| Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
| Avtor |
Sporočilo |
mestn pu

Pridružen/-a: Sre Jan 2009 22:21 Prispevkov: 2635 Kraj: domžale
|
Objavljeno: Pet Feb 18, 2011 09:06 Naslov sporočila: Kitajski eksoti vredni greha |
|
|
V zadnjem času sem naletel na kar nekaj presenetljivo eksotično zasnovanih kitajskih komponent vrednih pozornosti.
Tule je prva. Design 1A.
http://news.cnet.com/8301-13645_3-10402480-47.html |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Senca

Pridružen/-a: Čet Maj 2008 7:25 Prispevkov: 888 Kraj: Logatec
|
Objavljeno: Pet Feb 18, 2011 10:23 Naslov sporočila: |
|
|
Sam pa še vedno rad pogledam na internetno stran od Audio Space ter si pasem oči (in cedim sline) na:
Reference One:
Cena v US of A: 19.900 USD za par
ali Reference 3.1:
Cena v Evropi: 3.200 eur |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
audiofill

Pridružen/-a: Tor Apr 2008 19:48 Prispevkov: 5421 Kraj: Žalec
|
Objavljeno: Pet Feb 18, 2011 16:21 Naslov sporočila: |
|
|
Meni se vizualno dopadeta Classic No. 16 in 16.2:
 |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
gwb
Pridružen/-a: Sob Mar 2009 9:15 Prispevkov: 508 Kraj: Ljubljana
|
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Senca

|
Objavljeno: Pet Feb 18, 2011 23:06 Naslov sporočila: |
|
|
Shanling, recimo njihov CD-player CD-T1500
 |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
sakala1
Pridružen/-a: Sob Nov 2010 17:04 Prispevkov: 97 Kraj: CELJE
|
Objavljeno: Sob Feb 19, 2011 09:45 Naslov sporočila: |
|
|
| Hudo zgleda tale cd.A je to že kdo sprobal? |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
mestn pu

Pridružen/-a: Sre Jan 2009 22:21 Prispevkov: 2635 Kraj: domžale
|
Objavljeno: Sob Feb 19, 2011 11:57 Naslov sporočila: |
|
|
http://cgi.ebay.co.uk/Hand-Built-FU50-SE-Integrated-Tube-Amplifier-USB-DAC-/260693411475?pt=Vintage_Electronics_R2&hash=item3cb289c693
Tole je po moji oceni popoln favorit glede cene kvalitete, tudi, če ne bi imel vgrajenega USB DACa in ne bi bil izdelan point to point.
By the way. Ravnokar je prišel ven USB3 standard, radikalno hitrejši in boljši od USB2, tako da me zanima kaj to pomeni za USB DACe?
Eksota lampa FU50- ruska oznaka, GU50, velja pri nekaterih audiofilih za sonično boljšo od B300!
Vendar je za razliko od B300, GU50 praktično zastonj!
http://ussr-tubes.com/index.php?main_page=product_info&products_id=282 na ussr tubes je še relativno draga.
http://en.wikipedia.org/wiki/GU-50
"Kapica" na GU50 se mi zdi fancy, paše na starinsko ohišje kitajčka in kot vsi kitajčki, ima tudi ta zagotovo lepe rezerve za modding, kot lahko razberemo iz sosednjih globalnih forumov in če pogledamo v njegovo notranjost na sliki, se že vidi par malenkosti, ki bi ga sonično nadgradile, potem, ko se jih zamenja.
Še njegov "brat", ki ga tudi "gonijo" malce drugačne ruske eksota lampe, ki stanejo, komplet, toliko kot par škatlic cigaret..
http://cgi.ebay.co.uk/AUDIOROMY-FU29-x2-Vacuum-Tube-Integrated-Amplifier-NR-/390289182073?pt=UK_AudioTVElectronics_HomeAudioHiFi_Amplifiers&hash=item5adf0c4d79
http://www.audiokarma.org/forums/showthread.php?t=162869
Razumljivo, da kot B300 tudi ta kitajček potrebuje visoko občutljive zvočnike, kot so recimo tile DIY odlično zasnovani tajvanci.
http://www.ribbonspeaker.com.tw/
Lastim si Bestonov nekoliko manjši model ribbon horna in "igrajo" perfektno, raznos zvoka po prostoru je hornovsko fenomenalen, zvok, 100% zelo neivaziven, odprt, "čist", skratka, odličen, prijeten planarni ribbon, ki je poslal moje problematične in prerezke-pregrobe, Monacor ribbone v zasluženi penzijon.
V tretjem poskusu sem ju rezal na 6dB z K42-2 PIO, 2uF kondiji in Mills MRA12 uporoma, žica je TE(brez uporov zvenijo še nianso bolj odprti, z vsakim drugim uporom in kondenzatorjem pa so bili rahlo nazalni in bi rabili radikalnejšo kretnico).
Kupljeni direktno iz tovarne so občutno cenejši kot pri Parts Express, kjer večjih Bestonov niti nimajo. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Pestilence.

Pridružen/-a: Tor Maj 2008 10:34 Prispevkov: 2585 Kraj: Škofja Loka
|
Objavljeno: Sob Feb 19, 2011 13:59 Naslov sporočila: |
|
|
Mene pa vse te cevi ne delujejo ravno privlačno. Lepše mi je če so lampe skrite. Kot pri Rogue Audio ali čem podobnim:) _________________ Music was my refuge. I could crawl into the space between the notes and curl my back to loneliness. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Senca

|
Objavljeno: Sob Feb 19, 2011 16:34 Naslov sporočila: |
|
|
| sakala1 je napisal/a: | | Hudo zgleda tale cd.A je to že kdo sprobal? |
Predlani na Multimedia showu je imel TRM audio Shanling CD-T2000 ali CD-T1000 model (sicer je bila zadeva modificirana in menjane lampe), zvokovno pa - saj tisti, ki ste bili tam veste o čem govorim.  |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
ajka
Pridružen/-a: Tor Maj 2008 10:00 Prispevkov: 3192 Kraj: Sežana
|
Objavljeno: Sob Feb 19, 2011 18:45 Naslov sporočila: |
|
|
LP
Veliko proizvajalcev "lampašev""cilja" na to, da jih "potencialni kupci" opazijo ...
Zato "zmontirajo" vse možne "lampe in gumbke", da izgledajo "hi-end" ...
Audio Space in Shanling izgledata zelo sofisticirano samo žal ne igrata tako kot videz in tehnikalije obljubljajo ...
Allnic je pa čisto drugi svet. Ti pa zelo vedo kaj delajo... Zvok je primerno temu na visokem nivoju ...
 _________________ ~ ** ~ |
|
| Nazaj na vrh |
Telefon: - |
|
 |
Senca

|
Objavljeno: Sob Feb 19, 2011 19:11 Naslov sporočila: |
|
|
| ajka je napisal/a: | | Audio Space in Shanling izgledata zelo sofisticirano samo žal ne igrata tako kot videz in tehnikalije obljubljajo ... |
Se ne bi strinjal s teboj, sicer je na CD-playerju, ki ga je imel TRM audio bila opravljena modifikacija in menjava lampic, vendar je tudi lastnik bil zelo zadovoljen z zvokom. Tudi sam sem se v njihovi sobi zadržal kar nekaj časa.
Je pa verjetno res, da je verjetno vizuelni izgled precej boljši kot sam zvok. Cenovno pa tudi popolnoma sprejemljivo, razen če ga kupiš pri evropskih zastopnikih, ki nabijajo marže "v nebo".
Da ne bo izgledalo kot nabijanje v prazno z maržami, lahko potrdim s tem, ker sem v menjavi ojačevalca in med drugimi je v igri tudi Bada Purer 3.8SE, ki ima v Evropi ceno 1.400 EUR, dobi se ga pa lahko tudi precej, precej ceneje (še vedno v Evropi). |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
gwb
Pridružen/-a: Sob Mar 2009 9:15 Prispevkov: 508 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Sob Feb 19, 2011 20:42 Naslov sporočila: |
|
|
Kako različni so okusi... sam bi si rajši izpraskal oči, kot pa da bi moral gledati to v sobi... |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
gorko1
Pridružen/-a: Pet Maj 2008 21:44 Prispevkov: 656 Kraj: MARIBOR
|
Objavljeno: Sob Feb 19, 2011 23:08 Naslov sporočila: |
|
|
| gwb je napisal/a: |
Kako različni so okusi... sam bi si rajši izpraskal oči, kot pa da bi moral gledati to v sobi... |
Sva že dva!
LP,
Goran |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
vojko
Pridružen/-a: Ned Maj 2008 16:50 Prispevkov: 946 Kraj: LJUBLJANA
|
Objavljeno: Ned Feb 20, 2011 00:32 Naslov sporočila: |
|
|
| Trije |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
before

Pridružen/-a: Pon Maj 2008 19:23 Prispevkov: 2801 Kraj: Ruše
|
Objavljeno: Ned Feb 20, 2011 09:51 Naslov sporočila: |
|
|
Pretirana želja po nobel izgledu doseže prav nasprotni efekt - kar se mene tiče izgleda kot kič. Govorim le o izgledu naprave! Smo že (vsaj) štirje.  _________________ Cenite to kar imate in stremite k boljšemu! To je moj recept za zadovoljstvo.
Audiohedonist |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
|