Pomoč pogostih vprašanjPomoč pogostih vprašanj   IščiIšči   Seznam članovSeznam članov   Skupine uporabnikovSkupine uporabnikov   Registriraj seRegistriraj se   Tvoj profilTvoj profil   Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil   PrijavaPrijava 

:
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3, 4  Naslednja

Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> CD, Vinil, DVD, Blu-ray
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
joztom

Pridružen/-a: Pon Jan 2013 11:07
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Sob Feb 02, 2013 14:36    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Imam tega Astorja Pizzaiola (RTB) še izpred let v analognem vinilu, odlično. Ves čas se pa ne znebim občutka, da sploh nobeden še ni slišal pravega SACD ali DVD Audio, zato take diskriminatorne ocene in zato rinete v to odiranje z vinilom.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
audiofrik

Pridružen/-a: Pet Dec 2008 17:19
Kraj: LJUBLJANA

PrispevekObjavljeno: Sob Feb 02, 2013 14:40    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

glede na tvoj RTB vinil imam občutek da še sploh nisi slišal kaj vinil zmore, ampak original ne RTB smeti
Nazaj na vrh
joztom

Pridružen/-a: Pon Jan 2013 11:07

PrispevekObjavljeno: Sob Feb 02, 2013 15:17    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Slišal sem čisto vse ta hudo in to še ko je bilo živo, pred leti, verjemi mi na besedo, me pa res noben ne nategne s psihološko pripravo kajzaengahudiča bom slišal. Nimam sluh za 10, vem pa kako se mora kaj slišati in to že vsa leta proučujem za hobi. Jaz se ne silim s teoretičnim znanjem, sem pa raje iz prakse. Saj ti verjamem, da ni materiala za SACD, še manj RIPanega na DVD audio, je pa to, kar mi je dostopno, mega nad vinilom. V življenju mi je največji uspeh ravno izjemno natančna RIAA v current feedback tehniki, zdaj pa delam naprej na sodobnih virih, ker ni druge poti. Elitizem in nostalgija nas ne bo rešila, kljub fantastičnim interpretacijam KoDo bobnov. 24-kanalni Studer in master, pa fazne prilagoditve so zgodovina iz Nashwilla, ta j***a od Decca zvoka pa ECM naj si kljub vsemu vinilu zataknejo za ušesa. Kolega ima 1500 vinilnih plošč klasike na Revoxu in nekdanjih L150, pa ti rečem, da tudi takrat ni bilo vse poslušljivo. Že pred leti so nemci zjebali zvok na Burmestra, ki ni poslušljiv. Kdor je slišal plehbando na Tromostovju s ta velikim bas_bobnom in LasPaulCustom ali Stratocaster na AC30 ali Martin kitaro na magnete in Fender ojačevalec v kakšnem klubu, ne bo nikoli govoril neumnosti o HiFi. Potrebno je biti pošten in ne angažirano nagnjen k neki tehnologiji, ki sicer nudi obilo veselja, absolutne resnice pa na tem svetu ne. Ti z veseljem demostriram SACD doma na divanu, pa oceni in opljuvaj, se veselim.
Nazaj na vrh
Janko1

Pridružen/-a: Čet Nov 2010 18:01
Kraj: Slovenija

PrispevekObjavljeno: Sob Feb 02, 2013 15:38    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

;:

Nazadnje urejal/a Janko1 Čet Nov 28, 2013 12:39; skupaj popravljeno 1 krat
Nazaj na vrh
audiofrik

Pridružen/-a: Pet Dec 2008 17:19
Kraj: LJUBLJANA

PrispevekObjavljeno: Sob Feb 02, 2013 15:55    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

ti kar uživaj ob tvojem SACD ju in orgazmiraj, prepričan sem da še vedel nisi zanj ko sem ga na sejmih kamor smo takrat v boljših časih še hodili poslušal, ne rečem da mi ni bil všeč ampak predvideval sem kaj bo, še eden format ki nima razloga da preživi- audiofili ipd niso kritična masa, za ostale je še cd format preveč kvaliteten in drag, in to se je zgodilo,pač nisem tisti ki bi imel par deset najbolj zlajnanih formatov in orgazmiral kateri je boljši.

Tudi kar se hi fij ipd tiče vsakemu rečem pojdi na tromostovje ali pogreb ali kamorkoli kjer lahko slišiš par neozvočenih inštrumentov in primerjaj kaj slišiš doma na tak ali onak hifi digitalni analogni prav vseeno.

Imam krepko zalogo vinila in za veselje v poslušanju mi je to dovolj, dobro tudi vem za razlike med ploščami, če se le da imam original in čimboljši ne umiram pa za to in tudi drugi najboljši ali tretji..samo da mi je všeč in rad poslušam, RTB, Jugoton,Helidon pa pač če gre za originale
Nazaj na vrh
audiourbis

Pridružen/-a: Ned Avg 2008 20:34
Kraj: OBALA

PrispevekObjavljeno: Sob Feb 02, 2013 21:22    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Jaz mislim da nekateri glasbeniki se vedno dajo dosti na analogijo kot recimo... Mark Knopfler ( dire straits)
Zadnja plosca ( dvojna) je bila masterirana na Studerjih prek mesalne mize na kateri so nekoc snemali Beatlesi, katero je on resil pred propadanjem na dvoriscu studijev bbc... In jo popolnoma restavriral....
In seveda sem narocil delux box LP + CD ......
www.markknopfler.com

Torej nekateri se snemajo AAA
Nazaj na vrh
JAZZZ

Pridružen/-a: Sre Apr 2008 12:32
Kraj: POSAVEC

PrispevekObjavljeno: Sob Feb 02, 2013 22:16    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

David Grisman : Hot Dawg, sicer RTB, pa vendar odlična (nevemkolikokrat zaigrana na različnih glavah) . Bom se pa potrudil dobiti original

http://www.youtube.com/watch?v=QvDCqk1Uw9k
Janko1

Pridružen/-a: Čet Nov 2010 18:01
Kraj: Slovenija

PrispevekObjavljeno: Sre Feb 06, 2013 11:55    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

;:

Nazadnje urejal/a Janko1 Čet Nov 28, 2013 12:39; skupaj popravljeno 1 krat
Nazaj na vrh
Tma

Pridružen/-a: Pet Nov 2010 3:06
Kraj: Nova Gorica

PrispevekObjavljeno: Sre Feb 06, 2013 17:13    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

JAZZZ je napisal/a:
David Grisman : Hot Dawg, sicer RTB, pa vendar odlična (nevemkolikokrat zaigrana na različnih glavah) . Bom se pa potrudil dobiti original

http://www.youtube.com/watch?v=QvDCqk1Uw9k

Isto ploščo sem danes dal tudi jaz na gramofon - na Dynavector glavi je bistveno bolj tiha kot se spomnim svojih 30-let nazaj ko sem jo kupil...

LP
Nazaj na vrh
vintagesonic

Pridružen/-a: Sre Mar 2010 17:24

PrispevekObjavljeno: Čet Feb 07, 2013 00:21    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

audiourbis je napisal/a:
Jaz mislim da nekateri glasbeniki se vedno dajo dosti na analogijo kot recimo... Mark Knopfler ( dire straits)
Zadnja plosca ( dvojna) je bila masterirana na Studerjih prek mesalne mize na kateri so nekoc snemali Beatlesi, katero je on resil pred propadanjem na dvoriscu studijev bbc... In jo popolnoma restavriral....

Khmm, zanimivo................mi lahko "posodiš" konkretni link s to informacijo? Wink

Hvala.

LP
Nazaj na vrh
Tma

Pridružen/-a: Pet Nov 2010 3:06
Kraj: Nova Gorica

PrispevekObjavljeno: Čet Feb 07, 2013 06:50    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

http://www.guyfletcher.co.uk/index.php/forum/FAQ

Tukaj se nekaj omenja...
LP
Nazaj na vrh
vintagesonic

PrispevekObjavljeno: Čet Feb 07, 2013 15:29    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Tma je napisal/a:
http://www.guyfletcher.co.uk/index.php/forum/FAQ

Tukaj se nekaj omenja...
LP

Do you mix digital or analog?

A: With Mark we usually mix both digitally and analog and then choose which is best to go to mastering. It's all decided by myself, Chuck and Mark. On my album (mixing now!), It's all purely my choice but I'm mixing digitally at 96k.

Q: What kind of audio interface do you use in your own studio and is used in the BG Studios?

A: Well as I use a ProTools system at home, it has its own audio interfaces which are integral to the system. The audio drive is firewire. The Nuendo system we use at British Grove uses Prism interfaces which connect to the mainframe with multiconnectors. I also have a MOTU firewire which I use with Cubase. Currently we use Cubase 4 and Nuendo 4 as recording software for the new album

Q: What are the steps in the recording process of an album at the BG Studios?

A: Simplified, we use Cubase as the main recorder it's just that when we track, we lock up two 16track Studer tape machines to record the drums, bass
and whatever else sounds good. Then we pop it over into Cubase, it gets converted on the way in to 96k since that's the sample rate we use all the time not by Chuck's 'racks' but by a bank of Prism A-D's. Once in the Cubase project, there it stays until we mix using individual outs into the Neve desk. So we mix ANALOG. Definitely not in Cubase and definately NOT with the use of any plug-ins. Once we have our master, be it on analog quarter inch, half inch or digital, it then will be mastered by Bob Ludwig who you can be certain will not use Wavelab. Although Wavelab is a nice peice of software, it's not used here. We're using a Neve 1073 Mic pre (which is not valve) and a long body Neumann U47 (extremely rare) tube mic for Mark's voice this time round.

LP
Nazaj na vrh
JAZZZ

PrispevekObjavljeno: Čet Feb 07, 2013 17:06    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

vintagesonic je napisal/a:

Do you mix digital or analog?

A: With Mark we usually mix both digitally and analog and then choose which is best to go to mastering. It's all decided by myself, Chuck and Mark. On my album (mixing now!), It's all purely my choice but I'm mixing digitally at 96k.

Q: What kind of audio interface do you use in your own studio and is used in the BG Studios?

A: Well as I use a ProTools system at home, it has its own audio interfaces which are integral to the system. The audio drive is firewire. The Nuendo system we use at British Grove uses Prism interfaces which connect to the mainframe with multiconnectors. I also have a MOTU firewire which I use with Cubase. Currently we use Cubase 4 and Nuendo 4 as recording software for the new album

Q: What are the steps in the recording process of an album at the BG Studios?

A: Simplified, we use Cubase as the main recorder it's just that when we track, we lock up two 16track Studer tape machines to record the drums, bass
and whatever else sounds good. Then we pop it over into Cubase, it gets converted on the way in to 96k since that's the sample rate we use all the time not by Chuck's 'racks' but by a bank of Prism A-D's. Once in the Cubase project, there it stays until we mix using individual outs into the Neve desk. So we mix ANALOG. Definitely not in Cubase and definately NOT with the use of any plug-ins. Once we have our master, be it on analog quarter inch, half inch or digital, it then will be mastered by Bob Ludwig who you can be certain will not use Wavelab. Although Wavelab is a nice peice of software, it's not used here. We're using a Neve 1073 Mic pre (which is not valve) and a long body Neumann U47 (extremely rare) tube mic for Mark's voice this time round.

LP

vse delajo analogno Laughing
vintagesonic

PrispevekObjavljeno: Čet Feb 07, 2013 17:13    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

JAZZZ je napisal/a:

Meni so njihovi posnetki spodobni in všečni, kljub temu da so popolnoma "analogni". Wink

LP
Nazaj na vrh
JAZZZ

PrispevekObjavljeno: Čet Feb 07, 2013 17:17    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

vintagesonic je napisal/a:
JAZZZ je napisal/a:

Meni so njihovi posnetki spodobni in všečni, kljub temu da so popolnoma "analogni". Wink

LP

Mene nič ne moti, če so analogno-digitalni, čisto nič ! Je pa res, da so analogne naprave za mix in mastering lahko bolj všečne(boljše?) od pluginov, na splošno. Po drugi strani pa imam Flux-Ircamov Spat in Verb, ki sta odlična.
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> CD, Vinil, DVD, Blu-ray Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3, 4  Naslednja
Stran 2 od 4

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu