| Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
| Avtor |
Sporočilo |
kalimero
Pridružen/-a: Pon Sep 2008 21:25 Prispevkov: 287 Kraj: Šmartno pri Litiji
|
Objavljeno: Ned Sep 11, 2011 22:05 Naslov sporočila: Vsa kitajska roba nekvalitetna? |
|
|
Da ne smetim teme v VINTAGE temi, sem se odločil, da nadaljujem tukaj. Saj je ta tema odprta za te namene?
Ekole nekaj slik kitajskih skorpucal, kot jih imenuje audiofrik:
verjetno bi bilo vsakogar sram imeti tako skorpucalo doma.
Sedaj pa bi rad audifrik še tvoj komentar tele shem - kje je tu zgrešena topologija:
prva lampa je 12AT7, druga 6SN7, tretja 300B. Če rabiš večjo shemo povej, da ti jo pošljem na PM.
prispevek uredil audiofill _________________ www.marsaudio.eu - zastopnik za Jantzen Audio in Fountek |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
mestn pu

Pridružen/-a: Sre Jan 2009 22:21 Prispevkov: 2635 Kraj: domžale
|
Objavljeno: Ned Sep 11, 2011 23:27 Naslov sporočila: |
|
|
Strinjam se z audiofrikom glede nakupa rabljenega Unisona, se bolj splača kot nakup Kitajca.
Unisone pogosto poslušam in so odlični ojačevalci.
Pričakujem, da ne boš več omenjal, da sem lastnik Kitajca, saj sem že dolgo nazaj moj kitajski amp iz čistega veselja do predelovanja popolnoma predelal do te mere, da je od njega ostal samo še napajalni del in ohišje.
Sploh pa mi ta kitajski amp ni nikoli poganjal celotenega sistema, ker sistem poganjam z še enim ojačevalcem hkrati, poleg popolnoma predelanega Kitajca in če ta drugi ojačevalec izklopim, zvok predelenega Kitajca ni ravno za dol past.
Zvok Tinewin 300B me tudi ni sezul in čeprav je njegov avtor moj online prijatelj, se zavedam, da ima Marc pri Kitajcih dosti bolj "zvezane roke" kot inženir pri Unisonu...
O Unisonu.
Forget Cary 805C's, forget 300B's of any description, here's the real deal.
Unison Research Smart 845SE's are killer amps.
Italian gent only has 7 parts in the signal path, silver wire along the path, huge overrated resistors.. tube rectified... sounds great!
V Kitajcih, žal, najdemo preslabotne upore, da o ostalem ne govorim, tako da primerjave z Unisonom ni. _________________ Great people talk about ideas, average people talk about things, small people talk about other people. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
stormsonic

Pridružen/-a: Sre Jan 2009 2:00 Prispevkov: 766 Kraj: MB
|
Objavljeno: Pon Sep 12, 2011 01:06 Naslov sporočila: Re: POZIV AUDIOFRIKU |
|
|
| kalimero je napisal/a: | | .Če rabiš večjo shemo povej, da ti jo pošljem na PM. |
Jaz bi lepo prosil za shemo |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
knap
Pridružen/-a: Čet Sep 2008 7:49 Prispevkov: 1264 Kraj: MIKLAVŽ
|
Objavljeno: Pon Sep 12, 2011 09:28 Naslov sporočila: |
|
|
jaz tudi imam nemškega kitajca in to me pri poslušanju glasbe prav nič ne moti
 |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
mestn pu

Pridružen/-a: Sre Jan 2009 22:21 Prispevkov: 2635 Kraj: domžale
|
Objavljeno: Pon Sep 12, 2011 10:51 Naslov sporočila: |
|
|
Ostanimo pri primerjavi Unison 845SE, versus moj 5881 Kitajec.
Če ima kdo kako drugo medsebojno primerjavo, naj jo izpostavi in analizira kako je izdelano, saj govorimo o izdelavi.
Topologije so nekaj čisto drugega in domena elektronikov, da jih presodijo.
Brez kompliciranja rečeno.
Vse kar sem nadgradil pri mojem Kitajcu, ima Unison vgrajeno že serijsko, torej sem ga samo nadgradil v Unison standard, s tem da ima Unison brezkompromisno napajanje, ki ga Kitajec nima.
Ima dobro napajanje in celo množico "otroških napak".
Če bi vse to vedel leta nazaj, bi preprosto kupil rabljenega Unisona.
Design in zasnova ohišja obeh ojačevalcev sta kot dan in noč.
5881 ohišje dobesedno "pije" resonance, škatla je skonstruirana za shranjevanje vsebine, Unison ima rigidno grajeno ohišje in plemenit les ni tam kar tako. Kompakten les absorbira resonance, da o estetskem učinku ne govorim.
5881 dolgo ni imel ozemljenega potenciometra za glasnost, šum je bil zato občuten, šele pri zadnjih modelih so to kolikor toliko porihtali.
Interstage kondiji so po tovarniških shemah poddimenzionirani, še toliko bolj so podimenzionirani glavni upori, izdelava je na povprečni ravni, ravni AV receiverjev, Unisonova izdelava je na vrhunski, butični ravni.
Mislim, da sem opisal dovolj kvalitativnih razlik, ker nadaljevat ne mislim. _________________ Great people talk about ideas, average people talk about things, small people talk about other people. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
sound

Pridružen/-a: Ned Maj 2008 17:21 Prispevkov: 238 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Pon Sep 12, 2011 10:59 Naslov sporočila: |
|
|
Ah ti kitajci...v nekaterih njihovih ''kao'' highend audio opremi so bile lampice samo za okras. Kolega je kupil opevan kitajski ojačevalec, ki je bil tako šlampasto sestavljen, da je zadevo hitro vrnil prodajalcu in ko je dobil nov ta isti ojačevalnik je bilo še slabše. Bojda pri B&W razmišljajo, da bi ukinili proizvodnjo zvočnikov na kitajskem, ker imajo veliko škarta oz. nekvalitetno izdelavo...Najbolj sem pa dol padel pri teh nategih:
http://www.flickr.com/photos/linux-works/2618014599/
http://www.cracktwo.com/2011/04/chinese-fake-hard-drive.html
Ni kaj, kitajčki lih niso v mojem srcu...
Nazadnje urejal/a sound Sre Sep 14, 2011 11:56; skupaj popravljeno 1 krat |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
audiofrik
Pridružen/-a: Pet Dec 2008 17:19 Prispevkov: 1503 Kraj: LJUBLJANA
|
Objavljeno: Pon Sep 12, 2011 13:56 Naslov sporočila: |
|
|
ne dolgo nazaj sem pri kolegu ki se vsaj 40 let ukvarja z lampami poslušal in videl meritve dveh takih skropucal. najprej smo mislili da je kaj narobe z osciloskopom......sam je rekel da sploh ne more verjeti da tako s****e sploh lahko deluje. in da kaj tako katastrofalnega še ni videl ne meril nikoli.
sicer ne povezujem zvoka popolnoma z meritvami ampak ko nekaj izmeriš katastrofalno kar tudi igra tako vidiš da meritve ne lažejo. ko vidiš da delajo trafote iz pločevine za konzerve potem je jasno marsikaj, največ dajo na debele front plošče kar marsikomu daje lažen občutek da ne šparajo pri kvaliteti......
nekateri ki so pred leti to uvažali so odnehali ko so videli da ni kupcev za taki odpad in preveć dela z sevisom in garancijo ter slabe volje kupcev |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
audiomaniac

Pridružen/-a: Čet Nov 2008 11:40 Prispevkov: 988 Kraj: LJ
|
Objavljeno: Pon Sep 12, 2011 14:18 Naslov sporočila: |
|
|
Ja, Unison Research ABSOLUTE 845 SE ...
 _________________ I may not always be right; but, I'm never wrong ! |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
kalimero
Pridružen/-a: Pon Sep 2008 21:25 Prispevkov: 287 Kraj: Šmartno pri Litiji
|
Objavljeno: Pon Sep 12, 2011 14:48 Naslov sporočila: |
|
|
Primerjat Unisona in MC-5881 nima smisla. Unisoni se rabljeni (kot sem našel na netu) prodajajo od 2.000€ naprej, 5881 je nov 550€. Kot bi primerjal Fiat Puntota in BMW serijo 6. Se pa spomnim Mestn, da si bil pred leti zelo navdušen nad njim.
Kot povsod drugod tudi (še sploh pa) pri avdiu velja da kolikor denarja toliko muzike.
Trditi, da je neka roba zanič, ker je made in china, ker ti je to rekel nek kolega, ki ima sistem za 10K€ pa tega nisi probal, je čisto mimo.
prispevek uredil audiofill 14.09.2011 _________________ www.marsaudio.eu - zastopnik za Jantzen Audio in Fountek |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Antun
Pridružen/-a: Tor Sep 2010 8:52 Prispevkov: 192 Kraj: Kamnik
|
Objavljeno: Pon Sep 12, 2011 15:18 Naslov sporočila: made in... |
|
|
Večina made in china ali made in P.R.C. je verjetno res "piece of sheet" kar je ob tej poplavi hifi naprav normalno. Težko je pri taki masi zagotavljati kontrolo kakovosti na nivoju. Saj je veliko tudi ponaredkov samih elementov, ki imajo ohišje na prvi pogled kot pravi element notri pa...
Zgledajo še nekako, ko pa se jih odpre pa se zjokaš ali samo smejiš vsaj večina mi je tako rekla. Prišli bodo časi, ko se bo spet začelo več proizvajati v Evropi saj blagovne znamke s tem izgubljajo ugled zaradi precej škart robe z značko uveljavljene blagovne znamke. _________________ Audiatur et altera pars!
De gustibus non est dispuntandum. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
peterpan

Pridružen/-a: Pon Feb 2011 15:20 Prispevkov: 335 Kraj: LJ
|
Objavljeno: Pon Sep 12, 2011 15:54 Naslov sporočila: |
|
|
Reči, da je večina robe, ki pride iz Kitajske slabe, se mi ne zdi pravično.
Potrebno se je vprašati, kdo je naročnik dotičnega izdelka, kakšne zahteve je podal pri izdelavi - je zahteval čim cenejše komponente, izdelavo, kontrolo kakovosti itn.?
Če bi naročnik zahteval kvaliteten material in izdelavo je moje mnenje, da so Kitajski proizvajalci zmožni narediti vrhunski produkt, ki se brez težav kosa z izdelavo katere koli druge države. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
audiofrik
Pridružen/-a: Pet Dec 2008 17:19 Prispevkov: 1503 Kraj: LJUBLJANA
|
Objavljeno: Pon Sep 12, 2011 16:01 Naslov sporočila: |
|
|
ne gre za firme ki bi po naročilu kaj delale za evropejce ali američane ampak kitajske ki so same pokradle in skopirale neke druge izdelke brez vsakega kvalitetnega materiala in kvaliteto izdelave na nivoju lučk za novoletno jelko in temu primeren je tudi rezultat izdelka.
Izdelki za naročnika samo izdelani made in china so druga zgodba pa še tu so problemi, povprašajte konstruktorja slovensko-danske audio firme ki ima proizvodnjo na kitajskem kake izume imajo vednoznova v proizvodnji in kako jih sploh ni mogoče prepričati da so stvar ne izboljšali ampak pokvarili brez vednosti naročnika... |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
ambasador
Pridružen/-a: Sre Feb 2011 19:52 Prispevkov: 6258 Kraj: Izola
|
Objavljeno: Pon Sep 12, 2011 16:13 Naslov sporočila: |
|
|
Na (proletarsko) žalost in veselje (mogotcev) je realnost dosti bolj siva.
Bowers&Wilkins je komplet izdelan na kitajskem. Pa Quad-ovi lastniki so bratje Chang (mimogrede še en dodaten kup renomiranih firm posedujta).
Zgražanje nekaterih razumem kot odpor proti kitajski realnosti (sicer pod izgovorom da je vse šit). _________________ Carpe Diem |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Antun
Pridružen/-a: Tor Sep 2010 8:52 Prispevkov: 192 Kraj: Kamnik
|
Objavljeno: Pon Sep 12, 2011 16:51 Naslov sporočila: Made in... |
|
|
Ni stvar v tem, da niso zmožni. Zmožni so ampak njihova mentaliteta je, da ni pomembno ali je mačka bela ali črna važno je da lovi miši in to se vidi na vsakem koraku.
Moja žena je delala s Kitajci (management in proizvodnja) več kot 5 let in mi je vse razložila  _________________ Audiatur et altera pars!
De gustibus non est dispuntandum. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
siroliver

Pridružen/-a: Sob Nov 2009 12:34 Prispevkov: 1004 Kraj: Izola
|
Objavljeno: Pon Sep 12, 2011 17:47 Naslov sporočila: |
|
|
| ambasador je napisal/a: | Na (proletarsko) žalost in veselje (mogotcev) je realnost dosti bolj siva.
Bowers&Wilkins je komplet izdelan na kitajskem. Pa Quad-ovi lastniki so bratje Chang (mimogrede še en dodaten kup renomiranih firm posedujta).
Zgražanje nekaterih razumem kot odpor proti kitajski realnosti (sicer pod izgovorom da je vse šit). |
Tukaj imate link kaj vse sta prevzela brata Chang, http://www.internationalaudiogroup.com/
wharfedale
Quad
Audiolab
Mission
Luxman
Castle
itd itd
Sam si od nastetih lastim wharfedale diamond zvocnike in pa Audiolab 8000 AP processor, zelo zadovoljen z izdelki , tako z kvaliteto izdelave kot z uporabnostjo. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
|