispevekObjavljeno: Pon Mar 08, 2010 16:08    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Predlagam da si ogledaš sledeče:
Tube Predojačevalec / DAC / Headphone amp
Skoraj predobro da bi blo res, pak so tudi reviewi dobri ...

http://www.mavaudio.com/base/

Lp

p.s. Kako si zadovoljen za temi B&W, tud sam razmišljam o njih ...
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> HI-FI Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu