Pomoč pogostih vprašanjPomoč pogostih vprašanj   IščiIšči   Seznam članovSeznam članov   Skupine uporabnikovSkupine uporabnikov   Registriraj seRegistriraj se   Tvoj profilTvoj profil   Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil   PrijavaPrijava 

T-amp
Pojdi na stran 1, 2  Naslednja

Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> HI-FI
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
Pestilence.

Pridružen/-a: Tor Maj 2008 10:34
Kraj: Škofja Loka

PrispevekObjavljeno: Pon Mar 02, 2009 13:54    Naslov sporočila: T-amp Odgovori s citatom

Hej!
Ga ima kdo? Po netu je že nekaj let veliko o njem napisano.. pa me zanimajo izkušnje.

Nekateri pravijo da je čudež in oh in sploh, nekateri pa da je cena primerna.

@igor0203: kakšen se ti zdi v primerjavi z NAD-om?

lp, matej
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
JAZZZ

Pridružen/-a: Sre Apr 2008 12:32
Kraj: POSAVEC

PrispevekObjavljeno: Pon Mar 02, 2009 17:48    Naslov sporočila: Re: T-amp Odgovori s citatom

Pestilence. je napisal/a:
Hej!
Ga ima kdo? Po netu je že nekaj let veliko o njem napisano.. pa me zanimajo izkušnje.

Nekateri pravijo da je čudež in oh in sploh, nekateri pa da je cena primerna.

@igor0203: kakšen se ti zdi v primerjavi z NAD-om?

lp, matej

Če hočeš, ga lahko posodim za par dni.
George Luni

Pridružen/-a: Sob Avg 2008 13:49
Kraj: Druga vrata levo

PrispevekObjavljeno: Pon Mar 02, 2009 19:00    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Mene zelo zanima primerjava med T-Ampom in Gaincardom. Oba je moc dobiti oziroma narediti v lastni reziji za male pare in za oba se pise, da sta glede na ceno cudezna.
Nazaj na vrh
Pestilence.

PrispevekObjavljeno: Pon Mar 02, 2009 19:01    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Hvala za ponudbo Smile
Sva pa nažalost kar daleč narazen doma.. tako da bi znala imeti kar nekaj problemov. Bom skušal najt kakšnega bližje.
Nazaj na vrh
mravlcax

Pridružen/-a: Pet Okt 2008 17:06
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Pon Mar 02, 2009 19:33    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

@Pestilence.
Jaz ti ga tudi lahko posodim. Mam predelanega, pa če te zanima se lahko dobiva. Sem iz Lj.

@George Luni
S kolegom sva primerjala Gaincarda in pa T-ampa in sva prišla do ugotovitve, da je T-amp boljši, ima mehak in ne tako sterilen zvok kot GC, tudi basa ima več. T-amp se mi zdi da je tudi zelo "zračen" oziroma, da je zvok po celem prostoru. Sicer pa lastna presoja največ razkrije.

Lp Aleš
Nazaj na vrh
igor0203

Pridružen/-a: Pet Dec 2008 12:33

PrispevekObjavljeno: Pon Mar 02, 2009 19:38    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Sem ti že odgovoril na PM.

Kar se pa tiče razlike med T-ampom in GC, sva s kolegom naredila primerjavo. T-amp(stock), T-amp(modificiran) in pa GC.

T-amp(stock): Zvok je nekoliko temačen, visoki in srednji ne izstopajo toliko, basa ima konkretno več od GC-ja, GC pa je boljši v srednjem in visokotonskem področju, več zraka ima.

T-amp(modificiran): Zvokovno je precej podoben GC-ju, s tem da ima več basa kot GC. Zvok je, za moje uho, precej lahkoten in odprt. Ima malenkost manj visokih kot GC, a vseeno dovolj, da ne izstopajo.

GC: V primerjavi z T-ampom(stock) je precej bolj odprt v srednjem in visokotonskem področju, bolj odprto je vse skupaj, glasba zaživi, a ima precej manj basa. V primerjavi z T-ampom(modificiran) pa ima malenkost več visokih in srednjih, a je razlika v basu še večja kot pa s stock T-ampom.

Je pa res, kar je mravlax napisal, pri T-ampu je zvok nekako bolj širok oz. ga je po celem prostoru. Recimo GC-ja bi priporočal za sisteme, ki imajo preveč basa in premalo srednjih in visokih, T-ampa pa za vse ostalo.

Vse primerjave so delane na Tannoy M-1.
T-amp je bil modificiran: Audyncap QS 2.2uF vhodni kondiji(trenutno Mundorf M-cap 3.3uF), zamenjani vsi SMD kondenzatorji z MKP. Jaz sem pred dnevi še zamenjal vhodne upore(ki določajo gain, prej SMD 5%, sedaj metal-film 1%) in je razlika opazna, še bolj razločen zvok, vokali so lepši.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
anton

Pridružen/-a: Tor Apr 2008 13:09
Kraj: kamnik

PrispevekObjavljeno: Tor Mar 03, 2009 15:30    Naslov sporočila: T-amp Odgovori s citatom

Tudi sam imam GainClone...pa mi ni jasno ..kako ima tvoj manj basa od t-amp....kakšno napajanje pa imaš? lp
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Telefon: 031-246-212
igor0203

PrispevekObjavljeno: Tor Mar 03, 2009 16:06    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Mislim, ni moj, od kolega je. Notri pa ima... na vhodu AudynCAP QS 2.2uF, gladilne kondenzatorje 4x2.200uF Nichicon MUSE in pa 2x18.000uF Evox RIFA. Transformator je toroidni in ima magnetni oklop, karakteristike so pa 2*18V 150VA.
Ne vem, precej manj basa ima kot T-amp.
Nazaj na vrh
Pestilence.

PrispevekObjavljeno: Tor Mar 03, 2009 19:15    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Vtisi:

Precej trda zadeva.. moči pa ima popolnoma dovolj za 88db zvočnike Shocked
Nazaj na vrh
mravlcax

Pridružen/-a: Pet Okt 2008 17:06

PrispevekObjavljeno: Tor Mar 03, 2009 22:48    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Vtisi:

Precej trda zadeva.. moči pa ima popolnoma dovolj za 88db zvočnike Shocked

Trda zadeva?? Kako to misliš, malo obrazloži prosim.

Lp
Nazaj na vrh
Pestilence.

PrispevekObjavljeno: Tor Mar 03, 2009 23:04    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Na mojih zvočnikih zveni trše kot trenutni ojačevalec. Je pa res da je to kar imam sedaj izjemno mehko zveneča komponenta.

Nisem mislil kot zelo trd, malenkost manj kot NAD recimo..

Meni se dopade in bo ostal.
Nazaj na vrh
JAZZZ

Pridružen/-a: Sre Apr 2008 12:32
Kraj: POSAVEC

PrispevekObjavljeno: Tor Mar 03, 2009 23:31    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Hvala za ponudbo Smile
Sva pa nažalost kar daleč narazen doma.. tako da bi znala imeti kar nekaj problemov. Bom skušal najt kakšnega bližje.

Hm, Škofja Loka-Posavec-30 km ! Sem pa večkrat v Kranju: Škofja Loka.Kranj.: 15 km! Zemljepis : 1 !
Pestilence.

PrispevekObjavljeno: Tor Mar 03, 2009 23:55    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

JAZZZ je napisal/a:
Hvala za ponudbo Smile

Hm, Škofja Loka-Posavec-30 km ! Sem pa večkrat v Kranju: Škofja Loka.Kranj.: 15 km! Zemljepis : 1 !

Nisem vedel za tisto o kranju. Glede razdalje ŠK. Loka - Posavec pa se mi je zdelo da je več Embarassed

Je pa tako da sem danes imel predelanega na testu.. pa bo pomoje kar ostal:)
Nazaj na vrh
anton

Pridružen/-a: Tor Apr 2008 13:09
Kraj: kamnik

PrispevekObjavljeno: Sre Mar 04, 2009 14:18    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Ojla....tvoj kolega po tem nima GainClone..ampak ojačevalnik z LM 3875...ali ima LM3886? napajanje v GC je drugačno...evo nekaj slik...lp[img][/img]
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Telefon: 031-246-212
igor0203

PrispevekObjavljeno: Sre Mar 04, 2009 14:46    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Mislim,da ima LM3886, nisem pa 100% prepričan. Sej bo povedal, je registriran tukaj in je tudi že pisal v tej temi(mravlcax).
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> HI-FI Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran 1, 2  Naslednja
Stran 1 od 2

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu