| Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
| Avtor |
Sporočilo |
aljo

Pridružen/-a: Sre Apr 2008 16:19 Prispevkov: 223
|
Objavljeno: Ned Jan 24, 2010 01:07 Naslov sporočila: nuforce icon + b&w 685 |
|
|
Zivjo,
cist simpel vprasanje. Ker so 685 malo bolj zahteven zvocnik za poganjat me zanima, ce bi mali Icon to lahko brez problema prebavil? Gre za to, da potrebujem en izhod iz racunalnika, ki bi bil bolj kvaliteten kot pa vgrajena kartica. Druga notranja kartica ne pride v postev, ker imam Mac mini. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Pestilence.

Pridružen/-a: Tor Maj 2008 10:34 Prispevkov: 2585 Kraj: Škofja Loka
|
Objavljeno: Ned Jan 24, 2010 01:19 Naslov sporočila: |
|
|
Zvočniki ki se prodajajo skupaj z Iconom so mislim da še manj občutljivi kot ti, tako da.. ne vem, jaz bi sklepal da bi šlo. There again.. Nisem pa še slišal.
Ne bi pa bilo za neke visoke glasnosti to. _________________ Music was my refuge. I could crawl into the space between the notes and curl my back to loneliness. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
aljo

|
Objavljeno: Ned Jan 24, 2010 01:30 Naslov sporočila: |
|
|
Nekak sem razmisljal v tej smeri:
racunalnik -> icon -> slusalke
in
racunalnik -> icon -> line out -> predojacevalec -> ojacevalec -> zvocniki
Ali se vam zdi to v redu opcija? Ubistvu me zanima, ce bi ga lahko uporabil namesto predojacevalca, ker bi potem tudi odpadla potreba po cd predvajalniku, konec koncev pa ga tudi lahko priklopim prek RCA inputa.
Z zvokom zvocnikov priklopljenih na koncno stopnjo sem zelo zadovoljen in ubistvu bi potreboval samo nekaj namesto predojacevalca. Seveda je ena resitev squeezebox, ampak ta mi ne omogoca predvajanja zvoka filmov na hifiju |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
zmatjaz
Pridružen/-a: Sre Apr 2008 17:45 Prispevkov: 59 Kraj: KRANJ
|
Objavljeno: Ned Jan 24, 2010 11:14 Naslov sporočila: |
|
|
Kaj pa to:
računalnik - hrt music streamer - icon ....
Če imaš HRTa boš na sistemu lahko poslušal tudi filme, in brez težav dela na macu ker ga uporabljam tudi jaz
HRT je sigurno boljši od notranje zvočne kartice |
|
| Nazaj na vrh |
Telefon: 068650802 |
|
 |
aljo

|
Objavljeno: Ned Jan 24, 2010 11:25 Naslov sporočila: |
|
|
o HRT sem ze razmisljal. Na zalost pa zadeva nima izhoda za slusalke.
Doma ze imam CD player, predojacevalec, koncno stopnjo in zvocnike. Problem je, da zaenkrat muziko poslusam prek vgrajene zvocne kartice. Iscem nekaj, kar bi jo nadomestilo. Velik plus pa bi mi bil, ce bi lahko predojacevalec odstranil iz verige in imel namesto predojacevalca kar to, kar bi kupil.
Itak bi bila potem vsa muzika na racunalniku in tudi, ce bi dobil kaksen CD, bi ga zripal na racunalnik. Potrebe po predojacevalcu potem ne bo vec. Ali mi icon to omogoca, ali se moram razgledati se kam drugam? |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
zmatjaz
|
Objavljeno: Ned Jan 24, 2010 11:52 Naslov sporočila: |
|
|
ne razumem te aljo
računalnik (izvor) - hrt (boljša zvočna kartica) - icon (integrirec ki ima tudi izhod za slušalke) - zvočniki (za icon naj bi bili dobri vsi ki imajo izkoristek nad 87db)
Kaj manjka tukaj? |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
aljo

|
Objavljeno: Ned Jan 24, 2010 11:54 Naslov sporočila: |
|
|
razumem te popolnoma. Gre za to, da bi rad uporabil obstojeco koncno stopnjo, ker z lahkoto poganja te zvocnike, pa se zvok mi je zelo vsec.
Potrebujem samo nekaj, na nivoju predojacevalca. Vcasih rad poslusam tudi na glas in to mi obstojeca koncna stopnja tudi omogoca.
Torej rabim DAC, ki ima vgrajen gumb za nastavljanje glasnosti in izhod za slusalke. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
zmatjaz
|
Objavljeno: Ned Jan 24, 2010 12:11 Naslov sporočila: |
|
|
| Koliko denarja si pripravljen vložiti za to? |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
aljo

|
Objavljeno: Ned Jan 24, 2010 12:15 Naslov sporočila: |
|
|
Kaj pa vem, ce mi nadomesti CD player in predojacevalec, nekje 400-500 EUR.
Ce pa mi ne nadomesti obojega, pa ne bi placal vec kot 200 EUR (tam nekje cena squeezeboxa)
http://www.firestone-audio.eu/shop/products/allproductslisted/fubar4plus.php
kaj pa tole?
Ce kupim recimo dacmagic al pa kaksen podoben DAC s tem izgubim moznost poslusanja muzike prek slusalk. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
SCHalko
Pridružen/-a: Tor Sep 2008 16:49 Prispevkov: 166 Kraj: Velenje
|
Objavljeno: Ned Jan 24, 2010 15:46 Naslov sporočila: |
|
|
Evo jaz imam Icona + Monitor Audio Gold 10. Poslušam na razdalji cca. 50cm (ja imam v pisarni na mizi). Če je dovolj za poganjanje? Kaj pa vem. Za normalno poslušanje je ok. Za kaj več ga pa hitro zmanjka. Je pa res, da če zunanji izvor priklopiš na analogni vhod, doseže dosti višje nivoje glasnosti kot preko USB-ja.
Imam instalirane ASIO driverje, ki mi delujejo BP...
Sem pa na splošno zelo zadovoljen s kakovostjo zvoka...
Icona ti lahko posodim za kakšen teden, pa boš sam ocenil če je ok...
Nazadnje urejal/a SCHalko Ned Jan 24, 2010 22:14; skupaj popravljeno 2 krat |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
aljo

|
Objavljeno: Ned Jan 24, 2010 16:04 Naslov sporočila: |
|
|
Ne vem, icona sem malo odpisal. Jaz IMAM za moje potrebe dober ojacevalec. Problem je, da imam zanic zvocno kartico, ali karkoli ze potrebujem.
Iscem torej nekaj podobnega kot squeezebox, samo da bo vse skupaj delovalo za celotno predvajanje tako glasbe, kot tudi ostalega zvoka na racunalniku. Obenem pa potrebujem tudi izhod za slusalke. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Pestilence.

Pridružen/-a: Tor Maj 2008 10:34 Prispevkov: 2585 Kraj: Škofja Loka
|
Objavljeno: Ned Jan 24, 2010 16:22 Naslov sporočila: |
|
|
Potem pa ti preostane samo kakšna zunanja zvočna kartica, ali pa recimo beresford DAC. _________________ Music was my refuge. I could crawl into the space between the notes and curl my back to loneliness. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
aljo

|
Objavljeno: Ned Jan 24, 2010 16:51 Naslov sporočila: |
|
|
| mja, vidim sedaj, da ni ravno veliko opcij. Verjetno bom nabavil samo squeezebox, filme pa se vedno poslusal preko vgrajene zvocne kartice in slabega 3.5mm jack -> 2x RCA adapterja. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
SparkleShark
Pridružen/-a: Sob Mar 2010 14:12 Prispevkov: 1 Kraj: Maribor
|
Objavljeno: Pon Mar 08, 2010 16:08 Naslov sporočila: |
|
|
Predlagam da si ogledaš sledeče:
Tube Predojačevalec / DAC / Headphone amp
Skoraj predobro da bi blo res, pak so tudi reviewi dobri ...
http://www.mavaudio.com/base/
Lp
p.s. Kako si zadovoljen za temi B&W, tud sam razmišljam o njih ... |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
|